Şimdi Ara

Resistance: Fall Of Man [PS3 İnceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Resistance: Fall Of Man [PS3 İnceleme]

Hazır Olun, İşgale geliyorlar!

Öncelikle nasıl desem bilemiyorum, PS3 önceki tüm laflarımı bana yutturmaya devam ediyor. Önce Motorstorm şimdi de Resistance: Fall Of Man... Resistance için de o kadar atıp tuttum, bu oyun işe yaramaz dedim. Call Of Duty'nin uzaylı çıkartması dedim. ( Uzaylı call of duty dedim hatta :D ) Ortada gerçekten bir çıkartma var ama bana doğru çıkıyor. Resistance güzel bir tokat çıkarttı bugün bana. PS network'e girip Resistance demosunu indirme fırsatı buldum. Toplam 867 MB olan demoyu yaklaşık 1,30 saatte download edebildim. Oyunu açtığım andan kapattığım ana kadar geçen zaman aralığında hiçbir oyun hakkında önyargılı davranmamam gerektiğini öğreten bir dersi yaşadım adeta...

Toz, Duman... Uzaylı !??

Resistance ps3'ün ilk kozlarından birisydi. Güzel olacak, olmayacak, istenileni karşılayacak, karşılayamayacak derken çıkıp geldi ps3 ile. Kimi bu oyunu Gears Of War ile karşılaştırdı. Kimi ise bu duruma tepki gösterip Gears Of War'u ayrı bir kefeye koydu. Fakat ortada bir gerçek var ki, Resistance gerçekten GOW ile karşılaşabilecek bir oyun. Özellikle öncelerde yine çok ahını aldığım mekan tasarlamaları, GOW ve Half-Life 2 arasında bir tat bırakıyor insanın damağında. Mekanların çok detaylı olmadığı eleştirilerimizi ise bir güzel yutturuyor bize. Öyle ki arkasında durduğumuz bir beton blok ile paramparça olabiliyor. Çevre detayları adeta mükemmel, uzakta uçan kuşlardan tutun çok uzaktaki binaların bile tasarlanmış olması, havadan aşağı boşalan küller, havada uçuşan yaprak ve parçacıklar, rüzgarın kaldırdığı toz gibi birçok detay oyunun atmosferini dinamik kılıyor. Oyun bu atmosfer ile Half-Life 2 nin next-generation versiyonuna benziyor. Demonun ilk bölümünde bir avluda uzaylı vatandaşlar ile çarpışıyoruz. Bölüme zembille iniyoruz adeta, '' n'oluyor ulan? '' derken oyun başlayıveriyor. Elinizde silah ile çevreye bakınırken uzaylılar üzerinize ateş yağdırıyor, ama mecazi anlamda değil. Haritada sayamadığım kadar fazla NPC var. Bizim yanımızdan olanlar, uzaylılar, sanki multiplayer oynuyormuşcasına heryerde savaşın izleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Siperlerin ardında gizlenmezseniz anında kurşunlanıyor ve ölüyorsunuz. O nedenle bazı yerlerde ramboluk yapmanın size faydası olmuyor. Avludaki tüm düşmanları temizlediğinizde- ki bu söylendiği kadar kolay değil, adeta akıyorlar- ortama bir uzay aracı (ufo??) iniş yapıyor. Tüm askerler ''o da nesi lan?'' edasında sipere yatıyor. Siz de beklemeye başlıyorsunuz. Aniden kapı açılıyor ve bir yığın düşman dışarıya fırlıyor. Hepsini tek tek indirdiğiniz zaman bir sessizlik daha kaplıyor ortalığı. Sanırım bu oyunda sessizlik felaketin habercisi zira ortam kısa süreliğine sessizliğe boğulduğu zaman kısa bir süre sonra çok büyük bir felaketle karşılaşıyorsunuz. Bu sefer de Stalker denen kocaman böcek tipli bir robot ile savaşa koyuluyorsunuz. Bu robotu devirmesi de oldukça zor. Uzun bir uğraş sonrası robotu deviriyorsunuz ve ilk bölüm bitiyor. Bu söylediklerim o kadar görkemli gerçekleşiyorlar ki, siz oynamadan atmosferi tasvir edebilmem çok güç. İkinci bölümde ise daha kompleks bir mekandayız. Uzaylı yapımı olan ve birbirine geçitlerle bağlı kuleler arasında savaşa koyuluyoruz. Bu bölüm ilk bölümden çok daha heyecanlı ve görsel olarak daha üstün.

