Açıkçası beğenmemiştim ilk filmi, güldürmüştü ama esprileriyle değil baş karakterin absürd davranışlarıyla. Bir daha izlesem çok da güleceğim bir film değil. Ama güzel vakit geçirdim mi? Geçirdim önemli olan da bu zaten, her filmi çılgın bilim adamları gibi incelemek doğru değil, zaten Recep İvedik sanat için de yapılmış değil. Onun için filmin saçmalıklarını tartışmak da yersiz bence. Halk izliyor ki böyle filmler çekiliyor. Tepkini göstermek istiyorsan gitmeyeceksin filme. Ancak böyle mizah anlayışına uygun filmler çekilmesini sağlayabilirsin. Halkını da eğiteceksin. Küfürlere ve hakaretlere gülen bir halk ilerde ne iş yapar da bu ülkeye ne kazandırır? İlk filmden beri çevremdeki her insan birbirine ikiz dingil diyor. Birbirlerine gülüyorlar sonra da. Önce bu toplumun eğitilmesi lazım ki öküzler gibi her önüne konan şeye bakmasın, her önüne konan şeye gülmesin
Güzele benziyor, gelince gidicez bakalım
Açıkçası eleştiriler genelde olumlu yönde. Filmin galasını izleyen bi kaç kişinin yorumunu okudum beğenmişler gibi. Ama aşırı derecede argo içerdiğinden bahsediyorlar. İlk filmi sinemada izlemedim. Böyle bir filme para vermek istememiştim. Ama bunu sinemada izler miyim bilmiyorum. Çünkü galasında bu denli izdiham yaşanan ilk filmmiş galiba. Galasından bir kaç görüntü izledim de. Dedikleri kadar da kalabalık. Bakalım bi girsin gösterime hele.
Ha şu da var. Gala'sında Şahan'ın çokça kamerayı görüp "arkadaşlar kaç kamera var ben sayamadım, istanbul'daki bütün kameralar burda mı?, başka ünlülere kamera kalmamış" gibisinden laflarını hiç hoş bulmadım. Bendeki Şahan sevgisine gölge düşürdü. "Parayı buldu burnu kalktı" imajı veriyor herkese.
Gala'da Cem Yılmaz'a laf çarpları yanlış olmuş. Cem Yılmaz bu işte Şahan'dan daha eski. Ayrıca Recep İvedik'te izlenmeye dair birşey görmüyorum. Kendi fikrim.
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Açıkçası eleştiriler genelde olumlu yönde. Filmin galasını izleyen bi kaç kişinin yorumunu okudum beğenmişler gibi. Ama aşırı derecede argo içerdiğinden bahsediyorlar. İlk filmi sinemada izlemedim. Böyle bir filme para vermek istememiştim. Ama bunu sinemada izler miyim bilmiyorum. Çünkü galasında bu denli izdiham yaşanan ilk filmmiş galiba. Galasından bir kaç görüntü izledim de. Dedikleri kadar da kalabalık. Bakalım bi girsin gösterime hele.
Ha şu da var. Gala'sında Şahan'ın çokça kamerayı görüp "arkadaşlar kaç kamera var ben sayamadım, istanbul'daki bütün kameralar burda mı?, başka ünlülere kamera kalmamış" gibisinden laflarını hiç hoş bulmadım. Bendeki Şahan sevgisine gölge düşürdü. "Parayı buldu burnu kalktı" imajı veriyor herkese.
Argo olmasa ilgi çekmez dostum.Çünkü komedi deyince bizde ilk akla gelen şey maalesef küfür oluyor.Bu filmleri izlerken harcanan zamana ve verdiğimiz paralara yazık.Bu tür filmlerin galasında izdiham yaşanıyorsa vay halimize...
quote:
Orjinalden alıntı: Lionheart
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Argo olmasa ilgi çekmez dostum.Çünkü komedi deyince bizde ilk akla gelen şey maalesef küfür oluyor.Bu filmleri izlerken harcanan zamana ve verdiğimiz paralara yazık.Bu tür filmlerin galasında izdiham yaşanıyorsa vay halimize...
Birçok kişi küfür dinlemek için para veriyor başka açıklaması yok bunun.
quote:
Orjinalden alıntı: Randall
Fena değil
Nasıl Fena Değil Yav Fragmanı Bile Kopardı Beni
Yarın ilk seansa gidiyoruz. Yeah....
quote:
Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS
Yarın ilk seansa gidiyoruz. Yeah....
Sabahın köründe mi ?
Yarın 20:00 seansına gidicem, görüşlerimi aktarırım filmden sonra
Yorumlarınızı bekliyorum... Benim de gitmeye pek niyetim yok ama arkadaşlar istiyor..
Akşam 19:45 seansına gidiyorum yarın.
İlkinin yaygarasının ardından belli ki bu film de yine uzun süre gündemi meşgul edecek ve iyi bir gişe hâsılatına ulaşacak. Birileri “asla öyle filmlere gitmem, iğrenç” diyecek ve gizli gizli seyredecek, filmi beğendiğini söyleyenlere burun kıvıracak. Ancak film, iddiasının arkasında duruyor: Güldürmek ve iyi zaman geçirtmek. Kimse bir sinema şaheseri izlemek için salonları doldurmuyor. İki saat gülüp, bütün ön yargılarınızı bir kenara atarsanız eğlenmemeniz çok zor aslında. Kendinizi şartladıysanız da, bir yerden sonra muhakkak gülerken yakalayacaksınız kendinizi. Madem öyle, izlemeye karar verdiyseniz ya da bir şekilde yolunuz düştüyse, koltuğunuza rahatça oturup filme bırakın kendinizi. Bakalım kültür seviyeniz mi düşecek, keyif oranınız mı artacak?
quote:
Orjinalden alıntı: cluberrr
Sokakta görünce tiksinerek baktığım insanların taklidini yaparak bundan kendine paye çıkaran bir şarlatan var ortada,ve siz buna gülüp eğleniyorsunuz,bunun adıda iki saat kafa dağıtmak oluyor.
Ama şurda eli bir yerinde sokakta dolaşan adam diye konu açsam,ne öküzlüğü kalır,ne denyoluğu,söylemediğiniz kötü söz kalmaz.
Sizde bir karar verin arkadaşım,bu tiplere sempatimi duyuyorsunuz yoksa nefretmi ediyorsunuz?
Ayrıca konu yine şuna gelmiş her zamanki gibi ''isteyen izler, istemeyen izlemez kardeşim'',zaten bu şekilde düşündüğümüz için iki adım ileri gidemiyoruz.Sen kötü yapılan işi izleyici olarak cezalandırki bir daha yapmasınlar.Tabi bunun içinde bilinçlenmek gerekli,daha çok ivedikler,murolar gelir,bu hedef kitle olduğu sürece.
+1
Sinemaya gitmeye para yok meteliğe kurşun atıyoruz..