Şimdi Ara

Refurbished Hakkında Kaygılananlar Buraya !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,çok tartışması geçen şu refurbished meselesi hakkında kafasında soru işaretleri olanlar var,ben de bu konuya değineyim dedim.

Öncelikle sevisten değişim olarak yeni verilen iphone sıfır mı yoksa refurbished mi diye soran ve farklı cevaplar veren çok kişi gördüm.
    Arkadaşlar verilen telefonlar swap olarak görünür yani değişim cihazı demek.Servisin size verdiği bu cihazlar Refurbished dir. Bu tam olarak nedir derseniz;

Diyelim birisi telefonu servise yolladı ya da direkt apple store a götürdü. Farz edelim home tuşu bozuk olsun. Apple bu telefonu alır,içindeki parçaları analiz eder,çalışan parçaları tespit eder.Bozuk parçaları ise atar.Çalışan parçaları cıncığına kadar kontrol eder,sonra eksik olan parçaları da (sıfır parça) gelir sıfır kasaya monte eder. Bu cihazlar birçok kez kontol edilir.

Şüpheniz olmasın ki bunlar bana ikinci el cihaz mı kakalıyor? Hayır,bu parçalar en az sıfırı kadar performansa sahiptir. Fabrika çıkışlı sıfır iphone den farkı yoktur. Hatta bu cihazlar daha çok kontrolden geçtiği için daha sağlıklıdır. Ya refurbished diyince bu cihaz dandiktir diye bir düşünce oluşmasın kafanızda.

Unarım yardımcı olmuştur. Bildiklerimi yazdım,eksik veya yanlıs varsa söylerseniz sevinirim.

• +1
    Refurbished cihazlarda sıkıntı yok.
    Yani tamir görmüş sağlam cihazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede daha sağlıklı cihazlar. Çünkü daha çok kontrolden geçiyor. Yurtdışı cihaz alırken bir çok kişi jelatini açılmamış almak ister. Aslında jelatini açılan kontrol edilip kutusuna kaldırılan cihaz almak daha garanti . Jelatini açıp ölü piksele rastlayan hatta hiç açılmayan iphone a denk gelinmesine şahit oldum. Buda o hesap. Gerçi artık apple store açıldı değişimde sıkıntı olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam guzel aciklamissin ama
    İphoneda refurbished durumu 2 senedir yok, dedikleriniz kismen dogru, yalniz bu parcalar retail olarak satilan iphonelarda da kullaniliyor o yuzden iciniz rahat olsun. Her firsatta swaplamak lazim telefonu

• Ben bugün geniusa dedim bu swap cihazların ürün değişiminden gelen parçalardan olduğu doğrumu dedim oda hayır değil apple neden kendi ayağına sıksınki kesinlikle sıfır cihaz dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Ben bugün geniusa dedim bu swap cihazların ürün değişiminden gelen parçalardan olduğu doğrumu dedim oda hayır değil apple neden kendi ayağına sıksınki kesinlikle sıfır cihaz dedi

Geniuslar sıfır diyor ama aslında değil. Öte yandan sıfır cihazdan farkı olmadığı için öyle demeleri haksız da sayılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

Hocam guzel aciklamissin ama
    İphoneda refurbished durumu 2 senedir yok, dedikleriniz kismen dogru, yalniz bu parcalar retail olarak satilan iphonelarda da kullaniliyor o yuzden iciniz rahat olsun. Her firsatta swaplamak lazim telefonu

Her fırsatta swaplamak derken yani durmadan değiştirelim mi sorunsuz telefonu. İphone ömrü 5 yıl zaten tepe tepe kullan :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reachthetop kullanıcısına yanıt
    Lafin gelisi dedim ufak tefek sorunlarda garantiye basvurmak lazim yani.

• Refurbished cihazları apple zaten ayrıca satıyor,mesela amerikada adam macbook aldı beğenmedi geri verdi bunu sıfırlayıp ucuza satıyorlar ama iphone gibi bir cihazda bu nasıl olacak ? ben geçende swap 5s aldım,sıfır kokusu üzerinde jaletinlere değinmiyorum zaten aktivasyonunu ben yaptım,satın alınan tarihe bakıyorum benim aktivate ettiğim tarihle aynı çıkıyor,üretim tarihine bakıyorum kutulu alınan normal sıfırıyla aynı tarihte üretilmiş çinde apple ozaman anakartları ve diğer tüm parçaları değiştirip geri paketliyor hop garantiden millete sıfır swap diye satıyor,apple bir merkezide yok bu işi yapan taa çine mi geri gidiyor bunlar swaplanıp geri tekrar kullanıcıya geliyor ? bana çok saçma geliyor hani eminim 0 satışa sunulacak cihazın üretimi ile swap dediğimiz cihazında üretimi aynı banddan çıkıyor,bu iş için üretilenler alınıp kolilere kaldırılıyor geri kalanlar ayrıca paketlenip satılıyor olay bu yoksa öbür türlü başa çıkılcak şey değil,adam memnun kalmayıp yada bozuk cihazı geri yollayacakta apple bunları sıfırlayıp garantiden millete kaktıracak hani amerikada bunu yapıyorlarsa bilmiyorumda adamı orda mahkemelerde ne yaparlar siz düşünün yemekten kıl çıkınca milyon doları tazminatla götürenler var,böyle bir durumda ne olur tahmin etmek zor değil,teknik servisinde çalışanlar varsada açıklasınlar yada apple amerikaya adam gibi ingilizce ile mail atılıp durum sorulsun bu garip garip varsayımlarda son bulsun.

