Şimdi Ara

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden?

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2022)
Giriş

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

quote:

Orjinalden alıntı: ^^^^CRAZY^^^^

@ŞakaAltıGerçek önyargıyla yaklaşmışsın güzel fakat hiç bir rock veya metal dinleyen gelipte burda American özentisi diyemez eğer derse kendisiyle çelişir sonuçta bizim atalarımız bulmadı bu müziği veya bu ismi Türkler koymadı (rock=kaya,metal=+ değerlik alan element) bu yüzden kimse gelipte öyle bişey söyleyemez.sagopa ceza konusuna gelirsek ceza eskiden iyi yapardı bu işi kuvvetmiradayken sonralarda malum kendini bozdu şuanda söyledikleri boş sözler o anlamı bırakmış hıza yönelmiş hayırlı olsun diyelim

Gece gece neşemizi bulalımda ben çok rock dinleyen gördüm bana amerikan özentisi diyen bir diğer örneği kır-haç

git kendi müziğinin kökenini öğren demek en iyisi bu durumlarda takmaya gerek yok salla

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

quote:

@ŞakaAltıGerçek önyargıyla yaklaşmışsın güzel fakat hiç bir rock veya metal dinleyen gelipte burda American özentisi diyemez eğer derse kendisiyle çelişir sonuçta bizim atalarımız bulmadı bu müziği veya bu ismi Türkler koymadı (rock=kaya,metal=+ değerlik alan element) bu yüzden kimse gelipte öyle bişey söyleyemez.sagopa ceza konusuna gelirsek ceza eskiden iyi yapardı bu işi kuvvetmiradayken sonralarda malum kendini bozdu şuanda söyledikleri boş sözler o anlamı bırakmış hıza yönelmiş hayırlı olsun diyelim

Gece gece neşemizi bulalımda ben çok rock dinleyen gördüm bana amerikan özentisi diyen bir diğer örneği kır-haç

git kendi müziğinin kökenini öğren demek en iyisi bu durumlarda takmaya gerek yok salla

Yeni konu açtım bir bak koskoca zülfü livaneli bizi tebrik ediyor gerisi dediğin gibi boş zaten takmaya gerek yok

Bizi eleştirenler ilk önce Türkiyenin ilk kanalına çıkmaya hak kazansınlar laik olsunlar sonra başımın üstünde yerleri var

• quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

Önce terimleri öğrenin ona hızlı söylemek değil: "FLEX" denir.
    Böyle bir konuya son kez yazıyorum bakın sevgili dostlarım:

Bu forumda ben bu düşünceyi çok savundum ama son günlerde tuzağa düşmeye başladım. PM'den birileri bana kendine küfrettirip ceza almamı sağlıyo.
    Rap müzik; Hip-Hop kültürünün bir alt dalıdır. Kökü siyahilere dayanır. Bu hip-hop sanatı sadece rap'ten ibaret değildir; graffiti, break dance, old school giyim tarzı... Ben graffiti yapıyorum, rap müzik dinliyorum (aşırı) ve amatör olarak icra ediyorum (hızlı söylemiyorum.) Ve old school asla giyinmem çok saçma ve çok bol. Ama gelin görün ki bir rap/rock çatışması var. Rock müziği pek bilmem ama RAP' müziği ince ince bilirim.
    Ceza saolsun, "Holocoust" şarkısından sonra "rap" anlayışını aşırı ölçüde değiştirdi. Artık rap'i "hızlı söyleme" zannediyorlar. Ne kadar yanlış!
    Ama bir sagopa kajmer dinlediğinizde ruhunuzun derinliklerinde bir şeyler kıpırdar, tüyleriniz diken diken olur ve gözleriniz dolabilir!
    Bir İstanbul Attack dinlediğinizde kıpır kıpır olursunuz
    Bir Ceza dinlediğinizmi kulağa hoş gelebilir vs. Herkesin tarzı farklı ve bazıları çelişir.
    Mesela bakın Ceza: "Rap, Amerikan markasıysa, cep telefonunuz ve pantolonunuz Amerikanvari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz" diyor ama herif old school giyiniyor ve 50 cent gibi olmak için afedersiniz kıçını yırtıyor. Ve mixer kullanmayı bilmiyor, dans edemiyor
    Ama sagopa kajmer'e baktığmız zaman türkiyede Turntable yeniliğini getirdiğini görürüz, mükemmel scratch atar. İnanılmaz mixer kullanır!
    Çok ama çok iyi break dance yapar!
    LÜTFEN BİRAZ DÜŞÜNEREK ARAŞTIRARAK VE KARŞINIZDAKİNE SAYGI DUYARAK YAZIN.

