Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.050
Cevap
21
Favori
748.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: R9

benin araç yokuşta çekişten abartılı bir biçimde düşmeye başladı birinci vitese kadar şahin doğan 2 ile rahat tırmanıyor ben 1 ile zor tırmanıyorum ne oluyor bir türlü anlamadım?

Orjinalden alıntı: hk_N

Benim yağ değişim zamanı yaklaşıyor yine. En son Shell'den 10W40 tam sentetik yağ koydurdum şimdi acaba aynı olarak devam etsem mi yoksa bu yağlar bizimki gibi eski teknoloji araçlar için uygun değil midir? Bir iki yerden öyle bir şey duydum da.Araç benzinli.

arkadaşım ben standart 20-50 yağ kullanıyorum. kışa girmeden filtre ve yağı değiştiriyorum. Bildiğim kadarıyla yağ için aracın bulunduğu rakım da önemliymiş.mesela erzurum veya ağrı gibi illerde 10-40 daha uygunmuş ama deniz seviyesine yaklaştıkca yağlama etkisi zayıflıyomuş benim bulunduğum yer 1380 metre 20-40 dan memnunum.
  • Selam Arkadaşlar

Malum havalar soğudu. Arabalarımızın kaloriferi sıcak üflemesi için ne yapmalı. İlle tamirciye mi gitmeli
    yoksa kendimiz yapabiliyor muyuz. Öğrenmek açısından kendim yapabilmek isterdim.

92 Renault 9 Spring Beyaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhakancan

arkadaşlar benim arabaya bişeyler oldu. bu ara çok yakmaya başladı. gaz 1,34 ytl normalde km de 130 bin yakması lazım(km/lt ölçümüme göre) ancak dün akşam gaz aldım tekrar 143 bin çıktı.

aklıma gelen geçenlerde subap ayarlarını yaptırmıştım.
    ondan sonra gaz ayarı açılmış olabilir.
    gaz filtresinde sorun olabilir.(gaz filtresi nerdedir arkadaşlar bu arada)
    bir de rölanti yüksek gibi geldi biraz.

Gaz filtresi için yardım istiyorum.

Arkadaşım, 143 bini çok görüyor, benimki 160 binin altını görmedi.

92 Renault 9 Spring Beyaz
  • Çok güzel bir çalışma olmuş, diğer bölümleride bekliyoruz

quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

Arkadaşlar Renault9-11 için Haynes Manual'i(bakım kitabı) ingiltereden bir arkadaş sayesinde getirttim.
    Hemen tercümesine başladım,yavaş yavaş tamamlayacağım.İlk olarak soğutma sistemi kısmını hazırladım.Belki işinize yararayabilir.imla hataları için özür dilerimşimdiden.

http://****.com/files/54776427/so__287_utma_sistemi.pdf.html

• quote:

Arkadaşlar Renault9-11 için Haynes Manual'i(bakım kitabı) ingiltereden bir arkadaş sayesinde getirttim.
    Hemen tercümesine başladım,yavaş yavaş tamamlayacağım.İlk olarak soğutma sistemi kısmını hazırladım.Belki işinize yararayabilir.imla hataları için özür dilerimşimdiden.

Link tam olarak görüntülenmiyor,sayfa da açılmıyor maalesef...

• r a p i d s h a r e .com boşluk bırakmadan yazıp uzantıyı da eklersen açılacaktır
    quote:

Orjinalden alıntı: moondance

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: qa1

r a p i d s h a r e .com boşluk bırakmadan yazıp uzantıyı da eklersen açılacaktır
    quote:

Orjinalden alıntı: moondance

quote:

Teşekkürler...

• Arkadaşklar bende 93 model beyaz bi Broadway var artık baya bi bakım istio dışına. Yapmışken birazda arabayı orjinalinden çıkariim diorum aklımda yapmayı düşündüklerim şunlar :

1- Ön Ve arka tamponların değiştirilmesi
    2- Komple far tertibatının deiştirilmesi ( ön far, ön sinyaller, arka stoplar komple )
    3- Ön motor panjurunun değiştirilmesi
    4- Dikiz aynalarının değiştirilmesi
    5- Araç içi döşeme ve koltuklarının komple mekanikleriyle birlikte değiştirilmesi
    6- Kadran ve ışıklandırmalarının deitirilmesi

Ama tam anlamıyla modifiye yapmak deil amacım mesela standart siyah tamponları yerine beyaz olanlarını takmak standart arka spoiler yerine şu linkteki spoilerı takmak

http://www.otopol.com/product_info.php?products_id=1000343

Internette gezdim ama pek bişi bulamadım fikir verebilecek sizin bildiğiniz site Vs. varmı veya bunuları izmirde yapabilecek biri varmı tanıdığınız

• quote:

Arkadaşım eline sağlık güzel omuş. Emeğine sağlık.
  • arkadaşlar 2 saat önce arabamı sattım,içim burkuldu ama naparsın...şimdilik aranızdan ayrılıyorum,eğer tekrar bi renault 9 sahibi olursam elbet dönecem...şu ana kadar paylaştığınız bilgilerinizden ve yardımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...inşallah yeniden görüşürüz...bye

Orjinalden alıntı: memonet555

Dostum nasıl oluyor bu. Bana göre hayal gibi birşey. Gerçekten senin araba öylemi.

