Şimdi Ara

Recep İvedik 2 (2009) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
0
Favori
31.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OnuR

Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2009

Recep İvedik 2 (2009)

Recep İvedik 2 (2009)

Alıntı:http://forum.donanimhaber.com/m_29658485/mpage_1/key_//tm.htm#29661456

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 10 Şubat 2009; 3:38:24 >

• @synaX:Lecter

İşte tam bir kara mizah
  • İlk filmindeki gibi fragman yine uzun ve yine ilk filmindeki gibi sadece fragmanda gösterilen yerlerin komik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gitmiycem
  • Herşeye rağmen Recep İvedik karakterini seviyorum ve bu filmide kesinlikle izleyeceğim

• Anladığım kadarıyla Otobüs Durağının birine yapmışlar onu.
  • benim mizah anlayışıma uyuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chev

Ben yine izlerim..
    Israrla bu filmde kalite aramaya çalışanlar var..
    Gidersiniz kafanızı dağıtırsınız budur.

Kesinlikle katılıyorum
  • gülmek göreceli bir kavramdır bikere bunu unutmayın... bu bir...

kimi cem yılmaza güler şahana gülmez kimi şahana güler cem yılmaza gülmez... şahan'ın da cem yılmaz kadar başarılı bir kişi olduğunu inanıyorum... ama aralarında dağlar var bunu da unutmayın...

burda şahana gülen kesim 12 ila 18 yaş arasındaki kişiler... bu kaçınılmaz bir durum... eğer 25 li yaşlardaki bir kişi gerçekten şahana gülüyorsa o kişinin kendini bir elekten geçirmesini tavsiye ederim... ben 23 yaşındayım... 12 yaşındaki bir adamla aramda 11 yaş fark var... hayatta nelere gülüneceğini nelere gülünmeyeceğini algılayabilmiş bir yapım olduğuna inanıyorum... benimle aynı yaşıt olan kişilerde de... ben şahanın filmine gidecekmiyim evet gidecem.... gülüyormuyum evet... ama boşa gülüyorum... boşa güleceğimi bilerek mi gidiyiorum evet... belki bende 12-15 yaşında olsaydım bende katıla katıla gülecektim.. burda şahana gülmeyenler neden gülmediklerini biliyor... gülenler neden güldüklerini biliyor ama gerçekte bilmiyor... bi 7-8 sene sonra onlarda ulan bu esprilere gülnürmü bee diicekler emininm... cem yılmaz kaliteli espri yaparak güldürüyor şahanınkiler daha vasat espriler... sürekli cem yılmazla kıyaslama yapıldığı için onu örnek verdim... şahsen karşıştırılma yapılamayacak kadar aralarında fark olduğunu düşünüyorum...

nedendir bilmiyorum bu şahana gülem işindeki yorumumu paylaşmak istedim... iyi geceler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mnr980

Ben beyendim

evet senin beYenmen çok normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 11 Şubat 2009; 2:08:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: the-revival

İlk filmindeki gibi fragman yine uzun ve yine ilk filmindeki gibi sadece fragmanda gösterilen yerlerin komik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gitmiycem

İlk filme gitme gafletinde bulunmuştum, fragmanda filmin bir özeti geçmiş onu gördüm sinemada. Ayrıca salondaki seyirci fragmanda gösterilen yerlere sanki ilk defa izliyormuş gibi güldü. Yahu televizyonlarda ve internette günlerce döndü fragmanı görmemiş olması imkansız bana göre ama güldüler hemde hayvan gibi... Yine aynı şey olmasından korkuruyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jack*

Şu yeni çıkan türkcell'in 15 kr reklamından sonra filmden soğudum, gitmekten vazgeçtim; bu kadar kıytırık, berbat ve saçma bi reklam olabilir mi ya.

Gerçekten cıvık bir reklam olmuş.
  • reklam işe yaramazda ,film süper gibi duruyo. 1.den daha iyi olacağı kesin (bence)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekkir

quote:

Orjinalden alıntı: Chev

Ben yine izlerim..
    Israrla bu filmde kalite aramaya çalışanlar var..
    Gidersiniz kafanızı dağıtırsınız budur.

Kesinlikle katılıyorum

Hep aynı cümleler kuruluyor.Bu filmden kim kalite bekliyor yahu?Herkesin ağzına sakız olmuş şu cümle.İlk filme çok güleceğim düşüncesiyle gitmiştim zorla birkaç yerde gülümsediğimi hatırlıyorum.Kaliteyi değil komikliği vadeden bir yapıma gittim ama gülmedim olay budur.Beni böyle bir filmin sinemasına gitmeye iten,çevremdekilerin,filmi benden önce izleyip de "ömrümde izlediğim en komik film" tarzı yorumlarıydı.Şahan da tanıdık bir yüz ve "cevizkıran" skeçlerinin bazılarına çok güldüğüm bir insandı.Ayrıca filmin reklamları da iyi yapıldı,sonra bir arkadaşın şevki devreye girdi.Durum böyle olunca "hadi gidelim dedik" ve gittim gülmeden geldim.

