Şimdi Ara

Bu enstrümanı çalan hiç yokmu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep çello çalmak istemişimdir çok hoşuma gidiyor, yaşım 16 geç mi başlamış olurum? 2milyar gibi bir bütçem var keman çalmayı düşünmüştüm fakat boyumdan dolayı küçük olabileceğini (189) ve her anasının karnından doğan gitar ve keman çalıyormuş bende bi araştırayım dedim çello çalmaya karar verdim fiyatı ne kadardır ilgilenenler varsa bekliyorum tavsiyelerinizi

• 70 yaşında bile olsan hiç bir müzik enstrumanı için geç değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanın varsa mutlaka öğren derim muazzam bir enstrüman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her anasının karnından doğan keman çalamaz. gitar çalmak daha kolay. 6-7 aya kadar iyi çalarsın ya da netten tab veya sheet ini bulduğun müziği çalabilirsin.

keman zordur. o nedenle ben hiç bulaşmıyorum bile. gitar veya piyano. piyano da gitara göre zordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

her anasının karnından doğan keman çalamaz. gitar çalmak daha kolay. 6-7 aya kadar iyi çalarsın ya da netten tab veya sheet ini bulduğun müziği çalabilirsin.

keman zordur. o nedenle ben hiç bulaşmıyorum bile. gitar veya piyano. piyano da gitara göre zordur.

Buna cevap yazmaya vakit ayırdığım için kendime ayıp etmiş gibi hissediyorum ama kusuruma bakmayacağım.

Öncelikle "her anasının karnından doğan keman çalamaz. gitar çalmak daha kolay. 6-7 aya kadar iyi çalarsın ya da netten tab veya sheet ini bulduğun müziği çalabilirsin." için konuşalım.

Gitar çalmak daha kolay ne demek öncelikle bunu bana açıklayabilir misin? Gitar çalmak ne demek? 6-7 ay kadar iyi çalarsın ne demek? Bunlar tecrübe ile sabit midir?

8 yıl önce klasik gitarımı aldım ve şu an klasik akustik bas dışında ibanez s serisi bir elektro gitar kullanıyorum. Biraz davul ve piyano çalabiliyorum. Ayrıca keman öğrenmeye yeltendim ama ısınamadım. Bunları hava olsun diye yazmıyorum, atıp tutmak kolay çünkü, bir şey yazarken dayanak olması gerek.

Yıllardır çalıyorum, son sahnemden 3bin tl kaldırdım. Hala eksik hissediyorum. Gerek pratik gerek teorik yönden sürekli öğrenmeye çalışıyorum. Ve artık sizin gibi gelişi güzel yorum yapanlardan sıkıldım.

Gitar çalmak demek, 100tl'lik bir klasik gitar alıp, bastığı akordaki-akordan ileriye de gitmez zaten- notaları bile bilmeyen, sabah akşam ortamlarda Akdeniz akşamları, saydım gibi parçaları çalmak değildir. İnternetten tab bakmak da değildir. 3 akorla 1000 şarkı çalmak da değildir. Gitar çalmak bir sanattır, bir emektir, bir yaşam tarzıdır.

Uzun uzun gidip şu gitaristi izle, şu adamı, şu kadını dinle demeyeceğim, çünkü bir işe yaramayacak.

Velhasıl kelam, dışarıda 2 tane klasik gitarla insanlara hava yapan, çantasını önüne açıp 3 akorla ve 3 yıllık paslı tellerle gitar çalan insanlarla bizim gibi insanların aynı kefeye konması artık tak etti. Gitar çalıyorum demeye çekinir olduk. Lütfen artık aşın bazı şeyleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Doğru söz söyleyeni 9 köyden kovarlarmış :) Çok güzel yazmışsın bi kaç cümlede ben edeyim arkadaşa :)

Ben hem lise hemde güzel sanatlar fakültesi bitirdim. Yıllarca armoni, ton ve teori dersi aldım.

Acaba o 7-8 ay gitar çalanların önüne bi handel bir paganini koyarmısın çalabileceklermi.

Yada neoclasic olarak bi jason becker. Ben bu adamları çalabilmek için yıllarımı verdim genç yaşta saçlarım ağrıdı

Senin dediğin o gitaristler am,em nin dışına çıkamıyor. Gitar çalmak var birde gitar çalmak var. Gitar dediğin saz 3 4 akordan ibaret değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 19 Şubat 2017; 0:8:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

quote:

her anasının karnından doğan keman çalamaz. gitar çalmak daha kolay. 6-7 aya kadar iyi çalarsın ya da netten tab veya sheet ini bulduğun müziği çalabilirsin.

