Şimdi Ara

Resim dosyalarının uzantıları arasındaki fark nedir?(jpg,png,bmp,gif,tif)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
16.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Paintten bir resmi kaydederken hangi formatta kaydetmek istediğimiz soruyor.jpg,png,bmp,gif,tif,jpeg vs vs.Peki bu formatların farkı nedir?Bir resmi en kaliteli halini istiyorsak hangi formatta kaydetmeliyiz?

Resim Dosyası Uzantıları Arasındaki Farklar (JPG, PNG, BMP, GIF, TIF)

Görüntüleri dijital olarak saklamak için kullanılan çeşitli dosya uzantıları mevcuttur. Her uzantı, görüntünün sıkıştırma düzeyini, renk derinliğini ve diğer özelliklerini belirtir.

JPG ve JPEG Arasındaki Fark:

• JPG ve JPEG, aynı dosya formatını ifade eden birbirinin yerine kullanılabilen kısaltmalardır.
    • Her ikisi de kayıplı bir sıkıştırma algoritması kullanır, bu da görüntünün boyutunu küçültmek için bazı verilerin atıldığı anlamına gelir.
    • JPG/JPEG, fotoğraflar ve diğer sürekli tonlu görüntüler için idealdir.

JPG, PNG, BMP, GIF ve TIF Arasındaki Farklar:

| Dosya Uzantısı | Sıkıştırma | Renk Derinliği | Şeffaflık | Kullanım Alanları | |---|---|---|---|---| | JPG/JPEG | Kayıplı | 8 bit (256 renk) | Hayır | Fotoğraflar, sürekli tonlu görüntüler | | PNG | Kayıpsız | 8 bit veya 24 bit | Evet | Web grafikleri, logolar, şeffaf arka planlar | | BMP | Kayıpsız | 24 bit (16,7 milyon renk) | Hayır | Büyük, sıkıştırılmamış görüntüler, eski uygulamalar | | GIF | Kayıplı (Animasyon Desteği) | 8 bit (256 renk) | Evet | Animasyonlar, küçük web grafikleri | | TIFF (TIF) | Kayıpsız | 8 bit veya 24 bit | Evet | Yüksek kaliteli baskılar, profesyonel fotoğrafçılık |

Özet:

• JPG/JPEG, fotoğraflar için ideal olan kayıplı sıkıştırma kullanan bir formattır.
    • PNG, web grafikleri için uygun olan kayıpsız sıkıştırma ve şeffaflığı destekler.
    • BMP, büyük, sıkıştırılmamış görüntüler için kayıpsız bir formattır.
    • GIF, animasyonları ve küçük web grafiklerini destekleyen kayıplı bir formattır.
    • TIFF, yüksek kaliteli baskılar ve profesyonel fotoğrafçılık için kayıpsız sıkıştırma ve yüksek renk derinliği sunar.

Resim dosyası uzantısını seçerken, görüntü kalitesi, dosya boyutu ve amaçlanan kullanım gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • jpg sikistirilmis halidir yani kayip vardir ancak grafik ile ugrasmiyorsaniz yeterlidir. bmp orjinal halidir resmi bit bit kaydeder ancak cok yer kaplar. png internet için geliştirilmiş resim dosyasıdır. JPG gibi kalitelidir ama GIF gibi alpha kanalı ve şeffaflık özelliği bulunur. birçok güncel resim oynatıcı ve internet explorer ile açılabilir

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Paintten bir resmi kaydederken hangi formatta kaydetmek istediğimiz soruyor.jpg,png,bmp,gif,tif,jpeg vs vs.Peki bu formatların farkı nedir?Bir resmi en kaliteli halini istiyorsak hangi formatta kaydetmeliyiz?

Photoshop için soruyorsanız jpg/jpeg olarak en yüksek kalitede kaydedin, en makulü bu.
    PNG arka plan Olmadan Kaydeder, Yani Bir fotoğraf var Arka Plan'da Beyazlıklar yada Siyahlıkları PNG ile olmadan kaydedebilirsin.
    Paint ile bu oluyormu bilmiyorum da Photoshop'ta vardır.

Örnek Olarak Açıklayalım 2 Tane Resmi Atıcam Farkı Anlayın:)

1-JPG

2-PNG

Daha Fazlası için Takip Edin!

• Böyle çıkartma şeklinde katman şeklinde başka resmin üzerine getirip koyabildiğimiz resimler vardı doğal şekilde onların uzantısı nedir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cem73

Böyle çıkartma şeklinde katman şeklinde başka resmin üzerine getirip koyabildiğimiz resimler vardı doğal şekilde onların uzantısı nedir..
    Png

Samsung a5 sorumu cevaplamissin, benim de bir faydam olsun dedim :)

Daha Fazla Göster
  • ercuezel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu foruma ait hesabımı anımsayamamıştım epeydir denerken hatırladım ancak girip ancak teşekkür edebiliyorum 😀😀

Orijinalden alıntı: cem73

Teşekkürler hocam bu foruma ait hesabımı anımsayamamıştım epeydir denerken hatırladım ancak girip ancak teşekkür edebiliyorum 😀😀
    hoş geldin o zaman

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.