Şimdi Ara

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
735
Cevap
5
Favori
336.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aldım felan da demedin; yok eline ulaştığını bilsem gene biraz raatlicam..
  • quote:

baba benimkilere bakabildin mi hiçç?

Aldım felan da demedin; yok eline ulaştığını bilsem gene biraz raatlicam..

Hocam günaydın sen dosyaları green@labirent.org'a atmışsın ancak benim labirent.org'u kullanma hakkım bittiğinden o maile ulaşamıyorum bu nedenle o dosyaları

labfxdx@gmail.com adresine yollaman mümkün mü?

Sadece son 10 dosyayı yollaman analiz için yeterli olacaktır.

Ayrıca bana ufak tefek bilgiler ver sisteminle ilgili

*İşletim Sistemi + Servis Paketi

*Donanımlar (PnP+USB)

*RAM

Overclock yapıp yapmadığınla ilgili bilgiler verirsen senin loglarla da ilgileneceğim..

Ekleme

@oydelee

Hocam senin logları analiz ederken bilgisayarım hata verdi..Daha sonra kernel moda geçip tekrar deneyeceğim.

• greenflash ben mailine son 3 minidump dosyasını atıyorum pcnin özelliklerini de yazıyorum ona oke
  • quote:

greenflash ben mailine son 3 minidump dosyasını atıyorum pcnin özelliklerini de yazıyorum ona oke

Hocam slmlar mailini aldım ve analizi yaptım az önce sana 3 tane log dosyası yolluyorum onları incele istersen sen de

Sadece belli başlı oyunlardan çıkarken bu hatayı aldığını söylemiştin. Analizlerde de ses kartı sürücülerinde problem olduğunu gördüm.Donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.Eğer Creative'in sitesine gidip gerekli güncellemeleri yaparsan o oyunlarda da problemle karşılaşmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca Sistemindeki donanımların Windows İşletim Sistemi'yle uyumluluğunu aşağıdaki listeden kontrol etmeni tavsiye ederim.

http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra gelişmelerden bizleri haberdar edersen sevinirim...

Bu arada hata aldığın sistem dosyalarından birisi : Emupia2k.sys

• ya hocam bendede aynı sorun var. ve hep oyunlarda oluo bu mavı ekran. su ana kadar aeo 3 , vice city gibi oyunlarda oldu. sana nasıl gonderebılırm bu hata dosyalarını. rapidsharede lımıtım doldu. bı cozum bul bana
  • quote:

ya hocam bendede aynı sorun var. ve hep oyunlarda oluo bu mavı ekran. su ana kadar aeo 3 , vice city gibi oyunlarda oldu. sana nasıl gonderebılırm bu hata dosyalarını. rapidsharede lımıtım doldu. bı cozum bul bana

Hocam slmlar dosyaları mail adresime yollayabilirsin.>>>labfxdx@gmail.com

Sisteminle ilgili bilgiler de verirsen sevinirim.
  • @greenflash

Yaptığın analiz için tşkr.kardeş en kısa zamanda dediklerini uygulayacağım. Sonucu biidiririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

quote:

ya hocam bendede aynı sorun var. ve hep oyunlarda oluo bu mavı ekran. su ana kadar aeo 3 , vice city gibi oyunlarda oldu. sana nasıl gonderebılırm bu hata dosyalarını. rapidsharede lımıtım doldu. bı cozum bul bana

Hocam slmlar dosyaları mail adresime yollayabilirsin.>>>labfxdx@gmail.com

Sisteminle ilgili bilgiler de verirsen sevinirim.

gonderdim. mailde butun ayrıntılar var. şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar ortalık sakinleşsin analizlerle ilgileneceğim inşallah...

Bu arada Izmirlilere tekrar geçmiş olsun
  • mavi ekran eğer işletim sistemi kurulumu esnasında oluyorsa
    %90 olay CD den kaynaklanıyordur
    dosya okuma hatası veya CD ye yazım hatası sonucu okuma hatası
    cozum
    cd sürücüyü acın
    kapatın
    iste bu kadar
    özellikle wın2000 icin gecerli
    basıma cok geldiiiii
    haberiniz olsun
  • arkadaşlar şu anda Roni ve Sercan'ın dosyalarını analiz ediyorum.Problem yaşayan arkadaşlar dump dosyalarını yollayabilirler.
  • S3RC@N

quote:

işlemci p4 2.66
    ekran kartı gforce4 mx440 64mb
    ram 256mb ddr
    harddisk 40 gb
    xp pro 2004 sürümü yüklü+sp2
    anakart azza die bi marka pek fazla bişeyini bilmiom

Merhaba dostum.

