Şimdi Ara

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
14
Favori
10.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU
    Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    Resident Evil (@RE_Games) on X
    https://x.com/RE_Games/status/1932452757912379739

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • En yeni fotoğraflar yine bomba gibi bir oyun geliyor.

• Resident Evil Requiem Sızıntısı Birinci ve Üçüncü Şahıs Oynanışını Ortaya Çıkardı

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    Insider Gaming (@InsiderGamingIG) on X
    https://x.com/InsiderGamingIG/status/1932734810205704626

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • Grafikler çok güzel görünüyor. Ayakta duran at var ne olduğunu çözemedim. Düşmanmı yoksa puzzlemı uzaktan anlaşılmıyor.

Capcom sonunda Resident Evil serisinin bir sonraki ana oyununu duyurdu - ve adı Resident Evil Requiem. Yaz Oyun Festivali tanıtımı sırasında (kısa bir ön izlemeden sonra) duyurulan Resident Evil Requiem, Resident Evil 9'un resmi başlığıdır ve ana oyun serisinin dokuzuncu bölümü olarak hizmet edecektir. Oyun ayrıca serinin korku kökenlerine dönüşü - ve en önemlisi, Raccoon City'nin perili kalıntılarına dönüşü işaret ediyor.

Insider Gaming, oyun için 30 dakikalık bir demoya katıldı ve uzun süredir devam eden serinin son oyunu hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı yakaladı.

Grace Ashcroft'u Tanıtıyoruz

Ana karakter yepyeni bir yüz: FBI teknik analisti Grace Ashcroft, bir dizi cinayeti araştırması onu merhum annesinin geçmişinin gölgesine götürüyor - Alyssa Ashcroft, Resident Evil hayranlarının çoğuna tanıdık gelmesi gereken bir isim, çünkü Resident Evil Outbreak'ten bir gazeteciydi. Bu, serinin geleneklerine şaşırtıcı ve hoş bir gönderme ve şüphesiz serinin uzun süredir hayranları için bolca nostalji getirecek.

Grace tepeden tırnağa silahlı değil. Savaş için eğitilmemiş. Ve tam da mesele bu. Requiem oyuncuları hazırlıksız birinin rolüne koyuyor   — düşünmek, keşfetmek ve en önemlisi hayatta kalmak zorunda olan birinin .

En İyi Hayatta Kalma Korku Oyunu

Capcom, Resident Evil Requiem'i ilk olarak hayatta kalma korku oyunu olarak tanımlıyor ve "yüksek riskli sinematik aksiyon" her yere yayılmış durumda. Oyuncular gizlilik mekanikleri, dinamik düşman yapay zekası ve RE Engine tarafından desteklenen foto-gerçekçi görseller bekleyebilirler. Bunların hepsi 20 dakikadan uzun süren sunumda tam olarak sergilendi. Ön kayda rağmen, oyunun yayınlanmasına 8 aydan biraz fazla bir süre kala son derece cilalı göründüğüne tamamen ikna olmuştum çünkü oynanış açısından son derece etkileyiciydi ve görünüyordu. Ara sahneler akıcıydı ve canlı aksiyon ile video oyunu arasında ayrım yapmak zordu; bu da RE Engine'in yapmaya çalıştığı ve gördüğümüz ön izlemede son derece iyi başardığı bir şey.

Birçok hayranı heyecanlandıracak bir şey, evet, bu oyunu birinci şahıs veya üçüncü şahıs olarak oynayabileceğinizin doğrulanmasıdır. Ve daha da heyecan verici olan şey, perspektiflerin duraklatma menüsünden anında talep üzerine değiştirilebilmesidir. Birinci şahıs oyunlarından hoşlanmıyorsanız ancak oynamak istiyorsanız, oyunu başlattığınızda seçeneği hemen değiştirerek şansınızı elde edeceksiniz. Veya Indiana Jones And The Great Circle'da olduğu gibi birinci ve üçüncü şahıs perspektifleri arasında dinamik bir perspektif geçişinden hoşlanan bir oyuncuysanız , tam da bunu yapma fırsatını elde edeceksiniz - talep üzerine.

