Şimdi Ara

Recep İvedik 2 (2009) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
0
Favori
31.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: .TaneR.

PHI; istersen başlığı "13 şubatta vizyonda" diye değiştir.

Değiştirelim bari.
  • Şu filmi beğenmeyip bir sürü laf edenlere gıcık oluyorum tamam senin hosuna gitmiyor senin mizahına hoşuna gitmiyor ama bir sürü laf atıyorlar birde filme gidip eğlenen insanlara laf atanlar var onlarda ayrı bir cins..
  • Filmi beğenmeyen ve izleyenleri eleştirenler genelde kendini entelllektüel sanan ama aslında entel ve dantelden öteye gidemeyenlerdir. Bu filme sanatsal olarak yaklaşmak hata olur bu film sadece kafa dağıtmak ve gülmek için gidilen ticari amaç güdülen bir yapımdır. Bunu kavramak gerek ve izleyenleri de eleştirmemek gerek. Hoşuna gitmiyorsa izlemezsin olur biter ama izleyenleri acımasızca eleştirmek basitlik olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: fLaX[Ly]´#

Şu filmi beğenmeyip bir sürü laf edenlere gıcık oluyorum tamam senin hosuna gitmiyor senin mizahına hoşuna gitmiyor ama bir sürü laf atıyorlar birde filme gidip eğlenen insanlara laf atanlar var onlarda ayrı bir cins..

Asıl sorun bu ya işte. Beğenmezsin. Sen beğenmedin diye kimse beğenemez o filmi. Sen beğenmediysen olay bitmiştir aslında.
    Ulan güzel kardeşim. Herkesin fikir yapısı, düşünce yapısı seninle aynı değil ki. Senin dirhem gülmediğine adam kahkahalar atabilir. Senin kahkaha attığına adam umursamaz bile.(Sen dediğim sana hitaben değil. Mecaz kişi. Yanlış anlaşılmasın)

Defalarca söylediğim gibi. İlk filmi ben de beğenmedim çok fazla. 3-5 yerinde güldürdü o kadar. Ama diğer insanların beğenmesi gülmesi için bir engel teşkil etmez ki. "Ben gülmediysem sen nasıl gülersin. Arızalı mısın" diye düşünüyor adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 11 Şubat 2009; 12:49:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Filmi beğenmeyen ve izleyenleri eleştirenler genelde kendini entelllektüel sanan ama aslında entel ve dantelden öteye gidemeyenlerdir. Bu filme sanatsal olarak yaklaşmak hata olur bu film sadece kafa dağıtmak ve gülmek için gidilen ticari amaç güdülen bir yapımdır. Bunu kavramak gerek ve izleyenleri de eleştirmemek gerek. Hoşuna gitmiyorsa izlemezsin olur biter ama izleyenleri acımasızca eleştirmek basitlik olur

Hep anlatmaya çalıştık,anlattık ama elemanlar hep bildiğini okuyor,o yüzden boşverin
  • Recep İvedik 2.

İlkine çok gülmüştüm.
    Ama (şu *ıçma ve *surma sahneleri olmasaydı çok daha iyi olurdu gibime geliyordu)

Umarım Rİ 2'de bunlar yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chev

quote:

Filmi beğenmeyen ve izleyenleri eleştirenler genelde kendini entelllektüel sanan ama aslında entel ve dantelden öteye gidemeyenlerdir. Bu filme sanatsal olarak yaklaşmak hata olur bu film sadece kafa dağıtmak ve gülmek için gidilen ticari amaç güdülen bir yapımdır. Bunu kavramak gerek ve izleyenleri de eleştirmemek gerek. Hoşuna gitmiyorsa izlemezsin olur biter ama izleyenleri acımasızca eleştirmek basitlik olur

Hep anlatmaya çalıştık,anlattık ama elemanlar hep bildiğini okuyor,o yüzden boşverin

Alakasi yok...

Bu filmi begenmememin bir cok sebebi var. En onemli neden ise sudur:

Turk sinemasi cok dar bir bogazda. Zaten internet araciligiyla herkes her filmi indirebiliyorken, kimse sinemaya gitmeyi kafasina bile takmiyor. Zaten olmayan sinema kalitesi gitgide dusuyor, ama bu kitlikta bile bu tarz filimler (Recep Ivedik, Cilgin Dershane...) kendi capinda rekor kiriyor. Buyuk gise hasilati elde ediyor. Yonetmenlerin elinden birsey gelmiyor, cunku yapimcilar sadece kar pesinde ve bu tarz filmlere yoneliyorlar. Issiz adam gibi degerli filmler ise, bu filmlerin golgesinde kaliyor...