Gelelim diğer fikirlere,deniyor ki herkesin beğendiğini sırf kendini farklı göstermek için beğenmediğini beyan edenler var.Böyle bir vak'anın içinde ne kendimi gördüm ne de çevremden bir tane insan.Böyle bir insan zaten acınacak halededir.Aynı durum G.O.R.A/A.R.O.G/CMYLMZ 2008 gibi Cem Yılmaz'ın güldürmeyi vadettiği film/stand up'larda gülen kesimlerin gülmeye kesimlere "olay zekada bitiyor" ya da "kültür gerekiyor" gibi ya da bu manalara gelen ibarelerle tepeden bakma çabalarındaki kişiler için de geçerli.Ama tabi neyin hakkında espri yapıldığını bilmek önemlidir.

Şunu anladım ki kara mizah'tan hoşlanan insanların seveceği bir yapım değil ve işin yaşla da alakası var(bkz:osurukla şişe devirme sahnesinde sinema salonunu inletenler).Ama Recep İvedik 2'yi sırf meraktan VCD'den izlerim artık.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orjinalden alıntı: the-revival

İlk filmindeki gibi fragman yine uzun ve yine ilk filmindeki gibi sadece fragmanda gösterilen yerlerin komik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gitmiycem

İlk filme gitme gafletinde bulunmuştum, fragmanda filmin bir özeti geçmiş onu gördüm sinemada. Ayrıca salondaki seyirci fragmanda gösterilen yerlere sanki ilk defa izliyormuş gibi güldü. Yahu televizyonlarda ve internette günlerce döndü fragmanı görmemiş olması imkansız bana göre ama güldüler hemde hayvan gibi... Yine aynı şey olmasından korkuruyorum.

yine aynı şey olur o zaman merak etme

• İvedik yine rekor kırar

Nereden mi biliyorum? Lütfi Kırdar'ın kocaman salonundaki galayı, yer bulamayan 500 kişi ayakta ya da merdivenlere oturarak izledi de ondan. Bugüne kadar bir film galasında böyle bir olaya rastlamamıştım. Bir de, Recep İvedik'in (Şahan Gökbakar) perdede göründüğü ilk anda bir alkış tufanı koptu ki, sormayın. Böyle bir manzaraya en son Yılmaz Güney filmlerinde rastlamıştım. Şimdi iyice emin oldum. Bu film en az 5 milyon seyirciyi salonlara çeker. Hem de bu kriz döneminde... Kriz demişken; eğer kafanız çok doluysa, yüreğiniz çok sıkıştıysa ve hâlâ sinema biletine verecek paranız kaldıysa, Recep İvedik 2'ye gidin. Bu karikatür adamın her haline sebepli, sebepsiz gülün ve kafanızı dağıtıp, şu dünyanın hallerinden bir buçuk saatliğine kurtulun. Şu anda kriz için size önerebileceğim tek ilaç budur... Şahan-Togan Gökbakar Kardeşler yine tevazuu elden bırakmamışlar. Kasmamışlar, kasılmamışlar. Öncelikle "insanları güldürmeyi" hedeflemişler. Ama film, içi boş bir sabun köpüğü de değil. Öyle ince sosyal betimlemeler, Recep İvedik'in kaba saba hallerine inat, o kadar zarif toplumsal eleştiriler var ki... Recep İvedik, Mars'tan gelmedi. Her mahallede en az iki İvedik yok mu? İnsanlar bu karakteri sevdi. Niye? Çünkü onu izleyip hem gülüyor hem de "Allahım, iyi ki ben böyle değilim" diye şükrediyorlar. Yani taş yerine, kahkaha atılan bir şeytan taşlama durumu... Recep İvedik 2, haddini bilen, içi dolu bir güldürü filmi... Ama keşke Türk filmlerinin kronik rahatsızlığı olan "final kabızlığından" da kendini kurtarabilmiş olsaydı.

Yüksel Aytuğ

• Giden veya gidecek tayfa belli,fazla yorum yazmak istemiyorum aslında,burdan da biri çıkar dengesiz bir laf eder canım sıkılmasın sabah sabah.
  • Tv ye gelince izlerim
  • Yine rekor kırıcak
  • Bu karalamna kampanyası niyedir anlayamadım bi türlü... Beğenenler gidecek, karşı olanlar gitmeyecek bu kadar basit... Nedir bu milletin derdi? Gitmemeyi düşünenlerin parasıylamı gidiyor gitmeyi düşünenler? Nedir gitmeyecek olanları rahatsız eden?

Laf olsun diye filmi karalayıp, kendini üstün göstererekten filmi aşağılayanlara inat gişe rekorunu görücez hepbirlikte...
  • Ben ilk filmi izlemeden dudak büküyordum ama izleyince hoşuma gitti. İyi vakit geçirdim, o kadar.
    Fellini filmlerinden de zevk alırım bu filmden de aldım. Belki de anormalim ama böyleyim işte.

İkinciyi de heyecanla bekliyorum, kalabalık bir gurupla sinemada izleyeceğiz.

PHI; istersen başlığı "13 şubatta vizyonda" diye değiştir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.