Bir UFO Gördüm Sanki...

Oyundaki düşmanlarımız uzaylılar. Klasik düşmanlarımız ellerinde makineli ile dolaşanlar ve bunların modellemesinden pek haz etmedim açıkcası. Fakat ilk bölümdeki Stalker, ellerini iki yana açıp size koşturan ve '' vallahiğ öpücehhm abüüğ '' diyerek size yapışmaya çalışan zombi tipli uzaylılar ve GOW'daki boomer'lar gibi büyük cüsseli ve roket atar kullanan uzaylıların modellemesi çok başarılı. Anlattığım yapışan uzaylılardan kurtulmak için sixaxis özelliğinden yararlanıyoruz, sağa sola controller'ı salladığımız takdirde yaratığı başımızdan savabiliyoruz. Oyunda kan efekti yok gibi birşey, ya yok ya da çok az görebiliyoruz. GOW'dan alışkın olduğum için düşmanlardan kan çıkmaması beni üzdü. İnsan GOW'u oynadıktan sonra gözü mü dönüyor nedir, bu oyunda kurşun sıkarken gerçekçilikten bir nebze uzak kaldım o nedenle. Kan efektinin olmaması bence eksidir. Belki de oyunun full sürümünde vardır bu özellik, tam olarak bilemiyorum. Düşmanların yapay zekası GOW kadar olmasın iyi denebilecek düzeyde. Karşınızda dikilmekten ziyade siperlere kaçıyor ve durmadan hareket ediyorlar. Ayrıca klasik uzaylılar durmadan grup halinde dolanıyor, o nedenle biraz zorlayabiliyorlar. PS3'ün controller'ı ile ilk FPS denemem başarılı geçti. Stickler hakkında 360'ınkiler kadar hassas olmasa da ps2 'ninkiler ile arasında dağlar var diyebilirim. Oyunu oynamakta bu nedenle fazla zorlanmıyorsunuz. Genel anlamda oyunun kontrolleri de başarılı ve kolay. Herhangi bir saçmalama olmuyor. Oyunda kullandığımız silah çeşitleri ise oldukça geniş ve bazı yaratıcı silahlar da mevcut. Özellikle demodaki favori silahım hem makineli görevi gören hem de 2. özelliği (her silahın 2 vuruş tipi var) kendimize sanal bir kalkan yaratma olanıydı. Bunun dışında bir garip silah daha var, havada bir kurşun kümesi hazırlamak gibi ilginç bir işlevi var. Silah ile yarattığımız kalkan bir süre havada asılı kalıyor ve arkasında durduğumuz takdirde düşmanın ateşinden korunmuş oluyoruz. Çok değişik ve hoş bir silah olmuş. Oyunun menüsü düşündüğümden iyi çıktı. Konsept çalışmaları ise oldukça başarılı. Yani Resistance tüm duyularımızdan öte gözlerimize hitap ediyor. Tüm bu anlattıklarımdan sonra yapacağım tek şey İnsomniac'ı bu başarılı oyunundan dolayı kutlamak ve bu oyunu almak için gerekli parayı nereden bulacağımı düşünmek :) Grafikler resimlerden çok daha canlı, atmosfer GOW ile kapışabilecek kadar iyi. Ve en iyisi o kadar NPC arasında bile oyun sabit 60FPS! Bir an olsun ufak bir takılma dahi yaşanmıyor. GOW'da bazen fps düşmeleri yaşanabiliyordu. Bu da bize multiplatform oyunlardan ziyade PS3'ün gücünü kendine özel yapılmış exclusive oyunlarda belli edeceğini gösteriyor.

Oyun için vereceğim not 8.7 , zevk faktörü GOW kadar fazla olsa 9.0 bile verebilirdim ama sanıyorum ki 8.7 bu oyunun tam olarak hak ettiği rakam. Sonuç olarak sözüm odur ki Resistance'ın yapımcılarına bir özür borçluyum.. Ve bu oyunu almam gerek! PS3 sahipleri önceden benim de yaptığım gibi şüpheye düşmesinler, oyun gerçekten resim yada videolardaki gibi durmuyor. GOW ile kapışabilecek kadar iyi bir yapımla bırakıyor bizi Insomniac...

