Şimdi Ara

Ramler Ne Zaman Geliştirilebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu hem merak ettiğim için soruyorum.Hem de sohbet edelim diye.O yüzden birbirimizi kırmaktan ve gereksiz tartışmalara girmekten kaçınalım. Diyeceğim şu ki bilgisayar dünyasında her parça gelişiyor ancak bir tek ram ler yerinde sayıyor.DDR ile DDR2'nin,DDR2 ile DDR3'ün arasında aman aman performans farkının olmayışı,dolayısıyla da DDR ile de DDR3 arasında ciddi bir performans artışının olmamasını neye bağlıyorsunuz?%20-%30 larda bir performans artışı olsa bile -ki yok- burada 10-15 yıllık bir süreçten bahsediyorum. Gerek işlemciler olsun gerek ekran kartları ve anakartlar olsun kendilerini gayet hızlı bir biçimde geliştiriyorlar.Ya da geliştiriliyorlar.Ramlerde zamanlama değerleriyle beraber saat frekans hızını artırmaktan başka birşey olmaması çok sinir bozucu.Hepimiz biliyoruz ki işletim sistemi içinde geçici olarak bilgilerini saklandığı yerlerdir ramler.İşlemci isterse 10.000 MHz'de çalışsın ya da ekran kartları 2.000MHz'de...Geçici bilgilerin işlemciye vs... geri gönderen hantal ramler olduktan sonra nasıl performans bekleyelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 24 Nisan 2012; 10:20:09 >

• DDR4 ramler çıkacak yakında onda bir performans artışı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

DDR4 ramler çıkacak yakında onda bir performans artışı olabilir.

Onu da CL12'den başlatırlar.CL15'e kadar yolu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

quote:

ddr2 den ddr3 e geçtim.Sanki bilgisayarım yavaşadı.hoş geldin ekranında çok beklemeye başladı.Kısaca hantallaştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

quote:

quote:

ddr2 den ddr3 e geçtim.Sanki bilgisayarım yavaşadı.hoş geldin ekranında çok beklemeye başladı.Kısaca hantallaştı.

CL değerlerinin düşmesi ve aynı zamanda hızların yükselmesi gerekiyor. Böyle olursa hızlı olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Want to

quote:

quote:

CL değerlerinin düşmesi ve aynı zamanda hızların yükselmesi gerekiyor. Böyle olursa hızlı olur.

cl5 cl9 a çıktı 1066mhz 1333mhz çıktı 4gb ram 2gb a düştü.Keşke eski ddr2 ram ve anakartımı satmasaydım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.