Şimdi Ara

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden?

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2022)
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen rap e önyargıyla yaklaşmayın okadar güzel mesajlar veren rapperler var ki ama sadece disslerde geçen 2 -3 küfür gözünüze batıyor

hız konusuna da gelelim hızlı söylemek rapper in elinde olan bişey değil prodüktör beat i yapar rapper e verir rapper da o beat e karakter kazandırcak şekilde hızlı veya yawaş flow yapar

RAP: Rythmic American Style değildir alakası da yoktur RAP RYTHMİC AMERİCAN POET DİR yani ritmik amerikan şiiri bu şiir türüde bizim şiir türümüze benzer bir türdür bizde koçaklama var yiğitlik ve kahramalık şiiridir taşlama vardır eleştirme yerme amacıyla yazılan şiirdir rapde de gangsta vardır sokak çeteri sokak savaşları , diss vardır eleştirmek yermek amacıyla yazılır

buarada @MUJİM™ old school sadece giyim tarzı değildir saygıyı temsil eder old school giyim tarzı bol değil dardır

• çok sıkı metaL dinLeyen birisi oLarq sagopa ve cezayı dinLedim..sagopa gerçekten kuLağa ho$ geLiyor ve sadece rap dinLeyenLere hitap etmiyor, doLayısıyLa sanattır die dü$ünüyorum..ama ceza hakkında konu$mak biLe istemiyorum..pek bi yazık..
  • Allahım sen bana sabır ver.2 günlük rapçiler konuşuyor.
  • şuan dinlediğim rapçiler

sansar salvo
    alaturka mavzer
    mic. neşter
    patron
    da poet
    raziel
    fersah
    despo

hepsini seviyorum güzel rap sanatını iyi yönde etkileyen mcler.
    rap konusuna gelince zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır.rapi dinlemeyen sevmeyenler rapi herzaman kötülerler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

Allahım sen bana sabır ver.2 günlük rapçiler konuşuyor.

bildiklerini bizimle paylaş o zaman bizde öğrenelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: GFB_SİNAN

quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

Allahım sen bana sabır ver.2 günlük rapçiler konuşuyor.

bildiklerini bizimle paylaş o zaman bizde öğrenelim

Yeterince konustum ben.
  • özentki Türk gençleri rap dniliorum demek için yabancıalra özenip hava atmak için neler yapıyo.ben müziği müzik olduğu için bana hitap ettiği için dinlerim ülkemizde ise özentilik için dinliyorlar.yanlız kaldıkarında dinlediklerini hiç sanmıoyrum.sadece özentilik.rap herkes içni sanat değil dir bol giyinip deişik şapkalar takmak rap ise rap sanat değildir.ama gerçekten hoşlanıyosa dinlemekten sözlerin manasını anlayıp kenid için dinliyorsa farklı.bazı rap şarkıalrının ele aldığı konular benim de hoşuma gidiyo.ama özentilik yapmak içni bütün gün dinleyim ezberlemiyorum.her türlü müziği dinlerim sadece hoşlandığım için.
  • ya bosverin bırakın isteyen istedigini desin.ben cok ugrastım boyle tiplerle.gerci yine cıksalar karsıma yine konusurum ama fazla da harab etmeyin kendinizi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeZih_HoCa

özentki Türk gençleri rap dniliorum demek için yabancıalra özenip hava atmak için neler yapıyo.ben müziği müzik olduğu için bana hitap ettiği için dinlerim ülkemizde ise özentilik için dinliyorlar.yanlız kaldıkarında dinlediklerini hiç sanmıoyrum.sadece özentilik.rap herkes içni sanat değil dir bol giyinip deişik şapkalar takmak rap ise rap sanat değildir.ama gerçekten hoşlanıyosa dinlemekten sözlerin manasını anlayıp kenid için dinliyorsa farklı.bazı rap şarkıalrının ele aldığı konular benim de hoşuma gidiyo.ama özentilik yapmak içni bütün gün dinleyim ezberlemiyorum.her türlü müziği dinlerim sadece hoşlandığım için.

