Şimdi Ara

RAM MHZ'LERİ ARASINDAKİ FARK HAKKINDA ÖNEMLİ BİR SORU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi ben Monster'ın sitesinden gaming laptop almayı düşünüyorum.Bilgisayarı özelleştirirken ramlerle ilgili mhz farkları gözüme takıldı. Bununla ilgili 2 sorum var:

1-) Yeni çıkacak oyunlar için 8 GB ram alsam yeter mi yoksa paraya kıyıp 16 GB mı alayım?

2-) Diyelim 16 GB aldım. Bu ramler arasında 1600-1866-2133 olmak üzere üç çeşit mhz var. 2133 olan 300 tl fark istiyor. Sizce hangisini almalıyım?

Edit: İşlemcisi i7 6700HQ

Anakart: Intel® HM170 Express Chipset

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 3 Ağustos 2016; 7:12:29 >

• Hocam 1600-1866 olanlar ddr3 senin işlemcin ve anakartın ddr4 destekler o yüzden en az 2133 ddr4 ram almalısın. 16 gb ise bütçe yoksa şimdilik geçme. İleride alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Hocam 1600-1866 olanlar ddr3 senin işlemcin ve anakartın ddr4 destekler o yüzden en az 2133 ddr4 ram almalısın. 16 gb ise bütçe yoksa şimdilik geçme. İleride alırsın.

Hocam taktırabileceğim tüm ramler ddr3 yalnız ddr4 taktırma şansım yok. Şimdi 8GB ram alsam ileride bi 8gb ram daha ekletebilme şansım var mı laptop'a?
  • _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl 6. Seri ddr4 destekler. Ddr3 takarsan çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Hocam nasıl 6. Seri ddr4 destekler. Ddr3 takarsan çalışmaz.
    quote:

Orijinalden alynty: Cr10ns35

Hocam nasyl 6. Seri ddr4 destekler. Ddr3 takarsan çaly?maz.

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=480514&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

Al bak hocam burada DDR3L yazyyor valla. L olmasy bir ?eyi de?i?tiriyorsa bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.