Ancak Resident Evil Requiem'i benim için en öne çıkaran şey, Grace'in attığı her adımda karşılaştığı hayatta kalma korkusuydu. Her odanın köşesinden göz atarken ve karanlık, dar koridorda ilerlerken omuzlarımın gerildiğini hissedebiliyordum. Ve demek istediğim - karanlığın onu neredeyse uçuruma sürükleyecek kadar KARA. Capcom hayatta kalma korkusunu doğru yapıyor ve bu oyun sizi erken ve sık sık korkutma işini yapacak, garanti ediyorum. Günün sonunda, bu tamamen gerilim, keşif ve korkuyla ilgili.

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUInsider Gamingyoutube
    Resident Evil Requiem is officially Resident Evil 9, unveiled at Summer Game Fest 2025 and launching February 27, 2026 on PS5, Xbox Series X/S & PC. You step into the shoes of Grace Ashcroft, an FBI technical analyst—and daughter of RE Outbreak’s Alyssa—investigating brutal murders tied to a hotel, including a horrifying case linked to the hotel where her mother, Alyssa (from RE Outbreak), died. The reveal trailer takes us through flashbacks, disturbing medical imagery, and the post-nuke ruins of Raccoon City—including the RPD gates and massive crater. Powered by the RE Engine, the game delivers photo realistic visuals - sweat, tears, realistic skin - and mixes classic survival-horror with stealth, limited resources, puzzles, “high-stakes cinematic action”, and first/third-person gameplay options! We break it all down — characters, setting, visuals, and spoiler-free speculation Stay tuned for the Gamescom 2025 demo, and subscribe for deep dives, lore breakdowns, speculation, and our first hands-on impressions!
    https://www.youtube.com/watch?v=Yz3EZyIwNyg&feature=youtu.be

Daha Fazlasını Ne Zaman Göreceğiz?

Resident Evil Requiem harika görünüyor ve bu fragmandan sonra hayranlar daha fazlasını görmek için sabırsızlanıyor. Capcom, birkaç ay içinde Gamescom 2025'te oynanabilir bir demonun mevcut olacağını duyurdu ve bugün ambargonun kalkmasıyla, ek bir fragman olmasa bile, genel halka daha fazla oynanış gösterilmesi için bir fırsat olabilir. Gamescom'dan sonra, şüphesiz yılın korku oyunu seçimim olacak şeye doğru yürüyüş başlayacak. Merkezde Grace Ashcroft, derin nostaljik geri dönüşler ve Raccoon City'ye dönüşle, Resident Evil Requiem serideki en cesur girişlerden biri ve hayatta kalma korku biçimine gerçek bir dönüş olacak ve daha fazlasını görmek için sabırsızlanıyorum!

• Burada da yorumumu paylaşayım:

quote:

Anladığım kadarıyla genelde ayrı ayrı işlenmiş tüm RE formüllerini tek oyunda birleştiriyorlar. Birinci şahıs-üçüncü şahıs, deneyimsiz çaylak kahraman-deneyimli saha operatörü kahraman, stalker veya kaçınmalı düşman-çatışmamıza odaklı düşmanlar, deneyimsiz kahramanın öne çıktığı silahsız ya da az cephaneli segmentler-operatör kahramanın öne çıktığı silahlı daha aksiyon ve savaş yoğun segmentler. Ama genel ton korku yoğun gerilim olacak ve oyun ağırlıklı biçimde Grace'e odaklanacak. Öbür kahraman yardımcı karakter, fanlara dönük nostaljik bir kıyak olacak (büyük ihtimalle şehirle, polis merkeziyle olan mazisinden ve popülaritesinden dolayı Leon, Leon haricinde Claire veya Ada da ana veya ilave karakter olarak olaya dahil olabilir).

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161506125

• Acaba bir sonraki remake projesi ne zaman gelecek
    Açıkçası remake olan oyunlar devam oyunlarından daha keyifli geliyor bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Asıl resident evil oyunları 0 ile 1 diyorlar

Revelations bana göre iyi değil ama seveni de var asıl re 1-2 ve 3. oyunlar 0 sonradan gamecube ile çıktı Tabii sonradan çıkıp çok sevilen dördüncü oyun ve Code Veronica da atlamamak gerek ama bu seriyi eskiler ilk 3 oyun ile sevdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 12 Haziran 2025; 10:30:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ara oyunlara çok hakim değilim eski oldukları için pek yanaşmıyorum. Serinin devam oyunları ve remakeler çıktıkça alıp oynuyorum
    Çünkü eski oyunlarda hadi grafiğe katlanıyorsunda kontroller gerçekten çok kötü oluyor kütük gibi :)

Revelations 1 bayar ama 2 çok güzel. Barry favori karakterim. Keşke remake çıksa.

