Şimdi Ara

Rap nasıl dinlenir rap kulağı olmayanlara konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I can

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I can

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Rap dinlemek için kulakta mı gerekiyormuş
    Bir de "müzik dalıdır" yazmışsın güldürdün beni

İşte sizin gibi liseliler Şairliğin tavan yaptığı bir müzik dalından anlamazsınız

mamamamamamama mimimimimimimi şairliğin tavan yaptığı nokta buysa rap sadece bir düzlemdir.

al işte cezanın flex denemesini bana örnek olarak sunuyosun ben nededim bir şarkıya göre rape önyargı koymayınız

Lanet olsun cezaya rapi kendi egoları için kötü tanıttı Flex atıyorum bütün undergraunddan daha akıcıyım diye ispatlatladı ama şimdi mamamama mimimi rap bumu diyenleri muhattaba alıyorum

aslında ben sadece türkçe rapa önyargılıyım.mesela şuanda pc de çalan şarkı bu.dinlemeni tavsiye ederim

Türkçe rapçiler bence yabancılardan iyi yapıyor ama siz gavurlara taptığınız için beğenmiyosunuz

Evet evet Sagopa , 2pactan daha iyi parça yapıyo doğru

Yabancı rap 2pac dan ibaret değildir veya eminemden

La örnek verdik hepsini mi yazayım Dr. Dre , P.Diddy ,Ice Cube , Snoop dogg , Kanye West , Lil Jon evet bunlardan daha iyi yapıyo Sagopa

Aynen öyle

Forumda gördüğüm en bağnaz insanlardansın. Millet Sagopa Kajmer'i bir şey sanıyor ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

yok onu değil bunu dinle diyenlerin hepside bilindik isim koymuş sanki çok farklı birşey dinlermiş gibi, birinizde underground takılın az özel olun lan. ha bide gayfish e rapçi demişler asfadgsfşlklşk

Senin gibi undergraund takılıyorum egosunu ben aşalı yıllar oldu

Undergraundu takip etmeyi bıraktım çünkü çok dandik adamlar çıkmaya başladı önyargı oluştu kafamda,

@barman sende özellikle snoop dogg u bişey sanıyosun sende bağnaz değilmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 21 Nisan 2011; 21:26:10 >
  • quote:

quote:

yok onu değil bunu dinle diyenlerin hepside bilindik isim koymuş sanki çok farklı birşey dinlermiş gibi, birinizde underground takılın az özel olun lan. ha bide gayfish e rapçi demişler asfadgsfşlklşk

Senin gibi undergraund takılıyorum egosunu ben aşalı yıllar oldu

Undergraundu takip etmeyi bıraktım çünkü çok dandik adamlar çıkmaya başladı önyargı oluştu kafamda

Aferin. Sen Undergraundu dinlemeyi bırak. Doğrusu underground olmasın?

• quote:

Sen şimdi bana laf mı attın?
  • Şöyle konulara girince iyi gülüyorum ha.Herkesde bi kendi dinlediği müziği yüceltme çabası.Bırakın kim ne dinlerse dinlesin.İnsanların neyi dinleyeceğine karar vermek size düşmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FYL

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FYL

quote:

Orijinalden alıntı: @ToniCipriani

o 3-5 sözü sen yapta koy güzel kardeşim

Dostum rap başlığında bunları paylaşma.Piyasa adamı bunlar show amacıyla yapıyorlar yaptıkları her işi.Allame, sansar, joker, despo, pit10 gibi adamları dinle yada bunu dinleyip rapçiyim diye dolanma.şuan dinlediklerim mesela bunlar raptir işte.

Saian varken Allame, sansar, joker, despo, pit10 da kimmiş

Ben kıyaslama yapmadımki neden tribe girdin anlamadım.Onu da dinlerim şahsen ama ilkokul çocukları gibi fanboyluk yapmam herkesin iyi yaptığı işler vardır.

Kusura bakma bende fanboyluk yapmam ama rapi tanıtırken daha doğru kişiler önerelim bundan dolayı böyle dedim
    Ve bence sansar kadar güzel sesi olan rapçi yok ben çok beğeniyorum

O zaman sorun yok.Amaç piyasa adamlarının kirlettiği T.rapi temizlemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ganja34

quote:

çok sayın cahil kardeş. müzikten anlasan bu lafları etmessin zaten. ama sen de haklısın herşeyi en iyi şekilde bizim halkımız bilir herkes eleştirmendir bu ülkede. 2 tane dumtıs dumtıs şarkı dinleyip bu müzik mi dersen sen de bunlardan olursun. Ben pek türkçe rap dinlemem ama sana "müzik" istiyosan Da Poet in beatlerini dinlemeni öneririm. Özellikle bu son çıkıcak albümünü. Albümün müzikleri tekdüze dumtıs tak dumtıs değil akıcı.

