Şimdi Ara

Refah Seviyesi En Yüksek Ülke (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
4.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Finlandiya, isveç , norveç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olursa Likleştayn'a yerleşip kralı deviricem. Likleştayn fena değil refah seviyesi açısından.
  • Kisi basina dusen milli gelirin Avrupada en yuksek oldugu ulke Luksemburg diye biliyorum. İsvecde gezip gordugum bir ulke orasida oldukca zengin, egitimli bir ulkeydi. Gordugum ulkeler arasinda mukemmele en yakini İsvec diyebilirim. (dogal etmenleri hesaba katmazsak, sadece sosyoekonomik durumu goz onune alirsak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

Küba

+1
  • skandinav ülkeleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

ekonomide 17. siradayiz. söyleyin bana baska hangi ülke 17. sirada he? sonra türkiye diyince gülüyorsunuz biraz arastirsaniz anlarsiniz refah seviyemizin yüksekligini

Araştırayım dedim, bu çıktı hocam.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/

Refah Seviyesi En Yüksek Ülke

• Otoritelere göre Norveç
  • Bizim ev
  • Norveç, kanada

• quote:

Orijinalden alıntı: yusfcuk

quote:

quote:

ekonomide 17. siradayiz. söyleyin bana baska hangi ülke 17. sirada he? sonra türkiye diyince gülüyorsunuz biraz arastirsaniz anlarsiniz refah seviyemizin yüksekligini

Türkiye açısından söylemiyorum ama liste traş, United States in 3.sırada olduğunu gördüm bakmayı bıraktım.

• İskandinav ülkeleri

• İsviçre, Almanya
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

quote:

quote:

Türkiye açısından söylemiyorum ama liste traş, United States in 3.sırada olduğunu gördüm bakmayı bıraktım.

Bence sıralama gayet doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mein Herz Brennt

quote:

quote:

quote:

quote:

abd nin ortalarda olması lazım belirli alanlarda ilerlemiş olabilirler ama refah kesinlikle bunlardan birisi değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mein Herz Brennt

quote:

quote:

quote:

quote:

abd nin ortalarda olması lazım belirli alanlarda ilerlemiş olabilirler ama refah kesinlikle bunlardan birisi değil.

Hocam zaten 10/10 almış göç almadan puanı toplamış. En kötü olduğu alan İş-Yaşam Dengesinden 5.7 almış.

• Türkiye.Bizden başka ekonomisi 17. sırada olan varmı !
  • İnsanın insana saygısının doruk noktaya ulaştığı toplum açık ara Japonyadır. Üstelik bu saygı bu hoşgörü herhangi bir din emrediyor diye zoraki değil, taa bebeklikten itibaren aldıkları, önce başka kişilere sonra kendine karşı saygı ve hoşgörü felsefesi eğitimi sayesinde içtenlikle yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

İsveç,Norveç,Finlandiya,Danimarka,Belçika,İsviçre,İzlanda

Belçika ve İsviçre dışında ki ülkelerin tek derdi kıyılarına vurun balinalar ise o ülkeler de refah seviyesi yüksektir.

ondan dünyada intihar oranı en yüksek olan ülkeler bunlar

Sakın ateizmin yaygınlığı ile alakalı olmasın intihar oranı?

Refah ülkelerde dinsizlik oranının yüksekliği istatistiksel bir gerçek.

Refahı düşük ülkelerde ise din yaygındır, kanıt göstermeye bile gerek yok bu bilinen gerçeğe.

Dinler de intiharı yasaklıyor değil mi? Bak düştü işte intihar oranı, hem de refah seviyesiyle hiçbir alakası olmadan.

Bukadar düz mantıkla bakma olaylara arkadaşım.

Norveç, İsveç,Finlandiya vs. bunlar Gini katsayısı en yüksek ülkelerden. Gelir dağılımı çok homojen, sağlam ve refah sosyal bir orta tabakaya sahip ülkeler.

Müslümanlıkta gayri meşru ilişkileri yasaklıyor ama gel gelelim en fazla tecavüz olaylarının yaşandığı ülkeler yine müslüman ülkeleri.. Buna ne demeliyiz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carisma_eko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

İsveç,Norveç,Finlandiya,Danimarka,Belçika,İsviçre,İzlanda

Belçika ve İsviçre dışında ki ülkelerin tek derdi kıyılarına vurun balinalar ise o ülkeler de refah seviyesi yüksektir.

ondan dünyada intihar oranı en yüksek olan ülkeler bunlar

Sakın ateizmin yaygınlığı ile alakalı olmasın intihar oranı?

Refah ülkelerde dinsizlik oranının yüksekliği istatistiksel bir gerçek.

Refahı düşük ülkelerde ise din yaygındır, kanıt göstermeye bile gerek yok bu bilinen gerçeğe.

Dinler de intiharı yasaklıyor değil mi? Bak düştü işte intihar oranı, hem de refah seviyesiyle hiçbir alakası olmadan.

Bukadar düz mantıkla bakma olaylara arkadaşım.

Norveç, İsveç,Finlandiya vs. bunlar Gini katsayısı en yüksek ülkelerden. Gelir dağılımı çok homojen, sağlam ve refah sosyal bir orta tabakaya sahip ülkeler.

Bahsettigin ulkelerde nekadar yasadin yada hic gittin mi bilmiyorum ama ateistlikle alakasi yok
    Ateistlik hollanda ve cek cumhuriyetinde de cok yuksek oranlarda malesef
    İsvec norvec danimarka finlandiya gibi ulkelerde sosyal hayat yok bu yuzden intihar oranlari cok yuksek

Almanya'da 12 yıl yaşadım. Şuan Avusturya'da yaşıyorum. Çok gezdim gördüm, dediklerine katılamayacağım.

Türkiye'deki sosyal yaşamla kıyaslarsan bu ülkeleri arada muazzam farklar var.

Ülkemizde alt-orta sosyal kesim bile ay sonunu çıkarma mücadelesi veriyor. Bu ülkelerde ise alt-orta kesim insanlar bile her yıl yurtdışına tatile çıkar, haftasonları restoranına, barına gider.

Ülkemizde bunlar yok. Sosyal yapı çok farklı, bu farklılığı da refah düzeyi etkiliyor malesef.

Refah düzeyi ile din arasında bir korelasyon var iken, din gibi önemli bir faktörün intihar ile alakası olmaması imkansız.

İste malesef sen burda ayrisiyosun 12 sene almanyada yasamissin suan avusturyada bende 4 senedir yurt disinda yasiyorum
    Bende heryeri gezdim dolastim turkiyede fazla yasamamissin belli.turkiyede insanlar maddi olarak zor yasiyolar ama bi sosyal hayat var
    Hafta sonlari maddi imkanlari olanlar disari cikar eylenir parasi olmayan piknige gider haftasonu ev gezmesine gider akrabalariyla birlikte olur
    Ama avrupada sadece bar kneipe pub alkol uyusturucu sex buda insanlari yanlizliga itiyor.
    Bu olayi en guzel ozetleyen durum, berlin duvari yikildiktan sonra bati ve doguda yasayan insanlarin dedikleridir
    Bati berlinde yasayanlar : biz duvar yikilmadan once cok mutluyduk cok paramiz vardi istedigimiz herseye sahiptik
    Dogu berlinde yasayanlar: biz duvar yikilmadan once cok mutluyduk paramiz yoktu cikolata muz nedir cok merak ederdik ama mutluyduk herkes birlikte yasardi birbirimize gidip gelirdik hep bir aradaydik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.