Şimdi Ara

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
735
Cevap
5
Favori
336.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yardımcı olmamızı istiyorsan öncelikle rehberi okumalısın.Ayrıca arka arkaya mesajlar atmak alacağın yardımı çabuklaştırmaz.Lütfen diğer iki mesajını editle ve sil..

Mail Yoluyla

Yazan : phatoshwest

quote:

LFN_LIST_CORRUPT diye bir ibare vardı mavi ekran geldiğinde. Benim bilgisayarımda 2*512MB 400 MHZ TwinMoss Ram var. Biri arızalıydı. Servise gönderdim. Bugün geldi. RAM'i taktım. Daha ilk açılışta hata verdi. Restart attım bilgisayara. Neyse sonra 2 saat falan düzgün çalıştı. Bilgisayarı açık bırakıp dışarı çıktım. Geldiğimde LFN_LIST_CORRUPT uyarı mesajı ile birlikte Mavi Ekran duruyordu karşımda.

O an çalışan programlar
    BitComet V:0.60
    Rainlander
    WeatherBug
    AVG Free Edition
    MSNBC News Alert
    NetLimiter
    DU Meter
    Microsoft AntiSpyware
    GMAIL Notifier

Yardımlarınız için teşekkür ederim

Kolay Gelsin.

Not: DonanimHaber kullanıcı adım: phatoshwest

@phatoshwest

Merhaba hocam.Loglarını analiz etmeye başladım.

Bu arada Arızalı Twinmos yenisiyle mi değiştirildi yoksa aynen geri mi geldi?

Ilk iki logda hata veren modül ntkrnlpa.exe bellekle ilgili olarak okuma hatası alıyor.Üçüncü logda ise nv4_mini.sys modülünde hata alıyorum.Sana tavsiyem öncelikle sistemindeki bütün donanımların sürücülerini güncellemen ve güncel servis paketlerini yüklemen olacaktır.Ayrıca güvenmediğin yazılımları pek tercih etmemeni tavsiye ediyorum.Eğer sürücü güncellemeleri sorununu çözmezse belleklerden şüphelenmeye başlayabiliriz.Yanlız ilk önce Windows kurulumunu onarmanı tavsiye edeceğim.Eğer onarma işlemi de işe yaramazsa belleklerin slotlarını değiştirmeyi dene.Ya da tek tek dene bellekleri.Ayrıca overclock yapıyorsan vazgeç bu sevdadan Şaka bir yana overclock tavsiye etmiyorum güçlü bir sistem olmadıkça...Çünkü tutarsızlık yaratıyor.

Bu arada Ramleri zorlayacak uygulamalar çalıştırırken hiç mavi ekran alıyor musun? Analiz sonuçlarını mail adresine yolluyorum.Iyi çalışmalar.

• quote:

Kardeş ,seni böyle bi işe giriştiğin kutluyorum ilk önce .Ve bende hemen sorunumu anlatayım ,3 hafta önce yeni bilgisayar aldık ve ben sevinçle gta san andreas ı kurdum,oyunu açtım ve herşey normaldi daha sonra loading den sonra oyuna başladıktan yaklaşık 5 saniye sonra mavi ekranla karşılaştım yalnız hiç bi uyarı yazı felan yok ,tertemiz bi mavi ekran sadece. Ne zaman denesem hep aynı şey ,diğer oyunlar düzgün bi şekilde çalışıyo hiç bi sorun yok ,ekran kartım ati radeon 9550 256mb,yardımınızı bekliyorumm saolunn.. mail attımm

@*GökCell*

Merhabalar GTA SA ile ilgili bir arkadaş daha mavi ekranlarla ilgili olarak mail atmıştı.Sanırım GTA ile bazı sistemler iyi anlaşamıyor.Size ilk aşamada tavsiye edeceğim olay ekran kartı ve ses kartı sürücülerinizi güncellemeniz ayrıca GTA'nın kurulum dvdsiyle birlikte gelen "Known Issues" adlı dokümanı incelemenizdir.Burada GTA'nın sorun çıkardığı konfigürasyonlar hakkında bilgi bulabilirsiniz.Ya da varsa GTA'nın resmi forum sayfalarından gerekli teknik desteği alabilirsiniz.Ayrıca oyun cd/dvd sinin orjinal olması da bir nevi sizin yararınıza olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

@fatih37

Yardımcı olmamızı istiyorsan öncelikle rehberi okumalısın.Ayrıca arka arkaya mesajlar atmak alacağın yardımı çabuklaştırmaz.Lütfen diğer iki mesajını editle ve sil..