Bu işi türkçe yapabilen adam bi elin parmaklarını geçmez o adamları da herkes bilmez. o yüzden burda 2-3 tane g*tu b*klu velet dinleyip bu müzik mi demeyin.

Son bi şey söylemek istiyorum bu işte önemli olan sözlerdir. Çok güzel müzik olur ama sözler sunu bilmem naptım ot ictim kokain çektim milyon dolarım var şeklinde olur. Sende buna güzel müzik dersen sana şu an olduğu gibi bi tarafımla gülerim.

Rap müzik dinliyorsun ama rap kültüründen haberin yok be hocam.Rap kültürü para,sex,uyuşturucu üstüne kuruludur gerçek rapin sözleride(West Coast) bunlar üzerinedir.
    Ben rap dinlemiyorum tekrar belirtmeme gerek yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Nisan 2011; 21:32:20 >

• yıl 2011 hala rap-rock tartışması yapanlar var Bu arada Rap te duygu yok, dandik vs diyenler çok yanlış düşünüyor bence. Nasıl Rock ta kötüler varsa Rapte de vardır. İşin üzücü yanı rapte çok daha fazla olması. O yüzden iyi yapanları ayıklamak zor oluyor. Rap in içi boş diyenler şu 2 parçayı dinlesin. Amacım tartışma yaratmak değil baştan söyleyeyimde

• quote:

quote:

quote:

çok sayın cahil kardeş. müzikten anlasan bu lafları etmessin zaten. ama sen de haklısın herşeyi en iyi şekilde bizim halkımız bilir herkes eleştirmendir bu ülkede. 2 tane dumtıs dumtıs şarkı dinleyip bu müzik mi dersen sen de bunlardan olursun. Ben pek türkçe rap dinlemem ama sana "müzik" istiyosan Da Poet in beatlerini dinlemeni öneririm. Özellikle bu son çıkıcak albümünü. Albümün müzikleri tekdüze dumtıs tak dumtıs değil akıcı.

Bu işi türkçe yapabilen adam bi elin parmaklarını geçmez o adamları da herkes bilmez. o yüzden burda 2-3 tane g*tu b*klu velet dinleyip bu müzik mi demeyin.

Son bi şey söylemek istiyorum bu işte önemli olan sözlerdir. Çok güzel müzik olur ama sözler sunu bilmem naptım ot ictim kokain çektim milyon dolarım var şeklinde olur. Sende buna güzel müzik dersen sana şu an olduğu gibi bi tarafımla gülerim.

Rap müzik dinliyorsun ama rap kültüründen haberin yok be hocam.Rap kültürü para,sex,uyuşturucu üstüne kuruludur gerçek rapin sözleride bunlar üzerinedir.

Konumu okudunmu sen gangstalık rap değildir

Immortal Technique helal sana iyi örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 21 Nisan 2011; 21:32:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişi Dökülen Nijeryalı

Şöyle konulara girince iyi gülüyorum ha.Herkesde bi kendi dinlediği müziği yüceltme çabası.Bırakın kim ne dinlerse dinlesin.İnsanların neyi dinleyeceğine karar vermek size düşmez.

+ ben sadece rap dinlerim veya sadece metal dinlerim diyenlerede daha başka bi tarafımla gülüyorum. bunu diyen adam müzikten anlamıyo demektir o zaman sus yorum yapma dimi. Her zaman söylerim güzel müziğe şapka çıkartılır.

Hani bazı adamlar var sizin söylemeye korkucagınız şeyleri şarkılarında söylüyolar. siz evinizde otururken kimisi hükümete kafa tutuyo şarkılarında. sevmiyosanız da saygı göstermeniz gerek.
  • Oyyy arabesk rep yo yo diyenler olmuş ya Onlar var diye güzel yapanların ve dinleyenlerin suçu ne ? Ki o iğrenç müziği dinleyene bile saygı duymak zorundasın,herkes özgür değil mi ? Ona göre de senin dinlediğin gülünç.

Yobazlaaaar
  • PATRON FLEX
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Dominic-

Çok güzel şarkı

• Orijinalden alıntı: Ganja34

Sen kulağınla dinlemiyor olabilirsin.Fakat biz müziği ne tarz olursa olsun kulağımızla dinleriz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Rap müzik dinliyorsun ama rap kültüründen haberin yok be hocam.Rap kültürü para,sex,uyuşturucu üstüne kuruludur gerçek rapin sözleride bunlar üzerinedir.