Aptal komedi kavrami zaten var, degistirilemez... Bu filme gosterilen ozenin 10da 1i baska filmlerede gosterilse, o sinema biletinede para verilip gidilse bu filmler bu kadar elestiri almaz.

Turk sinemasinin rekor kiran filmlerinden birinin Recep Ivedik olmasi cok uzucu...

---

Bu neye benziyor tvdeki kaliteli belgesel, program yerine devamli ayni kotu dizi ve programlarin yayinlanmasi ve cok yuksek reyting almasi gibi, e dogal olarak yapimci sirketler bunlara yoneliyor.

NOT: Cogu insan her konuda bu yapimlari inkar etmiyor, ama degerli seylerin yok olmasi veya gerekli ozenin gosterilememesi insani uzuyor. Entellikle dantellikle alakasi yok bu olayin.

• Enseye tokat .öte parmak = recep ivedik

osuruğa gülenin osuruk kadar aklı yoktur (eski zaga'da bir skeçte edilen laf)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

quote:

quote:

Alakasi yok...

Turk sinemasi cok dar bir bogazda. Zaten internet araciligiyla herkes her filmi indirebiliyorken, kimse sinemaya gitmeyi kafasina bile takmiyor. Zaten olmayan sinema kalitesi gitgide dusuyor, ama bu kitlikta bile bu tarz filimler (Recep Ivedik, Cilgin Dershane...) kendi capinda rekor kiriyor. Buyuk gise hasilati elde ediyor. Yonetmenlerin elinden birsey gelmiyor, cunku yapimcilar sadece kar pesinde ve bu tarz filmlere yoneliyorlar. Issiz adam gibi degerli filmler ise, bu filmlerin golgesinde kaliyor...

Aptal komedi kavrami zaten var, degistirilemez... Bu filme gosterilen ozenin 10da 1i baska filmlerede gosterilse, o sinema biletinede para verilip gidilse bu filmler bu kadar elestiri almaz.

Turk sinemasinin rekor kiran filmlerinden birinin Recep Ivedik olmasi cok uzucu...

---

Bu neye benziyor tvdeki kaliteli belgesel, program yerine devamli ayni kotu dizi ve programlarin yayinlanmasi ve cok yuksek reyting almasi gibi, e dogal olarak yapimci sirketler bunlara yoneliyor.

NOT: Cogu insan her konuda bu yapimlari inkar etmiyor, ama degerli seylerin yok olmasi veya gerekli ozenin gosterilememesi insani uzuyor. Entellikle dantellikle alakasi yok bu olayin.

Yine başa dönüyorsun,zaten bu filmde kalite değil asıl mevzu 2 saat kafa dağıtmak.
    Türk sinemasında bir kalitemi varki gidelimde rekor kıralım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alakasi yok...

---

Yine başa dönüyorsun,zaten bu filmde kalite değil asıl mevzu 2 saat kafa dağıtmak.

Basa donmuyorum, Turk sinemasinin kaliteli yapimlari var ama arada kaynayip gitti.

Simdi akli basinda bir ornek vericem...

Bilenler bilir, bir zamanlar en kaliteli ve zevkle izlenen yarisma programlarindan biri olan Bir kelime/Bir islem programi, o zamanlar 12-13 yasinda olmama ragmen kacirmadan zevkle izledigim program. Son zamanlarda TRT`nin ekstra kanallarindan birine itildi, su siralar ise yok oldu. Neler dogdu, cakma avrupa calmasi bir cok yarisma programi, insanlar dusunmeyi birakti tv zombisi oldu, ne cikarsa izledi... Bu programlarin borsasi bir anda tavan yapti. Bir kelime/Bir islem gibi programlar kendine artik yer bulamaz oldu...

Ayni sey Turkiye`nin her dalinda aynen ilerliyor muzik, sanat, sinema vsvs... Insanlar gercek degerleri kaybediyor. Her 10dakikada bir sarkici/bir unlu doguyor... ve destek goruyorlar, piyasada kaliyorlar...