Mail Yoluyla

Yazan : phatoshwest

quote:

LFN_LIST_CORRUPT diye bir ibare vardı mavi ekran geldiğinde. Benim bilgisayarımda 2*512MB 400 MHZ TwinMoss Ram var. Biri arızalıydı. Servise gönderdim. Bugün geldi. RAM'i taktım. Daha ilk açılışta hata verdi. Restart attım bilgisayara. Neyse sonra 2 saat falan düzgün çalıştı. Bilgisayarı açık bırakıp dışarı çıktım. Geldiğimde LFN_LIST_CORRUPT uyarı mesajı ile birlikte Mavi Ekran duruyordu karşımda.

O an çalışan programlar
    BitComet V:0.60
    Rainlander
    WeatherBug
    AVG Free Edition
    MSNBC News Alert
    NetLimiter
    DU Meter
    Microsoft AntiSpyware
    GMAIL Notifier

Yardımlarınız için teşekkür ederim

Kolay Gelsin.

Not: DonanimHaber kullanıcı adım: phatoshwest

@phatoshwest

Merhaba hocam.Loglarını analiz etmeye başladım.

Bu arada Arızalı Twinmos yenisiyle mi değiştirildi yoksa aynen geri mi geldi?

Ilk iki logda hata veren modül ntkrnlpa.exe bellekle ilgili olarak okuma hatası alıyor.Üçüncü logda ise nv4_mini.sys modülünde hata alıyorum.Sana tavsiyem öncelikle sistemindeki bütün donanımların sürücülerini güncellemen ve güncel servis paketlerini yüklemen olacaktır.Ayrıca güvenmediğin yazılımları pek tercih etmemeni tavsiye ediyorum.Eğer sürücü güncellemeleri sorununu çözmezse belleklerden şüphelenmeye başlayabiliriz.Yanlız ilk önce Windows kurulumunu onarmanı tavsiye edeceğim.Eğer onarma işlemi de işe yaramazsa belleklerin slotlarını değiştirmeyi dene.Ya da tek tek dene bellekleri.Ayrıca overclock yapıyorsan vazgeç bu sevdadan Şaka bir yana overclock tavsiye etmiyorum güçlü bir sistem olmadıkça...Çünkü tutarsızlık yaratıyor.

Bu arada Ramleri zorlayacak uygulamalar çalıştırırken hiç mavi ekran alıyor musun? Analiz sonuçlarını mail adresine yolluyorum.Iyi çalışmalar.

Tam emin değilim ama sanırım tamir edilip aynı RAM'ler geri geldi. O/C'de yok makine de.Zaten ne hikmetse 24 saattir bilgisayar açık ve daha karşılaşmadım Mavi Ekranla. 2 kere çıktı ilk 3 saat içinde şimdi rahatız. Valla RAM'leri zorlayacak derken?? Black & White 2 oynadım mesela 3 saat falan ama yok birşey. Neyse bakalım yine olursa temiz bir windows kurarız artık. Sürücüleri de güncelleriz. Ona rağmen yine yaparsa sizi bir daha rahatsız ederim.

Emeğiniz için çok teşekkürler.

Kolay Gelsin.

