Şimdi Ara

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden?

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2022)
Giriş
  • beLirLi bi kitLeye hitap eden sanattır ama bence değiL.. tamamen göreceLi

not:metaL dinLeyen birisiyim ama ceza özentisinin yaptığı sanatın ucundan biLe geçmiyor ... sagopa i$inde iyi sözLerini de dinLemi$tim..bence iyi i$ yapan birisi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiLdisi -- 8 Aralık 2007; 0:38:59 >
  • rapi ceza sanatlaştıramıyor olabilir ama rapi ayakta tutan sanatçılardan biri sagopa şuanda da en popüler rapper o sanırım
  • ELLERİ KALDIR
    RAP Bİ SANATTIR
    BİZİ ÇEKEMEYEN HERKES SAKAT ATTIR
  • quote:

Orjinalden alıntı: -MaStamindZ-

ELLERİ KALDIR
    RAP Bİ SANATTIR
    BİZİ ÇEKEMEYEN HERKES SAKAT ATTIR

• quote:

katılıyorum rap hızlı konuşma sanatıdır..

quote:

hızlı söylüyolar gıcığıma gidiyo.Şunu ritimli söylesene.

quote:

bana göre rap hızlı konuşma sanatıdır

Size diyecek laf bulamıyorum RAP i bilmiyosunuz ama konuşuyosunuz.Rap hızlı konuşma sanatı değildir.Örn:Sago , Mode XL , Pit 10 ...
    Ceza , Ayben , Kolera gibi hızlı söyleyen isimlerin tarzları budur yani raple alakalı değil.Böyle keyif alıyorlar demekki...
  • Tabi ki degildir. Polifonik arka planda gelisi guzel saydırma iste nesi sanat?
  • saydığınız nedenlere ancak gülünür
    küfür var-arkadaşım sinemadada tiyatrodada küfür var o zaman onlarda sanat değil

rap müzikmiymiş ki sanat olcakmış-o zaman tek sanat pop malum popüler müzik die geçio

hızlı konuşma sanatıymış-bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın flex var slow var zaten kimsede gidip cezaya sanatçı diyemez raple ilgili konuda bi kerede cezayı örnek vermeyin sagopayı örnek vermek zor gelio heralde malum açığı yok

ritmin üstüne söz söylemekmiş-çok merak ediorum bunu söyleyenlerin eline mikrofonu verip arkadanda beat girsek ne yapcaklar basit bişeyse yapın o zaman

ritimsiz dien arkadaşlarada RAP'in açılımını öğrenmelerini tavsiye ediorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RespecT -- 9 Aralık 2007; 4:14:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

quote:

Orjinalden alıntı: kliwaj

bence rockta metal müzkte bi yerlerini yırtanlar sanat yapiyorsa tarzanda sanatçı

Bence metal müzik güzel rock müzikte..Rapte küfür battıysa bide şunları dusunun türkiyede arabesk dinliyen insanlar gördük göğüslerinde kollarında faça metal mesela bagırmak sanatsa ok.Popdan yeterınce bahsettım zaten.Türk sanat müzigi opera bunlar kusursuz ve gayet guzel bence

Arabesk sana göre sadece göğüslerini jiletlemekmi? Her 3 müzik türünüde sağlam dinleyen birisi olarak bana göre arabesk müzik sanatsal yönüyle rap ve rock müziğe göre daha değerlidir. Kullanılan enstrumanlara bakınız. Rock gitar, bateri ve birkaç enstrumanı ile idare ederken Arabeskte saymakla bitmez.

Bu muhabbet uzar.....