"Türk sinemasında bir kalitemi varki gidelimde rekor kıralım." sonra insanlar bu lafi soyluyorlar. Gider Recep Ivedik`e rekor kirdirisan, hicbir sey kalmaz tabi piyasada.

EK:
    Eklemiyim dedim ama, susuncada olmuyor. Yillarini muzige vermis insanlar, bu dalda egitim almis konservatuar okumus kisiler varken, gidip Erol Kose`ye ... gosteren kisiler sarkici oluyor, bir anda 10 tv kanalinda cikiyor ve sarkilari her yerde caliyor... Kim bunu piyasaa tutuyor sen,ben halk...

Hadi o zaman soyle diyelim:

"Türk muziginde bir kalitemi varki dinleyelim."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 11 Şubat 2009; 16:28:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alakasi yok...

---

Basa donmuyorum, Turk sinemasinin kaliteli yapimlari var ama arada kaynayip gitti.

Simdi akli basinda bir ornek vericem...

Bilenler bilir, bir zamanlar en kaliteli ve zevkle izlenen yarisma programlarindan biri olan Bir kelime/Bir islem programi, o zamanlar 12-13 yasinda olmama ragmen kacirmadan zevkle izledigim program. Son zamanlarda TRT`nin ekstra kanallarindan birine itildi, su siralar ise yok oldu. Neler dogdu, cakma avrupa calmasi bir cok yarisma programi, insanlar dusunmeyi birakti tv zombisi oldu, ne cikarsa izledi... Bu programlarin borsasi bir anda tavan yapti. Bir kelime/Bir islem gibi programlar kendine artik yer bulamaz oldu...

Ayni sey Turkiye`nin her dalinda aynen ilerliyor muzik, sanat, sinema vsvs... Insanlar gercek degerleri kaybediyor. Her 10dakikada bir sarkici/bir unlu doguyor... ve destek goruyorlar, piyasada kaliyorlar...

"Türk sinemasında bir kalitemi varki gidelimde rekor kıralım." sonra insanlar bu lafi soyluyorlar. Gider Recep Ivedik`e rekor kirdirisan, hicbir sey kalmaz tabi piyasada.

Yapma dostum ya Recep İvedik e mi bağlıyorsun yani Türk sinemasındaki kaliteyi..Olmayan kaliteyi.Keşke olsa elle tutulur bişeyler.
    Hep aynı şeyler..Aile,aşk kavramları arasında gidip gelen bir döngü söz konusu.Komedilerimizi sinemadan saymıyorum bile..
    Tabi var sayılı filmlerimiz ama artık aşmamız lazım bazı şeyleri bir Fransız sineması kadar bile olamıyoruz.

• Sokakta görünce tiksinerek baktığım insanların taklidini yaparak bundan kendine paye çıkaran bir şarlatan var ortada,ve siz buna gülüp eğleniyorsunuz,bunun adıda iki saat kafa dağıtmak oluyor.

Ama şurda eli bir yerinde sokakta dolaşan adam diye konu açsam,ne öküzlüğü kalır,ne denyoluğu,söylemediğiniz kötü söz kalmaz.

Sizde bir karar verin arkadaşım,bu tiplere sempatimi duyuyorsunuz yoksa nefretmi ediyorsunuz?

Ayrıca konu yine şuna gelmiş her zamanki gibi ''isteyen izler, istemeyen izlemez kardeşim'',zaten bu şekilde düşündüğümüz için iki adım ileri gidemiyoruz.Sen kötü yapılan işi izleyici olarak cezalandırki bir daha yapmasınlar.Tabi bunun içinde bilinçlenmek gerekli,daha çok ivedikler,murolar gelir,bu hedef kitle olduğu sürece.
  • 2 gün sonra izliyoruz.
  • Dün haberlerde duydum.. Halk kahramanıymışş... Peh...
    İşimiz bunun gibi kahramana kaldıysa..
  • RECEP İVEDİK'LER ARASINDAKİ 7 FARK!

Recep İvedik filminin devam filmi 'Recep İvedik 2'nin bir önceki filmden farkı ve benzerlikleri neler?

Yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın yaptığı, senaryosunu Şahan Gökbakar ile Serkan Altuniğne'nin yazdığı 'Recep İvedik 2' filminin galası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

İşte Günaydın'ın haberine göre; yakında vizyona girecek Recep İvedik 2'nin birincisinden farkları...

