Şimdi Ara

Rekabet Kurumu'ndan Apple cihazları satan teknoloji zincirlerine soruşturma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rekabet Kurumu'ndan Apple cihazları satan teknoloji zincirlerine soruşturma!
    Rekabet Kurumu, fiyatlara müdahale ettiği iddiasıyla Apple'a Şubat ayında başlattığı soruşturmanın kapsamını genişletti. Apple dahil olmak üzere 9 firmaya soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurumu, Apple'ın sıfır ve yenilenmiş cihazların fiyatlarına müdahale ederek rekabeti sınırlandırıp sınırlandırmadığını inceliyor. Daha önceki soruşturmada Apple'ın yanı sıra EasyCep, Getmobil, HB Bilişim ve Destek Bilişim şirketlerine soruşturma açılmıştı. Bugün yapılan duyuru ile soruşturmaya MediaMarkt, Teknosa Troy, Gürgençler ve Fintegre şirketleri dahil edildi. Kurul, iki soruşturmanın birlikte yürütülmesine karar verdi.

Ayrıca Bkz.iPhone'lar için iOS 18.5 yayınlandı: İşte yenilikler

Neler yaşandı?

Rekabet Kurumu 27 Şubat 2025 tarihli kararı kapsamında Apple'ın, Apple markalı ürünlerin satış fiyatına müdahale etmiş olabileceği ve/veya geri alım pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin uygulayacağı geri alım fiyatlarını koordine etmiş olabileceği şüphesini doğuran bulgulardan hareketle soruşturma başlatılmasına karar vermişti. Apple'ın yanı sıra EasyCep, Getmobil, HB Bilişim ve Destek Bilişim'e 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 41. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına karar vermişti.

Soruşturmanın kapsamında yapılan incelemelerde Apple'ın koordinesinde Fintegre sistemine sağlamış oldukları rekabete hassas veriler aracılığıyla rekabeti kısıtlamış olabilecekleri şüphesini doğuran bulgulardan ve Fintegre sistemine veri aktarmış olabileceği düşünülen diğer sağlayıcılara ilişkin bulgulardan hareketle MediaMarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi zincir marketler, Apple premium satıcıları Troy ve Gürgençler, tüketici elektroniği ürünlerinin geri alımına yönelik olarak platform hizmeti sunan Fintegre şirketleri de mercek altına girdi. Ön araştırmanın ardından soruşturmaya 4 şirket dahil edildi.

Rekabet Kurumu hangi şirketlere soruşturma açtı?

• Apple

• Troy

• Easycep

• Gürgençler

• HB Bilişim

• Fintegre

• MediaMarkt

• Teknosa

Kaynak:https://haber.rekabet.gov.tr/haber/apple-urunlerinde-fiyat-koordinasyonu-suphesi-teknoloji-zincirleri-de-sorusturmaya-dahil-edildi

• Zaten yapiyolar.

Adamlar ornek veriyorum 89999 olan cihazi 84999a ver diyor. Aradaki farki kendisi karsiliyor. Bunu 2015ten beri yapiyolar :d

Geri alim firmalarinda da cihaz atiyorum 15pm geri alimda 40-45 diyorsa apple kendi de 5-6bin destek verip satisini yaptiriyor.

Okul doneminde kendisi dukkanlarinda kulaklik hediyesi verirken bu firmalarda indirim yaptirtiyor. Kendi kurallarini yapmazsan da kontrol edip satis yetkisini elinden aliyorlar bknz gurgencler :d
  • Apple, benim fiyatları şudur. Bu fiyatın altında satamazsınız diyemez mi?

• Zaten yapiyolar.

Adamlar ornek veriyorum 89999 olan cihazi 84999a ver diyor. Aradaki farki kendisi karsiliyor. Bunu 2015ten beri yapiyolar :d

Geri alim firmalarinda da cihaz atiyorum 15pm geri alimda 40-45 diyorsa apple kendi de 5-6bin destek verip satisini yaptiriyor.

Okul doneminde kendisi dukkanlarinda kulaklik hediyesi verirken bu firmalarda indirim yaptirtiyor. Kendi kurallarini yapmazsan da kontrol edip satis yetkisini elinden aliyorlar bknz gurgencler :d

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne olacak bu durumda fiyatlara anlamadım. mesela easycep gidip sıfır ip 16'yı 5k farkla 6 taksitle satabiliyor. sıfır telefonu taksitle satabiliyor olması lginç. bir de vade farkı alıyor. bunların önüne mi geçecek şimdi rekabet kurumu

bize her sevdadan geriye kalan sadece galatasaray
    ██████████████████ SARI KIRMIZI ██████████████████
  • Vatan niye yok çöp iphone 13ler satılsın diye neler yaptı Apple.

Yenilenmiş satıyor onlar. Yenilenmişe taksit oluyor şu an kredi kartına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ticaret o şekilde işlemiyor , ürünün satış rakamı üzerinden alım sayısına göre iskonto uygulanır örnek veriyorum vatana %10 teknosaya %15 gibi yani demem o ki sizin dediğiniz gibi Apple benim satış fiyatım bu bunu altında satamazsın gibi bir müdehalede bulunmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Apple MH ağzıyla söylüyor zaten Media Markt vb yerlere göre fiyat farklılığının kendi anlaşmaları dolayısıyla olduğunu. Bildiğin müdahale ediyor

iPhone 16 Pro-Macbook Air M3-Apple Watch Series 7 45mm-iPad Mini 6-Airpods Pro 2-PS5-LG 48C1-Samsung Odyssey G7 27"-Asus Rog Crosshair VI Hero-AMD Ryzen 5800X-Sapphire Pure 9070 XT-Corsair 465X RGB(6XLL120 Fan)-Adata XPG D80 3200 8GB*2-Samsung 970 Evo Plus 2TB-Sennheiser GSP 601+Sennheiser GSX 300-Corsair Virtuoso Wireless
  • Bunu bilmeyenmi varmış

androidler aldıktan 1 hafta sonra düşmeye başlarken apple evrenindeki cihazların 8 sene sonra bile heryerde aynı olması için müneccim olmak gerekmez herhal

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • artık türkiyedeki fiyatlandırmayla ilgili haberleri okuyup anlamaya çalışacak enerjim bile yok. günün sonunda tüketicinin lehine mi oluyor bu durum aleyhine mi?

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    eksik bilgi vermişim, sizin bilginiz de eksik ama. düzeltiyorum. yenilenmiş cihazları (bazıları yenilenmiş de değil, temiz cihazı direkt al-sat yapabiliyorlar) 6 taksite kadar satabiliyorlar. SIFIR cihazları ise 3 taksitle satabiliyorlar. evet ben de duyunca şaşırmıştım ama sıfır kapalı kutu cihazları apple'dan alıp bu şekilde satabiliyorlar.

bize her sevdadan geriye kalan sadece galatasaray
    ██████████████████ SARI KIRMIZI ██████████████████
  • Applenin en iyi cihazını 2800Tl ye aldığımız zamana ne oldu diye kimse sorgulamıyor. Yazın çok yazık

• teknosa'ya el koyma girişimi...

• 45.614 tl imei kaydı ücreti alanlara soruşturma açacak bir babayiğit savcı yok mu? Apple bile bu kadar kazanmıyor, nasıl vicdansızsınız siz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.