Şimdi Ara

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Rap Bir Sanat Mıdır? Neden?

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2022)
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: mad_men

sanatta estetik kaygısı olur,duyulara hitap eder rap de bunu gören varmı??
    ayrıca eğer rap e sanat dersek mozart,bachın yaptığı nedir??

Sanattır günümüzde insanlar iki kelimeyi biraraya getiremezken bu ınsanlar kagıdı dolduruolar kulagına guzel gelmıyebılır ama gelen ınsanlarda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_cetin -- 6 Aralık 2007; 22:57:04 >
  • Ne sanatı ya rap in tarihi ne ki 40-50 yıllık bir şey.Sadece küfürden ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 6 Aralık 2007; 23:05:43 >
  • Zevkler Ve Renkler Tartışılmaz.
  • Sanatta estetik kaygısı olup olmayacağı sanatçının kendisine bağlıdır. Kimileri sanatı halk için yapar kimileri kendisi için. Rapin duyulara hitap edip etmediğine gelince sadece şunları okumanızı öneriyorum:

"Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
    dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler
    Şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
    umut nerdesin, yine bittin nerelere gittin ben seni göremeden?"

" Gözlerim ateşte donmuş bir süre yoktum ortalarda beni gören herkes beni ben zannetmiş merkez ne yaptın yardım et allah ıslak gözlerimin üstüne nur gibi kar yağmış bahçesinde solmadı tek bir çiçek bile kuru kuru gitmek olmaz bir dilek dile ölümün önüne geçmek olmaz yok isyan ancak buna kalp dayanmaz ancak farkına varmak gerekir herhangi bir suçlu aranmaz ilk nefesimde ben senin son nefesinde sen benim kollarımda şimdi ise güneşim ayım meleğim yıldızım"

Biri Sagopa, biri Ceza...

• quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

quote:

Sanattır günümüzde insanlar iki kelimeyi biraraya getiremezken bu ınsanlar kagıdı dolduruolar kulagına guzel gelmıyebılır ama gelen ınsanlarda var

ya arkadaşım lütfen biraz gerçekçi ol ve olaya biraz geniş bak,iki kelime dediğin küfürmü...ve sanat kağıt doldurmaktan ibaret midir??

• quote:

Orjinalden alıntı: xHannibalx

NEe sanatı ya rap in tarihi ni ki 40-50 yıllık bir şey.Sadece küfürden ibaret
    Güldüme bakma sinirden guluorum 3-5 tane rapcı tanıosun oda belkı 50centle emınemdır rapın kufurden ıbaret oldunu ıddia ediosun bırak Allah askına ya nese aeo
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oguz_cetin

quote:

ya arkadaşım lütfen biraz gerçekçi ol ve olaya biraz geniş bak,iki kelime dediğin küfürmü...ve sanat kağıt doldurmaktan ibaret midir??

Arkadaşım kagıdı bos cumlelerle doldurmuo o insanlar(Benim dinledigim rapciler böyle yapıolar Baskalarını savunmuorum)O kadar popcu var pıyasada sence onların soyledıklerı mantıklımı anlamlımı?

• quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Rap müzik değil ki sanat olsun.

Nasıl yani müziğin alt dalı olmayan hiç birşey sanat değil midir?
  • bence rockta metal müzkte bi yerlerini yırtanlar sanat yapiyorsa tarzanda sanatçı
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ArDa_

quote:

Nasıl yani müziğin alt dalı olmayan hiç birşey sanat değil midir?

Ahahah ben de bunu dicektim
  • Hem bu rapin farlı tarz ve yorumları var.

Bana göre Melankolik RAP sanattır !
    Diğer türler ve yorumlar (hızlı söyleme, küfür gibi..) saçmalıktır. Eğer sanat olsaydı bunları millet anlar ve yorumlardı.

Melankolik Rap'e bir örnek !

Sagopa Kajmer ft. Dr. Fuchs - Nedense

Ben, hızlı ve anlışmaz olduğunu iddaa edenin "Türkçe" bilgisinden şüphe ederim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pessimist ! -- 6 Aralık 2007; 23:18:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kliwaj

bence rockta metal müzkte bi yerlerini yırtanlar sanat yapiyorsa tarzanda sanatçı

Bence metal müzik güzel rock müzikte..Rapte küfür battıysa bide şunları dusunun türkiyede arabesk dinliyen insanlar gördük göğüslerinde kollarında faça metal mesela bagırmak sanatsa ok.Popdan yeterınce bahsettım zaten.Türk sanat müzigi opera bunlar kusursuz ve gayet guzel bence
  • quote:

bence rockta metal müzkte bi yerlerini yırtanlar sanat yapiyorsa tarzanda sanatçı

anca o kdr anlıyon işte bi yerlerini yırtıyolar sanıyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: westblood

quote:

Senin ne anladığını merak ediyorum. Mesela Hayko Cepkin bertaraf et adlı şarkısında yapıyo ya...

• quote:

Orjinalden alıntı: GebereJackson

quote:

quote:

Senin ne anladığını merak ediyorum. Mesela Hayko Cepkin bertaraf et adlı şarkısında yapıyo ya...

haykodan banane ya hayko metal mi yapıyo

• quote:

haykodan banane ya hayko metal mi yapıyo

Orasını bilmem ben örnek olması açısından söyledim
  • aman aman hayko hanzo maykodan bahsetmeyin bana dinleyen dinlesin ben karışmam benim için sadece bir gürültüdür ...
  • konu dağılıyor ben metal filan demedim rap dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GFB_SİNAN -- 8 Aralık 2007; 0:25:34 >
  • quote:

müzik değil evet

ama bir söz sanatı popta müzik var dimi ona sanat diye bilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.