Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (175. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.050
Cevap
21
Favori
748.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: memonet555

Selam Arkadaşlar

Malum havalar soğudu. Arabalarımızın kaloriferi sıcak üflemesi için ne yapmalı. İlle tamirciye mi gitmeli
    yoksa kendimiz yapabiliyor muyuz. Öğrenmek açısından kendim yapabilmek isterdim.

fan motorunda bi sorun yoksa senin hiç bi şey yapmana gerek yok zaten kendisi sıcak üflüyor ama motor arızalıysa yeni bi motor alıp kendinde değiştirebilirsin basit bi olay daha önce nasıl yapılacağı anlatılmıştı forumda

• arkadaşlar birde bu springlerin çalışmama sorununu ben hala anlayamadım.
    ben çalıştırırken 2 defa kontağı açıyorum 10 15 saniye bekliyorum 3. de yarım jikle yapıp marşa basıyorum bu güne kadar hiç 2. marşı istemedi kış günleride dahil (bu arada arabam lpgli ve eve yaklaşmadan 2 3 km önce benzine alıyorum akşamları sabahda yine 2 3 km sonra lpg ye alıyorum akşamdan benzinde bırakmak daha doğru heralde)

• arkadaşlar benim araç Kaloriferi açtığım zaman orta olan kısım soğuk kenarlar sıcak üfürüyor orta tarafı sıcak havaya nasıl ayarlayabilirim.

Orjinalden alıntı: R9

arkadaşlar benim araç Kaloriferi açtığım zaman orta olan kısım soğuk kenarlar sıcak üfürüyor orta tarafı sıcak havaya nasıl ayarlayabilirim.

Bu durum tüm arabalarda böyledir. Orjinali bozmamanı tavsiye ederim. Yazın soğuk üfleme gerektiğinde yan kısımlar gibi güçsüz kalabilir ama tabi bi ustaya sormakta fayda var belki kalorifer sisteminde değişiklik yapılabilir.
  • arkadaşlar, 1999 RL modeli tek çamurluk boyalı 100 bin km de beyaz. tamponlarda boya yok. El. cam yok. Bu aracın ederi sizce ne kadar dır. Ben almayı düşünüyorum bir süre binip satacağım. RL modellerinde satış zor olurmu..
    Teşekkürler
    Yüksek donanımlı broadwayler daha çok ilgi görür,ama her malında bir alıcısı mutlaka vardır. Diğerlerinden daha düşük fiyata satılır. Zaten alırkende diğer modellerden(RN,RNi) daha düşük fiyata alacaksınız.
  • hepinize merhaba reno9 konusunda kendimi çok yalnız hissetmeye başlamıştım. Allahtan burayı okudum. Şimdi sizlerden ricam bir kaç sorum olacak. benim ilk aracım olduğu için teknik olarak bilgim zayıf. sizlerden yardım istiyorum. arabamın harareti 90 ı çabuk geçiyor ve stop ettiğimde su fırlatıyordu. (şöyle sağlam bir ustam olmadı. ustalarada hiç güvenmiyorum.) ustanın biri üst kapak contası yanmıştır dedi ve 250 ytl masraf çıkardı. yaptırmadım. başka bir usta hortumları değiştirelim dedi. masrafı az olduğu için değiştirdim. suyu geri atmıyor ve suda eksilme olmuyor ama hararet yinede yüksek ama ne kadar zorlarsam zorlayım 92-93 geçmiyor. sizce bir sorun olurmu? gerçekten üst kapak contası yanmış olabilir mi ? tamiri o kadar masraflımıdır? ankarada şöyle sağlam ucuz bir usta söyleyin. teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar benim arabanın kaloriferi sıcak hava sadece yanlardan üflüyor orta mazgalı açtığımda soğuk geliyor ama yandakiler hala sıcak üflüyor usta bunlarda ortadan sıcak gelmez demişti ama sizinki nasıl ??

• quote:

Orjinalden alıntı: dreamlover7783

Arkadaşlar benim arabanın kaloriferi sıcak hava sadece yanlardan üflüyor orta mazgalı açtığımda soğuk geliyor ama yandakiler hala sıcak üflüyor usta bunlarda ortadan sıcak gelmez demişti ama sizinki nasıl ??

doğrudur bu mercedeslerdede böyle yanlardan sıcak üflerkan aynı anda ortadan soğuk üfler. orjinali böyle
  • Dostum eğer silindir kapak contasından bahsediyorsanız anlamanın kolay bir yolu var.Üst kapak contası dediğiniz subap kapağının contasıdır (üstteki siyah kapak) bu sadece yağ kaçırır. Evt silindir kapak contanızda bir kaçak varsa ki su Fırlatıyor dediniz ( suyu nerden fırlatıyor açıklarsanız iyi olur) bakacağınız ilk nokta radyatörün su deposunda araç çalışırken ve 90 dereceye çıkmışken bidon içerisinden kabarcık veya suda hareketlenme görüyorsanız (sistemin havası alınmış haldeyken) ya silindir kapak contasından suya kompresör (basınç) veriyordur yani contada sorun vardır veya silindir kapağında çatlak olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Astrahan06

hepinize merhaba reno9 konusunda kendimi çok yalnız hissetmeye başlamıştım. Allahtan burayı okudum. Şimdi sizlerden ricam bir kaç sorum olacak. benim ilk aracım olduğu için teknik olarak bilgim zayıf. sizlerden yardım istiyorum. arabamın harareti 90 ı çabuk geçiyor ve stop ettiğimde su fırlatıyordu. (şöyle sağlam bir ustam olmadı. ustalarada hiç güvenmiyorum.) ustanın biri üst kapak contası yanmıştır dedi ve 250 ytl masraf çıkardı. yaptırmadım. başka bir usta hortumları değiştirelim dedi. masrafı az olduğu için değiştirdim. suyu geri atmıyor ve suda eksilme olmuyor ama hararet yinede yüksek ama ne kadar zorlarsam zorlayım 92-93 geçmiyor. sizce bir sorun olurmu? gerçekten üst kapak contası yanmış olabilir mi ? tamiri o kadar masraflımıdır? ankarada şöyle sağlam ucuz bir usta söyleyin. teşekkür ederim.