Gönderdiğin 3 log dosyasını da analiz ettim.

Ilk 2 log dosyasında hatanın Ekran kartı sürücülerinden (nv4_disp.dll) ve sistem belleğinden kaynaklandığını görüyorum.Yaptığım araştırmalarda nVidia sürücülerinin bazılarında stabilite sorunu var.3.log dosyanda ise hata ROXIO GOBACK GBFSHook.sys ve yine bellekle ilgili...

Sana tavsiyem ekran kartı sürücülerini güncellemek ve belleğini test etmek olacaktır.

1) Ekran kartın için stabil driver adresi

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_61.77.html

2) Memtest ile Belleği test et..

3) Sisteminde GOBACK'i güncellemeni ya da başka bir yazılım (örneğin GHOST) kullanmanı öneriyorum.

ROXIO firması GOBACK'in son versiyonunda GBFSHOOK.sys ile ilgili hatanın giderildiğini söylüyor.Ben onların yalancısıyım.

quote:

Resolved issue where user would receive a STOP error indicating GBFSHOOK on Windows NT/2000 systems after installing GoBack.

ROXIO GOBACK'in son versiyonu yüklemek için referans olarak kullanabileceğin site adresi

http://www.roxio.com/en/support/roxio_support/goback/goback_release_notes.html

Son olarak belki incelemek istersin diye sana analiz sonuçlarını yolluyorum.

Belirtmek isterim ki Analiz sonuçlarımın %100 doğru olduğunu söyleyemem.Sadece şüphelendiğim konuları belirttim.

Bu arada imzandaki araştırma gerçekten çok doğru..

• merhaba
    WindowsXp Home Edition
    AMD Athlon(tm)64 processor
    3000+
    1.80 GHz
    512 MBRAM
    GeForce FX5200 (inno 3D)
    Seagate 80Gb-sata
    MSI K8T Neo2
    http://img101.imagevenue.com/img.php?loc=loc101&image=f10_maviekranhatasi.JPG
    resimdeki hatayı veriyor.
    bir ses cıkıyor ve mavi ekran geliyor.
    internet explorer'da cıkıyor veya muzik dinlerken'de cıkıyor.
    Hata belli bir yerde cıkmıyor.

Teşekkür Ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentsad -- 22 Ekim 2005, 12:40:09 >
  • @ronishark

Dostum log dosyalarından 4 tanesini analiz etme imkanım oldu.

quote:

Hocam 3 farklı mail adresimden yolladım ama ulaştıramadım sana benim dosyaları.. bi de burdan deniyorum..

AMD athlon 2600+ .. xp, sp2 yüklü durumda.. donanım olarak pek bişiy yok ati9200se ekran kartı, 2*256 kingston rem, epox 8rda3+ anakart.. ethernete zoom adsl modemim bağlı. usb olarak da malum fareyle klavye var; bi de webcam..

Umarım bu kez mailim sana ulaşır.. Bu arada oc felan yapmıyorum.. Zaten sistemi topladığımdan beri var mavi ekranım çok şükür.. :)

Hadi kolay gelsin..Mailimi aldığına dair bişiyler sölersen ben de rahatlicam ve beklemeye başlicam..

Hocam öncelikle log dosyalarında belli bir hata söz konusu değil.Yani karmaşık hatalar aldım.

1.logda ntoskrnl.exe hata veriyordu.Daha sonra dosya yapısı (file system) ile ilgili sorunlar algıladım.

Sistemi topladığından beri mavi ekranların varlığından söz etmişsin.Daha önce sistemdeki Windows kurulumunu onarmak ya da yenilemek gibi bir imkanın oldu mu?

2.logda yine ntoskrnl.exe hata veriyordu.Yani bu hatanın donanımsal değil de Windows kurulumu ile ilgili olabilme ihtimalini arttırıyor.

3.logda win32k.sys hata veren sistem dosyası.

4.logda Ntfs.sys hata veriyor.

Bu durumda ilk olarak

Windows CD si varsa REPAIR (onarma) özelliğini kullanarak en azından sistem dosyalarının tamir edilmesini sağlayabilirsin.Eğer bu çözüm olmazsa Windows'u yeniden kurmanı öneriyorum.

