|
|

2 Mobil
|
|
Minare hesabı aracı almadan ustayı alacaktınız. İşini adam gibi yapanların ismini yazarlar.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 5 Aralık 2019; 6:54:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Arkadaşlar zamanla edindiğim tecrübeme göre bu olay , zamanla olan eskimeye bağlıdır. Vuruntu problem teşkil etmemektedir 2. viteste meydana gelen özellikle Özellikle aracınızda rampa yukarı gazlı çıkarken titreme olursa , şanzıman yağı ve filtre değişimi yeterli olacaktır. ( yağ litre fiyatına bakınız ) Sakın paranızı şanzıman aşağı inecek diyenlere kaptırmayın. Maalesef bizim ülkede biliyorum diyenler bile eğitimsiz yetiştiği için bilmiyor. Herkes paraya bakıyor. Örnek ; geçen sene aracı istanbulun en büyük şanzımancısından birine aracımda 2. viteste vuruntu var diye götürdüm , bakınız manuel moda alınca vuruntu yapmıyor dedim Adam hem otomatik modda hem manuel modda kullandı. Dükkana döndük bana dediki '' şanzıman bitik '' dedim hayırdır neden araba uyarı veriyor dedi. Beyinde gitmiş bunun dedi Dediği uyarı ise aracı otomatikten manuel moda geçirince yazan göstergede ingilzce '' Manuel Mode seçildi '' yazısı .Adam daha en basit ingilizceyi bile bilmiyor. Bu tarz insanlara paranızı değil , tavrınızı verin ayıptır günahtır. Allah herkesi işin ehli olmayan insanların eline düşürmekten korusun. |
|
4x4 araçta km ilerledikçe sağından solunda vuruntu, boşluk sesleri gelir. Yağını, filtelerini değiştirin nerede tırak orada sanayiye git şeklinde devam edin. Araç baştan beri yağ ve filtre değişimleri sık sık yapılsa idi bu boşluklar minimum olurdu ( üretici firmanın tavsiye ettiği aralık değil daha sık aralıkla en geç 60 bin km de bir gibi) ama iş işten geçmiş artık, gittiği yere kadar gitsin. Öyle her ses geldiğin de 4x4 araçta sanayinin lafını dinlerseniz sonu ihtiyaç kredisi çekmeye kadar gider. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken km ilerledikçe bakımları daha sık aralıklara çekin. Örneğin 250 bin km üstü ise 7500 km de bir motor yağı değişimi, 30 bin kmde bir şanzıman yağı gibi vs. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Şubat 2021; 1:48:18 > |
|
Hocam aynı yıl aynı model araca sahiptim sesi özetlemek gerekirse gazdan çekip tekrar arabanın devir alması sağlandığında lok diye bi ses gelir aynısı başıma geldi çok usta dolaştım aksları kontrol ettiler boşluk vardı aksta kontrol ettir mutlaka aksı sorun çok basit olabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
ustat merak ettım bu rr alırken emsallerinede baktınmı yoksa aklında hep rr mı vardı yani ne bileyim mesela mercedes gl veya audi q7 gibi modellere bakmışmıydın ? ne düşündün eğer baktıysan |
|
Bizim tsk da vardı defender modeli bu kadar boktan bir araba görmedim. Hiçbir göstergesi çalışmıyor mazot harici aracın sonrasında taka tuka her tarafından ses geliyordu. Dedim bu araba bu şartta muharebe edemez otokar yetkili servis bakımlı mı ? Eve parçalar otokardan geliyor biz birlik içinde takıyoruz komutanım demişti sürücü asker. Zaten en çok arıza veren araçlar bunlar habire arıza açıyor birlikiçi yakın yerlerde kullanıyoruz demişti. Keza R12 toros vardı benzinli saat gibi çalışıyordu konfor olarak range roverdan iyiydi. O gündür bu gündür İngiliz arabalarına tövbe ettim. Stinger silahları vardı atış talimlerinde kullanıyorduk habire tutukluk yapıyor. alaman browling ler kadar sağlam çalışmıyordu. O beğenmediğiniz G3 piyade tüfeği bile stinger makineli tüfeklerden iyiydi. Landların tek sevdiğim yanı birlik yolları çok bozuk dağ tepe tırmanma kabiliyetleri çok iyiydi. Keçi gibi tırmanıyordu nöbet kulelerini denetlemeye gittiğim vakit ormanlık alanda şaşırtıyor insanı arazi vitesine alıyorsun köpek gibi tırmanıyordu. Sivilde niye biniyorlar insanlar bu arabaya ? Muharebe etmiyorlar malzeme taşımıyorlar kumanya vs. Araziye çıkıp offroad mı yapıyorlar ? Burada genelde dacia duster ve niva kullanıyorlar offroad cular. |
|