Şimdi Ara

Ramazan ve alkol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartisma yaratmak istemiyorum, sadece meraktan soruyorum cunku cok bilgim yok bu konuda, neden normalde cok sık icki icen insanlar ramazan ayi icmez, normalde de icmek yasak degil midir islam kurallarinca? Ben sahsen ayda bir, bazen 2 ayda 1 en yakin arkadaslarimla bulustugumda 1-2 bira icerim, keyif yaparim ama buna ramazan mi degil mi diye bakmam, ama bakiyorum insanlar(ve evet az sayida degil, her yer dolu bunlarla) normalde haftanin en az 3 gunu icerken, evde viski disarda tekila keyfi yaparken ramazanda 1 ay ara veriyor. Eger bu gercekten yasaksa onlar kendilerinin kurtulacaklarina mi inaniyorlar? Ya oyle olun ya boyle, nedir bu dengesiz davranisin sebebi? Sadece "daha gunah" diyecekler yorum yazmasin bile lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ramazan Ayında Alkol Kullanımı

Ramazan ayı, Müslüman toplulukları için kutsal bir aydır ve bu dönemde alkol tüketimi yasaktır. Bu yasak, Ramazan ayının manevi önemini ve oruç tutmanın bedensel ve ruhsal faydalarını korumak için uygulanmaktadır.

İslam hukukuna göre, Ramazan ayında alkol içmek büyük bir günahtır ve oruç bozulur. Bu nedenle, Ramazan ayında alkol içmekten kaçınmalısın.

Ramazan ayında alkol içmenin bazı olumsuz sonuçları şunlardır:

• Orucun bozulması
    • Maneviyatın zedelenmesi
    • Cehennem azabı ile cezalandırılma riski

Ramazan ayının ruhunu tam olarak yaşamak ve orucun bereketinden faydalanmak için, bu dönemde alkol içmekten uzak durman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence baskıdan korktukları için.Anne babaları,eşleri,yakınları ramazanda bile mi içiyorsun falan demesinler diye.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır belki ramazan ayına ve oruç tutanlara karşı saygısındandır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saygı ile alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Saygı ile alakalı
    her ay içip ramazanda bırakmak imanın delilidir. ramazana olan saygısını gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Bence baskıdan korktukları için.Anne babaları,eşleri,yakınları ramazanda bile mi içiyorsun falan demesinler diye.
    Ramazanda alkol almayıp diğer 11 ayın tamamında içen insanlar var. Samimiyetsiz, boş, saçma bir davranış biçimi. Bu adam bir de çıkıp alkol içmeyin diyorsa ramazanda tam dayaklıktır
  • Bence gayet güzel toplum ahlakına uyuyor. İnsanlar bu yaptıklarının Ramazan ayına yakışmadığını biliyor. Bu insanın kalbinde Allah sevgisi ve korkusu olduğunu gösterir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mahalle baskısı, gelenek, örf, adet vb.
    Bizim köydeki(artık mahalle oldu gerçi :-( ) tekel bayi trakyada en çok içki satan ikinci bayi ama köyde ramazanda bırak içkiyi, iskambil kağıdıyla bile oyun oynanmıyor. Ama bayram sabahı saat 11 gibi çamlıkta 15-20 araba 45-50 motosiklet 150-200 kişi vardı.( çamlık alkol tüketme noktasıdır )
    Ve ramazanda akşam içip sahura kalkmak gayet saçma. Akşam haram olan bişeyi yapıp gecesi Allah için sahura kalkıp oruç tutuyorsun. İnsan kendi kendine burda durup düşününce bile niye Ramazan'da içeyim ki der kendi kendine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence baskıdan korktukları için.Anne babaları,eşleri,yakınları ramazanda bile mi içiyorsun falan demesinler diye.
    Neden daha günah diyecekler yorum yazmıyormuş ?Benim arkadaşlarım çoğu alkol kullanır ancak ramazan ayı geldiğinde alkolü de bırakırlar oruçlarını da tutarlar illa senin dediğin gibi ya tam müslüman yada tam tersimi olmak zorundalar.Adam ramazanda daha günah olduğunu biliyor içmiyor kim ne karışır.
  • quote:

Yakin bir arkadasim annesi ramazanda icmesini istemedigi icin icmiyor, hani onu bir derece anliyorum, her ne kadar 20 yasinda adama boyle bir baski yapilmasi aptalca olsa da, ama olay sadece baski ve saygi degil. Bakiyorum ciddi ciddi korkanlar var, hani su dine ya tam uyun ya hic uymayin, korkuyorsan hic icme.
    Aynisi bir de domuz etinde var, yine adam ickiye abaniyor boyuna yurt disi tatilinde, yuzlerce euro harciyor alkole, ama domuz eti gunah, hani sevmezsin anlarim, bence de dana etk daha guzel, daha saglikli bir et ama bunu "haram" adi altinda yapmak mantiksiz. Kurallarin yarisina uyayim yarisina uymayayim dengelensin mi diyorsunuz yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Joseph Smith

