Şimdi Ara

Ramazanda kilo verme...[2 ayda 10+kilo]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
15
Favori
6.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle arkadaşlar oruç tutamayacaksınız üzgünüm eğer bunu şimdiden kabul ediyorsanız başlayalım --hesaplama-- yazısına tıklayın ve vücut kitle enteksinizi hesaplayın. Ayrıca kilonuzuda belirtin. Rehber hemen geliyor. bu 4.günüm... 2 kilo verdim. Android telefonu olanlar için harika bir uygulamada yanında geliyor.

* Basit karbonhidratlardan uzak durulacak.(şeker ve şeker ihtiva eden ürünler her türlü hamur işleri)
    * Bileşik karbonhidralarla beslenecek(Her türlü meyve ve sebzeler. Pirinç,makarna,haşlanmış patates.Özellikle pirinç kan şekeri düzeyini istenilen düzeye getirir.)
    * Günde 3 lt su tüketilecek metabolizmayı hızlandırır.
    * Açlık hissi SU ile bastırılacak. Bol bol meyve tüketilecek.
    * Antremanlardan 30 dk önce 1 bardak ılık suya 2 çay kaşığı Türk kahvesi atılıp içilecek.(Yağ yakımını hızlandırır.)
    * L- Carnitin alınması yağ yakımını hızlandırır.

Yukarıdaki küçük tavsiyeler bildiğiniz gibi ramazanda çoğu evde öğle yemeği vs vs pişirilmez çünkü ev büyükleri oruç'tur. 4 günde 2 kilo verdim ama tamamen spor'a dayalı bir kilo verme...

Sabah uyandığımda 1 bardak ılık su. 10 dakika sonra 1 bardak soğuk su içiyorum...
    Su'larımızı içtikden sonra 1 bardak süt içilebilir yanındada yarım çörek eğer çörek yoksa en fazla 1.5 dilim ekmek ve peynir domates salatalık. Peynir kaşar olmayacak ve az yağlı olacak. Çörek yedikden sonra Dolaptan cebime 5 adet siyah erik koyarak bilgisayarımın başına geçiyorum. Takip ettiğim dizileri izlerken erikleri yiyorum. İlk acıkmamızda gidip 2 bardak su içiyoruz ardından 1 erik veya şeftali yiyoruz. 2. Acıkmamızda ise üstte belirttiğim gibi 1 bardak ılık suya 2 çay kaşığı kahve atıp evden çıkmaya hazırlanıyoruz en az 150 kalori yakmadan eve dönmüyoruz yaktığınız kaloriyi spor türüne göre hesaplayan bir android uygulaması var elimde ayrıca GPS'den koştuğunuz yerleri temponuzu ortalama hızınızı veriyor ayrıca bunları sosyal ağda paylaşabiliyorsunuz. Bana PM atarsanız link verebilirim.

150 kalori yaktından sonra eve gidiyor yavaşça içmek kaydı ile dilediğimiz kadar su içebiliyoruz. 5 dakika klimanın karşısında olmamak kaydı ile oturuyor ve tüm terlerimizi dışarı atmayı bekliyor ayrıca soluklanıyoruz daha sonra hemen duşa giriyoruz duştan çıktıkdan sonra istediğiniz kadar meyve ile bilgisayarız karşısına geçebilirsiniz. Yanınıza şişeyle su alın ve hep için bu zamanda sürekli tuvaletiniz gelecek her an tuvalete giderek hareketli olacaksınız. Akşam yemeğinde çok yememek ve ekmek yememek kaydı ile dilediğinizi yiyebilirsiniz. İftardan sonra teraviye felan gidiyorsanız döndükden sonra PC'ye oturabilirsiniz ama kendinizi hazır hissetiğinizde kesinlikle sahurdan önce olacak ama dışarı çıkıp 150+ kalori yakmadan dönmüyorsunuz. Ben 17:00 ve 02:00'da koşuyorum ama zaten sahurdan sonra uyumadığım için artık 05:00 gibi güneş doğmadan hava serin ve aydınlıkkende koşacağım bugünden itibaren. İsterse 1500 katlı gökdelen olsun asla asansör yok. Unutun asansörü. 4 Günden sonra o kadar zevk alıyorum ki artık size anlatamam ya öyle böyle değil. Ne baklavalar ne dondurmaları yemedim artık önüme helva felan gelince ulan baklavayı yemedim bunu mu yiyecem diyerek yemiyorum. Okullar açılmadan 10 kilo'dan fazla vereceğinize garanti edebilirim eğer dediklerimi harfi harfine yaparsanız.
    Ekstra bilgiler.
    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde
    bulunuyor. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Ayrıca karbonhidratlar insanı
    tok tutarak açlık hissini engelliyor.
    Triptofan: Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeişit aminoasittir. Triptofan, vücutta
    serotoninin oluşmasında ve hücrelere taiınmasında önemli bir görev alıyor. Serotonin ise iştah
    hissini azaltıyor. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunuyor.
    Albümin: Bir tür taşıyıcı protein olan albüminler can sıkıntısını giderip iştahı kapatıyor. Bu
    protein, triptofanı oluiturarak beyine taiır ve serotonin üretimini artırıyor. Bezelye ve fasulyede bulunuyor.
    Früktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Früktoz kan şekeri dengesini kesinlikle
    etkilemiyor. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engelliyor. Çilek ve bal früktozun ana
    kaynağı olarak biliniyor.