• şu an kuzenimin bilgisayarındayım. eve gidince ilk işim bu sayfayı kaydetmek .süper konu yavvv
  • bu kadar mavi ekran maduru var mıydı yav..
    logları okuyamadım dedin. yeni format atmıştım gene bi mavi ekran geldi.onun logunu göndereyim.
    bu sorunu çözersen senden büyüğü yok....
    kolay gelsin.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: king_of_the_road

dostum güzel bir fikir umarım kalıcı ve etkili olur çalışmalarınız.. bazen o/c yaptığımda oyunlar kilitlenmeler yaşıyor ve sistem resetleniyor açtığımdan ise "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" mesajı alıyorum ve ekte minidmp vs bi takım dosyalar oluşturuyor bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum tam olarak mesela...

belki açtığım topic'i okumuşsunuzdur arkadaşlar. benim pc. zaman zamanmonitörü kapatıyor. yani oturum açık, hatta bazı programlar açık çalışıyor ama monitör kapalı ( yani monitörün ışığı kırmızı yanıp sönme halinde)
    ben bu mavi ekran hatası mevzusunun benim sorunumla ilgili olup olmadığını anlamadım ama.. pc. bu arızayı verdiği zamanlarda bir kaç kere fişi çekerek kapatmak yada reset atmak zorunda kaldığım zamanlarda; pc açıldıktan sonra hata raporları oluşturdu ve o raporlara baktığımda şu 'minidump' dosyası ile ilgili bazı şeyler gördüm. ama bu raporun oluşturulmasının pc nin monitörünün kapalı duruma geçmesi ile mi yoksa düzensiz oturum açıp kapattığımdan dolayımı (zira ekranda bişey göremediğim için pc.yi rastgele açıp kapattım çok kez) oluşturulduğuna emin değilim.
    bendeki tuhaflık en net şekilde şudur arkadaşlar. monitör kapalı.. kırmızı ışık yanıp sönüyor.. ama pc'nin bundan haberi yok.. oturum normal şekilde açık.. hatta o an açık olan program (örneğin player falan) monitör kapalı iken çalışmaya devam ediyor?.
    pc'yi başlatıyorum. oturum açılıyor. windows başlama melodisi ni duyuyorum haparlörden.. ama ekran yok. monitör açılmıyor.. bazen açıldıktan sonra gidiyor.. bazen sinyal lambası gibi kapanıp kapanıp açılıyor ama sonunda muhakkak kapalı konuma geçiyor..?.. ama böyle durumların hepsinde de pc. bir sorun olduğunu söylemiyor.. oturum şahane bi şekilde açık ve pc çalışmaya devam ediyor..
    bir çok yol denedim. anakart ve işlemci dışında bütün donanım neredeyse başkaları ile değiştirilip denendi.. yok abi sorun aynen devam.. (ve bunu da her zaman değil nadiren , ara ara yapıyor.)
    hatta birisinde çok pis kapandı ve günlerce denememe rağmen açılmadığında servise gönderdim.. power supply değiştirip göndermişler bana.. diyorlarki power arızalanmış.. ama yeni power lada sorun aynen devam etti. şu an 3. power üzerindeki. 2. monitör. 3. ekran kartı.. denediğim ramleri sayamadım.. yok abi... yok.. olmuyo... olmuyo... pc. vazgeçmedi inadından.
    (anakart ve işlemciyide göndercem servise ama biliyorum başıma geleceği. aylarca gelmicek.. geldiğinde de aynısı gelecek ve diceklerki herhangi bir arıza tespit edilememiştir.. çekilir dert değil yani sizin anlıycanız.. ertık pc.den de teknolojiden de nefret ettim. aklıma çare gelmiyor bundan sonrası için...

• hocam cok tesekkürler ve tekrar selamlar... cevabini okudum:

windows xp sp2 kullaniyorum..
    daemon tools kuruluydu yeni sildim..
    kaspersky hakkında ise bir zamanlar kuruluydu, sildim norton yükledim, sildim Mks yükledim ve suanda o calisiyor sistemde..

birde şöyle bir durum var, 512 ram aldim. ve 1gb(/2) dual calisiyolar. ama ramlerde hiç bir sorun olabilecegini sanmiyorum... cunki cok güvendigim bir yerden aldim.. ki ramleri takmadan önce de sorunlarim ayniydi.. zaten sen de donanimsal bi problem yok demissin..
    tekrar tesekkürler.. iyi calismalar...
  • @badeas

Dostum enteresan bir şekilde senin loglarında Win2000 kullandığını varsaymıştım.Çünkü bu tür modüllerden kaynaklanan mavi ekran hataları genellikle Windows 2000 üzerinde yoğunlaşmaktaydı.Ancak sen XPSP2 kullandığını söylüyorsun.

