Şimdi Ara

Renault Fluence 2014 Otomatik Vites!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2-3 hafta önce 2014 model otomatik vites Renault Fluence aldık. Ancak babam artık kimden duydu bilmiyorum, otomatik vites şanzımanı çok fazla aktif olduğu için çabuk ağrızalanır, ve çok yakıt tüketir gibisinden laflar etmiş. Şimdide aracı değiştirmeyi düşünüyoruz. Örneğin ben arabayı kullanırken, biraz zaman geçtikten sonra hararet göstergesi 3-4 diş gösteriyor. Önceki arabamızda 2013 manual fluence'di. Ancak onu uzun süre kullanmama rağmen o gösterge hep sabit kalırdı. Benimde içime şüphe düştü. Acaba adam doğrumu diyor. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.

• Satıp ne almayi düşünüyorsunuz ona göre yazalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hararetle şanzımanın alakasını da ilk defa sizden duyuyorum

ama şöyle bir ihtimal var.manuel fluenceyi yüksek ve sabit devirde kullanıyorsanız olabilir dediğiniz.edc şanzımands diğer şanzımanlar gibi ekonomik çalışıyor bu yüzden hep düşük devirlerde vites değiştiriyor.uzun yolda da motor düşük çalıştığı için,motor harareti diğerine oranla biraz daha azalıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 5 Eylül 2016; 21:21:39 >
  • şanzıman arızsası için EDC yazıp google da araştırın.

yakıt tüketimi için ise yorumu kendinizde yapabilirsiniz. Çok mu tüketiyor? Hesabınıza göre ne kadar mesela?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Yine Fluence alıcaz fakat bu sefer 2015 model manuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

şanzıman arızsası için EDC yazıp google da araştırın.

yakıt tüketimi için ise yorumu kendinizde yapabilirsiniz. Çok mu tüketiyor? Hesabınıza göre ne kadar mesela?

Henüz tam karar veremedim ama öncekine göre kesinlikle bir fark var.
  • Araç dizelmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel Clio 4 Edc otomatik
    11 yıl önce açıldı
    Kia Ceed 2010 sw Otomatik dizel
    12 yıl önce açıldı
    RENAULT LAGUNA OTOMATİK ŞANZIMAN
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Araç dizelmi

Evet dizel
  • çift kavrama olduğu için klasik otomatikler gibi çok yakmaz ,,, çift kavrama şanzımanlar içinde arıza yapmasıyla meşhur olan bir tek dsg şanzımanı bilirim, yani edc şanzıman arıza yapmasıyla veya arıza yaptığı zaman ocak söndürmesiyle bilinen bir şanzıman değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: HainKostok157

quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Araç dizelmi

Evet dizel

Araç EDC şanzımanlı olduğu için fazla yakmaz. Sorun çıkarma potansiyeli azdır.

• Babam 2013 manuel fluence kullanıyor şirket aracı .
    Araç şirket aracı olduğu için çok bakımsız ve hor kullanılıyor biraz.
    Ona rağmen bana mısın demiyor dayanıklı araba fakat 1.5 motor yetmiyor arabaya o yüzden araç çok hafif dizayn edilmiş .
    Kesinlikle Renault'un otomatik vites herhangi bir aracını tavsiye etmiyorum !
    Ne vites geçişi düzgün ne de devri .
    Manuel'e göre çok yakar . Özellikle uzun yollarda illet getirir Ada'ma . Tek şeritli yollarda sollamak için 5 kere düşünmek gerekir . Motor devri yakalarsa sollarsın yoksa yok .
    Hal böyle olunca arabanın hararet yapması çok normal bir de sıcak havalar malum .
    Diyeceğim o ki Renault Klasik şirket aracıdır ucuz parça ucuz yakıt idare eder bir performans ( Manuel için konuşuyorum )
    Diğer mevzuya gelecek olursak ;
    İnsanlar bilip bilmeden her otomatik araç şanzıman indirir gibi düşüncelere kapılırlar .
    Evet Bi sıkıntı olursa ne vurdurabilirsin ne de başka bişi .
    Bu konu çok tartışma götürür .
    Manuel araç candır . İyice tembelleştiriliyoruz araçlarda herşey otomatik olacak ileri de ki yıllarda ..
    Otomatik vites araçlarda , araba isterse gidersin
    Manuel de ise tüm kontrol sende .
    Madem otomatik araçlar yaygınlaşıyor o Zaman Ada'm gibi yapsınlar . Biraz uzun oldu kusura bakma kardeş

• HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    Manuel fluence otomatik megane kullandım. Tabi ki manuel otomatiğe göre daha sorunsuz. Önceki şirkette araçlar edc megane idi, fluence'teki vitesin aynısı, 40'a yakın şirket aracından 3 yılda 2 tanesi vites problemi yaşadı.
    Otomatik edc vites manuel vitese oranla daha az yakar günlük kullanımda. Manuel ile çift kavrama vitesten az yaktirmanin tek yolu manuelin vitesine her seferinde full konsantrasyon az taktırmak için oturmak olur.

• Yardımlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Ben bu konuyu evdekilerlede konuşayım bir. Tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.