5 ve 6 seride ki en kötü oyunlar diyebilirim. Tür olarak aksiyona kaymışlardı.

0 ve 1 ise efsane oyunlardır. Bunlara Remake yapılmalı diye düşünüyorum.

• R-10 kullanıcısına yanıt
    0 yada 1 olması lazım ikisinden biri remastered yapılmıştı denemiştim ona rağmen oynanış çok kötüydü. Ama oyunun dünyası içine çekiyor. Kapı açılış kapanış animasyonları efsaneydi

@gokhans19
    Kardeşimde onu ayıla bayıla oynuyordu. Ins remake sürümü gelirde oynarız.

Rev 2 yi oynayınca Barry karakterini niye harcıyorlar diyorsun. Ağır başlı ve güçlü bir karakter. Oyunlarda daha çok görünmeli. Silahıda çok güzel.

• sanırım oyun 7 ve 8'de olduğu gibi fps odaklı yapılmış. zira yabancı içerik üreticilerine demoyu oynatmışlar ve first person seçeneği ana menüde 'önerilen' olarak yazıyormuş. bu resmen beni hayal kırıklığına uğrattı. her ne kadar third person seçeneği sunulsa da, oyun first person odaklı yapıldığı izlenimi verdiği için 8'de sonradan eklenen üçüncü şahıs oynanış gibi berbat bir deneyim sağlayacak diye tahmin ediyorum.

ben capcom'dan iki ayrı oynanış türüne özel yapım beklerdim, modlama değil. çünkü fps ve tps oynanışa göre zombiler ve yaratıklarla savaş şekli değişiyor. bu da resident evil'la özdeşleşmiş third person odaklı mekanikleri yok sayıp, orijinale bağlı oyuncuları yeni fps dinamikleri nedeniyle oyundan soğutuyor.

bence geliştiriciler artık fps odaklı bir korku oyunu yoluna gidiyorsalar bunun adı artık resident evil olmamalı. örneğin başlı başına ayrı bir oyun mesela ''requiem'' olmalı. çünkü ben de dahil büyük bir çoğunluk karakterimizi canlı kanlı gördüğümüz, geniş açıyla etrafı gezip zombi ve yaratıklarla mücadele ettiğimiz üçüncü şahıs kamera açısıyla orijinalindeki gibi bir resident evil serisinin olmasını istiyor.

remake'lerle hayranları avutmaya çalışıyorlar ama bir yandan da orijinali bozup seriyi outlast tarzına bürümeye çalışıp oyuncuları yeni seriden soğutuyorlar. her iki oynanış seçeneğin koyulması kulağa hoş geliyor olsa da oyunun önerdiği şekli ile fps odaklı yapılması hiç hoş olmamış. umarım demo geldiğinde hüsrana uğramayıp üçüncü şahıs seçeneği buna özgü tasarlanıp bizi mest ederler, bizde o somut görüntüleri gördüğümüzde yüreğimize biraz su serpilir, yoksa eğer 8'deki gibi vasat bir tps modlaması yapılmışsa bu oyunu ve bundan sonra bu kafayla yapılan hiçbir yeni resident evil oyununu satın almayacağım.

çünkü 7'yi fps diye satın almamıştım 8'i de ama sonradan 8'e üçüncü şahıs kamerası eklendikten sonra almıştım ancak remake'lerdekiyle yakından uzaktan ilgisi olmayan o vasat tps modunu deneyimleyince pişman olmuştum.(shadow of rose dlc'si hariç, çünkü o komple tps yapımıydı) şimdi de pişman olmamak için demo'daki tps moda bakıp karar vereceğim. umarım hayranlara re4r'deki gibi hayran kalınacak bir third person oyananışı sunmuşlardır.

• Village için sonradan eklenen üçüncü şahıs kamerası çok kötüydü. Muhtemelen dediğin gibi yine aynı olucak. Oyun First Person olarak inşa edilmiş. Zaten yönetmen RE7 yönetmeni diye biliyorum. RE2-RE4 Remake yapanlar şuan Code Veronica ile uğraşıyor. Ben her zaman Omuz üstü kamerayı tercih ederim. Ama Oyun iyi olduktan sonra çok da umursamam şahsen ikinci karakter Leon veya Chris olup da görememek üzecek o ayrı mesele. Üçüncü şahıs kamerası olsa da RE4 Remake hissini alamayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EF373E9 -- 14 Haziran 2025; 15:48:4 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.