Zaten belleklerle ilgili bir sorun gözükmediğini kendin de teyit ettiğine göre Windows XPSP2 yi yeniden kurmak senin için yeterli bir çözüm gibi gözüküyor.Kolay gelsin.
  • green kardeş beni yine unuttunmu yoksa loglara bakcaktında benim eski loglarla bunlar aynımı onu merak ettimde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosion -- 29 Ekim 2005, 14:15:01 >
  • slm
    greenflash bende sana logları göndermiştim. cevabını bekliyorum.tşk
  • quote:

green kardeş beni yine unuttunmu yoksa loglara bakcaktında benim eski loglarla bunlar aynımı onu merak ettimde...

quote:

slm
    greenflash bende sana logları göndermiştim. cevabını bekliyorum.tşk

Arkadaşlar unutmadım merak etmeyin.Zaten forumda öncelikle kendi açtığım konuları takip ediyorum.Ancak hafta sonu misafirimiz olduğundan ilgilenemeyeceğim.Ancak Pazar Akşamı fırsatım olursa devam edeceğim analizlere.
  • Arkadaslar ben olayı çöendi pc de bıos u update ettim çok riskli bi iş ama sonuçta işe yaradı tavsiyem bıos u güncelleyin gerçekten işe yarıyo tabi sorunlar farklı olupta işe yarayamaya bilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: admin_mitnick

Arkadaslar ben olayı çöendi pc de bıos u update ettim çok riskli bi iş ama sonuçta işe yaradı tavsiyem bıos u güncelleyin gerçekten işe yarıyo tabi sorunlar farklı olupta işe yarayamaya bilir

benim usb sorunu da düzelirmiki acaba update edince düzelirse hemen yapayım...

• quote:

benim usb sorunu da düzelirmiki acaba update edince düzelirse hemen yapayım...

hocam öncelikle usb driverlarını bir güncelle derim eğer çözüm olmazsa sonra bios update dene.Yanlız riskleri de göze alman gerekiyor.
  • @Kulalı

Evet hocam senin Tanımsız Frekans başlıklı sorununu okudum.Ancak ilk olarak şüphelendiğim donanım monitördü.Sen ise farklı monitörler ile de denediğinizi ve sorunun devam ettiğini söylemişsin.Bence bu aşamada ekran kartı frekanslarının tazeleme oranları dikkate alınmalı.Mesela ben geçen akşam Ekran kartı sürücülerini güncelledim ve Wormnet'e girerken 100 hz ile girmeyi denedim.Ancak monitör iptal oldu.Senin ki de böyle bir sorun olabilir.Farklı bir sorun da olabilir.

quote:

ben bu mavi ekran hatası mevzusunun benim sorunumla ilgili olup olmadığını anlamadım ama.. pc. bu arızayı verdiği zamanlarda bir kaç kere fişi çekerek kapatmak yada reset atmak zorunda kaldığım zamanlarda; pc açıldıktan sonra hata raporları oluşturdu ve o raporlara baktığımda şu 'minidump' dosyası ile ilgili bazı şeyler gördüm. ama bu raporun oluşturulmasının pc nin monitörünün kapalı duruma geçmesi ile mi yoksa düzensiz oturum açıp kapattığımdan dolayımı (zira ekranda bişey göremediğim için pc.yi rastgele açıp kapattım çok kez) oluşturulduğuna emin değilim.

Hocam senin o anda aldığın mavi ekranlar büyük ihtimalle sistemdeki bir tutarsızlıktan kaynaklanıyor.Benim de monitör iflas ettiği anlarda sistemi zoraki resetlemem durumunda mavi ekran almıyordum.Bilginize...