Buna cevap yazmaya vakit ayırdığım için kendime ayıp etmiş gibi hissediyorum ama kusuruma bakmayacağım.

Öncelikle "her anasının karnından doğan keman çalamaz. gitar çalmak daha kolay. 6-7 aya kadar iyi çalarsın ya da netten tab veya sheet ini bulduğun müziği çalabilirsin." için konuşalım.

Gitar çalmak daha kolay ne demek öncelikle bunu bana açıklayabilir misin? Gitar çalmak ne demek? 6-7 ay kadar iyi çalarsın ne demek? Bunlar tecrübe ile sabit midir?

8 yıl önce klasik gitarımı aldım ve şu an klasik akustik bas dışında ibanez s serisi bir elektro gitar kullanıyorum. Biraz davul ve piyano çalabiliyorum. Ayrıca keman öğrenmeye yeltendim ama ısınamadım. Bunları hava olsun diye yazmıyorum, atıp tutmak kolay çünkü, bir şey yazarken dayanak olması gerek.

Yıllardır çalıyorum, son sahnemden 3bin tl kaldırdım. Hala eksik hissediyorum. Gerek pratik gerek teorik yönden sürekli öğrenmeye çalışıyorum. Ve artık sizin gibi gelişi güzel yorum yapanlardan sıkıldım.

Gitar çalmak demek, 100tl'lik bir klasik gitar alıp, bastığı akordaki-akordan ileriye de gitmez zaten- notaları bile bilmeyen, sabah akşam ortamlarda Akdeniz akşamları, saydım gibi parçaları çalmak değildir. İnternetten tab bakmak da değildir. 3 akorla 1000 şarkı çalmak da değildir. Gitar çalmak bir sanattır, bir emektir, bir yaşam tarzıdır.

Uzun uzun gidip şu gitaristi izle, şu adamı, şu kadını dinle demeyeceğim, çünkü bir işe yaramayacak.

Velhasıl kelam, dışarıda 2 tane klasik gitarla insanlara hava yapan, çantasını önüne açıp 3 akorla ve 3 yıllık paslı tellerle gitar çalan insanlarla bizim gibi insanların aynı kefeye konması artık tak etti. Gitar çalıyorum demeye çekinir olduk. Lütfen artık aşın bazı şeyleri.

ilk gitarını 8 yıl önce aldıysan bana göre baya acemisin demek ki. ben ilkini alalı 15-16 sene oluyor.

gitar çalmak kolaydır, mantığı basittir, gerisi pratik ve harcadığın zamanla ilgilidir. işin matematiğini çözünce gitarın akordunu kendine göre ayarlayıp standart akortta zor çalınan parçaları daha rahat çalınabilir hale getirebilirsin. tab çalmak ile nota bakıp anlamaya gelince o kısım hakkında farklı düşünüyorum.

normal nota gösterilimi gitar için zaten baştan uygun değil, o notasyon piyano ve üflemeli çalgılar için uygun. yani notaya bakıp kafadan hızlıca gitardaki yerini bulup çalabiliyorsan aferin sana. fakat akort ve notaların perdeleri değişince ne yapacaksın orası meçhul.

keman ve piyano zordur. kemanda sadece kulağına güvenmen lazım, o nedenle zordur, keman değişince perde olmadığından nota yerleri de değişebiliyor duruma göre, dolayısıyla insanlar hep kendi kemanıyla çalmak ister, yeni kemana geçince alışma süresi olur.

piyanoda tuşa basıp ses çıkarmak kolay olduğundan ileri parçalar hız gerektiriyor. 2 eli aynı anda koordine edip doğru tuşlara hızlı basmak gitara göre çok daha zor.

ileri bir piyano eserini çalmak 4-5 sene gerektirirken, gitar için bu durum 6-12 ay arasında değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 19 Şubat 2017; 1:54:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR ŞARKI ARIYORUM
    17 yıl önce açıldı
    Bu müzik bir sır mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İleri seviye bir eseri gitarda çalmak 6-12 ay gerektiriyormuş. nays hocam iyi güldüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şu cümlenden 'ileri bir piyano eserini çalmak 4-5 sene gerektirirken, gitar için bu durum 6-12 ay arasında değişir.' ne kadar iyi olduğun zaten belli oluyor

Normal nota gösterimi gitar için zor derken ? Nota okuyorsan gayette kolay bi zorluğu yok kardeşim.

