Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (639. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.387
Cevap
148
Favori
821.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunu herkes klavye mouse ile oynuyor herhalde nereye kayboldu gamepadciler taktik verin ne yapıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

oyunu herkes klavye mouse ile oynuyor herhalde nereye kayboldu gamepadciler taktik verin ne yapıyım
    Taktik: klavye mouse ile oyna
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben amd kullandığımdan nvidia'da nasıl oluyor bilemiyorum. Amd'de vr ayarını açtıktan sonra oyunlarda ya da uygulamalarda çözünürlük ayarlama kısmından 4k'ya kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ekran kartı da görüntüyü 1080p yerine seçtiğiniz daha yüksek çözünürlükte render alıp sonrasında ekrana upscale ederek veriyor ve bu da daha keskin görüntüler oluşturuyor.

Oyunun detay seviyesi muazzam ancak 1080p'de taa açıksa net olarak hangi ayarı yaparsanız yapın nvidia ya da amd panelinden bir ayar yapmaz ya da oyun içi ayarlardan rs 1'in üstüne getirmezseniz oyun çamur oluyor. Yani görüntü o kadar kötü oluyor ki en net olarak da karakterin yüzü bulanık oluyor. Rs'yi açtığımda arthur'un ceketinin, yeleğinin ya da gömleğinde ki detaylar hafif bulanık oluyor. Elbette 1080p taa açık şekline göre çok net ancak daha net olabilecekken kısmak bana mantıksız geliyor, sonuçta pc'ye bu kadar para vermemizin nedeni bu yoksa one x'de 4k 30fps oynarım hemde sadece ekran kartımın fiyatına 2. el bulurum, detay seviyesi de aynı olur çünkü bizde aşağı yukarı aynı ayarlarda oynuyoruz one x ile tabii ondan birkaç tık daha yukarıda her neyse.

Bu arada detay seviyesi bariz bir şekilde artmıyor hiçbir ayarda (hub optimized ayarlarını isterseniz ultraya çekin) yalnızca msaa görüntüyü daha da keskinleştirip, netleştiriyor ancak performans kaybına değecek kadar değil. Ayrıca rs var ki o da detay seviyesini arttırıyor. Tabii bu detay seviyesi dediğim küçük dokuların git gide daha net ve görünür hale gelmesi. Mesela atın tüyleri net seçilebilir hale geliyor, karakterin ceketinde ki kol ile gövdeyi birleştiren dikişleri dahi net olarak seçebilmenizi sağlıyor.

Benim yaptığım denemelerde amd görüntü keskinleştirme bir çözüm ancak bedeli var o da görüntüde noise denilen şeye sebep oluyor, rs dediğim gibi detay seviyesini yeterince arttırmıyor yani o bulanıklığı en azından sanal 2560x1440p kadar düzeltmiyor ancak kabul edilebilir bence. Ayrıca rs yerine şuan ki yaptığım ayarlarda daha stabil ve bir nebze de olsa daha yüksek performans aldım.

• yıllardır km ile oynuyorum zaten azıcık keyif çatalım dedik fena mı ettik. youtube den izlediğim videolarda oto aim var her tıkladığında oto nişan alıyor mesela bende böyle değildi. Akşam uğraşacağım tekrar kesinlikle bi ayar olması lazım.
  • Açıkçası bende gamepad ile oynamak istiyorum mouse ile nişan almak her ne kadar güzel de olsa at sürmek, eşyalar ile etkileşime girmek amele gibi hissettiriyor. Üstelik bir şeyle etkileşime girerken uzun süre basma mekaniği tamamen gamepad için düşünülmüş bir şey, zaten en rahatsız edici nokta da bu. Artı olarak masa başında oynamak yoruyor, uzanmak istiyorum.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Bende de amd var zaten. 1080p monitör de vsr ile 1440p upscale bana sağlıklı gelmedi açıkcası görüntü net olsada. Direk 1440p monitör de oynamakla 1080p monitör de 1440p oynamak arasında fark oldugunu düşünüyorum. Çünkü 1080p monitörde 1440p çözümleme yapıldığında monitör de pikselleri hafif belirgin ediyor.