-----------------------------------------------------------------------

SCREENSHOTS:

Resistance: Fall Of Man

* Dağıtımcı : Sony Computer Entertainment
    * Yapımcı: Insomniac Games
    * Tür: First-Person Shooter
    * Oyuncu Sayıs: 1-40
    * Çıkış: Mağazalarda
    * Video: Tıkla İzle
    * Karne: (İgn ve benim notum bir arada)

Söz verdiğim üzere incelemeyi hazırladım.
    Herkese keyifli okumalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 26 Aralık 2006; 18:09:24 >

• Ben hala bu oyunun gow ile kıyaslanacağına inanmıyorum ama PS3 aldığımda belki banada yutturur bu laflarımıİnceleme için teşekkürler.
  • Oyunun fullünü yaklaşık 3 saat oynadım bir kere bitirir bir köşeye atarsın FEAR klonu bir oyun, GoW'ın yanına yaklaşamaz hiçbir konuda bence...
  • Tabiki GoW'lar karşılaştırılacak bir oyun değil ama mutlaka oynanması gereken bir oyun bu.Keşke Xbox 360'a da çıksaydı.
  • efruz eline sağlık güzel inceleme bu hafta içi bende ps3 alıyorum kısmetse alıcağım tek oyun resistance olacak bende bir inceleme yaparım heralde :)
  • Teşekkürler arkadaşlar

Oyun gow kadar iyi yada gow'dan iyi lafı çıktı mı ağzımdan arkadaşlar? Yanlış anlaşılmasın... Eskiden Gow ile kıyaslanamayacak kadar kötü bir oyun olduğunu düşünüyordum, şimdi oyun Gow ile kıyaslanabilir düzeyde diyorum. Cümledeki inceliğe dikkat... Ayrıca bilgisayar başından yorum yapılacak gibi de değil, insanın şöyle karşısına oturması gerekiyormuş. Oynadıktan sonra bazı düşüncelerimi değiştirmeyi başarabildi Resistance.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 26 Aralık 2006; 18:11:13 >
  • 3fruz resistance oynadınmı tam anlamıyla nasıl bir oyun gow ile karşılaştırılabilrmi?veya gow kadar zevk veriyormu desem?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ellerine sağlık 3fruz siyah incine ısınmaya başlıyorsun
  • okuma ozurlumusun desem...
  • Salın gitsin şu freezee 'i, crysiskötü'nün fake üyeliği. Forumun altını üstüne getirdi iki günde tebrik etmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Salın gitsin şu freezee 'i, crysiskötü'nün fake üyeliği. Forumun altını üstüne getirdi iki günde tebrik etmek lazım.

+1
  • 3Fruz incelemen çok güzel olmuş .Bende oyunu oynuyorum henüz bitmedi, dediğin gibi ani sessizlikler felaket habercisi oluyor hep oyunda çeşitli yaratık türleri var. 3fruz'un bahsettiği taramalı uzaylılar birde bunların 1-2 üst modeli uzaylılar var birde onlar auger isminde radyoaktif kurşun atan bir silah kullanıyor bu kurşunlar duvarların içinden geçiyor mesela(oyunda 10-11 farklı uzaylı yaratık var). Gel ağbüü öpücem seni diye tabir ettiği uzaylılar bir nevi uzaylı uygarlığında getir götür işi yapan en alt kademe tipler sizi görünce ellerinde ne taşıyorlarsa taç atışı yapar gibi suratınıza savuruyolar.
    Oyundaki en sevmediğim şey akrep gibi böcekler eliniz ayağınıza dolanıyor geldilermi sürüyle geliyorlar ve her delikten akın ediyorlar sesleri tipleri hızlı hareketleri etrafınızı sarıyorlar. yine araçlar çok güzel oyunda taramalı bir jip, tank vede 3fruzun bahsettiği Stalker denen uzaylı aracı kullandığım araçlar şimdiye kadar, aklıma gelen diğer güzel bir ayrıntıda uzaylılarla çatışmaya giripte siper aldığınızda uzaylıların aralarında homur homur muhabbet etmeleri birbirlerine taktik verircesine zaten bozuk bir ingilizce konuşuyorlar nede olsa uzaylı dediğimiz bu yaratıklar chimera diye bir türe dönüşmüş insanlar(artık değiller) .Bu olayda yanlış hatırlamıyorsam Rusların yarattığı bir virüs. Virüslerde kanatlı böceklerle Almanyadan başlayarak yayılıyor. İşte oyunun başlarında high-tech bir füze düşüyor tam koşarken takım arkadaşlarınızla ve füzenin kese gibi yerlerinde o böcekler uçuşmaya başlıyor sizin ve arkadaşlarınızı ağzına giriyor. Ancak kahramanımız dışında herkes ölüyor kahramanımız ise virüse metabolizması bağışıklı çıkıyor. Fakat yarın insan yarı chimera oluyor neyseki bu durum henüz dış görüntümüze yansımadı.
    Henüz oyunu bitiremedim daha ne kadar var bilmiyorum gerçekten kendine saran bir oyun PS3 sahibi arkadaşlar kesinlikle edinsinler. Ben bir kere multiplay denedim hızda bir sorun yaşamadım ama 5 dakikalık oyunda 40 headshot yedim 8 kerede birilerini öldürmüşüm.
    Oyunu tamamen bitirince tam çözüm yazarım bende diyormuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPYdir -- 26 Aralık 2006; 21:07:04 >

