Şimdi Ara

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
5
Favori
336.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaptığın araştırma ve öneriler doğrultusunda SP2 güncelleştirmelerini yaptım. Şimdilik mavi ekran gelmiyor. İnşallah bundan sonrada karşılaşmayız.

Eline sağlık tekrar.

Teşekkür ederim dostum.Umarım bir daha bu tür sorunlarla karşılaşmazsın.Karşılaşırsan da adresi biliyorsun...
  • Hocam teşekkür ederim; repair veya yeniden kurmayı denicem..

Dediğin gibi donanımsal değilse hallederiz.. Ne sıklıkta karşılaştığımı sormuşsun..

Hiç oyun oynarken olmuyor..Mesela nette gezerken,explorer sayfalarını süratle açıp kapatırken(Hep değil tabi..), 3-5 program açıkken ad-aware + virüs programının scan işlevlerini aynı anda çalıştırdığımda(bu da hep değil tabi..).. Yani boş dururken bile yaptı çok nadir olmakla beraber.. Ya da bütün gece film indiriyo, sabah açıyorum monitörü, ilk yaptığım işlemde çat mavi ekran.. Karışık yani; bazen günde 7 kere, bazen 7 günde bir kere..

Çalışmaların için teşekkür ederim ve devamını dilerim. Kolay gelsin..

Bu arada eve gittiğimde ilk minidump dosyalarımı bulmaya çalışıcam.. Eğer hala ordalarsa (çünkü hiç format atmadım 1,5 senedir) ilk 2-3 tanesini yollicam eğer tekrar vaktin olursa ve bakarsan belki sorunun kaynağına inmiş oluruz..

Neyse, tekrar teşekkürler; çook faydalı bir çalışma..

• @Emir Girişgin

Logları analiz ettim sana tavsiyem ilk olarak sistemini bir gözden geçir ve windows kurulumunu onar.Ayrıca sistemdeki donanımların sürücülerini güncellemek de bir tavsiye olabilir.

Sisteminde ses kartı sürücülerinde bir hata dikkatimi çekti ayrıca ntfs.sys de hata veriyor doğal olarak dosya yapın bozulmuş olabilir.

Hijackthis logun temiz görünüyor.Sonuçları zip olarak mail adresine yolladım.

@mk41

Murat Bey loglarınızı analiz edemedim.Sanırım bilgisayarım sizin loglarınızı kabul etmiyor.Tekrar deneyip size haber vereceğim...
  • kusura bakmayın konuyla ilgili mi tam bilmiyorum "bana ilgili gibi geldi"

bende bilgisayar resetlenmiyor mavi ekran da çıkmıyor monitör kapanıyor müzik çalıyorsa o da donuyor (RRRRRRR diye ses geliyor)
    zamam zaman intenette ve herzaman oyun açılırken oluyor (swat4)
    adsl modemi yüklemeden önce oyun çalışıyordu kapanma (aslında tam kapanmada değil sistem donuyor)olayı yine oluyordu ama bu kadar sık değildi
    sorun nedir AGP 8x 4x farkı olabilirmi

sistemim : MSI i850pro ; P41.6 ; 512RD ram ; geforce 5200 sürücüm nvidia 7801; econ adsl router

• Slm dostum senin hata logları da D:\Windows\minidump içerisinde ya da D:\Winnt\minidump içerisinde olabilir.

Doğru söylüyorsun hocam zaten işletim sistemin hangi lokasyonda (partition) kurulu ise orada olacaktır log dosyaların.

dostum valla sistemi alt üst ettim ama ne D:\Windows\minidump ne de D:\Winnt\minidump adında bir dosyaya rastlamadım....alltaki resimde herhangi bir sorun varmı....

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi

• bir de f3 ya da control+f ile arat. ayrica *.uzantili olarak arat oralarda bir yerdedir. simdi konumuz bu degil, bulamiyorsan bul da gel. karistirma simdi topigi

• Greenflash kardesm cok saolasn cozdm bn problemimi sorun dediin gbi ses kartı codeclerindenmis 10 gun once yeni codecler cıktı cektim hmn duzeldi
  • greenflash tekrar selamlar.ben sana bundan 3 gün önce minidump dosyalarını göndermiştim ve de sen bana ses kartındandır demiştin ve de updateini yüklememi söylemiştin ben varolan tüm updateleri indirdim ancak mavi ekran hala çıkmaya devam ediyor deli olmamak elde değil.ben sana en son minidump dosyalarını göndersem tekrar inceler misin?teşekkürler
  • tm dostum tekrar inceleyip sonuçları bildiririm
  • BİLGİSAYARIM AÇILIRKEN MAVİ EKRAN GELİYOR VE ŞÖLE HATA VERİYOR:

TEKNİK BİLGİLER

STOP:0X000000C5 (0X00000004,0X00000002,0X00000001,0X8054AE341)

BÖLE HATA VERİYOR NE ANLAMA GELİYOR ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.
  • sorun şu bilgisayara usb flash disk fotoğraf makinası ve mp3 player bağlayınca normal şekilde görüyo içindeki bilgileride bilgisayara normal bi şekilde atabiliyorum sorun yok fakat usb alete blgi atmaya veya silmeye gelince oda normal şekilde atılıyo ve siliniyo gibi gözüküyo ama usb aleti çıkarınca hiç bi değişiklik olmadığını görüyorum aynen duruyo bide asıl sorun şu usb aleti çıkarınca mavi ekranda hata veriyo resimdeki gibi ben psu dan şüpelendim değiştirdim fakat olmadı format attım olmadı sorun donanımsal gibi gözüküyo sitemim p4 1.8 ga-s648 anakart var 512 ram windows xp sp2 var...

1- arka usb de oluyo bu olay ondekileri çıkartıp denedim aynı sorun devam etti..