Not: Eğer pazar keyfi izliyorsanız rap'e müzik değil demenizi normal karşılarım.

Çok yoruluyorsun bu konuda Milletle uğraşmaktan.Tebrik ederim yine güzel yazmışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

quote:

Orjinalden alıntı: mad_men

sanatta estetik kaygısı olur,duyulara hitap eder rap de bunu gören varmı??
    ayrıca eğer rap e sanat dersek mozart,bachın yaptığı nedir??

Sanattır günümüzde insanlar iki kelimeyi biraraya getiremezken bu ınsanlar kagıdı dolduruolar kulagına guzel gelmıyebılır ama gelen ınsanlarda var

Sanatçı olmak o kadar kolaysa; ben de bir kâğıdı doldurabilirim, merak etme.
  • Yaa nedir bu Rap düşmanlığı yaaa.Ben rap müzikte rock müzikte dinlerim hoşuma gittikçe.Fakat niye rap müziğe bu kadar gıcık olan insan var ? Dinlemezseniz dinlemeyin,niye sanat değil müzik değil Rap hiçbir şey değil diye laflar ediyorsunuz.Burada Rap müziğe edilen kötü laflar kadar hiçbir müzik türüne laf edilmiyor fakat;anketlerde görüldüğünde de en çok Rap müzik dinleniliyor.Çünkü kaliteli Rap dinleyicileri bu gereksiz tartışmalara girmiyor.

Ayrıca Rap'te , kafiyeli ve anlamlı sözleri bilmeyen ve sadece hızlı konuşmak diyenlere bir şey demeye bile gerek yok zaten.Kimse bilmediği şeylere yorum yapmasın.Sadece Ceza özentisini dinleyipte , birkaç seferde Sago,Fuat dinleyerek Rapi yargılamayın.Mode XL,A.p.o vs. elemanları da dinleyin.

Tüm özentilere Sagopanın S. Gidin adlı malum şarkısını armağan ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Pessimist !

Hem bu rapin farlı tarz ve yorumları var.

Bana göre Melankolik RAP sanattır !
    Diğer türler ve yorumlar (hızlı söyleme, küfür gibi..) saçmalıktır. Eğer sanat olsaydı bunları millet anlar ve yorumlardı.

Melankolik Rap'e bir örnek !

Sagopa Kajmer ft. Dr. Fuchs - Nedense

Ben, hızlı ve anlışmaz olduğunu iddaa edenin "Türkçe" bilgisinden şüphe ederim !

Başka söze ne hacet

• quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Rap müzik değil ki sanat olsun.

Sana göre öyle bana göre ise farklı.Ne kadar rap dinledinde rapin müzik olmadığını anlıyıverdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 8 Aralık 2007; 10:16:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OkyaNuS.

Yaa nedir bu Rap düşmanlığı yaaa.Ben rap müzikte rock müzikte dinlerim hoşuma gittikçe.Fakat niye rap müziğe bu kadar gıcık olan insan var ? Dinlemezseniz dinlemeyin,niye sanat değil müzik değil Rap hiçbir şey değil diye laflar ediyorsunuz.Burada Rap müziğe edilen kötü laflar kadar hiçbir müzik türüne laf edilmiyor fakat;anketlerde görüldüğünde de en çok Rap müzik dinleniliyor.Çünkü kaliteli Rap dinleyicileri bu gereksiz tartışmalara girmiyor.

