Şimdi Ara

Ram Hızlarının Performansa etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim merak ettiğim olay Ram miktarı değilde, Ram hızının (mhz) teknik olarak oyun performansına etkileridir.

Şu anda bilgisayarımda 800 Mhz lik 2x 2 GB DDR2 ram ler bulunmakta (toplamda 4 gb )ve bilgisayarımı yavas yavas yeniliyiorum , saphire 6870 ekran kartı + 600 walt lık PSU ve AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB AM3 Cpu siparişi vermiş bulunmaktayım bu ay. Ama ana kartımın DDR 3 desteklememesi nedeni ile şu an ramlerimi değiştiremiyorum .

Planıma göre 4-5 ay sonra biriktirdigim para ile crossfire destekli bir ana kart ve de ramleri yenilicem .

Ondan sonra ki 4-5 içindede 2. bir 6870 ile crossfire kurucam .

Mesele şu an mantıken 4 gb olan ve miktar olarak yeterli olan ama 800 Mhz de çalısan ramlerin benim işlemci ve ekran kartımın performansını nasıl ve ne yönde etkileyeceğidir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkp -- 3 Temmuz 2011; 23:30:53 >

• sıkıntı yaşamazsın hocam
  • CL değeri daha önemlidir. Mesela 1600Mhz CL6 - 2000Mhz Cl9'dan çok daha iyidir. Gerisi aynı hikaye.
  • Cevaplar için teşekkürler , CL (cash latency) olayını yeni öğrendim ,ama cevaplardan anladığım kadarı ile şu anki DDR2 ram lerimin hızı, şu an aldığım yeni ekran kartı ve de işlemciye darboğaz oluşturup , işlemcinin ve ekran kartının performansının mahvetmez .

Düşük seviye bilgisayar bilgime göre sadece oyunlarda loading ekranlarında uzun süre beklerim oyun içi performansa kayıp yaşamam, yada yaşar mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkp -- 4 Temmuz 2011; 9:52:35 >
  • @darkp 4 Gb günümüz için son derece yeterlidir, belleklerinden bu kadar hayıflanma :))

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

CL değeri daha önemlidir. Mesela 1600Mhz CL6 - 2000Mhz Cl9'dan çok daha iyidir. Gerisi aynı hikaye.

Mi acaba? :) Bir belleğin performansında CL'den ziyade MHz daha etkilidir. Ha bu etki çok fark ortaya çıkarır mı derseniz tabiki çıkarmaz. Günlük kulanımda o kadar da önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 4 Temmuz 2011; 22:50:36 >

• quote:

Mi acaba? :) Bir belleğin performansında CL'den ziyade MHz daha etkilidir. Ha bu etki çok fark ortaya çıkarır mı derseniz tabiki çıkarmaz. Günlük kulanımda o kadar da önemli değil.

Tabloda dediğimi doğrulamışsınız zaten. CL değeri en az olan her zaman en iyi sonucu vermiş. Ben render işleriyle uğraşıyorum. 2133mhz'lik ramler hariç kullanmadığım ram kalmadı. Cl6 1600mhz - cl9 2000mhz ramin farkı ilk dakikalarda belli oluyor. Cl6 yavaş yavaş öne geçiyor. Oyuna ayıracak vaktim olmadığı için ramlari oyunda test edemedim. Yıllardır aynı işi yapıyorum ve farklı ramlari deniyorum, Cl6'nın geride kaldığını daha görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.