• quote:

Benim 5s im de de ekran gıcırdaması var bir kere değişmesine rağmen.Bunu da apple store a götüreceğim değişirler mi sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reachthetop

quote:

Benim 5s im de de ekran gıcırdaması var bir kere değişmesine rağmen.Bunu da apple store a götüreceğim değişirler mi sence?

Degisir.

• quote:

quote:

Ben bugün geniusa dedim bu swap cihazların ürün değişiminden gelen parçalardan olduğu doğrumu dedim oda hayır değil apple neden kendi ayağına sıksınki kesinlikle sıfır cihaz dedi

Geniuslar sıfır diyor ama aslında değil. Öte yandan sıfır cihazdan farkı olmadığı için öyle demeleri haksız da sayılmaz.

Kanıtlayabilir misin? Genius sıfır diyor ama aslında değil. Neye göre değil diyorsun. Açıklarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Refurbished cihazları apple zaten ayrıca satıyor,mesela amerikada adam macbook aldı beğenmedi geri verdi bunu sıfırlayıp ucuza satıyorlar ama iphone gibi bir cihazda bu nasıl olacak ? ben geçende swap 5s aldım,sıfır kokusu üzerinde jaletinlere değinmiyorum zaten aktivasyonunu ben yaptım,satın alınan tarihe bakıyorum benim aktivate ettiğim tarihle aynı çıkıyor,üretim tarihine bakıyorum kutulu alınan normal sıfırıyla aynı tarihte üretilmiş çinde apple ozaman anakartları ve diğer tüm parçaları değiştirip geri paketliyor hop garantiden millete sıfır swap diye satıyor,apple bir merkezide yok bu işi yapan taa çine mi geri gidiyor bunlar swaplanıp geri tekrar kullanıcıya geliyor ? bana çok saçma geliyor hani eminim 0 satışa sunulacak cihazın üretimi ile swap dediğimiz cihazında üretimi aynı banddan çıkıyor,bu iş için üretilenler alınıp kolilere kaldırılıyor geri kalanlar ayrıca paketlenip satılıyor olay bu yoksa öbür türlü başa çıkılcak şey değil,adam memnun kalmayıp yada bozuk cihazı geri yollayacakta apple bunları sıfırlayıp garantiden millete kaktıracak hani amerikada bunu yapıyorlarsa bilmiyorumda adamı orda mahkemelerde ne yaparlar siz düşünün yemekten kıl çıkınca milyon doları tazminatla götürenler var,böyle bir durumda ne olur tahmin etmek zor değil,teknik servisinde çalışanlar varsada açıklasınlar yada apple amerikaya adam gibi ingilizce ile mail atılıp durum sorulsun bu garip garip varsayımlarda son bulsun.

Swap 5s aldım derken;servis değişim cihazı mı yolladı,swap değişim demek zaten .
    Bir de üretim tarihine nereden bakıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: tekcaredrogba

quote:

quote:

Kanıtlayabilir misin? Genius sıfır diyor ama aslında değil. Neye göre değil diyorsun. Açıklarsan sevinirim.

Bir düşün,şimdi kaç kişi iphone değişim yapıyor bir günde. O değişen telefonlar toplanıyor,anlattığım gibi onarılıyor ve havuza konuluyor.Bir kısmı swap olarak veriliyor bir kısmı ise refurbished etiketiyle satılıyor.Ne yapacaklar o kadar değişen iphone u. Hepsini satacak olsalar piyasada en az sıfır kadar tefurbished telefon olur. Ha bunlar kesin mi dersen mantıklısı bu ve çoğu yerde okuduguma göre iş böyle yüzde yüz kabıtlayamayız.

