Şimdi Ara

Rdm Asker olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 25 yasindayim bu sene veya subat ayinda askere gitmeyi dusunuyorum. 2 yillik uni mezunuyum su an acikogretimden isletme okuyorum alttan kalan birkac dersim var onlari da askere gittigimde halletmeyi dusunuyorum veya gidene kadar. kolumda ve elimde dovme var. kolumda bir tane jilet izi var. uyusturucu madde kullandim ama birakali 5 sene oluyor nerdeyse. sabikam yok ama cocukken birkac suca karistigim icin mahkemeye cikmistim (yaralama, uyusturucu madde bulundurmak). bunlar önceden polis gbt falan yaptığında çıkıyordu ama artık çıkmıyor. sabıkam da temiz gözüküyor. uzun zamandir bos islerden uzagim, efendi bir insan olarak hayat yasiyorum yaptigim kotu seylerin hepsi geride kaldı. anksiyete bozuklugu tedavisi alıyorum bir tane ilacim var kullandigim. bunlar yuzunden rdm olurmuyum? rdm asker olmak istemiyorum acikcasi, ailemi de utandırmak istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

RDM Asker: Bilmeniz Gerekenler

Askerlik hizmetinde "RDM" (Rızalık Dışı Muvazzaf) terimi, milli savunmanın gerekleri doğrultusunda zorunlu askerlik süresini tamamlayan ve TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) bünyesinde muvazzaf asker olarak kalmak üzere sözleşme imzalayan askerler için kullanılmaktadır.

RDM Asker Olma Şartları

• Türk vatandaşı olmak
    • 18 yaşını doldurmuş olmak
    • Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
    • Askerlik görevini er veya erbaş olarak tamamlamış olmak
    • Fiziki ve ruhsal sağlığının yerinde olması
    • Adli sicil kaydının temiz olması
    • Sözleşmeyi imzalayarak TSK'da muvazzaf asker olarak hizmet etmeyi kabul etmek

RDM Asker Olmanın Avantajları

• Sabit bir maaş ve sosyal haklar
    • Kariyer fırsatları
    • Mesleki gelişim ve eğitim imkanları
    • Ülkeye hizmet etme fırsatı

RDM Asker Olmanın Dezavantajları

• Uzun çalışma saatleri
    • Yoğun eğitim ve tatbikatlar
    • Kişisel özgürlüklerin kısıtlanması
    • Görev yeri ve süresinin belirsiz olması

RDM Asker Maaşları

RDM asker maaşları, rütbe, kıdem ve aile durumuna göre değişmektedir. Genel olarak, erbaşlar için aylık ortalama maaş 10.000 TL civarındadır, subaylar için ise bu rakam 15.000 TL'ye kadar çıkmaktadır.

RDM Askerlik Süresi

RDM askerlik süresi, imzalanan sözleşmeye göre 2, 3 veya 5 yıl olarak belirlenmektedir. Sözleşme bitiminde askerler, isterlerse TSK'da hizmetlerine devam edebilir veya ayrılma işlemlerini başlatabilirler.

RDM askerlik hakkında detaylı bilgi almak için ilgili askeri birliklere başvurabilir veya TSK'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Durumunuz anlattığınız gibiyse rdm olmanız büyük ihtimal... Silah ve araç görevleriniz ol(a)maz, gerisi düştüğünüz yere ve komutanınıza kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangisinden dolayi? dovme mi yoksa antidepresan kullanimindan dolayi mi?
  • FastFingerzzz F kullanıcısına yanıt
    Antidepresan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neler var neler kardeşim 2 gün önce terhis oldum sana bu sebeplerden ötürü rdm vermezler rahat ol zaten rdm olan kişi belli ediyor kendini krize girme vb kendini kesme gibi durumların olmadığı sürece sıkıntın olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denetleme memuru olmak
    12 yıl önce açıldı
    ASKERDE ONBAŞI OLMAK
    10 yıl önce açıldı
    Komser olmak vs Asker olmak ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.