Şimdi Ara

Ambulanslar Hakkında Merak Ettiğim Bir Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
9.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malumunuz ülkemizdeki ambulanslar yüksek ve uzun araçlar.normalde viraj kabiliyetlerinin düşük olması gerekiyor.ancak bazıları virajlara çok hızlı girip hiç savrulmadan çıkıyor.Özel bir modifikasyon uygulanıyormu acaba ?

• benim bildiğim kadarı ile yok(doktorum ve içinde hasta götürmüşlüğüm var). hatta bizim ambulans şoförü aşırı hızdan ceza yemişti(konuyla ilgisi yok ama bilinsin istiyorum. ambulans dahi olsanız bvaşkalarının hayatlarını riske atmaya hakkınız yok)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

benim bildiğim kadarı ile yok(doktorum ve içinde hasta götürmüşlüğüm var). hatta bizim ambulans şoförü aşırı hızdan ceza yemişti(konuyla ilgisi yok ama bilinsin istiyorum. ambulans dahi olsanız bvaşkalarının hayatlarını riske atmaya hakkınız yok)

az önce dönmez dediğim yerden döndüde çok şaşırdım.sanırım şöförlükle alakalı bir şey ben dönemezdim o arabayla ordan
  • Ambulansların içindeki aletlerle beraber normalden çok daha ağır olduklarını duymuştum. Eğer öyleyse ki muhtemel, yol tutuşa katkı sağlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merto

Ambulansların içindeki aletlerle beraber normalden çok daha ağır olduklarını duymuştum. Eğer öyleyse ki muhtemel, yol tutuşa katkı sağlayabilir.

aslında içinde pek ağır aletler yok. en ağırı benim bildiğim 2 adet oksijen tüpü. diğer aletler o kadar ağır değil. yani onların yerine koltuk olsa belki daha ağır bile olabilir.
  • quote:

quote:

Ambulansların içindeki aletlerle beraber normalden çok daha ağır olduklarını duymuştum. Eğer öyleyse ki muhtemel, yol tutuşa katkı sağlayabilir.

aslında içinde pek ağır aletler yok. en ağırı benim bildiğim 2 adet oksijen tüpü. diğer aletler o kadar ağır değil. yani onların yerine koltuk olsa belki daha ağır bile olabilir.

Demekki yanlış duymuşum
  • quote:

quote:

İtü de mühendislik bırakıp tıp için yenidEn hazırlanan 20yaşındaki bu gence tıp seç der misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merak ettiğim bir konu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GANGNAM STYLE

quote:

quote:

İtü de mühendislik bırakıp tıp için yenidEn hazırlanan 20yaşındaki bu gence tıp seç der misin?

Tip icin muhendislik biraktiysan tiptan vazgecme derim.

Muhendisim bu arada...

• demem. tıbbın eski cazibesi kalmadı. bir ülke de başbakan çıkıp ben bu doktorlara iğne bile yaptırtmam diyorsa o mesleğin geleceğini siz düşünün. verdiğin emeğe yazık.
    şöyle düşün. iki ilkokul arkadaşım vardı. biri itü inşaatı bitirdi, bir diğeri hacettepe tıpı yazdı. itü inşaat mezunu arkadaş 4 sene sonra hemen iş hayatına başladı. yaklaşık 2500 lira ile girdi mesleğe, şimdi ortalama 7-8 bin kazanıyor ve halkın gözü ne ekmeğinde, ne de işinde. gelelim hacettepe yazan arkadaşa 6 yıl sonra uzman olmak için 1 sene daha çalıştı kardiyoloji kazandı. toplam 11 sene çalıştı. geceler nöbet tuttu. iki defa depresyon tedavisi gördü. şimdide pek memnun değil. orlatalma 7-8 bin lira alıyor.

bende 3 sene mimarlık okuyup terk edip tıp yazmış biri olarak pek memnun değilim. eğer mimarlık yıllarıma şimdiki aklımla geri dönersem tıbbı pek düşünmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbrburak

malumunuz ülkemizdeki ambulanslar yüksek ve uzun araçlar.normalde viraj kabiliyetlerinin düşük olması gerekiyor.ancak bazıları virajlara çok hızlı girip hiç savrulmadan çıkıyor.Özel bir modifikasyon uygulanıyormu acaba ?

ambulanslar için geliştirilen hiç bir ekstra güvenlik önlemi yok. araçlar ( volt, transit, spirinter vs.) fabrikadan hangi güvenlik ekipmanları ile çıkıyorlarsa, yollarda gördüğünüz araçlarda da onlar mevcut. ağırlığa gelince içinde pek ağır bir şey yok. 2 tane oksijen tüpü, 1 adet defi, bolca ahşap dolap ve bir kaç sedye/sedye benzeri ekipman.

virajlara hızlı girip hızlı çıkmaları olayı ise sürücü kaynaklı.
  • Sürücü ile kaynaklı çünkü, olası bir kazada sürücü ödemeyecek, ambulansın hasarını ve araç onun aracı değil. Ben kendi aracımı sürerken farklı başkasınınkini sürerken daha farklı sürüyorum. Yeri geliyor başkasının aracını daha dikkatli kullanırım genel olarak ancak siz bilinçli olmasa da kendi aracınıza daha fazla dikkat edersiniz, aman altı sürtmesin, aman dikkat.
  • Ne var viraj donmekte?Girerken biraz gaz kes sonra bas.Hele Sprintersa hic korkmaya gerek yok.Otomobillere 5 basar.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Sürücü ile kaynaklı çünkü, olası bir kazada sürücü ödemeyecek, ambulansın hasarını ve araç onun aracı değil. Ben kendi aracımı sürerken farklı başkasınınkini sürerken daha farklı sürüyorum. Yeri geliyor başkasının aracını daha dikkatli kullanırım genel olarak ancak siz bilinçli olmasa da kendi aracınıza daha fazla dikkat edersiniz, aman altı sürtmesin, aman dikkat.