Açıkcası çok takıntılı olmamakla beraber az yukarda dediğim gibi hub final + taa sharpening sonda + rs 1,5 ayarı gayet bana göre fazlasıyla yeterli hem performans kaybı yok hemde görüntü gayet net.

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Androge0s kullanıcısına yanıt
    Kablosuz klavye mouse bunun için bi çözüm olabilir 😁😁

Hocam elbette gerçek 1440p monitör ile vr ile 1080p monitörü 1440p kullanmak açısından dağlar kadar fark var. Ancak burada amaç zaten 1440p deneyimi yaşamak değil taa'nın doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak. Buyrun bu da resimler, daha düşük fps'e sahip rs 1.5'de 1080p çözünürlükte çekilmiş fotoğraf diğeri ise 1440p rs off şeklinde çekilmiş fotoğraf.

Çim detayı olarak 1440p olan bariz önde ancak benim hatamda olabilir hareket etmeden dolayı çünkü bayağı bir fark gözüküyor, ayrıca gölgeye denk gelmesi de şans olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 1 Temmuz 2020; 15:10:34 >

• kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Vakti zamanin PlayStationda oynayip bitirmis olarak, 10 gundur de pcde klavye mouse ile oynuyorum. Gamepad ile oynamaya cok aliskin biri olarak klavye de elime kramplar giriyor. Gamepad ile nisan alip ates etmek kesinlikle daha gerçekçi hissettiriyor. Klavyede tek elle at surebilmek seyahat ederken avantaj. Ama gamepad ile at kontrol etmek genelde cok daha iyi. Daha hakim olabiliyorsunuz bu da sizi oyunun icine daha iyi cekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34Tarik

Vakti zamanin PlayStationda oynayip bitirmis olarak, 10 gundur de pcde klavye mouse ile oynuyorum. Gamepad ile oynamaya cok aliskin biri olarak klavye de elime kramplar giriyor. Gamepad ile nisan alip ates etmek kesinlikle daha gerçekçi hissettiriyor. Klavyede tek elle at surebilmek seyahat ederken avantaj. Ama gamepad ile at kontrol etmek genelde cok daha iyi. Daha hakim olabiliyorsunuz bu da sizi oyunun icine daha iyi cekiyor.
    Oyun yapılırken pc'ye çıkması planlanıyor muydu bilmiyorum ama bence mekanikler planlanmıyordu yönünde zaten optimizasyon bunun ciddi bir kanıtı gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androge0s

Hocam elbette gerçek 1440p monitör ile vr ile 1080p monitörü 1440p kullanmak açısından dağlar kadar fark var. Ancak burada amaç zaten 1440p deneyimi yaşamak değil taa'nın doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak. Buyrun bu da resimler, daha düşük fps'e sahip rs 1.5'de 1080p çözünürlükte çekilmiş fotoğraf diğeri ise 1440p rs off şeklinde çekilmiş fotoğraf.

Çim detayı olarak 1440p olan bariz önde ancak benim hatamda olabilir hareket etmeden dolayı çünkü bayağı bir fark gözüküyor, ayrıca gölgeye denk gelmesi de şans olmuş.
    Tekrar baktığımda şahsi görüşüm oyun çok daha net, ve yüksek performans veriyor gibi duruyor. Şimdi tekrar bir deneme daha yapacağım bunda ise hareket etmemeye özen göstereceğim bakalım sonuçlar ne yönde olacak.