Peki ya T-shirt rockçılarına ne demeli?
    Elinde gitar (çalmasını bilmezler), kulağında piercing, Saçı uzatmış, siyah kalem çekmiş (!) Afedersin, kıçında bile dövme var.
    Ya bunlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

quote:

özentki Türk gençleri rap dniliorum demek için yabancıalra özenip hava atmak için neler yapıyo.ben müziği müzik olduğu için bana hitap ettiği için dinlerim ülkemizde ise özentilik için dinliyorlar.yanlız kaldıkarında dinlediklerini hiç sanmıoyrum.sadece özentilik.rap herkes içni sanat değil dir bol giyinip deişik şapkalar takmak rap ise rap sanat değildir.ama gerçekten hoşlanıyosa dinlemekten sözlerin manasını anlayıp kenid için dinliyorsa farklı.bazı rap şarkıalrının ele aldığı konular benim de hoşuma gidiyo.ama özentilik yapmak içni bütün gün dinleyim ezberlemiyorum.her türlü müziği dinlerim sadece hoşlandığım için.

Elinde gitar (çalmasını bilmezler), kulağında piercing, Saçı uzatmış, siyah kalem çekmiş (!) Afedersin, kıçında bile dövme var.
    Ya bunlar.

gotich emo gibi saçma sapan tarzlar çıkarmışlar bunlara özenenlere ne demeli?

• 100. oyu ben kullandım tabide sanattır
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM�

quote:

Ya bunlar.

adam size verdigi orneklerdeki gibi olmayın demek istiyor, siz neler diyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 9 Aralık 2007; 22:26:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hayatboyurap

Arkadaşlar lütfen rap e önyargıyla yaklaşmayın okadar güzel mesajlar veren rapperler var ki ama sadece disslerde geçen 2 -3 küfür gözünüze batıyor

hız konusuna da gelelim hızlı söylemek rapper in elinde olan bişey değil prodüktör beat i yapar rapper e verir rapper da o beat e karakter kazandırcak şekilde hızlı veya yawaş flow yapar

RAP: Rythmic American Style değildir alakası da yoktur RAP RYTHMİC AMERİCAN POET DİR yani ritmik amerikan şiiri bu şiir türüde bizim şiir türümüze benzer bir türdür bizde koçaklama var yiğitlik ve kahramalık şiiridir taşlama vardır eleştirme yerme amacıyla yazılan şiirdir rapde de gangsta vardır sokak çeteri sokak savaşları , diss vardır eleştirmek yermek amacıyla yazılır

buarada @MUJİM™ old school sadece giyim tarzı değildir saygıyı temsil eder old school giyim tarzı bol değil dardır

Sana katılıyorum kardeş.

Rap Amerikadaki çetelerin birbirlerini islah amaçlı buldukları bir müzik türü zaten.Genellikle muhalefeti susturmak için kullanılırdı.Tabi zamanlada değişime uğradı.Tabi hiç rap dinlemeyen biri için birbiri ile kafiyeli küfürlü sözcüklerden başka bir anlam ifade etmez.Hiç dinlemeden çok ters yorumlar yapmakta çok yanlış.

• quote:

Orjinalden alıntı: SVGA

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM�

quote:

Ya bunlar.

adam size verdigi orneklerdeki gibi olmayın demek istiyor, siz neler diyorsunuz...

bende örnek almayın diyorum

• Neyse beyler ben kaçıyorum İyi akşamlar yarın bu konuyu tekrar uplayıp tartışırız
  • quote:

Önce terimleri öğrenin ona hızlı söylemek değil: "FLEX" denir.
    Böyle bir konuya son kez yazıyorum bakın sevgili dostlarım:

Bu forumda ben bu düşünceyi çok savundum ama son günlerde tuzağa düşmeye başladım. PM'den birileri bana kendine küfrettirip ceza almamı sağlıyo.
    Rap müzik; Hip-Hop kültürünün bir alt dalıdır. Kökü siyahilere dayanır. Bu hip-hop sanatı sadece rap'ten ibaret değildir; graffiti, break dance, old school giyim tarzı... Ben graffiti yapıyorum, rap müzik dinliyorum (aşırı) ve amatör olarak icra ediyorum (hızlı söylemiyorum.) Ve old school asla giyinmem çok saçma ve çok bol. Ama gelin görün ki bir rap/rock çatışması var. Rock müziği pek bilmem ama RAP' müziği ince ince bilirim.
    Ceza saolsun, "Holocoust" şarkısından sonra "rap" anlayışını aşırı ölçüde değiştirdi. Artık rap'i "hızlı söyleme" zannediyorlar. Ne kadar yanlış!
    Ama bir sagopa kajmer dinlediğinizde ruhunuzun derinliklerinde bir şeyler kıpırdar, tüyleriniz diken diken olur ve gözleriniz dolabilir!
    Bir İstanbul Attack dinlediğinizde kıpır kıpır olursunuz
    Bir Ceza dinlediğinizmi kulağa hoş gelebilir vs. Herkesin tarzı farklı ve bazıları çelişir.
    Mesela bakın Ceza: "Rap, Amerikan markasıysa, cep telefonunuz ve pantolonunuz Amerikanvari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz" diyor ama herif old school giyiniyor ve 50 cent gibi olmak için afedersiniz kıçını yırtıyor. Ve mixer kullanmayı bilmiyor, dans edemiyor
    Ama sagopa kajmer'e baktığmız zaman türkiyede Turntable yeniliğini getirdiğini görürüz, mükemmel scratch atar. İnanılmaz mixer kullanır!
    Çok ama çok iyi break dance yapar!
    LÜTFEN BİRAZ DÜŞÜNEREK ARAŞTIRARAK VE KARŞINIZDAKİNE SAYGI DUYARAK YAZIN.

Not: Eğer pazar keyfi izliyorsanız rap'e müzik değil demenizi normal karşılarım.

• ben ceza'nın hic old school giyindigini gormedim.old school tarzı uzerinde "old school" yazan pislick t-shirtleri giymekle olmaz.zaten old school tarzının coktan miyadı doldu...(bikaç kişi dısında)
  • old school giyim tarzı diye bir hiphop unsuru yoktur.sadece rap, dj'lik, breakdance ve graffiti wardır.old school 80'lerin sonlarına dogru sona eren bir rap akımıdır.akımda sozler daha ön plandadır.ayrıca old school sadece giyim tarzı degildir...
  • eger gercekten flowu hızlı bi mc dinlemek istiyorsanız no clue, t-nutty, tech n9ne, twista gibi isimleri dinleyin.ceza'nın, onların yanında ne kadar yavas kaldıgını goreceksiniz...
  • Türkiye'ye turtablizm akımını getiren isim sago degildir...
  • hızlı rap yapmak o kadar da kötü birşey değildir...

keşke sen de bilgine gore yazıp fazla atmasyon yapmasaydın...

edit:imla hataları, madde eklemeleri fln fln...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 9 Aralık 2007; 23:32:35 >

• Arkadaşlar gerçekten çok teşekkürler burda açılan sayısız topicten sonra ilham verdiniz bana ve Rap'e sanat değil, özenti gibi şeyler söyleyenlere bi şarkı yazdım. Hatta bazı sözleri direk burdan aldım. Çok teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mad_men

hayır bir sanat değildir çünkü sanat ahlakı sanatı oluşturan temel nedenlerden biridir,bugün rap diye nitelendirilen hızlı laf okuma oyununa bakılırsa,her türlü küfür,her türlü hakaret var...bu sebeple sanat olarak görmüyorum

+Rap diye bişey yoktur müziğin üstüne hızlı konuşmaya rap demişler rap kalmış ayrıca rap bir müzik türü de değildir...
  • quote:

Ya bunlar.

Onlarda anormal gece görsem altıma yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuri Alço -- 9 Aralık 2007; 23:49:52 >

• Holocaust parçasına neden bu kadar takıntınız var tam bir flex örneği o şarkı mamamı demesi normal.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.