1- 'Recep İvedik 2'nin yapımcısı Faruk Aksoy filmde konuk oyuncu olarak yer alıyor. Uçaktaki yolcular arasında yer alan Aksoy'un adı, filmin başında 'yapımcı', son jenerikte 'konuk oyuncu' olarak yazıyor.

2- 'Recep İvedik 2' argoda sınırları zorluyor. Bu yüzden ilkinde gelmeyen yaş sınırlaması 'Recep İvedik 2'yi vurdu. Argo sınırlarını aşan filmin ikinci versiyonuna 13 yaş sınırlaması geldi.

3- Şahan Gökbakar bu kez filme aşk karıştırmadı ve filmin afişinde isminin yanına yazılacak bir kadın oyuncuya yer açmadı. İlk filmde esas kadın olarak yaptığı açıklamalarla kendisini kızdıran Fatma Toptaş 'tan sonra, ünlü komedyen kadından uzak kaldı.

4- İlki 97 dakika olan filmin ikinci versiyonu 110 dakika.

5- Halk kahramanı Recep İvedik ilk filmde kendi küçük dünyasında yaşayan ilginç bir karakterken bu kez iş dünyası ve magazin dergilerinin kapaklarını süsleyen popüler ve saygın bir kişiliğe dönüşüyor.

6- İlk filmde bütün hikaye bir otelde geçerken bu kez biraz daha zengin bir prodüksiyon var. Film market, uçak, eczane, reklam ajansı gibi renkli ortamlarda geçiyor.

7- İlk filmde İvedik soyadını sadece bir kahraman taşırken; ikinci versiyonunda İvedik soyadlı bir karakter daha izleyici karşısında. O da kuzen Hakan İvedik.

(alıntıdır)

• Lafa insanoğlu enteresan demekle başlıyorum...

Bu kendini aydın zannedip izlemeyen arkadaşlara sesleniyorum, kasmayın kendini anam az gevşeyin gidin izleyin gülün eğlenin...İzlemek istemiyorsanız beğenmiyorsanız olaı siyasi parti propagandasına çevirmeyin...

Bizim insanımız çok zeki ya anca cem yılmaz a gülerler...Ben de GoRA yı hiç beğenmedim maç yapılıyor ordan rıdvan çıkıp gol olur diyor vede film in en komik sahnesi bu oluyor bizim inasanımız (zeki elit tabakadan bahsediyorum kendinilerini şahan ın yaptığı film e gidecek kadar düşürmek istemeyenelre kendilerince ) buna gülüyor yahu bende tebessüm bile yaratmadı bu sahne ama sinemada en çok gülünen sahne buydu enteresan bir şekilde...

Bakın size edindiğim tecrübelerden birşey bahsedeyim...Ben 6 senedir mimarlık okuyan nasipse bu yaza bitirmeyi planlayan biriyim...Az ço kbilen olur belki bölümü her dönem proje yaparız biz kimi günler sabahlara kadar çalışırz okula öyle gideriz bu hafta da en az 2 gün vede 4 ay boyunca sürer ve sen bu projeden kalabilirsin...Biz hep ne deriz okadar emek var hocam ya bırakılırmı,işte hayat sandığınız kadar bağışlayıcı değil istediğiniz kadar emek harcayın ortadaki ürün başarılı değilse bitti...

Bizim cem abimiz bir dünya para harcadı vede çeke çeke böyle bir film çekebildi vede dalga geçiyor kendince hi8 kamera ile çekilmiş evet onla çekilmiş ( gerçekte çekilmemiş) ama bu adam rekor kırdı kardeşim saygı duy duymuyorsan sa az uzaklaş gölge etme...

ne uzun yazı yazdım yahu yazımı herkes üstüne alınabilir alınmak istemeyenlerede bişi demem

• Aslında olay entel dantel takımı veyahut Cem Yılmaz Şahan olayı değil,ortada çok farklı bir sorun var,ben burda bunu anlatmak istedim,lakin pek anlayan çıkmadı,umrumdamı film ne kadar gişe yapmış ya da yapmamış,ne benim cebime giriyor nede benden çıkıyor.

Anladığım tek birşey var oda bu konuda burda dil dökmenin faydasız olduğu.