Ayrıca Rap'te , kafiyeli ve anlamlı sözleri bilmeyen ve sadece hızlı konuşmak diyenlere bir şey demeye bile gerek yok zaten.Kimse bilmediği şeylere yorum yapmasın.Sadece Ceza özentisini dinleyipte , birkaç seferde Sago,Fuat dinleyerek Rapi yargılamayın.Mode XL,A.p.o vs. elemanları da dinleyin.

Tüm özentilere Sagopanın S. Gidin adlı malum şarkısını armağan ediyorum.

Aynen sana %100 katılıyorum.Bir kere gerçek rap dinleyicisi diğer müzikler hakkında kötü yorumlar yapmaz.Ve genelde diğer müzik türlerine saygı duymayan rapciyim diye geçinenlerde ceza,sagopa ve fuattan başka rapçi dinlememiştir.Ve ya rock dinleyip hiç rap dinlemeden rap müziğe kin besleyenlerde var nasıl bilmediği müzik türüne böyle olmayacak yorumlar yaparlar hiç anlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 8 Aralık 2007; 10:17:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TiriT

@mujim

konuyla alakası yokta n95 ve cx300 ün ses kalitesi nasıl? Memnunmusun

Ben memnunum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

Önce terimleri öğrenin ona hızlı söylemek değil: "FLEX" denir.
    Böyle bir konuya son kez yazıyorum bakın sevgili dostlarım:

Bu forumda ben bu düşünceyi çok savundum ama son günlerde tuzağa düşmeye başladım. PM'den birileri bana kendine küfrettirip ceza almamı sağlıyo.
    Rap müzik; Hip-Hop kültürünün bir alt dalıdır. Kökü siyahilere dayanır. Bu hip-hop sanatı sadece rap'ten ibaret değildir; graffiti, break dance, old school giyim tarzı... Ben graffiti yapıyorum, rap müzik dinliyorum (aşırı) ve amatör olarak icra ediyorum (hızlı söylemiyorum.) Ve old school asla giyinmem çok saçma ve çok bol. Ama gelin görün ki bir rap/rock çatışması var. Rock müziği pek bilmem ama RAP' müziği ince ince bilirim.
    Ceza saolsun, "Holocoust" şarkısından sonra "rap" anlayışını aşırı ölçüde değiştirdi. Artık rap'i "hızlı söyleme" zannediyorlar. Ne kadar yanlış!
    Ama bir sagopa kajmer dinlediğinizde ruhunuzun derinliklerinde bir şeyler kıpırdar, tüyleriniz diken diken olur ve gözleriniz dolabilir!
    Bir İstanbul Attack dinlediğinizde kıpır kıpır olursunuz
    Bir Ceza dinlediğinizmi kulağa hoş gelebilir vs. Herkesin tarzı farklı ve bazıları çelişir.
    Mesela bakın Ceza: "Rap, Amerikan markasıysa, cep telefonunuz ve pantolonunuz Amerikanvari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz" diyor ama herif old school giyiniyor ve 50 cent gibi olmak için afedersiniz kıçını yırtıyor. Ve mixer kullanmayı bilmiyor, dans edemiyor
    Ama sagopa kajmer'e baktığmız zaman türkiyede Turntable yeniliğini getirdiğini görürüz, mükemmel scratch atar. İnanılmaz mixer kullanır!
    Çok ama çok iyi break dance yapar!
    LÜTFEN BİRAZ DÜŞÜNEREK ARAŞTIRARAK VE KARŞINIZDAKİNE SAYGI DUYARAK YAZIN.

Not: Eğer pazar keyfi izliyorsanız rap'e müzik değil demenizi normal karşılarım.

• Rep resim çizmeye benzer. Resim bir sanattır. Ressamlar ve repciler sanatkardır.

Ressamlar tuvalin üzerine boyaları abuk sabuk serpiştirirler, repciler ise kağıdın üzerine kelimeleri abuk sabuk yerleştirirler... (Okuma yazmaları varsa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cpt.Tsubasa

Küfür eden Rap'ciler olduğu kadar etmeyenler de var. Şimdi küfür etmeyen Rap'cilerin suçu ne o zaman? Başka müzik türlerinde de küfür edenler yok mu?