Yazdıkların baştan aşşa yanlış.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilk gitarını 8 yıl önce aldıysan bana göre baya acemisin demek ki. ben ilkini alalı 15-16 sene oluyor.

gitar çalmak kolaydır, mantığı basittir, gerisi pratik ve harcadığın zamanla ilgilidir. işin matematiğini çözünce gitarın akordunu kendine göre ayarlayıp standart akortta zor çalınan parçaları daha rahat çalınabilir hale getirebilirsin. tab çalmak ile nota bakıp anlamaya gelince o kısım hakkında farklı düşünüyorum.

normal nota gösterilimi gitar için zaten baştan uygun değil, o notasyon piyano ve üflemeli çalgılar için uygun. yani notaya bakıp kafadan hızlıca gitardaki yerini bulup çalabiliyorsan aferin sana. fakat akort ve notaların perdeleri değişince ne yapacaksın orası meçhul.

keman ve piyano zordur. kemanda sadece kulağına güvenmen lazım, o nedenle zordur, keman değişince perde olmadığından nota yerleri de değişebiliyor duruma göre, dolayısıyla insanlar hep kendi kemanıyla çalmak ister, yeni kemana geçince alışma süresi olur.

piyanoda tuşa basıp ses çıkarmak kolay olduğundan ileri parçalar hız gerektiriyor. 2 eli aynı anda koordine edip doğru tuşlara hızlı basmak gitara göre çok daha zor.

ileri bir piyano eserini çalmak 4-5 sene gerektirirken, gitar için bu durum 6-12 ay arasında değişir.

Resmen boşa yazmışım. Sidik yarışına mi girelim ne istiyorsun? Bana göre 'baya' acemisin

Yazıyı yazarken senin gitar çalıyor olma ihtimalini de düşünüp, "umarım çalmıyordur, gitar çalan biri böyle düşünmemeli" demiştim.

Madem öyle, gereğince bir cevap yazsaydın ilk mesajda, kendine hakaret niteliğinde gelmiyor mu?

Yazdığın cevapta elle tutulur bir şey göremedim. Hiç dropta gitar kullanmadın mi, sanki ülke yönetiyorsun meçhul falan nesi var?

16 yıllık usta gitaristle muhatap olduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi.

sidik yarışına sen girmişsin zaten.

Vay be, manyak laf.

Tamam, sidik yarışına ben girmiş olayım sen de bunu daha fazla uzatmayacak taraf ol.

inan ki veletlere laf anlatmaktan sıkıldım.

bayıyorsunuz.

Bir miktar saygı, çok az miktar saygı en azından...

Farkındaysan insan yerine konmuşsun ve bir şeyler anlatılmaya çalışılmış sana.

Şu yaptığını kendine yakıştırabiliyor musun? Sor kendine bir, bu adam bana ne dedi de ben ona böyle diyeyim diye, bir sor.

Evet ben bir veletim, 12 yaşındayım ve her şeyin farkındayım, mutlu musun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Resmen boşa yazmışım. Sidik yarışına mi girelim ne istiyorsun? Bana göre 'baya' acemisin

Yazıyı yazarken senin gitar çalıyor olma ihtimalini de düşünüp, "umarım çalmıyordur, gitar çalan biri böyle düşünmemeli" demiştim.

Madem öyle, gereğince bir cevap yazsaydın ilk mesajda, kendine hakaret niteliğinde gelmiyor mu?

Yazdığın cevapta elle tutulur bir şey göremedim. Hiç dropta gitar kullanmadın mi, sanki ülke yönetiyorsun meçhul falan nesi var?

16 yıllık usta gitaristle muhatap olduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi.

sidik yarışına sen girmişsin zaten.

Vay be, manyak laf.

Tamam, sidik yarışına ben girmiş olayım sen de bunu daha fazla uzatmayacak taraf ol.

inan ki veletlere laf anlatmaktan sıkıldım.

bayıyorsunuz.

Bir miktar saygı, çok az miktar saygı en azından...

