Şimdi Ara

Refah Seviyesi En Yüksek Ülke (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
4.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EhrimeN

quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

Hangi öğeler çürümüş ve yozlaşmış yahu? Kendi yarattığınız ya da kendi ülkenizde geçerli olan değerleri her yerde varsayıp başkalarına çürümüş, yozlaşmış diyorsunuz.

İsveç hakkında bilgim olduğu için konuşacağım -ki diğer İskandinav ülkeleri de çok büyük ihtimalle benzerler. İsveç sanırım uyuşturucuya en katı yaptırımı uygulayan ülkelerin başında gelir. Alkol kullanımı hakkında diğer ülkelerden düşük olduğundan da eminim. Barlarda vs. içki içebilme yaşı 18, içki satın alma yaş ise 20'dir. Alkol alımı sadece devlet kontrolünde gerçekleşir. (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=systembolaget) Ha bu demek değil ki küçük yaşta alkol alınmıyor, emin olun diğer ülkelerden, Türkiye'den farklı değil.

Bu beğenmediğiniz, yozlaşmış dediğiniz ülkeden 10 tane genç bulup mutlu olup olmadıklarını, gelecek hakkındaki planlarını bir sorun, sonra aynısını Türkiye'de yapın bakalım ne fark göreceksiniz. Maneviyatımız ölmedi dediğiniz Türk gençliği ülkeden kaçmak, daha iyi fırsatlarda yaşamak için her deliği soluyor.

Ve en önemlisi, kimse Norveç'e veya İskandinav ülkelerine gidip 1 ayda Türkiye'ye dönmez. Yok öyle bir olay.

benim bahsettiğim değerler saygı, sevgi gibi değerler.
    şimdi beni batı gençliği hakkında konuşturma. gerek yok.

ben norveçte 2 ay kaldım. okuldan çıkıp çalı dibperlinde sevişenini de gördüm, 13 yaşında alkol alanını da gördüm, 15 yaşında uyuşturucu çekip intihar edenini de gördüm.

ben türkiyeyi övmüyorum ama o ülkelerde de herşey sütliman değil.

• Katar tabikide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Almanya diyenler bile var onlara bir arap yarimadasindaki ulkeleri arastirmasini tavsiye ederim ozellikle Katari

• dubai

• Kas imparatorluğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Şimdi biri çıkıp Türkiye der yerlere yatarım

Kalktınız mı?
  • kanada başka kıta istiyorsan , yoksa isveç
  • Qatar

• senegal hep ordan saat satmaya geliyola memleket eyiye gidiye
  • lüksemburg,norveç,isviçre,ingiltere,amerika sırasıyla
  • Danimarka, Norveç, Finlandiya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Metonya
  • Ulke olarak bilmem ama irk olarak kurtler

Vergi yok,fatura yok kacakciliktan paranin damina koyuyolar ve hepsinin yesil karti var

Ayrica istanbulda gozumle sahit oldugum olay adamlar fazla haftalik almak icin sigorta yaptirmiyorlar nasil olsa yesil kart var diye,bi ailede 5 kisi calisiyor,kendilerine daire aldilar ama yesil kartlarina bisey olmasin diye evi akrabalarinin uzerine aldilar ve hala kirada oturup beledeiyeden komur vb. yardimlar alarak,yesil kartla tedavi oluyorlar.haftada ellerine gecen toplam para 2200 tlymis

• quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

Orijinalden alıntı: yusfcuk

quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

ekonomide 17. siradayiz. söyleyin bana baska hangi ülke 17. sirada he? sonra türkiye diyince gülüyorsunuz biraz arastirsaniz anlarsiniz refah seviyemizin yüksekligini

Araştırayım dedim, bu çıktı hocam.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/

Refah Seviyesi En Yüksek Ülke

Türkiye açısından söylemiyorum ama liste traş, United States in 3.sırada olduğunu gördüm bakmayı bıraktım.

Aynen, saçma geldi banada. Macaristan bizden daha iyiymiş

• Katar: Kişi başı milli gelir 80.000$

Paranın kaynağı:Doğalgaz, petrol.

İlginçtirki dışarıdan gelen işçiler 250-500$'a çalışıyor.

Kapitalizmin Arap modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

Almanya Belçika Hollanda İtalya Rusya Tayland Ukrayna Bulgaristan endonezya Singapur Romanya'ya gittim yazin amerikada 7 gunluk journey yapicam onumuzdaki haftada is icin 2 gunluk abb fabrikasinda gezi icin tekrar almanyaya gorduklerim icinde en iyisi Almanya en kotusu italya ozellikle venedik lagum ve b.k kokusu heryerde.kuzey avrupa ülkelerine giden arkadasım finlandiyaninda çok iyi ve temiz olduğunu söylemişti .uzak dogu tamamen fuhuş bölgeleri özellikle Endonezya Tayland yanında halt etmiş Endonezya'ya giderken Singapur'da 1 gün kalmışım metrosu binalar inanılmaz ilginç bir ülke .yazinda amerika 10yillik vizemi bayramdan önce aldım bu arada Elk muhendisiym orta düzey yoneticiyim ingilizcem iyi is nedeniyle çok gezerim ozel mesajlara cevap vermiyorum maasimi sormayin yasim 34 sonucta çok yer gördüm ve maalesef ülkemiz abartıldıgi kadar guzel değil amerika kıtası daha güzelmiş Avrupa'dan bakalım görucez

muhendissin ama daha noktalama isaretlerinden haberin yok

• Türkiye avrupadan daha refah suan almnyadayım adamlar çöpcüsünü bile özellestirmis.Biz bir firmayı özellestirelim kıyamet kopuyor burda asgari ücret 1200 euro civarı ama giderde o kadar yok sokak temizligi parası, cöp dökme parası, lagım kullanım parası vs. Adamlar utanmasa nefes alma parası alacak bizde su bedava gibi burda su parası hem bizim fiyatların 2-3 katı hemde o suyu kirlettigin icin arıtma parasıda su parasından cok ayrıca cogu yerde dogalgaz yok ısınmak icin mazot kullanıyorlar mazotun litresi 1,4 euro elektrik baya pahalı birde %20-30 civarı zam gelecek yani adamların geliri var ama gideride var emin olun Türkiye çok iyi durumda

• Adana

• norweç yada isveç
  • iskandinavya,kanada falan çok soğuk.avustralya desen 72 millet var.çinli endonezyalı aşırı çok.
    en iyisi yeni zellanda.iklimi akdeniz benzeri.medeni ve sosyal bi ülke.
    ama çok sınırlı sayıda göçmen alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.