• Rap sadece Sagodan oluşmaz Ceza da en popüler rapçidir ayrıca RAP tabiki de sanattır.Ayrıca Barikat,Emre,Sahtiyan,Alaturka Mavzer,Silahsız Kuvvet ve Kadıköy Acil tayfasının tamamı Rapin kalbindedir.Rap sadece küfretmek ya da arabesk tarzda laf atmak değildir.Rap ritmik bir sentezdir,tarzdır,felsefi boyutu olan ve günümüz gençliğinin dinlediği müzik türleri içinde en iyi atılımı yapan müzik türüdür.Rap kuru edebiyat değildir.Dertlerini,tasalarını,hüzünlerini,sevinçlerini bazen ulvi bazen felsefi bazen de doğaçlama anlatabilme sanatıdır.RAP:>>Rythmic American Poem demektir.Ancak bu stil bütün dünyaya ulaşmıştır ve bu evrensel ruhu kavrayan herkes RAP'in felsefi yönü ağır basan bir sanat olduğunu bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 8 Aralık 2007; 3:41:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Rap sadece Sagodan oluşmaz Ceza da en popüler rapçidir ayrıca RAP tabiki de sanattır.Ayrıca Barikat,Emre,Sahtiyan,Alaturka Mavzer,Silahsız Kuvvet ve Kadıköy Acil tayfasının tamamı Rapin kalbindedir.Rap sadece küfretmek ya da arabesk tarzda laf atmak değildir.Rap ritmik bir sentezdir,tarzdır,felsefi boyutu olan ve günümüz gençliğinin dinlediği müzik türleri içinde en iyi atılımı yapan müzik türüdür.Rap kuru edebiyat değildir.Dertlerini,tasalarını,hüzünlerini,sevinçlerini bazen ulvi bazen felsefi bazen de doğaçlama anlatabilme sanatıdır.RAP:>>Rythmic American Style demektir.Ancak bu stil bütün dünyaya ulaşmıştır ve bu evrensel ruhu kavrayan herkes RAP'in felsefi yönü ağır basan bir sanat olduğunu bilir.

dediklerine katılıorum ancak bi yerde yanlışın var Rap=Ritmic american poem anlamına gelir ve bu kelimelerin baş harflerinden oluşur

• kimine göre sanat kimine göre değildir...ama sadece küfürden oluşuyo diyenlere katılmıyorum.tabi ki zenciler,zamanında ezilmişliklerini dışarı vuruken çok argo ve küfür kullanıyolar.ama hiç küfür içermeyen şarkılarda var.örneğin adam annesine şarkı yazmış yada ölen bi kardeşine şarkı yazmış ve hiç küfür yok içinde.bana göre bu aralar piyasada ki çoğu şarkıcı gerçek anlamda rap yapmıyo.türkler için demiyorum bu 50 cent,lil wayne vs mtv tarzı adamlar.kliplerinde de şarkılarında da tek söyledikleri para,kadın,arabalar ve pahalı mücevherler...ama bi 10 yıl öncesine 2Pac,Biggie vs baktığınızda gerçek anlmada rap yapıyolardı.yılların verdiği ezilmişliği,geçim sıkıntılarını,ırkçılıkları anlatıyolardı...valla bunlar benim kendi düşüncem.en sevdiğim müzik tarzı olmasına rağmen şu anki rap bana göre sanat değil...ama bundan 10 yıl önce olsa sanattır derdim

• Tartışmaya açık bir konu tüm yorumları okuyamadım birkaç tane okudum tsubasanın yorumlarını gerçekten beğendim

Biraz önyargıyla yaklaşmak istiyorum birisi gelicek (rockçı) diyecek ki; ''ne sanatı be peeeeeh küfrediyorlar heroin çekiyorlar amerikan özentisi alayı beaaaaaah'' diycek bir diğer arkadaşımızda gelip (rapçi)diyecek ki; ''Heeeeeee sen öyle san ahmak heriffffff rockta dinlenir mi beeeee burda mis gibi ceza var üstad üstelik rapte küfür varsa siz de ne vaaaaar rock nerden doğdu sanıyon seeeeeen heaaaaa'' diyecek ordan 3üncü tekli şahıs gelip son noktayı koyacak(sagopa dinleyen bir eleman); ''cezada rapçiyse ben şeker yalamaaaa gidiyom hemide rokko tağam mıııııı burda sago var gaf gef hemide koleralıııııı'' diycek ve topic ceza vs sagocular olarak son noktayı koyacak ya da beni yanıltıp ama bir diğer şıkka yöneltip rock vs rap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenten- -- 8 Aralık 2007; 3:32:05 >

