Raspberry pi 4 yeşil ışık yanmıyor boot yapmıyor. kırmızı ışık sabit yanıyor

-
-
evde başka micro sd var mı? Bide ona yazdırıp yeniden boot etmeyi dene. Eğer diğer karttada aynı hatayı alırsan sdcardformatter diye bi program var ücretsiz fat32 ye formatlyo direk kartı. Bide onla formatlayıp tekrar dene.
-
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 3 adet farklı SD kartı denedim. SD kartı sökünce aralıkla 4 defa yeşil led yanıyor. İşletim sistemi kurunca boot etmiyor. sd karta rpi Eeprom Recovery atıp boot yapınca da 8 defa yeşil led yanıyor. Ne yaptıysam olmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
img dosyasını hangi program aracılığı ile microsd ye yazıyosunuz ?
-
Raspberry Pi Imager programı ile yazıyorum. Direk programın üzerinden de indirip yazdırdım ayrıyeten indirip de de yazdırdım. Sonuç hep aynı
valla aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Kırmızı güç yeşil led ise sd kartın çalışıp çalışmadığını gösterir, yeşil ışık yanmayınca genelde problem ya sd kartı görmemesi oluyo (fat32 exfat formatından dolayı) yada imajı yazarken oluşan problemden dolayı kaynaklanır. Ben rufusla yazmıştım bi ara görmedi pi imagerla yazınca gördü. Umarım başka bilen biri yazarda sorun çözülür.
Son olarak kullandığın adaptörün amper ve voltajı nedir ?
-
Teşekkür ederim ilginiz ve yardımcı olmaya çalışmanız dan dolayı...
Adaptör olarak orjinal adaptör değil. Mi 10t pro nun 33w şık şarj adaptörünü kullandım. Ayrıca iPhone ve resmi note 8 adaptörlerini de denedim. Sanırım raspberry de sorun var.
pi yi sıfır mı aldınız yoksa eş dosttan hediye mi geldi ? eğer ikinci el ürünse kart slotu kartı tam tutmuyoda olabilir. sdyi yukarı aşağı oynatmayı deneyin birde. Umarım pi bozuk değildir.
-
Sıfır almıştım, niyetim arcade oyun konsolu yapmaktı. öyle köşede dururken yarım kalan projeyi hayata geçireyim dedim. joystick button eksiklerim vardı. amazondan sipariş ettim onlarıda. sd kart aldım dedim çalıştırayım olmadı. işin aslı fazla bir bilgimde yoktu ama anlatım videoları var. onları harfiyen yapıyorum. Artık bozuksada sağlık olsun nasip değilmiş.
-
https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/101229/raspberry-pi4b-not-booting-solid-green
burdaki arkadaşta seninle aynı problemi yaşamış. Board sıkıntılıymış problemi satın aldığı yere ileterek yeni pi siparişi vermiş. gene ümit kesilmez belki forumdan birileri kart problemli değil hatanın sebebi budur şudur diyebilir. eğer olaki kart sıkıntılıysa ve siparişin üzerinden pek bi vakit geçmediyse aldığın yerle iletişime geçmeyi dene belki yeni kart vs gönderirler.
edit:
https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=311230
buda bir diğer kullanıcı oda benzer problemden muzdarip ve senin denediğin herşeyi denemiş ama nafile. Yeni kart göndermişler onada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 9 Mart 2022; 0:0:23 >
-
Bende kartın arızalı olduğuna artık tamamen inandım. Nereden aldım kimden aldım ne zmana aldım fatura vs bakacam bulabilecek miyim. Sağolasın yardımın için. Zahmet verdim size de. Hayırlı geceler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X