Filme gidip seyredecek arkadaşlara keyifli seyirler dilerim.Umarım beklediğiniz kadar eğlenirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

Aslında olay entel dantel takımı veyahut Cem Yılmaz Şahan olayı değil,ortada çok farklı bir sorun var,ben burda bunu anlatmak istedim,lakin pek anlayan çıkmadı,umrumdamı film ne kadar gişe yapmış ya da yapmamış,ne benim cebime giriyor nede benden çıkıyor.

Anladığım tek birşey var oda bu konuda burda dil dökmenin faydasız olduğu.

Filme gidip seyredecek arkadaşlara keyifli seyirler dilerim.Umarım beklediğiniz kadar eğlenirsiniz.

Arkadasim yorma kendini insanlarda beyin kitligi var... Burda anlatilanin "Bu filme gitme, gidersen boyle olur soyle olur" oldugunu saniyorlar. Amerikan pastasida absurd bir film, ama gidip America`nin en cok izlenen filmlerinden biri olmuyor, aylarca milletin agzinda dolasmiyor.

Sonra gercek degerlerden bahsedincede entellik saniliyor. Yukarida bir ornek verdim. Dedimki Bir Kelime/Bir Islem gibi kaliteli program, degersiz seyler yuzunden yok oldu. Gidip Allah`in her gunu Biz Evleniyoruz Yarisma programini izlersen, yetmez Biz Evleniyoruz Ozel izlersen, yetmez Biz Evleniyoruzu haber bulteninde izlersen, yetmez Biz Evleniyoruzu magazin programlarindada izlersen... Adamlar niye dogru durust bir yarisma programi yayinlasinki?

Su film adam gibi izlense, aylarca dillere dolanmasa, rekor kirmasa, adam gibi filmler cikar.(Zaten adam gibi filmler var halihazirda ama Recep Ivedik`den zaman kalmiyorki...)

Neyse, bu topicde baska yorum yapmiyacagim anlatilmak istenen anlasilmiyor...

• Pfff..Yine başladı bu entel bebeler.

Cem Yılmaz çok müthişmiş, zekaya dayalıymış vıdı vıdı..Şahan 12-18 yaş arasıymış dırdırdır...Benim kuzenim 95 doğumlu ve Gora çıktığında izlemişti, yanıma gelip çok beğendiğini söyledi.Hesaplayın yaşını.Ha Recep İvedik'i izleyen küçükler yok mu?Var elbette.Ama biz Recep İvedik zeka işidir vs. falan saçmalamıyoruz.Bu yüzden ilgilendirmiyor bizi.

Recep İvedik, osurma sahnesinin kurbanı olmuştur.O sahne yüzünden yapılan müyhiş espriler dikkatlerden kaçtı.Önüne gelen bu osurma sahnesinden bahsetti.Isıtıp ısıtıp önümüze koydular.Halbuki gerçekten müthiş espriler vardı.Mesela;

"Şuna az vodka koy"

Bence çok yaratıcıydı.

Kimine Cem Yılmaz komik gelir kimine Şahan.Şu Cem Yılmaz'ı beğenenlerin entellektüelim ben triplerine ayar oluyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cane®

Şu filmi beğenmeyip bir sürü laf edenlere gıcık oluyorum tamam senin hosuna gitmiyor senin mizahına hoşuna gitmiyor ama bir sürü laf atıyorlar birde filme gidip eğlenen insanlara laf atanlar var onlarda ayrı bir cins..

Bu laf bana mı?Ben de sadece diğerleri gibi kendi fikrini şuraya yazanlardanım, ne bir üyeye atıfta bulundum ne de birine tepeden baktım.Ama görüyorum ki birileri aksi fikrini buraya yazınca entel,marjinal,kendini zevk ve görüşleriyle soyutlamaya çalışan,kendini kanıtlamaya çalışan insanlar olarak görülüyor.Yazdığın yorum bunun apaçık örneği.Ben kendi yorumumu yaparım başkalarının değil.Hani mesajında demişsin ya filme gidip de eğlenen insanlara laf atanlar var falan fıstık,peki senin şu yazdığın yorum "Şu filmi beğenmeyip bir sürü laf edenlere gıcık oluyorum" ne oluyor?Ne kadar ironik değil mi?

Edit:Bir ara recep ivedik playstation oyunu olacak diyordu şahan rüyasında görmüş galiba.http://www.playstationturk.net/2008/11/02/recep-ivedik-playstationlarimiza-oyun.html zaten haber de eski asılsız gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Şubat 2009; 4:49:57 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.