• bu topictente anlaşıldığı gibi hiçbirşeye önyargılı yaklaşmamamız gerekiyor. sonuçta önemli olan bizim oyun oynamamız ve fikrim 2007 oyun yılı olarak geçecek ve hepimiz oyuna doyacağız . xbox360 da kaliteli bi cihaz ps3 de öyle sürekli çekişmeler çekilmez hale geldi. boşuna birbirinin kalbini
    kırıyor burdaki arkadaşlar. gerek yok HERŞEY OYUN İÇİN
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

bu topictente anlaşıldığı gibi hiçbirşeye önyargılı yaklaşmamamız gerekiyor. sonuçta önemli olan bizim oyun oynamamız ve fikrim 2007 oyun yılı olarak geçecek ve hepimiz oyuna doyacağız . xbox360 da kaliteli bi cihaz ps3 de öyle sürekli çekişmeler çekilmez hale geldi. boşuna birbirinin kalbini
    kırıyor burdaki arkadaşlar. gerek yok HERŞEY OYUN İÇİN

Arkadaşa tamamen katılıyorum .
  • Resistance bu kadar iyi ise hakikaten güzel.En azından yeni oyunlar gelene kadar bir süre idare eder....
  • Güzel gerçekten almaya niyetlendim ben, aranıyorum şu an itibariyle.
  • şimdi oyunu oynamış arkadaş"ben bu oyunu böyle bilmezdim.beni şaşırttı"diyor..
    PS3 e elini bile sürme fırsatı olmamış insanlar"ya bu oyun yaramaz"diyor.
    bu nasıl bir mantıktır anlayamadım gitti...
  • 3fruz benim içinde birkaç "uzaylı" deş madem ben deşemiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

şimdi oyunu oynamış arkadaş"ben bu oyunu böyle bilmezdim.beni şaşırttı"diyor..
    PS3 e elini bile sürme fırsatı olmamış insanlar"ya bu oyun yaramaz"diyor.
    bu nasıl bir mantıktır anlayamadım gitti...

uzaktan öyle duruyor dostum oynamadan ben de pek iyi düşünmüyordum oyun hakkında. Demoyu bile daha bugün indirdim, 1 aydır ps store'da duruyordu demo. Burun kıvıra kıvıra indirdim demosunu doğrusu, ama oyun beklediğimden iyi çıktı çok şükür. Hele mekan tasarımları beklediğimden bayağı öte çıktı, resimlerde durduğundan daha iyi gözüktüğünü söyleyebilirim. Yani yorum yapmamak gerekiyor resimlere yada videolara bakarak aslında. Sonra böyle şaşırtabiliyorlar bazen.

• yani fruz gibi inceleme yapmıyoruz belki ama oyunun muhtesem oldugunu ki kesinlikle gow lada kıyaslanablinir iksinide deneme sansım oldu cok once soyledim... ps3e haksızlık yapmayın bugun oyun elime ulastı cam kırıgı goruntusu olan bir ss vardı bende ozellikle camı kırdım oynanabilirlikte gow a gore daha kolay demo cok zordu youn easyde benim oynıyabilecegim kadar kolay olmus motorsotorm da cok iyi iki kisilik modu unutmuslar online ise hic yok yinede bol yarıs var 21 level 4 yarıs olsa 84 yarıs yaparki en az 10 saat surer bitirmek haritalar aksiyon grafik hepsi var camurlar guneste resmen parlıyor harika olmus...full auto yu deniyemedim deneyince onuda yazarım birde basketbol geldi oda grafik olarak iyi ... ps3 olan resistance alsın her zaman lazım olur pisman olmaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.