Şimdi Ara

Reflu ameliyati olan varmi arkadaslar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
8
Favori
78.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

hort.

arkadaslar reflü ameliyatı olanlar gecmiş olsun bi iki sorum olacak

tüm ilaçları tamamen bıraktınız mı?
    çift yastıkla yatma durumu tamamen iptal mi?
    her istediğinizi yiyip içebiliyor musunuz?
    yüz üstü uyumak yasak mı?
    spor yasak mı?
    agır kaldırmak yasak mı?

ilk aklıma gelen sorular bunlar lütfen cevaplar mısınız?

tekrar gecmiş olsun insallah
    İlaçları bıraktım
    Çift yastıkla yatmaya alıştım, tek yastık alçak geliyor ama bir sakıncası yok
    Evet yiyebiliyorum
    Yüz üstü uyumak yasak değil ama zaten sağlıklı uyuma pozisyonu değil normalde de o şekilde yatmayın
    Spor yasak değil
    Fazla ağırlık kaldırmak yasak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

Hocam geç cevap için kusura bakmayın yeni farkettim. Fiyat bilgileri için teşekkürler. Ben araştırmalarımda EsophyX 2’ye odaklandım. Çünkü ABD’de 12binden fazla operasyon ve yüzde 80 başarı oranıyla çok sayıda bilimsel makaleye konu olmuş bir yöntem. Ancak Türkiye’de devamlı ve sistemli olarak yapıldığını duymadım. Türkçapar hocanın gerçekleştirdiğini okudum. Bazı hocalarımız da kursunu almışlar ve yöntemden haberdarlar. Yakın gelecekte başlar diye düşünüyorum. Olmazsa maddi durumu halledip ABDye gidebilirim. Ama şuan için zor. Araştırmalarımıza ve bilgi paylaşımına birlikte devam edelim Cengiz Pata hoca MUSEyi uygulamaya başlamış ve iyi sonuçlar aldığını ifade ediyor. Nissen elimizde duruyor ama o girişimleri yaptıracak kadar ağır değilim çok şükür. ama son çare kalırsa neden olmasın.

Alıntıları Göster
    Hocam tif 2 ahmet hoca uyguluyor muymus ayrica siz arms i duydunuz mu endoskopik tedavi? Cengiz pata hoca evet stretta da uygulamus da stretta geri donusu tam 12 ay bulabilirmis yani ...ama arms midenin acik kismini kapatici bi yakma islemi dokuyu yakiyorlar doku iyilesirken aciklik kapaniyor sanki en garanti yol bu gibicevirmiyor bukmuyor dikis yada tel atmiyor.arms a bakabilir misiniz uzerine konuşalım

• Reflüyü kendiniz tedavi edebilirsiniz. Reflünün nedeni susuzluktur. Sadece bol su içerek reflüden kurtulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

İlaçları bıraktım
    Çift yastıkla yatmaya alıştım, tek yastık alçak geliyor ama bir sakıncası yok
    Evet yiyebiliyorum
    Yüz üstü uyumak yasak değil ama zaten sağlıklı uyuma pozisyonu değil normalde de o şekilde yatmayın
    Spor yasak değil
    Fazla ağırlık kaldırmak yasak

Alıntıları Göster
    360 derece mi 270 derece mi oldunuz ameliyatı acaba?
    kac yıl evvel oldunuz?
    şikayetleriniz nelerdi? fıtık var mıydı sizde?
  • quote:

360 derece mi 270 derece mi oldunuz ameliyatı acaba?
    kac yıl evvel oldunuz?
    şikayetleriniz nelerdi? fıtık var mıydı sizde?

Alıntıları Göster
    O ne demek acaba hiç duymadım?
    3 yıl.
    Klasik reflü şikayetleri ama daha ileri boyutlusu. Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

O ne demek acaba hiç duymadım?
    3 yıl.
    Klasik reflü şikayetleri ama daha ileri boyutlusu. Evet.

Alıntıları Göster
    iki tipi var da ameliyatın.önemli değil olmus kurtulmussunuz şimdi istediğinizi yiyip içebiliyor musunuz peki? muhim olan o.tüm şikayetleriniz gecti mi?
  • quote:

iki tipi var da ameliyatın.önemli değil olmus kurtulmussunuz şimdi istediğinizi yiyip içebiliyor musunuz peki? muhim olan o.tüm şikayetleriniz gecti mi?