• quote:

selam dostum
    benim oyunlarda başta hata veriyordu
    format attım xp sp2 kurdum kurarken mavi ekran çıktı hdd de badsector olduğu yazdı ama tekraradenedim kurdu. sorun şuu monitör ayarları kendiliğinden değişi yor bununla ilgisi olabilirmi yani donanımsal mı(ekran kartış hdd fallan)sana dmp dosyalarını gönderiyorum .
    ilginden dolayı teşekkürler.

@twister_pc

Merhabalar loglarınızı şimdi analiz etme fırsatını buldum.Birazdan değerlendirmemi bu mesaj altında yapacağım.

Ekleme :

Az önce loglarının analizini tamamladım ve tüm dump dosyalarında hatanın AVGNTDD modülünden kaynaklandığını gördüm.

Öncelikle Windows kurulumunda BAD SECTOR uyarısı aldıysan sistemi CHKDSK komutuyla onarman gerekecek.Ya da diskin SATA ise LOW LEVEL FORMAT atabilirsin ama çok riskli bir iştir.Monitör ayarlarının kendiliğinden değişmesi olayı çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir.Ekran kartı sürücülerini güncel tutmanı ayrıca Monitörün desteklemediği tazeleme oranlarını kullanmamanı tavsiye ediyorum.

İncelediğim loglarda belirttiğim gibi Antivirüs programının bir modülünde sorunla karşılaşıyorum.Gerekli güncellemeleri yapıp bir sorunla karşılaşırsan tekrar danışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenflash -- 30 Ekim 2005, 12:34:56 >

• quote:

ben de maviden bi ara nefret etmiştim. 2 sene once bilgisayarı aldığımda ilk kullanmaya basladığımda çok çıkıyodu ve 2 haftada bir xp yi yeniden kurmak zorunda kalıyordum.
    sistem:
    Bilgisayar:
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    OS Servis Paketi Service Pack 2
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Bilgisayar Adı SAMSUN (yılmaz)
    Kullanıcı Adı YILMAZ

Anakart:
    CPU Türü AMD Athlon XP, 2083 MHz (12.5 x 167) 2800+
    Anakart Adı MSI KT6 Delta-LSR (MS-6590 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN)
    Anakart Çipseti VIA VT8377 Apollo KT600
    Sistem Belleği 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS Türü AMI (09/05/03)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM2)
    İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)
    3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce FX 5200
    Monitör Philips 107T5 (BZ 563181)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı BrookTree Bt878 Video Capture Device - Audio Section
    Ses Bağdaştırıcı VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Depolama :
    IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Denetleyici
    SCSI/RAID denetleyici VIA SATA RAID Controller
    Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü
    Disk Sürücüsü ST380013 AS SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA)
    Optik Sürücü HL-DT-ST CD-ROM GCR-8523B (52x CD-ROM)
    Optik Sürücü HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B (52x/32x/52x CD-RW)
    SMART Sabit Disk Durumu OK
    hardisk ile gelen disketi kullanıyordum internette disketi güncelledim ve sorun ortadan kalktı ve bütün sürücüleri güncelledim. mavi ekran nadiren cıkıyor 2 ayda 1 son günlerde tabi yine artmaya basladı. hocam dmp leri adresine gonderiyorum vaktin varsa bakarsan iyi olur teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

@maho

Hocam slmlar malesef mail adresime log dosyaları ulaşmadı.Tekrar yollamayı deneyebilirsin...

• quote:

diğer logları okuyamamışsın.ben yeni format atmıştım onun loglarını gönderiyorum şimdi.
    bu arada mavi ekranın ne zaman geleceği belli olmuyo hatta belki de şimdi bile gelebilir.

ilgin için teşekkürler.....

DH üyesi scorpion_ysc

Hocam malesef bu logları da analiz edemiyorum sanırım sisteminin dosya yapısında oluşan bir hasar nedeniyle analiz yapamıyorum
  • ben sana bi daha log göndermiştim gelmedimi yoksa....
  • ya tamam şidi gördüm mesajı
    ilgin için saol yine de
    gene yalnız kaldım ben çözecem demekki
    sana kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.