• Pardon kardeş başağrısından karıştırmışım,düzelttim.
    quote:

Orjinalden alıntı: ^^^^CRAZY^^^^

quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Rap sadece Sagodan oluşmaz Ceza da en popüler rapçidir ayrıca RAP tabiki de sanattır.Ayrıca Barikat,Emre,Sahtiyan,Alaturka Mavzer,Silahsız Kuvvet ve Kadıköy Acil tayfasının tamamı Rapin kalbindedir.Rap sadece küfretmek ya da arabesk tarzda laf atmak değildir.Rap ritmik bir sentezdir,tarzdır,felsefi boyutu olan ve günümüz gençliğinin dinlediği müzik türleri içinde en iyi atılımı yapan müzik türüdür.Rap kuru edebiyat değildir.Dertlerini,tasalarını,hüzünlerini,sevinçlerini bazen ulvi bazen felsefi bazen de doğaçlama anlatabilme sanatıdır.RAP:>>Rythmic American Style demektir.Ancak bu stil bütün dünyaya ulaşmıştır ve bu evrensel ruhu kavrayan herkes RAP'in felsefi yönü ağır basan bir sanat olduğunu bilir.

dediklerine katılıorum ancak bi yerde yanlışın var Rap=Ritmic american poem anlamına gelir ve bu kelimelerin baş harflerinden oluşur

• quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

Tartışmaya açık bir konu tüm yorumları okuyamadım birkaç tane okudum tsubasanın yorumlarını gerçekten beğendim

Biraz önyargıyla yaklaşmak istiyorum birisi gelicek (rockçı) diyecek ki; ''ne sanatı be peeeeeh küfrediyorlar heroin çekiyorlar amerikan özentisi alayı beaaaaaah'' diycek bir diğer arkadaşımızda gelip (rapçi)diyecek ki; ''Heeeeeee sen öyle san ahmak heriffffff rockta dinlenir mi beeeee burda mis gibi ceza var üstad üstelik rapte küfür varsa siz de ne vaaaaar rock nerden doğdu sanıyon seeeeeen heaaaaa'' diyecek ordan 3üncü tekli şahıs gelip son noktayı koyacak(sagopa dinleyen bir eleman); ''cezada rapçiyse ben şeker yalamaaaa gidiyom hemide rokko tağam mıııııı burda sago var gaf gef hemide koleralıııııı'' diycek ve topic ceza vs sagocular olarak son noktayı koyacak ya da beni yanıltıp ama bir diğer şıkka yöneltip rock vs rap.

• Önce terimleri öğrenin ona hızlı söylemek değil: "FLEX" denir.
    Böyle bir konuya son kez yazıyorum bakın sevgili dostlarım:

Bu forumda ben bu düşünceyi çok savundum ama son günlerde tuzağa düşmeye başladım. PM'den birileri bana kendine küfrettirip ceza almamı sağlıyo.
    Rap müzik; Hip-Hop kültürünün bir alt dalıdır. Kökü siyahilere dayanır. Bu hip-hop sanatı sadece rap'ten ibaret değildir; graffiti, break dance, old school giyim tarzı... Ben graffiti yapıyorum, rap müzik dinliyorum (aşırı) ve amatör olarak icra ediyorum (hızlı söylemiyorum.) Ve old school asla giyinmem çok saçma ve çok bol. Ama gelin görün ki bir rap/rock çatışması var. Rock müziği pek bilmem ama RAP' müziği ince ince bilirim.
    Ceza saolsun, "Holocoust" şarkısından sonra "rap" anlayışını aşırı ölçüde değiştirdi. Artık rap'i "hızlı söyleme" zannediyorlar. Ne kadar yanlış!
    Ama bir sagopa kajmer dinlediğinizde ruhunuzun derinliklerinde bir şeyler kıpırdar, tüyleriniz diken diken olur ve gözleriniz dolabilir!
    Bir İstanbul Attack dinlediğinizde kıpır kıpır olursunuz
    Bir Ceza dinlediğinizmi kulağa hoş gelebilir vs. Herkesin tarzı farklı ve bazıları çelişir.
    Mesela bakın Ceza: "Rap, Amerikan markasıysa, cep telefonunuz ve pantolonunuz Amerikanvari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz" diyor ama herif old school giyiniyor ve 50 cent gibi olmak için afedersiniz kıçını yırtıyor. Ve mixer kullanmayı bilmiyor, dans edemiyor
    Ama sagopa kajmer'e baktığmız zaman türkiyede Turntable yeniliğini getirdiğini görürüz, mükemmel scratch atar. İnanılmaz mixer kullanır!
    Çok ama çok iyi break dance yapar!
    LÜTFEN BİRAZ DÜŞÜNEREK ARAŞTIRARAK VE KARŞINIZDAKİNE SAYGI DUYARAK YAZIN.