Gerçekten öyle ben de anlamıyorum sebebini de daha önce hiç sormadım çünkü sormaya korkuyorum sebebine gelince birşey tavsiye ederler onu da uygulayınca arabam normale döner(yazın çalışır kışın çalışmaz)se kışın daha çok çile çekerim. Böylesi iyi yazın en fazla çift marşda çalışıyor itekleme derdi yok üşüme dersi yok vs. vs. ben arabamdan memnunum.

Orjinalden alıntı: memonet555

Selam Arkadaşlar

Malum havalar soğudu. Arabalarımızın kaloriferi sıcak üflemesi için ne yapmalı. İlle tamirciye mi gitmeli
    yoksa kendimiz yapabiliyor muyuz. Öğrenmek açısından kendim yapabilmek isterdim.

Bizim arabalar nedense sıcak üflemiyor üflese de en az 10 km gitmek lazım randıman almak için. Tofaşların o özelliğine çok imreniyoruım araba çalışır çalışmaz sıcak üflüyor kış aylarında okula araba ile gitmezsem ve Tofaşı olan bi arkadaşım araba ile gelmişse otobüs durağına kadar onunla gidiyorum 100 mt geçmeden arabanın içi hamam gibi oluyor ve hiç arabadan inmek istemiyorum. Aslında yazın da bu bizim işimize geliyor arabalarımız hiç hararet sorunu yaşamıyor.

reno9cu arkadaşlar ankarada reno buluşması yapılacaktır.katılmak şsteyen arkadaşlar linke tıklayıp adını yazdırsın

Orjinalden alıntı: drhakancan

arkadaşlar benim arabaya bişeyler oldu. bu ara çok yakmaya başladı. gaz 1,34 ytl normalde km de 130 bin yakması lazım(km/lt ölçümüme göre) ancak dün akşam gaz aldım tekrar 143 bin çıktı.

aklıma gelen geçenlerde subap ayarlarını yaptırmıştım.
    ondan sonra gaz ayarı açılmış olabilir.
    gaz filtresinde sorun olabilir.(gaz filtresi nerdedir arkadaşlar bu arada)
    bir de rölanti yüksek gibi geldi biraz.

Gaz filtresi için yardım istiyorum.

Subap ayarını kaç kaç ayarlattın benim tamirci 25/25 ayarlamış kafasından ben hemen tekrardan gidip 20 25 yaptırdım bi sor istersen tamircine gaz filtresinin yakıtı etkileyeceğini çok düşünmüyorum ama motorun lpgde çalışmasını değiştirir yakıt karbüratöre kirli gideceği için. gaz filtresi nerde dersen lpg regülatörü sende ne taraftaysa o tarafa bakacan akünün olduğu boşluk var ya ön camın altında o boşluğun ön cephesine bak yani hava filtresi hizasında ya westinhouse nin üstünde yada akünün önündedir üstünde iki kablo olan sarı metal bi parça işte. git bi lpg ayarı yapan yere hem ayar yaparlar hem filtreyi değiştirirler hemde kaçak kontrolu yaparlar maximum 10 lira verirsin (ben o kadar vermiştim). filtre uzun süreden beri değişmiyosa eski filtreye bi bak içinden çıkan pisliğe inanamazsın.Ha bu arada hava filtrenide bi kontrol et bence kirlendiyse o da yakıtı etkiliyor hemde araba rahatlıyor topu kökü 5 ytl zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustsener -- 20 Eylül 2007; 9:07:57 >

• abiresimde gördüğün iki kablo giren sarı mavi parça filtrede alt tarafında oluyor minik bi şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustsener -- 20 Eylül 2007; 9:11:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aslan7333

arkadaşlar 2 saat önce arabamı sattım,içim burkuldu ama naparsın...şimdilik aranızdan ayrılıyorum,eğer tekrar bi renault 9 sahibi olursam elbet dönecem...şu ana kadar paylaştığınız bilgilerinizden ve yardımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...inşallah yeniden görüşürüz...bye

hayırlısı olsun

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.