Bence gayet güzel toplum ahlakına uyuyor. İnsanlar bu yaptıklarının Ramazan ayına yakışmadığını biliyor. Bu insanın kalbinde Allah sevgisi ve korkusu olduğunu gösterir

Diğer 11 ay boyunca Allah sevgisi ve korkusu olmuyor adamlarda yani öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Yakin bir arkadasim annesi ramazanda icmesini istemedigi icin icmiyor, hani onu bir derece anliyorum, her ne kadar 20 yasinda adama boyle bir baski yapilmasi aptalca olsa da, ama olay sadece baski ve saygi degil. Bakiyorum ciddi ciddi korkanlar var, hani su dine ya tam uyun ya hic uymayin, korkuyorsan hic icme.
    Aynisi bir de domuz etinde var, yine adam ickiye abaniyor boyuna yurt disi tatilinde, yuzlerce euro harciyor alkole, ama domuz eti gunah, hani sevmezsin anlarim, bence de dana etk daha guzel, daha saglikli bir et ama bunu "haram" adi altinda yapmak mantiksiz. Kurallarin yarisina uyayim yarisina uymayayim dengelensin mi diyorsunuz yani?

Düşüncen cidden yanlış hocam bir insan bir yanlış yapıyor diye diğer herşeyide yanlış olmak zorunda mı?kimsenin dinini sorgulama hakkınız yok,isterse 5 vakit namaz kılar gece bara diskoya gider karışamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rakı-Balık

quote:

Bence gayet güzel toplum ahlakına uyuyor. İnsanlar bu yaptıklarının Ramazan ayına yakışmadığını biliyor. Bu insanın kalbinde Allah sevgisi ve korkusu olduğunu gösterir

Buradan öyle bir şey anladıysan iyi okumamışsın. O ayın diğer aylara nazaran daha mübarek olduğunu bildikleri için içmiyorlar. Ha diğer aylarda da içmemeleri lazım o ayrı bir şey

• quote:

quote:

Beyin error
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Saygı,saygı,saygı
    O adam bilmez mi Ramazan ayında da içmesini o adam bilmiyor mu o şeyin normalde de Ramazanda da aynı haram olduğunu.
    Örneğin sürekli sigara içen orta yaşlı birini düşünün babasının yanında içemez mi ? İçebilir, ama saygıdan içmez. İçen yok mu ? Var. Peki Ramazanda içki içen yok mu ? O da var.

• quote:

Kuranda ickiye yaklasmayiniz diye buyrulur, yaklasmayin ifadesi Kuranda sadece yanlis, yapilmamasi gereken degil de katiyen yasak/haram anlaminda kullanilir, ayni zina gibi. 11 ay boyunca icki icip o 1 ay icmeyen adamin icinde Allah sevgisi var diyemezsin, sadece korku vardir. Seven adam daha gunah oldugunu dusundugu zamanlar kurallara uyup diger gunleri bos gecerek durumdan faydalanmaya calismaz. Bu yasadaki aciklari kullanip, devleti dolandirarak para kazananlarla ayni kafada bir durum bana kalirsa.

• quote:

quote:

quote:

Buradan öyle bir şey anladıysan iyi okumamışsın. O ayın diğer aylara nazaran daha mübarek olduğunu bildikleri için içmiyorlar. Ha diğer aylarda da içmemeleri lazım o ayrı bir şey

Genelde bu tür insanlar 11 ay boyunca her haltı yerler Ramazan gelince sofu kesilirler milletin başına, ben de bu yüzden öyle yazdım

• Valla ramazan da içmediğim gün yoktu herhalde bi tek kadir gecesi içmedim.

Allah affetsin

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Bayram dahil hep içtim hiç sıkıntı çıkmadı su daha pahalı
     Ramazan ve alkol

2.5 litre 2 leva ben bunu aldım gece yatmadan önce içmek için en kaliteli bira bulgaristan da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 31 Temmuz 2014; 11:18:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Kuranda ickiye yaklasmayiniz diye buyrulur, yaklasmayin ifadesi Kuranda sadece yanlis, yapilmamasi gereken degil de katiyen yasak/haram anlaminda kullanilir, ayni zina gibi. 11 ay boyunca icki icip o 1 ay icmeyen adamin icinde Allah sevgisi var diyemezsin, sadece korku vardir. Seven adam daha gunah oldugunu dusundugu zamanlar kurallara uyup diger gunleri bos gecerek durumdan faydalanmaya calismaz. Bu yasadaki aciklari kullanip, devleti dolandirarak para kazananlarla ayni kafada bir durum bana kalirsa.

İçkiye yaklaşmayınız demiyor. O ifade zina için kullanılıyor. İçkinin de haram olduğu aşikardır fakat içen mürted olmaz. Tekfirci bir zihniyette olamayız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.