• Orjinbali bu şekilde.Sıcak hava sadece yan ızgaralardan gelir. Kullanma kitabında da bu şekilde yazıyor.

Kış aylarına girmeden önce kalorifer hakkında biraz bilgilerimizi yaplaşalım;

Zamanla radyatör nasıl tıkanıyorsa kalorifer radyatörüde tıkanır,özelliğini kaybedebilir. Bu sebeple radyatörü temizlemek yada yenisi ile değiştirmek ısınamayan arkadşlar için çözüm olabilir. Ayrıca aracın motor sıcaklığıda çok önemli.8090 C'den çok aşağılarda ise motor soğuk olduğundan dolayı aracı ısıtamazsınız. Genellikle ya düşük dereceli termostat(yaz aylarında harareti kesmek için) takılıdır,ya termostat arızalıdır açık kalıyordur yada termostat iptal edilmiştir. Motor sıcaklığı yükseldikten sonra aracınızın içi hamam gibi olmasada titretecek bir soğuk hissetmemek lazım.

Birde kalorifer peteklerimizin yapısı gereği ısı tarnsferi sağlayacak boru sayısı az olduğunu duydum. Beki kale radyatör veya benzer firmalar daha fazla borulu,alüminyum radyatör üretmiştir. Böyle bir model varsa ısınmamız daha kolay olacaktır.

Birde şu varki; bu araç fransa,almanya,hollanda,ingiltere gibi soğuk kış geçiren ülkelerde de satılmış.Kaloriferinin yetersiz olması pek mantıklı gelmiyor bana.

quote:

Orjinalden alıntı: dreamlover7783

Arkadaşlar benim arabanın kaloriferi sıcak hava sadece yanlardan üflüyor orta mazgalı açtığımda soğuk geliyor ama yandakiler hala sıcak üflüyor usta bunlarda ortadan sıcak gelmez demişti ama sizinki nasıl ??

• Hararet çizgisi 90 ve altında olması gerekir.90 geçmesi durumunda sistemde bir arıza vardır.
    Silindir contasından önce soğutma sistemini tamir ettirmekte fayda var.
    Öncelikle boruları,kelepçeleri kontrol ettirin.Termostat bozulmuş olabilir,uygun termostat ile değiştirin. Radyatör tıkanmış olabilir,ya radyatörcüde tamir edilecek(25YTL) yada yenisi alınacak(90 YTL),Su pompası kontrol edilecek,etrafında sızıntı olup olmadığına bakılacak,anormal ses çıkarmaması gerekiyor(usta anlar).

Gelelim conta yakma olayına;
    Aracın motor yağını kontrol edin,içerisine su karışmış mı?
    Genleşme kabındaki suyu kontrol edin,içerisine yağ karışmışmı?
    Aracın kompresyon değerlerine baktırın.Her bir silindir için çıkan sonuçları usta değerlendirsin.
    Ayrıca aracın performansında düşüş yada yakıtında artış gözlemliyormusunuz?

quote:

hepinize merhaba reno9 konusunda kendimi çok yalnız hissetmeye başlamıştım. Allahtan burayı okudum. Şimdi sizlerden ricam bir kaç sorum olacak. benim ilk aracım olduğu için teknik olarak bilgim zayıf. sizlerden yardım istiyorum. arabamın harareti 90 ı çabuk geçiyor ve stop ettiğimde su fırlatıyordu. (şöyle sağlam bir ustam olmadı. ustalarada hiç güvenmiyorum.) ustanın biri üst kapak contası yanmıştır dedi ve 250 ytl masraf çıkardı. yaptırmadım. başka bir usta hortumları değiştirelim dedi. masrafı az olduğu için değiştirdim. suyu geri atmıyor ve suda eksilme olmuyor ama hararet yinede yüksek ama ne kadar zorlarsam zorlayım 92-93 geçmiyor. sizce bir sorun olurmu? gerçekten üst kapak contası yanmış olabilir mi ? tamiri o kadar masraflımıdır? ankarada şöyle sağlam ucuz bir usta söyleyin. teşekkür ederim.

• quote:

benim 92 brodway ı geçen sene çok sıcak havada bayağı zorladım hararet yaptı ondan sonra motor ısısı hep normalin üzerinde hatta kırmızı bölgeye çok yakın göstermeye başladı, bende tekrar hararet yapmasın diye havalandırmayı açarak motor ısısını düşürerek böyle 15 gün falan kullandım. tamircime gittim kesin üst kapak contası dedi üst kapagı söküp contasını değiştirdi sorun halloldu.
    bence de üst kapak contasındandır boşuna sağa sola borulara falan para harcama kardeş.
    ayrıca 250 ytl.de çok fazla istemiş.100-150 iyi

• yorumlarınız için sağolun. şöyle kazık atmayacak işin doğrusu ne ise onu söyleyecek yapacak bir usta biliyormusunuz ankarada?

yorumlarınız için sağolun. şöyle kazık atmayacak işin doğrusu ne ise onu söyleyecek yapacak bir usta biliyormusunuz ankarada?

adu arkadaşımızın sağlam bi usatası olacaktı foruma girerse sana tavsiyede bulunur

• herkese hayırlı cumalar
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.