Şimdi Ara

rap müzik nasıl yapılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
34.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanılmıyorsam bilgisayardan yapılıyormuş,doğru mu ? enstrüman kullanılmıyormuş ?

• Bilgisayardan yapılıyor derken genelde hazır beat'ler kullanılır.İnternette beat diye aratırsan onlarca bulabilirsin.Ama kendi müziginede bilgisayar ortamında belirli programlarla yapabilirsin fakat kısıtlı olur yada mixer,turntable vs.. gibi aletlerle çok daha farklı şeyler yapabilirsin.Yada kendin çalabilirsinde enstrumanları..

Orjinalden alıntı: Destroyer3000

@.ImpossibleIsNothing rap'i anlat bana..

anlatmak istesem kelimelere sığmaz git cilt cilt ansiklopedi karıştır...!

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_2873466/mpage_1/key_/tm.htm]
    ESKİŞEHİR D.H.Tüm Eskişehir'lilerin Buluşma Noktası
  • quote:

@.ImpossibleIsNothing rap'i anlat bana..

2pac - Changes dinle bi. Bunun başka anlatılacak bir tarafı yok.
    FENERBAHÇE
  • Rap dinlemem ama geçen gün mahallede bi gençle konuştum kafamdaki bi takım soruları sordum o da sağolsun yanıtladı
    Öncelikle beat denen bişey var yani alttan gelen müzik diyelim o müziği yapmak uzun zaman alıyomuş ve flv stüdyo programı ile yapıyormuş..Beati hazırladıktan sonra sözleri yazmaya başlıyormuş sonrada stüdyoda kaydediyorlarmış..Olay bu yaniTabi göründüğü gibi kolay değilmiş konserlerde bi kelime verip o kelimeden başlayarak doğaçlama yapıyolarmış yapamazsan yerin dibine giriyormuşsun bide diss olayı varki felaket bişey birbirlerine dümdüz gidiyolarmış...Rap böyle işteTabi saygı duymak lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi güzelde müzik dediğiniz şeyin doğasına terssiniz.

Nasıl anlatiyim?

Doğal sesler yok rapte.Bilgisayardan hazırlanan beatler.yüksek sesteki bas.Doğal olan tek şey insan sesi ki oda sadece ton yakalıyor.

Rap dediğiniz şey bazen tek akor gidiyor ki müziğin doğasında böyle birşey yoktur.

Rap için bir yaşam tarzı diyin başka birşey diyin.Saygımda vardır.Ama müzik dünyasının içinde olan ve tek bir müzik türü değil klasik müzikten tut türküye,jazzdan,metale kadar herşeyi dinlemiş bunları öğrenmeye çalıştım.

Rap nedir bunuda öğrenmeye çalıştım.Ama müzik türü olduğuna karar veremedim.

Sadece 1 yada 2 akorluk abartılı baslara dayalı altyapı üzerine söz yazmaya müzik diyorsanız birşey diyemiycem.

Ha sözleri güzeldir şudur budur vs diyceksiniz.Söz için müzik dinlemeyede gerek yoktur şiirde yeter.

• rap dinlemimize hiç kimse karışımaz,şiir yeter falan demesin hiç kimse,burada rap için bilgi vermeyecek olan gitsin başlığı okursanız soru sorduğumu görürsünüz
    sağolsun bazı arkadaşlar kafamdaki soruları cevaplamış

@marophat bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama arkadaşlar direk hakaret olarak algılıyor, yapacak birşey yok.

Madem Rap'i müzik olarak görmüyorsunuz yazmayın o zaman. Düşüncelerini kendinize saklayın. Size göre bir müzik olmayabilir ama bize göre belki de müzik..

@marophat bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama arkadaşlar direk hakaret olarak algılıyor, yapacak birşey yok.

ben öyle algılıyorum çünkü senin bu soruyu sormanın altındaki düşünce farklı...

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_2873466/mpage_1/key_/tm.htm]
    ESKİŞEHİR D.H.Tüm Eskişehir'lilerin Buluşma Noktası
  • Rap tam olarak müzik değildir aslında bakarsanız arkada bi ritim olur ve onun üstüne o ritmi yakalayarak kafiyeli sözler söylenir.Rap'e müzik degil demek kötü oldugu anlamına gelmiyor hatta müzik diye dinledigimiz bir çok şeyden kaliteli parçalar var özellikle son yıllardaki sagonun albümlerini dinlerseniz çok farklı şeyler oldugunu görürsünüz müziği bile..

Orjinalden alıntı: omerf

Rap tam olarak müzik değildir aslında bakarsanız arkada bi ritim olur ve onun üstüne o ritmi yakalayarak kafiyeli sözler söylenir.Rap'e müzik degil demek kötü oldugu anlamına gelmiyor hatta müzik diye dinledigimiz bir çok şeyden kaliteli parçalar var özellikle son yıllardaki sagonun albümlerini dinlerseniz çok farklı şeyler oldugunu görürsünüz müziği bile..

Yorma kendini

@.ImpossibleIsNothing neymiş amacım?

Orjinalden alıntı: Smokin That Weed

google da arat rap music maker diye indir kur...programı aç do it e bas kendisi yapar...

• quote:

Orjinalden alıntı: AsterStyle

quote:

Orjinalden alıntı: Smokin That Weed

google da arat rap music maker diye indir kur...programı aç do it e bas kendisi yapar...

Kitaplar yalnız kralların adını yazar.
    Yoksa kayaları taşıyan krallar mı?"
    ...
    Bertold Brecht, "Okumuş Bir İşçi Soruyor"
    (Türkçesi: A. Kadir)
  • Smokin That Weed vermiş cevabı.Artık en babasını yaparsın rapin.Eğer banlandıktan sonra hala buraya bakıyorsan :)
  • Git bi bol pantolon bide bol t-shirt al, bi kolye çek kafayada full cap. sonra 1 hafta ceza-sago dinle rapçiyim,rapstarım triplerine gir. ardından en yakın rap stüdyosuna git evine hemen bi track çıkart mümkünse ünlü bir mc ye diss olsun. tamamdır artık sende mc sin

" ...
    Benim Ülkemde Mc Sayısı Dinleyenden Fazla
    Benim Ülkemde Kalite Oranı %0,... Bilmem Kaç ? ... "
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.