burda malesef yanlış bir genelleme yapıyorsunuz. Ambulans sürücülerinden benim tanıdıklarımın çoğu ambulanslarını kendi araçları gibi bakar, kollarlar.

ceplerinden para çıkıp çıkmama konusuna gelince;
    son 5-6 senedir sağlık bakanlığındaki ambulansların kaskoları müdürlükler/hastaneler tarafından yaptırılıyor. daha önce kazalarda kazayı yapan şöför ödemeyi kendisi yapıyordu. Üstelik ambulanslar radara girse bunun polis bu araçlara ceza yazmamazlık yapmıyor, cezayı da şöför ödüyor.

• Acil tıp teknisyeni olarak çok fazla olmasada ambulans kullanmış ancak 20.000km yi aşkın ambulans içinde seyahatim olmuştur.

Araçlarda ekstra bir modifikasyon yok. Ancak arkadaki raflar defi gibi tıbbi cihazlar gerçekten oldukca fazla ağırlık katmakta. Aracın kendisinin ağırlığı malumken bunlarında ağırlığıyla yola iyi oturuyor. Altında genelde kaliteli lastikler kullanılır 112 nin bu konuda çok fena olduğu söylenemez ancak özel şirketlerin bi çoğu aracına iyi bakar.

Şöförlerde ileri sürüş eğitimi almış tecrübeli elemanlardır pilotajları sağlamdır. Eski rally pilotuna kadar ekibimden tanıdığım şöför arkadaşlarım oldu haklarını yiyemem birçoğu iyi kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 15 Aralık 2012; 0:31:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Sürücü ile kaynaklı çünkü, olası bir kazada sürücü ödemeyecek, ambulansın hasarını ve araç onun aracı değil. Ben kendi aracımı sürerken farklı başkasınınkini sürerken daha farklı sürüyorum. Yeri geliyor başkasının aracını daha dikkatli kullanırım genel olarak ancak siz bilinçli olmasa da kendi aracınıza daha fazla dikkat edersiniz, aman altı sürtmesin, aman dikkat.

burda malesef yanlış bir genelleme yapıyorsunuz. Ambulans sürücülerinden benim tanıdıklarımın çoğu ambulanslarını kendi araçları gibi bakar, kollarlar.

ceplerinden para çıkıp çıkmama konusuna gelince;
    son 5-6 senedir sağlık bakanlığındaki ambulansların kaskoları müdürlükler/hastaneler tarafından yaptırılıyor. daha önce kazalarda kazayı yapan şöför ödemeyi kendisi yapıyordu. Üstelik ambulanslar radara girse bunun polis bu araçlara ceza yazmamazlık yapmıyor, cezayı da şöför ödüyor.

Aracin bir yeri cizilmis surtmus ufak tefek seyler onun araci olsa uzulur ancak ambulans ona ait olmayinca bu hor kullandigi anlamina gelmez ama daha rahat davranir, kendi araciyla yapmayacagi seyleri yapar. Amcamin hastahanesi mevcut ve az cok mevcut duzeni biliyorum. Her ay ambulanslardan cok basi agriyor.

• Söförün tecrübesi arkadaş yoksa bildiğin fabrika çıkışlı araç sadece içiyle oynanıyor baya
  • kendimde doktorum bir dönem 112 de çalıştım.Şehirler arası sevklerimizde oluyordu.

tamamen şöförün tecrübesiyle alakalı.

Ne şöförler gördük zamanında; gidiş geliş tek yönlü yollarda karşıdan gelen kamyon, otobus, transit minübüslere aynaları sürtüp daha doğrusu kırıp dip gaz Allah ne verdiyse 150 - 170 le gidenler vardı.

112 odası transitlerin kırık sol aynalarıyla doluydu bir aralar, şöförler kendi ceplerinden ayna alıp kendileri takıyorlardı.
  • Öyle ambulanslar için pek bir özelleştirme olacağını sanmıyorum genellikle şöföre kalıyor bütün iş ki ben olsam çok yüksek maaşla profesyonel yarışcıları koyarım ambulans şöförlüğüne
  • O araçların yol tutuşu dışardan göründüğü gibi değil, şoför faktörü de var tabii..
  • Discovery de Amerikan ambulaslarının yapımı anlatılıyordu. Acaba bizim ülkemizde neden tek tip ve sırf ambulans için üretim yapan bir fabrika yok merak etmedim değil. Onlar da yol tutuş için özel modifikasyonlar falan da yapılıyor. En sert çukurdan geçince içerisi sarsılmayacak fakat hızlı giderkende yol tutuşunu kaybetmeyecek şekilde tasarlıyorlardı. itfaiye üretimleride aynıydı. Hatta testleri falan vardı şaşmıştım dönüşleri gösteriyordu :) Ayrıca hepsinde kırmızı ışık için cihazlar var ışığa yaklaştıklarında diğer kavşaklara kırmızı yakıp kendi bulunduğu yolu açabiliyor vs.. Video bulabilirsem eklerim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.