Alıntıları Göster
    Kapalı ameliyat oldum (laparoskopik) başka çeşidini bilmiyorum açıkçası, duymadım. Evet, ekşi, acı, baharatlı yemekler, alkollü içecekler, abartmadan hepsini yiyip içebiliyorum. Ama eskisi gibi tıka basa yemek yiyemiyorum, hem ya tekrarlarsa korkusu var hem de sindirim açısından biraz rahatsızlık veriyor. Evet, reflü kaynaklı şikayetlerim geçti.

• Hocam bir forumda okudum ama çok detaylı bilgi verilmiyordu. Yalnız Türk gastroentologların basına yansıyan ortak görüşü bu operasyonların Nissen kadar başarılı olmadığı ve uzun süreli takip sayısının yetersiz olduğu yönünde. Hocanın sitesine ve açıklamalarına bakarsanız çok sıcak bakmıyor.
    Ben de çok detaylı bilgim olmamakla birlikte yakma işlemi (stretta-arms) içeren yöntemlerin geleceğinin olmadığını düşünüyorum. Etki düzeyi ayrı bir olay aynı zamanda tehlikeli sonuçları rapor ediliyor. Ama TIF2 vadedilen gibiyse çok daha konforlu bir çözüm üretiyor gibi. Ama onda da soru işaretlerim var ve araştırıyorum.

Nissen, hill, toupet için de birşeyler yazacağım gerekirse. Laporaskopik cerrahinin tek çeşit olduğunu düşünenler var.
    Bilgi paylaştıkça kıymetleniyor.

• Siz ne zaman operasyon oldunuz? Öncesi sonrası hangi hoca kısa bir bilgilendirme yapabilir misiniz? Şikayetleriniz arasında boğazla ilgili (öksürük, takılma, ses kısıklığı vs.) bir probleminiz var mıydı? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 3 Mayıs 2019; 19:50:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

Siz ne zaman operasyon oldunuz? Öncesi sonrası hangi hoca kısa bir bilgilendirme yapabilir misiniz? Şikayetleriniz arasında boğazla ilgili (öksürük, takılma, ses kısıklığı vs.) bir probleminiz var mıydı? Teşekkürler
    Üç yıl kadar oluyor. Öncesi bir buçuk yıl ilaç kullandım, iyileşemedim. Devlet hastanesinde ameliyat olmak istedim, doktorları bir türlü ikna edemeyince özelde operasyon geçirdim. Boğazla ilgili evet öksürük, ses kısıklığı vardı.

• Geçmiş olsun böyle tecrübeler bizim için umut verici. Teşekkürler

• bugrahan18 B kullanıcısına yanıt
    Tif 2 tc de var mi? Uc ameliyat icin ben hill i akalazya icin yapilan saniyordum digerleri 360 ve ,270... Sizi n şikayetleriniz ne hocam?

• hayaletmavisi kullanıcısına yanıt
    TIF2 uygulanmıyor hocam bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi kursunu alanları ve konuyla ilgili bilgilendirme yapanları takip ediyorum ancak onların arasında yapıyorum diyeni görmedim. Belki bilen gören varsa yazar biz de haberdar oluruz.
    Türkiye’de laparoskopik reflü cerrahisi iyi gelişmiş doktorlar obezite ameliyatlarına ve buna yoğunlaşıyorlar. Bunun nedenleri ayrı bir tartışma konusu. Ancak transoral operasyonlar için herkes uygun olmayabiliyor.

Benim şikayetlerim sessiz reflü ya da boğaz reflüsü olarak adlandırılan larengofarengeal reflü (lpr) şeklinde. GERD ile sebebi çoğu zaman aynı ama sonuçları farklı. Hastalık nedeni mide asiti olduğundan tedavileri benzer. Sadece lpr çok daha inatçı.