2-sis chipsetinin usb sürücüsü sp2 de oluyo ama ben genede cd den usb sürücüsünü kurdum fresh usb yide çalıştırdım ama sorun devam etti...

3-bu sorun buzamana kadar taktığım ve taşınabilir belleklerin hepsinde oldu (foto makinası usb disk mp3 player)

4- 512 twinmos var bende ama overclock az yapıyorum overclocksuz da denedim aynıydı

minidump dosyaları =http://rapidshare.de/files/6728587/Minidump.rar.html

• @LostNdumb

quote:

Greenflash kardesm cok saolasn cozdm bn problemimi sorun dediin gbi ses kartı codeclerindenmis 10 gun once yeni codecler cıktı cektim hmn duzeldi

Birşey değil hocam rica ederim.İnşallah bundan sonra problem yaşamazsın.

@oydelee

Hocam hatırlarsan senin dosyaları (ikinci yolladıklarını) analiz etmeye çalıştığımda da bir hata sözkonusu olmuştu.Daha sonra kernell modda analiz yapabilmiştim.Eğer imkanın varsa small minidump olarak ayarlayabilirmisin varsayılanı böylece mavi ekran logların 88kb yerine 64 kb olacak..

Yanliz şunu söyleyim.Ben hala senin ses kartından şüpheleniyorum.Enteresan bir öneri olacak ama mümkünse ses kartini disable edip oyunlarda biraz dolanmayı deneyebilir misin?Bazı oyunlar bu olaya izin vermiyor.Ama sen yine de bir dene derim.Diğer logları da yollarsan analiz ederim yine..

İyi çalışmalar.

@ibrahimkurt03

İbrahim Bey, sizin loglarınızı da analiz etmem gerekiyor.Bu şekilde sadece ekrandaki hata koduna bakarak birşey söylemem ancak tahmin olacaktır.

@erosion

Hocam senin loglarını az önce RAPID'den çektim.Fırsat bulduğum ilk anda loglarınızı analiz edeceğim.

• tamam eywallah...
  • tamam beklicem.Analiz ettğinizde haber verirseniz sevinirim...
  • quote:

tamam beklicem.Analiz ettğinizde haber verirseniz sevinirim...

Hocam yanlış anladın sanırım.Analiz edebilmem için logları yollaman lazım.Konuyu baştan sonra tekrar okurmusun?

mail adresim : labfxdx@gmail.com
  • hocam ben yolladim sana carsamba 11:14 itibariyle eline ulasmis olmali. harika bi iş hayatimda gördügüm en faydali topic. benim de ossorunum var :) inşallah yardimci olabilirsin şimdiden teşekkür ederim...
  • 5 senelik via apollo pro+ chipsetli bi baş belam var.(jetway993an motherboard)
    p3 733 işlemci,2*128 sd ram(pc133),nvidia gf4mx440 ekran kartı, cretive vibra128 seskartı.....
    sysmodel:vt82c692bx
    nbridge:vt82c693
    sbridge:vt82c596
    bios:awd. bios v4.51pg (993an)(09,07,2000)

sorun şu ki sürekli win xp'de mavi ekran hataları alıp duruyorum.(winxp ilk çıktığından beri).
    xp'yi kurarken de kurulum hatası(veya hataları) alıyorum,retry deyip geçiyorum.
    bu sorunu düzeltmek için:
    -3 ram denedim,
    -ekran kartı önceden tnt2 m64 idi onda da oluyodu,
    -güç kaynağını değiştim,
    -cd rom değiştim,
    -biosdan IRQ ları resetledim,
    -ide kablolarını değiştim,
    -anakartın biosunu güncelledim(pek güncelleme sayılmaz önceki de 2000 idi bu da 2000 tarihli baktım daha yenisi yok)
    -ekran kartının biosunu güncelledim
    -başka hardisklerde denedim,
    -xp sp1 xp sp2(eng-türkçe),
    -ntfs veya fat32 denedim,
    -PCI kartlarının yerlerini değiştim(ses kartı,modem,ethernet),
    -driverleri güncellemekten anam ağladı,
    -değişik cdlerle denedim gene aynı...(başka neler neler yaptım şimdi aklıma gelmiyo)

sizce sorun ne?
    veya 2000den yeni bios var mı(ben bulamadım)
    dump dosyalarını da yollayacam......
    bu arada microsoft bazan yüklü driver bazan ekran kartı diyo, bazan da dump dosyası sorunlu...(hatayı gönderdiğimde)

şimdiden teşekkürler......

• Gerçekten bu raporları analiz edebilmek büyük profesyonnelik ister Arkadaş çok güzel bi olay başlatmış umarım devamı gelir Forumumuz için büyük kazanç üst konu olmayıda hakediyor bence
  • Benimde bir Mavi Ekran sorunum vardı. İlgili adrese mail attım. İlgilenirseniz sevinirim.
    Kolay Gelsin.
  • Kardeş ,seni böyle bi işe giriştiğin kutluyorum ilk önce .Ve bende hemen sorunumu anlatayım ,3 hafta önce yeni bilgisayar aldık ve ben sevinçle gta san andreas ı kurdum,oyunu açtım ve herşey normaldi daha sonra loading den sonra oyuna başladıktan yaklaşık 5 saniye sonra mavi ekranla karşılaştım yalnız hiç bi uyarı yazı felan yok ,tertemiz bi mavi ekran sadece. Ne zaman denesem hep aynı şey ,diğer oyunlar düzgün bi şekilde çalışıyo hiç bi sorun yok ,ekran kartım ati radeon 9550 256mb,yardımınızı bekliyorumm saolunn.. mail attımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GökCell* -- 27 Ekim 2005, 22:09:19 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.