İştahınızı kapatmak için
    Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beyinin vücuda giren besinleri kaydetmesine
    zaman tanımak anlamına gelir. Üstelik tat alma duyusu da daha fazla tatmin edilir. Böylece
    doyduğunuzu anlamazla yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten
    kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da çabası...

Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut isiniz artıyor ve daha fazla kalori yakmaya başlıyorsunuz. Bu
    durumda egzersizi takip eden bir kaç saat boyunca iştahınızın bastırılmasına neden oluyor.
    Böyle bir durumda, normal öğün saatinden bir kaç saat önce egzersiz yapmak başlamak en
    mantıklısı.

Yapılan araştırmalara göre değişik tatlarla bu duyuyu tatmin etmek, daha az miktarla
    yetinebilmemizi sağlıyor. Sürekli ayni yemeği yemek ise, özellikle de tadı hoşunuza gitmiyorsa,
    bir süre sonra tat alma mekanizmanızın kendini iptal etmesine neden oluyor. Bu yüzden de
    kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz.

Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu.

Su içmek kendinizi tok hissetmenize yardımcı olduğu için önemli Ayrıca vücudunuz susuz
    kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek bedeninizin su
    istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi de önler.

Arkadaşlar 1 KG verebilmeniz için 7700 kalori feda etmeniz gerekiyor.

Günlük kalori ihtiyacınızı öğrenmek için linke tıklayın :)--Kalori ihtiyacı--

Buda aldığınız kalorileri hesaplamak için güzel hesap makineleri
    --Sıradan Kalori hesaplayıcı--
    --Ayrıntılı kalori hesaplayıcı--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoseler -- 25 Temmuz 2012; 2:10:43 >

• Rehber geldi.
  • ilerde değerlenecek buralar
    EDİT:ramazandan sonra deneyeceğim boy 160 kilo 75 baya bi şişmanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cakma Iphone -- 25 Temmuz 2012; 15:43:45 >
  • yararlı bilgiler hocam sağol
  • konuya ilgi gösterenlerden sadece istediğim buraya en azından verdikleri kiloyu editlemeleri
  • Bakmak lazım. Bu konuda hiç adetim değildir başka kaynaklardan yönlendirilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bakmak lazım. Bu konuda hiç adetim değildir başka kaynaklardan yönlendirilmek.

Ben harfi harfine şunu yapın demiyorum kesinlikle siyah erik yiyin de demiyorum. Sizi doyuracak kadar istediğiniz türden meyve diyorum. Koşu-yüzme-bisiklet yapın'da demiyorum. 150+ kalori yakın diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Diyetle Ayda 15 Kilo Verdim
    4 yıl önce açıldı
    1 AYDA 25 KİLO VERDİM ( SSLİ )
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yerimizi alalım
  • hocam araştırma sonucu flnmı yazdınız sakata fln gelmeyelim sağlık açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bakmak lazım. Bu konuda hiç adetim değildir başka kaynaklardan yönlendirilmek.