Konumu okudunmu sen gangstalık rap değildir

Immortal Technique helal sana iyi örnek

Rap dinlemiyorum ama Rap kültürüm senden fazla nabıcaz bilmiyorum

Dinlediğin müziği en iyi yapan adamlardan biri.Parçayı dinleme gerek yok adına baksan ne demek istediğimi anlarsın.

edit:Galiba ordan metalden başka bir şey dinlemiyo gibi bir imaj vermişim.Halbuki tek bi mesajımda bile dinlediğim müzik türüyle ilgili bir kelime geçmiyor
    Çok merak ediyorsanız.Başta Blues olmak üzere rock,klasik rock,metal,jazz,nu jazz(hani şu sagopanın saçma sapan gürültü dediği müzik türü) ve klasik müzik dinliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Nisan 2011; 21:39:41 >

• quote:

quote:

quote:

Rap müzik dinliyorsun ama rap kültüründen haberin yok be hocam.Rap kültürü para,sex,uyuşturucu üstüne kuruludur gerçek rapin sözleride(West Coast) bunlar üzerinedir.

Sen öyle sandığın için bunları diyosun zaten biliyorum ben. para sex uyuşturucu konulu şarkı yapanlara bi gıdım saygı duyulmaz piyasada. İmmortal Technique nin paylaştığı şarkıları dinle mesela. Jedi Mind Tricks, AOTP falan filan underground mc ler var amerikada. ki bizim underground diye ortalıkta dolaşan türkçe rapçilerle alakaları yoktur. ayrıca west coast dediğin şeyi iyi yapan adamların para sex uyuşturucu konulu şarkısı yoktur. bilen bilmeyen herkes 2pac gösterir örnek olarak ama 2pac ın sözlerini dinledğiniz zaman harbiden adam işi biliyo dersiniz yani.

• quote:

quote:

İşte sizin gibi liseliler Şairliğin tavan yaptığı bir müzik dalından anlamazsınız

Arkadaş "müzik dalı değildir" demek istemiş. Katılıyorum. Gerçek müzik, harmoniktir. Harmoni, birbiri ile uyumlu fakat birbirinden farklı seslerin, birbirini tamamlamasıyla oluşur. Klasik müzikten; Mozart, Beethove ve Bach gibi, Rock müzikten ise Travis, The Smiths gibi sanatçılar harmoniyi mükemmel yakalamışlar, Travis halen yakalıyor.
    Rap neden müzik değildir: Çünkü rap'te müzikal anlamda doygun bir yapı yoktur. Rap müzik, beatlerden ibarettir, ve bu beatler "çık dıss, tıkı çık dıss" şeklinde ritimlerin üzerine birkaç notanın tekrarlanmasından başka birşey değildir.
    Ayrıca, "Şairliğin tavan yaptığı" demişsin: saçmalık! Git biraz "gerçek şiir" oku, imgeleri, söz sanatlarını gör. Ve bir de bunların kalıplara uydurulduğunun farkına var, o zaman rapteki sözlerin şairliğin tabanına bile yakışmadığı konusunda bana hak vereceksin.
    Neyse ben rap müzik almayayım, alana da mani olmayayım. İyi dinlemeler.

Edit:
    quote:

Orijinalden alıntı: Ganja34:

Ben müzik derim. Çünkü müziğin sözle hiç bir ilgi ve alakası yoktur. Müzik müziktir, yalnızca enstrümanla yapılır. Şarkı ile karıştırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 21 Nisan 2011; 21:41:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen öyle sandığın için bunları diyosun zaten biliyorum ben. para sex uyuşturucu konulu şarkı yapanlara bi gıdım saygı duyulmaz piyasada. İmmortal Technique nin paylaştığı şarkıları dinle mesela. Jedi Mind Tricks, AOTP falan filan underground mc ler var amerikada. ki bizim underground diye ortalıkta dolaşan türkçe rapçilerle alakaları yoktur. ayrıca west coast dediğin şeyi iyi yapan adamların para sex uyuşturucu konulu şarkısı yoktur. bilen bilmeyen herkes 2pac gösterir örnek olarak ama 2pac ın sözlerini dinledğiniz zaman harbiden adam işi biliyo dersiniz yani.

Bunlar türkçe rap diyince Dj akman gibilerini söylerler
    Yabancı rap diyincede Para sex uyuşturucu derler

cahiller işte

• http://youtu.be/onBvPqSKa2g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusTDoiT94 -- 21 Nisan 2011; 21:42:31 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.