• quote:

Refurbished cihazları apple zaten ayrıca satıyor,mesela amerikada adam macbook aldı beğenmedi geri verdi bunu sıfırlayıp ucuza satıyorlar ama iphone gibi bir cihazda bu nasıl olacak ? ben geçende swap 5s aldım,sıfır kokusu üzerinde jaletinlere değinmiyorum zaten aktivasyonunu ben yaptım,satın alınan tarihe bakıyorum benim aktivate ettiğim tarihle aynı çıkıyor,üretim tarihine bakıyorum kutulu alınan normal sıfırıyla aynı tarihte üretilmiş çinde apple ozaman anakartları ve diğer tüm parçaları değiştirip geri paketliyor hop garantiden millete sıfır swap diye satıyor,apple bir merkezide yok bu işi yapan taa çine mi geri gidiyor bunlar swaplanıp geri tekrar kullanıcıya geliyor ? bana çok saçma geliyor hani eminim 0 satışa sunulacak cihazın üretimi ile swap dediğimiz cihazında üretimi aynı banddan çıkıyor,bu iş için üretilenler alınıp kolilere kaldırılıyor geri kalanlar ayrıca paketlenip satılıyor olay bu yoksa öbür türlü başa çıkılcak şey değil,adam memnun kalmayıp yada bozuk cihazı geri yollayacakta apple bunları sıfırlayıp garantiden millete kaktıracak hani amerikada bunu yapıyorlarsa bilmiyorumda adamı orda mahkemelerde ne yaparlar siz düşünün yemekten kıl çıkınca milyon doları tazminatla götürenler var,böyle bir durumda ne olur tahmin etmek zor değil,teknik servisinde çalışanlar varsada açıklasınlar yada apple amerikaya adam gibi ingilizce ile mail atılıp durum sorulsun bu garip garip varsayımlarda son bulsun.

Ben de swap 5 almistim jelatinli gül kokulu , ekranda problem vardi. Kararip dikine cizgiler cikiyordu. Tekrar Teleservice'e gonderdim. Swap cihaz gonderdiler tekrar ve kutumun uzerine etiketler yapistirilmisti bu etiketlerden birinde 'repaired' yaziyordu yazmayaydi iyiydi amma velakin yaziyor. Kisacasi yok oyle sifir cihaz ayni banttan cikiyor filan.

• quote:

quote:

Swap 5s aldım derken;servis değişim cihazı mı yolladı,swap değişim demek zaten .

Aynen öyle genpadan değişim ufak kutuda aldım,ekranında ölü pikselden yollamış arkadaş komple değişmiş beraber gittik genpadan aldık,üretim tarihi için bir site vardı onu bulamadım şuan garip bir siteydi seri numarasını yazıyorsun üretim tarihini veriyordu bulursam editlerim.

danGerfuLL

Benim cihazda hiçbiryerinde böyle bir ifade yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 20 Mayıs 2014; 22:27:40 >

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle genpadan değişim ufak kutuda aldım,ekranında ölü pikselden yollamış arkadaş komple değişmiş beraber gittik genpadan aldık,üretim tarihi için bir site vardı onu bulamadım şuan garip bir siteydi seri numarasını yazıyorsun üretim tarihini veriyordu bulursam editlerim.

danGerfuLL

Benim cihazda hiçbiryerinde böyle bir ifade yoktu.

Benim ki de genpadan değişti ocakta almıştım telefonu 2 hafta önce değiştim üretim tarihi mart yazıyor. bu telefonda da ekran gıcırdaması bar bu sefer apple store a götürcez. Adam akıllı cihaz geçsin elime yeter

• Arkadaslar dayim genpada calisiyor orda teknik servisde gorevli ordan biliyorum swap cihazlari refurbished oluyor ama degisim icin verdikleri cihazda cizik kirik darbe yoktur jelatinle falan gelir yani sifirindan ayirt edemezsiniz ama onarilmis cihazlardir

• Arkadaşlar bende i5s cihazımı dokunmatik probleminden dolayı göndermiştim 2 hafta kadar önce swap olarak değişimi yapıldı ve bikaç gün kullandıktan sonra kendi kendime "önceki cihazımın gerçekten ne çok problemi varmış. Nasıl kullanıyormuşum??" Diye sorular sordum yani bu garantiden verilen "swap" cihazım refurbished falan bilmem öncekinden çok çok daha iyi çok memnunum hiç bi sıkıntısı yok çok şükür..

• Burada swap için verilen cihazların SIFIR olduğunu savunan biri olarak yazıyorum ki:

Cihazlar REFURBISHED dir.

Bende Sıfır olduğunu idda ediyordum hep, fakat Apple Care merkezinde bir Senior ****or ile telefonda görüştük yaklaşık iki saat. Sorunum MacBook ile ilgiliydi fakat konu iPhone'a kayınca cihazların refurbished olduğunu söyledi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.