Şimdi Ara

Arkadaşlar GÖRÜNTÜ SORUNU açık kalınca yeşil ekran yanıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde i7 2600k
    1100 watt psu
    Rx580
    16 gb ram
    Wn10 kurulu bir pc var daha önce yaşamadığım bir sorunla karşı karşıyayım
    Pc yi bazen açık bırakıyorum ve işe gidiyorum akşam açınca çoğu zaman ekran komple yeşil kaplanıp göz kırpması gibi açılıyor sonra normal görüntü geliyor yani yaklaşık 1 sn yeşil 2-3 sn normal görüntü geliyor resetleyince düzeliyor sorun nereden kaynaklı olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exorcist33 -- 2 Aralık 2019; 16:21:42 >

• yok mu bilen biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exorcist33 -- 2 Aralık 2019; 16:16:35 >
  • ekran kartı ile monitor arasındaki kablodan kaynaklanabilir. Monitorunuz eskiyse monitor de bu sorunu yapabilir. Bu iki seçeneği elerseniz, ya ekran kartı sürücüsünde bir anormallik vardır ddu ile sürücüyü tamamen kaldırıp tekrar sürücüyü kurunuz.
  • Yeni kablo taktım
    Monitör değil tv kullanıyorum tv de yeni 5-6 aylık

Sorun ne yazıkki devam etmekte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exorcist33 -- 5 Ocak 2020; 1:24:1 >
  • Ekran kartı gitmiş olabilir hocam.
  • İşe gitmeden ekran kartı fan ayarını yükselt hocam. Bakalım düzelecek mi sorun?
  • Denetim masası/Güç seçeneklerinde;
    Bilgisayarı uyku moduna geçir= Hiç bir zaman
    Gelişmiş güç ayarlarını değiştir kısmında
    Sabit diski kapatmak için beklenecek süre= Hiç bir zaman,uygula diyerek ayarları kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp denermisiniz.
    Değişiklik olmazsa ekranı kapat süresini de hiç bir zaman yaparak deneyin,kesin budur demiyorum sadece tahmin ve deneme önerisidir.
  • benzer bir sorunla karşılaşmıştım benim sorunum monitör çıkmıştı.
  • Benim sorun hala devam ediyor malesef uzun zamandır giremedim foruma da ama durum aynen devam tv yi garantiye gönderdim ama sağlam çıktı
  • exorcist33 kullanıcısına yanıt
    Olurda biri yaşarsa diye söylemek istedim
    KISA YOLU AŞAĞIDA TEK SATIR ama ortak olmak istersiniz diye serüvenimi yazdım vakti olmayanlar için en aşağıya direk geçmeniz sağlıklı olucaktır saygılar..

ben sorunu başka bir problemle boğuşurken tesadüfen çöZdüm (tabi kendi kendine düzeldi bende olayı ona bağladım) işlemci ısınmaya başladı ben de açtım yeni macun vs derken kapattım sorun hala aynı bir iki üç işlemci gitti sandım hatta macun sürmek için bile 50 farklı vidyo izledim ki daha önce bi okadar sürmüşlüğüm var bir çok marka vardı elimde macun olarak mastergel pro , zalman stg2, xigmatek vs. Ama işlemci den değil sıvı soğutma bloğunun ısınmadığını farkettim. Başladım sallamaya radyatörü salladıkça işlemci daha serin oluyor ve kapanma süresi azalıyordu dedim borular tıkanmış galiba çıkardım komple netten soğutma sistemlerine bakıyorum bu arada bi kaç tamirci buldum vs fiyatları görünce olucak gibi değil dedim kapattım bir sigara yaktım dedim ulan bi daha dene!. Denedim akşam olmuştu sabah 9 dan akşamın 10 ununu etmiştim bütün fanları susturdum kasadaki psu hariç bir ses eksik ama aklıma gelmiyor ne olabilir ? Sıvı soğutmanın pompası bingooo dedim pompa arızası artık bunu yapamam hava soğutmaya “terfi etmek zorundayım “ evi de yeni taşıdık ara ki bulasın.. ben de aradım ve bulamadım tabiki :)) bir sigara daha :) tabi o sırada herşeye “kahretsin” diyorum. Dedim kaybetcek bişeyin yok kırılsa bile aç onu :) çıkardım ve açtım önce bi baktım tabi :) içerde su var geri yerine taktım baktım salak hala aynı ama çalıştığını varsaydım şırıngayla bütün suyu çektim sıkılınca ters çevirdim hepsi döküldü bardağa (tabi eşim ev temizliyor yoksa bana kalsa sök mk yere ) sonra baktım içinde hafif toz gibi parçalar var suyun dibine çöktü tabi ben o sırada sogutma sıvılarına bakıyorum illa bişey alacam ya :) vatanda buldum fiyatı falan sistemin komplesinin yanında bedava o da bulunduğum şehir de olmayınca barsakta suya baktım pompaya baktım pc ye bakınca o ışığı aldım “aslan doldur beni “ diyordu adeta soldurdum baktım ki sıvı biraz azalmış Allah Allah dedim :) neden acaba etrafa bi baktım canım yerler ıslanmış:) o arada bir de yerleri sildim yerleri silerken aklıma klimanın damlattığı sular geldi askerler erlere temizletiyordum lan dedim bunlarda ki saf su ha bi cacık olmaz hey gidi günler derken o suyu çeşme suyundaki kireç vs den daha temiz olduğu kurum yapmayacağı geldi aklıma çeşme suyu dökmek vardı aklımda :)) ulan dedim yeni akü doldurdun vardır sende kilere git bak o da ne bi şişer açılmamış :) dedim tamam bu kez oldu neyse 3-4 şırınga derken artık gitmez oldu bi hevesle taktım yerine vidaları derken pompayı radyatör vs powera bas açıldı direk bios o da ne işlemci 70 derece 🎃 ulan dedim kül kedisinin umudu bile seninkinden uzun sürdü saat 11:30 gece seninde bilgisayarının da derken sanki bişey olucak gibi umudumu kesmiş vazgeçmiş bi halde pcyi açtım açarken cpu fanı diye uyarı verdiğini gördüm dedim sanki bilmiyoz mk biosa gir sıcaklığa bak aynı değilen hiç bişey yok. Lan dedim şu koduğumun fan soketini değiştirim değiştirdim de herhangi bir fan slotuna bağladım ve açtım pc yi tabi 70 derece bekliyorum ama o da ne sorun slottaymış işlemci 30 derece ve düşüyor ısı sevinsem mi küfürmü etsem bilemedim şuan çalışıyor oyun açık ve 45-50 derece arası geziniyor :) bilginize 🎃🎃

İşlemcı fan soketini değiştirin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.