Rap de sanattır, Metal de, Pop da, Türk Halk müziği de!

pop nasıl sanat olur yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: (X)

Rap müzik değil ki sanat olsun.

bakıyorum da, bazılarının rap'e bakış açısı hiç değişmemiş.aynı kişiler yine aynı seyleri yazıyorlar.zamanında linkin türevi grupların yaptıgı muzik turune "gotic rap" diyenler, simdilerde "rap muzik diil" benzeri yazılar yazıyor.bu tur şeyler yazanların muzik bilgisinden şüphe ederim ben...
  • quote:

saydığınız nedenlere ancak gülünür
    küfür var-arkadaşım sinemadada tiyatrodada küfür var o zaman onlarda sanat değil

rap müzikmiymiş ki sanat olcakmış-o zaman tek sanat pop malum popüler müzik die geçio

hızlı konuşma sanatıymış-bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın flex var slow var zaten kimsede gidip cezaya sanatçı diyemez raple ilgili konuda bi kerede cezayı örnek vermeyin sagopayı örnek vermek zor gelio heralde malum açığı yok

ritmin üstüne söz söylemekmiş-çok merak ediorum bunu söyleyenlerin eline mikrofonu verip arkadanda beat girsek ne yapcaklar basit bişeyse yapın o zaman

ritimsiz dien arkadaşlarada RAP'in açılımını öğrenmelerini tavsiye ediorum

flex TÜRKÇE değil anladığım kadarıyla.Bildiğimiz güzel dilimiz TÜRKÇE konuşmak varken niye flex milex diyeyim.

• durdurun hepimizi
    kesin sesinizi
    beğenemedik sizi
    alın yolunuzu
    bu rock değilki
    rapin dizeleri
    çekemediniz dimi
    rapin konumunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: -MaStamindZ-

durdurun hepimizi
    kesin sesinizi
    beğenemedik sizi
    alın yolunuzu
    bu rock değilki
    rapin dizeleri
    çekemediniz dimi
    rapin konumunu

• quote:

quote:

quote:

Sanattır günümüzde insanlar iki kelimeyi biraraya getiremezken bu ınsanlar kagıdı dolduruolar kulagına guzel gelmıyebılır ama gelen ınsanlarda var

doldur ve aynı zamanda ritme uydurup soyle.eger yapabilirsen ve yaptıgın iş tutulursa forumu terkederim...
    işte bu saydıklarımı yapabilirsen belki rap'in gercekten sanat oldugunu anlarsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: GFB_SİNAN

quote:

saydığınız nedenlere ancak gülünür
    küfür var-arkadaşım sinemadada tiyatrodada küfür var o zaman onlarda sanat değil

rap müzikmiymiş ki sanat olcakmış-o zaman tek sanat pop malum popüler müzik die geçio

hızlı konuşma sanatıymış-bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın flex var slow var zaten kimsede gidip cezaya sanatçı diyemez raple ilgili konuda bi kerede cezayı örnek vermeyin sagopayı örnek vermek zor gelio heralde malum açığı yok

ritmin üstüne söz söylemekmiş-çok merak ediorum bunu söyleyenlerin eline mikrofonu verip arkadanda beat girsek ne yapcaklar basit bişeyse yapın o zaman

ritimsiz dien arkadaşlarada RAP'in açılımını öğrenmelerini tavsiye ediorum

flex TÜRKÇE değil anladığım kadarıyla.Bildiğimiz güzel dilimiz TÜRKÇE konuşmak varken niye flex milex diyeyim.

flex demeniz lazm demiorum açıkladım bazıları anlamamakta ısrar edio rap hızlı konuşma sanatıdır öyledir böyledir die

• quote:

quote:

quote:

Doldur o zaman

• Aşk dediğin Patates Rap Sanatsa
    Kumpir Olacan Gelecek Nakaratla

not:Sanat Neyn Değildir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.