Şimdi Ara

Ram takviyesinin ekran kartına etkisi varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer aspire 5739g model laptopuma uygun ekran kartı bulamadığım için yükseltemiyorum.Acaba ram takviyesi yapsam oyunlarda olumlu yönde etkisini görürmüyüm?

Mevcut ekran kartı : gt240m 1gb

• Katkısı, ram hızının vram hızına oranına bağlı olacaktır.

1)Ram hızı vram hızının 1/10 u ise o zaman oyunlarda performansa yarardan çok zarar verebilir.
    2)Ram hızı ile vram hızının aynı olması durumunda iyidir ve yeterlidir.
    3)Zaten ram hızı vram hızından fazlaysa bu kez vram darboğaz oluşturacağından vram hızından fazla bir hız önemsiz olacaktır.

Üstteki 2 numaralı seçenek olsa bile, pci-e bağlantısındaki darboğaz da etki edecektir (sanırım en fazla 8GB/s oluyordu).

Vram hızınız 8GB/s, ram hızınız 8GB/s ve pci-e hızınız da buna benzer ise belki fayda sağlar oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 27 Mart 2013; 14:28:18 >
  • kart gucsuz faydasi olmaz ramin 16gb bile yapsan.su da var su anda ramin yetersizdir o zaman ram takviyesi para eder.4gb ramin varsa hic bulasma ram yukseltmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

kart gucsuz faydasi olmaz ramin 16gb bile yapsan.su da var su anda ramin yetersizdir o zaman ram takviyesi para eder.4gb ramin varsa hic bulasma ram yukseltmeye.

evet ram 4gb.Aslında benim yanlışım oyun için laptop almakla başladı.bana ders oldu ama pahalıya patladı bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andelip

evet ram 4gb.Aslında benim yanlışım oyun için laptop almakla başladı.bana ders oldu ama pahalıya patladı bana.

Şimdiki RAM 4 GB ise hiç değmez.
    Oyunu oynatan şey ekran kartıdır, ne kadar güçlü o kadar iyi görüntüde oynarsın.
    RAM verilerin işlenmek için geçici olarak yüklendiği yerdir.
    Eğer Windows+oyun çalışırken halen 500 MB veya daha fazla RAM boşta bekliyorsa fazladan RAM'in hiç bir katkısı olmaz, öylece boş boş bekler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.