• 34Tarik kullanıcısına yanıt
    vuruş hissiyatına bende bayıldım. tetik çeker gibi basıyorsun çok güzel oluyor. ben sağdaki harfli tuşlara falan basılıyoruz ateş ederken sanıyordum ama arkadaki tetiklermiş tavşan kuş falan vurdum biraz çok zevkli ama benim sorunum oto aim yapamıyorum tam onu nasıl çözeceğim bilmiyorum.
  • benchmark testi yaptım ortalama 50 fps alıyorum. max 70, min 11 çıktı. sizce bazı ayarlardan kısıp ortalamayı 60 fps'ye çeksem daha iyi bir deneyim yaşar mıyım yoksa 50 fps de kal mı dersiniz? görüntü olarak şuan memnunum 60 fps'ye çıkartmak için kaliteden de fazla ödün vermek istemiyorum ama bilemedim. ne tavsiye edersiniz?

ayarlarım şöyle şuan ;

Texture Quality: Ultra
    Anisotropic Filtering: 16x
    Lighting Quality: Medium
    Global Illumination Quality: Medium
    Shadow Quality: High
    Far Shadow Quality: Low
    SSAO: Medium
    Reflection Quality: Low
    Mirror Quality: High
    Water Quality: Medium
    Volumetrics Quality: Custom
    Particle Quality: Medium
    Tesselation Quality: High
    TAA: High
    FXAA: Off
    MSAA: Off
    Advanced Settings: Unlocked
    Graphics API: Vulkan
    Near Volumetric Resolution: Low
    Far Volumetric Resolution: Low
    Volumetric Lighting Quality: High
    Unlocked Volumetric Raymarch Resolution: Off
    Particle Lighting Quality: Medium
    Soft Shadows: High
    Grass Shadows: Medium
    Long Shadows: Off
    Full Resolution SSAO: On
    Water Refraction Quality: High
    Water Reflection Quality: Medium
    Water Physics Quality: 2/4
    Resolution Scale: Off
    TAA Sharpening: 20/20
    Motion Blur: Off
    Reflection MSAA: Off
    Geometry Level of Detail: 5/5
    Grass Level of Detail: 2/10
    Tree Quality: Low
    Parallax Occlusion Mapping Quality: High
    Decal Quality: Ultra
    Fur Quality: High

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 1 Temmuz 2020; 16:22:20 >

• kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Konsolda ayarı vardı ama pcde var mi bilmiyorum oto aim

Yatarak oynanamaz ama :/

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Rx580 ekran kartiyla hardware unboxed ayarlarini kullaniyorum ben de. 50-65 arasi ortama gore degisiyor. Ara sahneler 70-80 civari. Cok nadir 50 nin altina iniyor fps o zamanlar göz yormaya basliyor. 50-60 arasi akıcılık cok farketmiyor

• quote:

Çime gerek yok zaten çözünürlük olarak 1440p daha iyi zaten. Yukarda dediğim gibi 1080p monitör de 1440p vsr ile oynamak bana sağlıklı gelmiyor varsın o kadarda ince detaylı olmasın sonuçta çimlere uzanmıyoruz yada ne bilim başka bşy :) bazen o detayları görmüyorum bile :) 1440p monitör olupta 1080p oynamak zaten saçma ki 1080p monitör için 1440p upscale etmek hafif pikselleri saymaktansa 1080p devam edip scale açmak daha mantıklı geliyor bilmiyorum ben öyle düşünüyorum.

• quote:

Yatarak oynanamaz ama :/
    Mouse yan tarafa birde önüne klavye çektin mi sehpa gibi bşyin üstüne gayet güzel oynanıyor :) gamepad için kolları önde birleştirmekten daha iyi geliyor şahsen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 34Tarik

Rx580 ekran kartiyla hardware unboxed ayarlarini kullaniyorum ben de. 50-65 arasi ortama gore degisiyor. Ara sahneler 70-80 civari. Cok nadir 50 nin altina iniyor fps o zamanlar göz yormaya basliyor. 50-60 arasi akıcılık cok farketmiyor
    işin sıkıntısı bende anlık droplar oluyor bazen ya. min fps olarak 11 almışım.

bunu nasıl çözebilirim acaba
  • Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 637638639640641
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.