Merhabalar, son zamanlarda oldukça ikileme düşmüş durumdayım ve biraz akıl almanın iyi olabileceğini düşündüm. Büyük küçük demeden her fikre açığım açıkçası :) Yaklaşık 8 aydır remote yani uzaktan çalışıyorum ve bu sebeple ailemin yanına taşınıp biraz birikim yaptım. Normalde planlarım arasında kışı atlattıktan sonra mart/nisan gibi şehir değiştirip yalnız yaşamaya başlayacaktım. Fakat malumunuz yeni yıldan sonra TR'de çok fazla şeyin değişeceğini düşünüyorum özellikle ev kiraları ve ev için gerekli elektronik ürünlerin fiyatları çok daha artacak gibi. Bu sebeple bu taşınma işini kasım ayı içerisinde gerçekleştirmem gerektiğini hissetmeye başladım. Bunun en büyük sebebi ev içerisinde kullanmam gereken eşyaları bu kasım döneminde almam gerekiyormuş gibi geliyor... Teknoloji piyasanın içerisinde ve arkadaşlarıma yakın olmak açısından benim için İstanbul daha iyi görünüyor fakat İstanbulda her şey aldı başını gitti kaotik bir ortam, diğer şehirlerde onu takip ediyor ve arkadaş çevremde benim gibi bir şansı olan arkadaşlarımın hiçbiri istanbulda kalma taraftarı değil. Bu bağlamda sizlere danışmak istediğim konu şu; benim yerimde olsanız hangi şehirde remote olarak çalışırdınız, taşınmak için bekler miydiniz yoksa hemen taşınır mıydınız? Ev eşyaları konusunda nasıl hareket ederdiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum :) Edit: Aylık geliri 20k olarak düşünebilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmozz -- 29 Ekim 2022; 15:28:35 > |
Remote çalışma fırsatınız olsa nerede yaşardınız?

-
-
Fethiye ya da Bodrum. Klişe gelecek ama remote çalışan biri olarak ikisinde de 3 ile 6 arasında yaşadım. Tecrübelerimi aktarım. Öncelikle Bodrum'a gittim ve orada 4 ay yaşadım. Airbnb üzerinden bir oda tutmuştum kendime merkezde. Halikarnas'ın dibinde. İnternet çok iyiydi. Kış olduğu için de bomboştu. İstanbul'dan gelince baya bir terapi oldu bana. Sokakları çok şirin. Her gün yürüyünce insanı mutlu ediyor. Burger King, Starbucks, Pidem gibi mağazalar da var. Bütçene göre denize sıfır şekilde saatlerce oturabiliyorsun. Kış olduğu için de bomboş oluyor. Yalnız kalmak için ideal ama fazla kaldıktan sonra sıkıldım. Karaköy'ü özledim. Sonra sırt çantamı alıp geri döndüm.
Bu yazda Fethiye'de kaldım. Çok eğlenceli geçti. Kargı diye bir yerde kaldım. Merkeze hafif uzak ama avokado ağaçları altında kod yazdım. İnternet yine fena değildi. Scuba diving, tekne gezileri, halk plajı derken yazı doya doya yaşadım. Daily meeting'lerde millet deniz manzarasını görüp soruyordu nerede olduğumu. Ama yine İstanbul'u özleyip geri döndüm. Şu an o kaçma dürtüsü gelmedi ama bu sefer Alaçatı'yı düşünüyorum.
Masraf olarak plansız gittiğim için daha pahalıya patladı ama dolar kazancım olduğu için yine ucuza geliyor. Olabildiğince evde yemek yedim. Dışarıdan yemek yemek pahalıya patlayabiliyor. Meyve sebze ucuz olur sanıyordum ama İstanbul'dan hiç farkı yoktu.
-
Bali, Sri Lanka, Meksika olabilir. Ucuz ve güzel ülkeler. Haa Türkiye'de yaşacağım diyorsan en iyisi ailenin yanıdır. Ekmek elden su gölden. Maddi gücüm çok iyi diyorsan deniz üstteki üyenin dediği gibi yerler önerirdim.
-
Yine olduğum yerde yaşardım Tekirdağda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 29 Ekim 2022; 19:39:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sahil kenarı bir yerde yaşamak isterdim açıkçası.
İşler bittiğinde sahilde oturmak güzel olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana da böyle bir tavsiye lazım.
up!
-
Kulağa harika geliyor, farklı bir zaman diliminde olsaydım kesinlikle ben de deneyimlemek isterdim. Fakat çocukluğumdan beri hep şehir değiştiriyorum ve artık kalıcı bir şehirde, kendi eşyalarım ile yaşamak istiyorum :) Daha önceki iş deneyimim bizzat airbnb üzerine olduğu için piyasasına az çok hakimim ve meslek hayatımın şu noktasında henüz o finansal seviyede istediğim rahatlıkta olamam gibi hissediyorum :)
İstanbul'dan soğuyup/tekrar özlemek tek bana özgü değilmiş sanırım.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum, şu an olmasa da 4 5 sene sonrası için bana biraz ilham oldunuz.
@Why Shy gelecek planlarında Tayland var fakat şu aşamada değil, biraz daha tecrübe kazanmalıyım :/
Ben de başlangıçta sahil kenarlarını düşünüyordum fakat bu tarz yerlerde sanırım araç gerekiyor. Düşündüğümde biraz daha merkezi şehirlerin uygun olacağını düşünüyorum. İzmir ve Eskişehir arasında kaldım diyebilirim. Eskişehirde kiralar İzmirin yarısı ve istanbula daha yakın olması şu an biraz daha önde. Fakat community gibi olaylar İzmirde Eskişehire göre daha yoğunlukta. Bakalım Eskişehir alternatifi çıkacak mı:)
Fikir verip tavsiyede bulunan herkese teşekkür ediyorum.
-
Eskişehir,Isparta,İzmir,Manisa,Muğla
Kira ve ev sahipleri dertlerinden bıktıysanız,bekarsanız biraz paranız varsa köşede çekme karavan ya da motor karavanda düşünebilirsiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 30 Ekim 2022; 0:58:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
vay be hocam çok iyi fikirmiş kışın air bnb de takılmak.
bu sene fiyatlar nasıl acaba siz takip ediyorsanız bilgi verebilir misiniz lütfen? ben airbnb ye hiç girmedim hiç fikrim yok.
bende deneyebilirim belki bunu 1 aylığına.
Konu sahibine mesajım:
ben senin yerinde olsam ev eşyası falan almazdım.
büyük olasılıkla bekarsın gençsin. eşyalı bir eve çıkman daha iyi olur daha hızlı hareket edebilirsin ve karar alabilirsin. bir şehre tutunup kalmazsın.
ben antalya'da yaşamak isterdim havası güzel ortam güzel, yabancı sayısı yüksek. ama pahalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 30 Ekim 2022; 17:10:44 >
07 yazmışın hocam antalyalımısın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
antalyalı değilimde antalya'da yaşadım. internet hesaplarımı ilk antalya'da açmıştım o yüzden hep 07 kullandım hala da kullanıyorum :D
ege de herhangi bi yer
-
Baktım şimdi Bodrum'a. Geçen yıl 225 liraya aldığım yer, bu yıl aynı günlerde 450 lira gözüküyor. %100 zam gelmiş. Enflasyonu uyguladılar galiba.
-
Marmaris
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X