Not: Eğer pazar keyfi izliyorsanız rap'e müzik değil demenizi normal karşılarım.

• @mujim

konuyla alakası yokta n95 ve cx300 ün ses kalitesi nasıl? Memnunmusun
  • Sagopa nın yaptığı rap sanat gerçekten çünkü insan bazen kendini buluyo onun sözlerinde çok güzel aşk ve hayata dair sözleri var ki bütün şarkıları aslında hayatın gerçeklerini anlatıyor.(Bazı sataşmalı şarkıları hariç)Eğer rap dinleyen birisi değilseniz kafanızdaki rap imajını önce silin ve sonra sagopanın yavaş giden başkalarından tavsiye aldığınız şarkılarını vaktiniz varsa sözlerini iyice anlayarak dinleyin çünkü dinledikçe daha güzel şeyler anlayacaksınız...Ayrıca müzikteki sanat kavramı illaki çoğunluğun kabul edip dinlediği müzik türüyle oluyorsa o zaman hiçbi anlamı olmayan (çoğunluğunun) sadece birbirine uydurulmuş laflardan oluşan pop müzik sanat oluyor size göre ama bana göre değil.Müzik türlerinin sanatsallığı ise hep o türün yayılmasından sonraki diğer kuşak tarafından analiz edilerek sanatsal olup olmadığına daha somut kararlar alınıyor bana göre.Gece gece cümlelerim garip ve devrik oldu galiba neyse kusura bakmayın kendimce anlatmak istediklerim böle tam ifade edemediysem affola...

• @ŞakaAltıGerçek önyargıyla yaklaşmışsın güzel fakat hiç bir rock veya metal dinleyen gelipte burda American özentisi diyemez eğer derse kendisiyle çelişir sonuçta bizim atalarımız bulmadı bu müziği veya bu ismi Türkler koymadı (rock=kaya,metal=+ değerlik alan element) bu yüzden kimse gelipte öyle bişey söyleyemez.sagopa ceza konusuna gelirsek ceza eskiden iyi yapardı bu işi kuvvetmiradayken sonralarda malum kendini bozdu şuanda söyledikleri boş sözler o anlamı bırakmış hıza yönelmiş hayırlı olsun diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^^^CRAZY^^^^

@ŞakaAltıGerçek önyargıyla yaklaşmışsın güzel fakat hiç bir rock veya metal dinleyen gelipte burda American özentisi diyemez eğer derse kendisiyle çelişir sonuçta bizim atalarımız bulmadı bu müziği veya bu ismi Türkler koymadı (rock=kaya,metal=+ değerlik alan element) bu yüzden kimse gelipte öyle bişey söyleyemez.sagopa ceza konusuna gelirsek ceza eskiden iyi yapardı bu işi kuvvetmiradayken sonralarda malum kendini bozdu şuanda söyledikleri boş sözler o anlamı bırakmış hıza yönelmiş hayırlı olsun diyelim

Gece gece neşemizi bulalımda ben çok rock dinleyen gördüm bana amerikan özentisi diyen bir diğer örneği kır-haç

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.