Ek. Araştırırken görmüşsünüzdür. Şu doktorlar 2010 tarihli bir haberde TIF yaptıklarını söylemişler. İletişime geçilebilir.
    Amerikan Hastanesi
    Gastroenteroloji Bölümü
    Doç.Dr.Feryal İlkova
    Doç.Dr.Tunç Yaltı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 8 Mayıs 2019; 21:31:29 >

• İletisime gectim bunlarin tif degil stretta yaptigini okudum tif haber linkini atar misiniz bi ara bu dr larin teşekkürler

• bugrahan18 B kullanıcısına yanıt
    Sizin lpr ise mesela tc de lpr icin sabah aksam ppi veriyorlar 6 ay. Halbuki yurt disinda lpr de calismiyor deniyor ppi en çok karbonatli su ile gargara yastık yükseltme karbo yememe asitli yememe icmeme ....karbonatli su içme...stretta lpr de calisiyor diyenler de var ...sizde daha cok asitten ziyade gaz yada dusuk asit kacisi var sirf bundan ameliyat olunmaz açıkçası evet lpr zor ...hep mi kötü peki donem donem azalma yok mu

• quote:

Sizin lpr ise mesela tc de lpr icin sabah aksam ppi veriyorlar 6 ay. Halbuki yurt disinda lpr de calismiyor deniyor ppi en çok karbonatli su ile gargara yastık yükseltme karbo yememe asitli yememe icmeme ....karbonatli su içme...stretta lpr de calisiyor diyenler de var ...sizde daha cok asitten ziyade gaz yada dusuk asit kacisi var sirf bundan ameliyat olunmaz açıkçası evet lpr zor ...hep mi kötü peki donem donem azalma yok mu
    Hocam cevap yazmıştım çok önce ama göndere bastıktan sonra tekrar kontrol etmemiştim, kusura bakmayın.
    Buradan araştırmaya ve en iyisini bulmaya çalışmaya devam edelim. Ben genel olarak iyi hissediyorum ama diyeti bozduğumda sorunlarım başlıyor. Bunun ileri yaşı var akciğer enfeksiyonuna açık hale gelmek istemiyorum vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: c_._s

ben ameliyat olalı 2ay oldu zor bir ameliyat değil ben robotik cerrahi ile oldum üç tane küçük delik açtılar karın bölgeme ben Kayseri'de yaşıyorum burada özel hastanede oldum sigorta bir kısmını karşıladı 750tl para verdim hastaneye.ben reflü+mide fıtığı ameleliyatı oldum.benim iyileşme sürecin 1ay sürdü ama çok şükür iyiyim ve kurtardım dertlerimden.şuan sadece sabahları sadece aç karnına mide koruyucu hap kullanıyorum.
    Ameliyatın artıları:
    -reflü şikayetkerinden kurtardım
    -tansiyon şikayetim vardı o düzeldi
    -108 kiloydum 92 kiloya düştüm

ameliyatin eksikeri:
    -yemek yerken tıkanıyorsun artık hatta su içerken bile
    -yemekleri yavaş ve lokmalarını küçük yiyorsun çünkü mideden aşağı zor iniyor
    -1 ay boyunca baharatlı,acı ve asitli içecekler yasak.
    -Ve maalesef 6 ayda bir endiskopi yaptirmak zorundasın son durum ne diye yanı kontrol amaçlı.

eğeki ilaç tedavisiyle durumun iyileşmiyorsa ameliyat son çözüm maalesef ben tam 3 sene kadar geciktirdim en son nefes darlığından hastanelik oldum mide asidim yemek borumu yakmış ve maalesef onun sonu gırtlak kanseri son karar yinede senin.aklına soru takılırsa sorabilirsin.
    hocam kişisel mesaj alımını kapatmışsınız rica etsem açar mısınız :(

• quote:

Orijinalden alıntı: BgMuhendis

hocam kişisel mesaj alımını kapatmışsınız rica etsem açar mısınız :(

Alıntıları Göster
    burdan sorabilirsin

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    sadece su değil hocam sıkıntı, bol su iyi ama sudan mide şişince de kötü oluyor yine. mideyi tıka basa doldurmak sıkıntı ki yemeğin üstüne çok su içince de mide dolup taşıyor.

yemekten sonra 2 saat kadar uzanmamak, uyumamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c_._s

burdan sorabilirsin

Alıntıları Göster
    hocam sırasıyla
    endoskopi
    ph metre
    nanometre

yaptırdım. Tüm sonuçları bakırköy ()ist) doktor sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinde eyüp gemici adında bir doktora götürdüm mide fıtığı reflü ve gastrit var hakkımda ameliyat kararı verdi !!

yorumları okuyorum senelerdir bir türlü ameliyat konusunda kararsınızım siz neler yaşadınız neler oldu memnun musunuz olumlu olumsuz durumları yazarsanız allah sizden bin razı olsun .

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.