Farkındaysan insan yerine konmuşsun ve bir şeyler anlatılmaya çalışılmış sana.

Şu yaptığını kendine yakıştırabiliyor musun? Sor kendine bir, bu adam bana ne dedi de ben ona böyle diyeyim diye, bir sor.

Evet ben bir veletim, 12 yaşındayım ve her şeyin farkındayım, mutlu musun?

en fazla 9 yaşındasın diyordum, şaşırttın beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 19 Şubat 2017; 20:42:26 >

• Asıl enstrumanı klasik piyano olan, konservatuvar havası solumuş, klasik, elektro ve bass gitarda çalan, çalmasamda, kemanı olan, arada çalmaya çalışan biri olarak bir yorumda bulunucam :)

Her enstrumanın kendine göre zorlukları ve kolaylıkları vardır. Kemanı daha ilk başta tutmak, ve düzgün bir ses çıkarmak bile zorken, piyanoda oturur tuşa basar ses çıkarırsınız. bu piyano kolay keman zor demek değildir. Tersi şekilde, kemanı biraz öğrendikten sonra, hızlanmak çeviklik kazanmak nispeten kolayken, piyano için yıllarca mekanik çalışma gerekir. Klasik gitarda çok sesli çalmak gerçekten zordur. (barok lavta, theorbo gibi enstrumanlarda daha bi mümkün). Bass gitar teori, armoni bilgisi ister, ve ritm duygusu daha önemlidir. (ayrıca parmaklar parçalanır ilk zamanlar :) ) Bir borulu org (kilise orgu) hem bateri ve piyano aynı anda çalmak gibidir. Ayaklarınızlada çalarsınız vs. Hepsinin kendine göre zorlukları ve kolaylıkları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Asıl enstrumanı klasik piyano olan, konservatuvar havası solumuş, klasik, elektro ve bass gitarda çalan, çalmasamda, kemanı olan, arada çalmaya çalışan biri olarak bir yorumda bulunucam :)

Her enstrumanın kendine göre zorlukları ve kolaylıkları vardır. Kemanı daha ilk başta tutmak, ve düzgün bir ses çıkarmak bile zorken, piyanoda oturur tuşa basar ses çıkarırsınız. bu piyano kolay keman zor demek değildir. Tersi şekilde, kemanı biraz öğrendikten sonra, hızlanmak çeviklik kazanmak nispeten kolayken, piyano için yıllarca mekanik çalışma gerekir. Klasik gitarda çok sesli çalmak gerçekten zordur. (barok lavta, theorbo gibi enstrumanlarda daha bi mümkün). Bass gitar teori, armoni bilgisi ister, ve ritm duygusu daha önemlidir. (ayrıca parmaklar parçalanır ilk zamanlar :) ) Bir borulu org (kilise orgu) hem bateri ve piyano aynı anda çalmak gibidir. Ayaklarınızlada çalarsınız vs. Hepsinin kendine göre zorlukları ve kolaylıkları var.

şu piyanoda iki eli nasıl aynı anda kontrol edebiliyorsunuz? diğer çoğu enstrümanda bir el pek iş yapmıyor ama piyanoda iki el birbirine yakın şeyler yapmalı. gitarda sağ el tel çekiyor sadece, işi sol el yapıyor.

piyanoda koordinasyonu sağlamanın bir kısayol yöntemi var mı?

• leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Sadece çalışma ve alışkanlık. Belki zor gözüksede, piyano çalmanın zorluğu kesinlikle bu değil. Zorluk ahşap ve mekanik yaylar vs. ile çekiçlere bağlı tuşlara, güçlü bir şekilde, eşit olarak basabilmek. Yıllarca süren bu parmakları güçlendirme işi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Sadece çalışma ve alışkanlık. Belki zor gözüksede, piyano çalmanın zorluğu kesinlikle bu değil. Zorluk ahşap ve mekanik yaylar vs. ile çekiçlere bağlı tuşlara, güçlü bir şekilde, eşit olarak basabilmek. Yıllarca süren bu parmakları güçlendirme işi :)

bana aynı anda 2 eli kontrol etmek zor geldi piyanoda.

bir de zaten aynı şarkının piyano için yazılmış nota kağıdı ile keman veya gitar için yazılmış nota kağıtları karşılaştırıldığında piyanodaki nota sayısı çok daha fazla. yani çok fazla tuşa daha kısa süreler içerisinde basmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.