Ben harfi harfine şunu yapın demiyorum kesinlikle siyah erik yiyin de demiyorum. Sizi doyuracak kadar istediğiniz türden meyve diyorum. Koşu-yüzme-bisiklet yapın'da demiyorum. 150+ kalori yakın diyorum

Mutlaka öyle zaten. Birebir yapmak zor. Kendime göre tahıl içerikli gevrekleri falan tüketiyorum ayarlıyorum yani illa.
  • Kilo verirsin de. Bunlar kas kaybına neden olur. Bunun yerine cardio yaparak kilo vermek hem daha mantıklı, hem de kasları çalıştırdığımız için kas kaybı olmaz. Yağ yakarsınız yani anlıcağınız. Günde 1 saat bisiklet süren, 1 saat koşu yapan, 1 saat yüzen böyle konulara girmez bile. Hatta bunları yapamıyorsanız; hergün 20x3 şınav, mekik ve ters mekik çekin, koşu yapın. zaten yavaş yavaş kilo verirsiniz.
  • quote:

Öncelikle arkadaşlar oruç tutamayacaksınız üzgünüm eğer bunu şimdiden kabul ediyorsanız başlayalım --hesaplama-- yazısına tıklayın ve vücut kitle enteksinizi hesaplayın. Ayrıca kilonuzuda belirtin. Rehber hemen geliyor. bu 4.günüm... 2 kilo verdim. Android telefonu olanlar için harika bir uygulamada yanında geliyor.

* Basit karbonhidratlardan uzak durulacak.(şeker ve şeker ihtiva eden ürünler her türlü hamur işleri)
    * Bileşik karbonhidralarla beslenecek(Her türlü meyve ve sebzeler. Pirinç,makarna,haşlanmış patates.Özellikle pirinç kan şekeri düzeyini istenilen düzeye getirir.)
    * Antremanlardan 30 dk önce 1 bardak ılık suya 2 çay kaşığı Türk kahvesi atılıp içilecek.(Yağ yakımını hızlandırır.)

Yukarıdaki küçük tavsiyeler bildiğiniz gibi ramazanda çoğu evde öğle yemeği vs vs pişirilmez çünkü ev büyükleri oruç'tur. 4 günde 2 kilo verdim ama tamamen spor'a dayalı bir kilo verme...

Sabah uyandığımda 1 bardak ılık su. 10 dakika sonra 1 bardak soğuk su içiyorum...
    Su'larımızı içtikden sonra 1 bardak süt içilebilir yanındada yarım çörek eğer çörek yoksa en fazla 1.5 dilim ekmek ve peynir domates salatalık. Peynir kaşar olmayacak ve az yağlı olacak. Çörek yedikden sonra Dolaptan cebime 5 adet siyah erik koyarak bilgisayarımın başına geçiyorum. Takip ettiğim dizileri izlerken erikleri yiyorum. İlk acıkmamızda gidip 2 bardak su içiyoruz ardından 1 erik veya şeftali yiyoruz. 2. Acıkmamızda ise üstte belirttiğim gibi 1 bardak ılık suya 2 çay kaşığı kahve atıp evden çıkmaya hazırlanıyoruz en az 150 kalori yakmadan eve dönmüyoruz yaktığınız kaloriyi spor türüne göre hesaplayan bir android uygulaması var elimde ayrıca GPS'den koştuğunuz yerleri temponuzu ortalama hızınızı veriyor ayrıca bunları sosyal ağda paylaşabiliyorsunuz. Bana PM atarsanız link verebilirim.

150 kalori yaktından sonra eve gidiyor yavaşça içmek kaydı ile dilediğimiz kadar su içebiliyoruz. 5 dakika klimanın karşısında olmamak kaydı ile oturuyor ve tüm terlerimizi dışarı atmayı bekliyor ayrıca soluklanıyoruz daha sonra hemen duşa giriyoruz duştan çıktıkdan sonra istediğiniz kadar meyve ile bilgisayarız karşısına geçebilirsiniz. Yanınıza şişeyle su alın ve hep için bu zamanda sürekli tuvaletiniz gelecek her an tuvalete giderek hareketli olacaksınız. Akşam yemeğinde çok yememek ve ekmek yememek kaydı ile dilediğinizi yiyebilirsiniz. İftardan sonra teraviye felan gidiyorsanız döndükden sonra PC'ye oturabilirsiniz ama kendinizi hazır hissetiğinizde kesinlikle sahurdan önce olacak ama dışarı çıkıp 150+ kalori yakmadan dönmüyorsunuz. Ben 17:00 ve 02:00'da koşuyorum ama zaten sahurdan sonra uyumadığım için artık 05:00 gibi güneş doğmadan hava serin ve aydınlıkkende koşacağım bugünden itibaren. İsterse 1500 katlı gökdelen olsun asla asansör yok. Unutun asansörü. 4 Günden sonra o kadar zevk alıyorum ki artık size anlatamam ya öyle böyle değil. Ne baklavalar ne dondurmaları yemedim artık önüme helva felan gelince ulan baklavayı yemedim bunu mu yiyecem diyerek yemiyorum. Okullar açılmadan 10 kilo'dan fazla vereceğinize garanti edebilirim eğer dediklerimi harfi harfine yaparsanız.