Donanımsal bir hata yok gibi gözüküyor.Eğer donanımlarla ilgili hatalardan şüphelenirsen tekrar danışabilirsin.Ayrıca mavi ekran hatalarını hangi peryotlarda aldığını bilmek istiyorum.Oyun oynarken/program kullanırken/ya da sistem boştayken mi?

Mail adresine analiz sonuçlarını yolladım.Iyi çalışmalar.

• quote:

dostum ben forumdan mk41 nickli murat sana daha öncede yazmıştım ama cevap gelmedi benim sorunum ilk başta msn deydi kamerayı açtığımda mavi ekran geliyordu fakat son zamanlarda oyunlardada yapmaya başladı daha önce msi k8n sli platinium kullanıyordum anakart bir sorun yaşamadım o ana kartı satıp ekran kartlarım asus olduğu için bende asus a8n sli aldım ve problem yaşamaya başladım bilgisayarımın özellikleri imzamda mevcut eğer anakartımı değiştirmemi istersen marka tavsiye edermisin dosyaları ekte gönderiyorum şimdiden sağol.Bu arada ekran kartının en son sürümü olan 81.85 i yükledim bilgisayar reset atmaya başladı tekrar eski sürücüye döndüm

Merhaba arkadaşım mailini aldım.Analizi yapıp en kısa zamanda sonucu bildireceğim..

• bu isi zaten mi,crosoft yapiyor.. ama senin yapmaman hicbir sorun yok. ben de mavi ekran goremiyorum hic. en son amd'de th bird 800 'de gormustum ama ondan sonra sadece reset gorme sansim oldu o da %100 donanim driver sorunlarindan kaynaklaniyordu.
  • @sahraaa2002

Arkadaşım farkındaysan burada ciddi bir çalışma yapıyoruz.Ayrıca

quote:

Microsofttan cacık olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: ronishark

yaw ben minidump diye bir klasör bulamıyorum?

quote:

Dump dosyasinin tutulacagi bolum olarak da %SystemRoot%\MEMORY.DMP seçili olması gerekiyor.Yani mavi ekran alırsanız hata logları C:\Windows\Minidump klasöründe olacak...

bi de memory.dmp yapamadım.. Benimki şu an nereye kaydediyor acaba.. Benim orada %SystemRoot%\Minidump yazıyor ama o dosya yokk..
    Napçaz..

+1 bende bulamıyorum benim windows C: yerine D: de kurulu bundan dolayı bulamama durumum söz konusu olabilirmi diyecem ama pek te mantıklı olmayacak ...arkadaşlar kısaca bulamıyorum

• quote:

+1 bende bulamıyorum benim windows C: yerine D: de kurulu bundan dolayı bulamama durumum söz konusu olabilirmi diyecem ama pek te mantıklı olmayacak ...arkadaşlar kısaca bulamıyorum

Slm dostum senin hata logları da D:\Windows\minidump içerisinde ya da D:\Winnt\minidump içerisinde olabilir.

Doğru söylüyorsun hocam zaten işletim sistemin hangi lokasyonda (partition) kurulu ise orada olacaktır log dosyaların.
  • @greeflash

quote:

14-15-17-19 Ekim'de aldığın log dosyalarının analizini yaptım ve bütün hatalar USB sürücüleriyle ilgili..

Eğer kullandığın işletim sistemin XP ise son çıkan servis paketini yüklemeni ve Anakart Çipsetinin sürücü güncelleştirmelerini yapmanı tavsiye ederim.

Ramlerle ilgili sorun olduğunu sanmıyorum.Eğer loglardan farklı hatalar alsaydım belleklerden şüphe edebilirdim.Ancak şu an %80 USB sürücüleri ya da donanımlarıyla ilgili bir uyumsuzluk var sana tavsiyem:

USB aygıtlarının kullandığın sistem tarafından tam anlamıyla desteklenip/desteklenmediğini kontrol etmen

Aşağıdaki link ile bu işlemi yapabilirsin.

http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Kolay gelsin.

Yaptığın araştırma ve öneriler doğrultusunda SP2 güncelleştirmelerini yaptım. Şimdilik mavi ekran gelmiyor. İnşallah bundan sonrada karşılaşmayız.

Eline sağlık tekrar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.