Ekstra bilgiler. Arkadaşlar 1 KG verebilmeniz için 7700 kalori feda etmeniz gerekiyor.

Buda aldığınız kalorileri hesaplamak için güzel bir hesap makinesi --Kalori hesaplayıcı--

Gönderdiğim şeyden direk copy paste yapmışsın lan

• Pm uygulama linki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingonur4

hocam araştırma sonucu flnmı yazdınız sakata fln gelmeyelim sağlık açısından

Eğer ideal kilonda değilsen hasta olmasın. Vücut çalışmak için enerjiye ihtiyaç duyar ve besinlerin verdiği enerji kalori yada joule olarak belirtilir. Yukarıdaki linkten hesapla ihtiyacın olan kaloriyi yani enerjiyi eğer ihtiyacın olandan az alsan bile vücüt ihtiyacın olan kadar kullanır yağlardan karşılar yani aldığın ekstra kalori'ler vücut tarafından sonra kullanılmak üzere yağ'a çevrilip depolanır. Eğer ideal kilonda değilsen sakata gelmezsin
  • burayı alıyorum burası benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bimbaşı

quote:

Öncelikle arkadaşlar oruç tutamayacaksınız üzgünüm eğer bunu şimdiden kabul ediyorsanız başlayalım --hesaplama-- yazısına tıklayın ve vücut kitle enteksinizi hesaplayın. Ayrıca kilonuzuda belirtin. Rehber hemen geliyor. bu 4.günüm... 2 kilo verdim. Android telefonu olanlar için harika bir uygulamada yanında geliyor.

Ekstra bilgiler. Arkadaşlar 1 KG verebilmeniz için 7700 kalori feda etmeniz gerekiyor.

Buda aldığınız kalorileri hesaplamak için güzel bir hesap makinesi --Kalori hesaplayıcı--

Gönderdiğim şeyden direk copy paste yapmışsın lan

Bu heryerde yazan şeyler zaten

• Son 1 ayda yaklaşık olarak 10 kilo verdim. Yaptıklarımı kısaca anlatıyım bir faydam olur belki.
    Okulumun bitmesiyle birlikte migrosta işe başladım. Günde 9 saat orda çalışıyordum. İşe giderken 30 dk tempolu yürüyüşle dönerken 40 dk tempolu yürüyüşle gittim. Neredeyse her sabah aynı şeyi yedim sayılır.
    ---2 dilim tam buğday ekmeği 1 domates 1 kibrit kutusu pernir 5 zeytin ve şekersiz çay. Haftada 1 veya 2 kere haşlamış yumurta yedim.
    ***Öğlen işte 2 kaşık kavurma 3 kaşık pilav yedim.( Genel olarak böyleydi arada simit aldığımda olmuştur )
    ___Akşamları işten yorgun döndüğümden dolayı hazır konserve yemek yiyordum. 1gün barbunya pilaki 1 gün konserve balık yanına en fazla 1 dilim ekmek.
    Başlarda haftada 1 2 kere bkden yemek yemişimdir fakat menülerde kola yerine ayran seçtim. Yemeklerime hiç ekstra tuz katmadım. Her gün en az 1 kahve içmişimdir fakat en fazla yarım seker koydum içine. 1 aydan uzun süredir ne kola içtim nede tavuk yedim.

• bulunsun fazlam var 20 kilo .
  • Yararlı bilgiler sağol.Ramazandan sonra uygulayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.