bunu tam hesaplayamam ama rahat 40-50 litre rakı içmişimdir yıllar içinde ve şuanda içtiğim halde böyle diyorum. bunun sebebi rakı yapımında kullanılan anason kokusudur. öyle lanet bir kokudur ki nefret ettirir. isteyen varsa aktardan 3 tane anason tohumu alsın 1 tanesini ağzında 2 dakika çiğneyip atsın diğer 2 tanesinide cebine koysun yanınıza gelen herkes rakı mı içtin diye sorar. mevzu asla içindeki alkol oranında değil tamamen aromasını veren anasondadır. 70 lik viskiyi içebilen bir kişi ömrü hayatında rakı içmemişse ve anason kokusuna alışık değilse bir kadehte bile kusması mümkündür. rakının tam tarihini araştırmadım ama anason yağı suyla birleşince ışığı yansıttığı için kullanılıyor. etil alkol bulabilirsem ve güvenip içmeye karar verirsem portakal yağı alıp onunla aroma sağlayacağım. su yerinede taze sıkılmış portakal suyu ilave edip buz gibi içeceğim. |
rakı dünyanın en boş içkilerinde başı çeker

-
-
viski için nasıl desem zenginler gibi yurtdışına gidip tadım testi yapma imkanım olmadı ama tekellerde satılan çoğu viskiyi içmişimdir. açıkcası herhangi bir aroma ayırt edebildiğimi söyleyemem. sigara içip viski tadımlarını yorumlayan adam kim olursa olsun ağır sallıyordur. yüzde kırk alkollü olan bir içkide falanca tad aldım numarası yapmayın. yada yapın siz bilirsiniz banane.
aslında en temizi bira.
-
kolonya'ya su karıştırınca aynı rakı gibi beyaz opak renk oluyo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Günaydın. Nasılsın bugün, baş ağrısı var mı?
-
Alkol boştur genel olarak. Sorun bunu çok matah birşey gibi görenlerde.
-
Kireçli su gibi tadı viski şarap konyak cin veya en azından vodka gibi şeyler varken yani söz düşmez rakıya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boş değil de zahmetli ya. Yok mezesi yok ıvır zıvır.
Nasıl içiyorsunuz alkollü içecekleri valla şaşırıyorum :)) alkollü kokteyl dışında alkol içemiyorum, gerekte yok zaten bana göre.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yok hocam alkolün yanında dengeli su alırsan kolay kolay baş ağrısı yaşamazsın. bira başına 1 bardak su içerim. yüksek alkollülerde ise içebildiğim kadar su içerim oranlarsak 100 ml yüksek alkollü içki başına 500 ml içerim.
-
evet kesinlikle katılıyorum.
-
rakı harici aslında çok meze olayı yok. çeşidine göre en fazla kuruyemiş,cips,çikolata falan.
rakıya karşı fena nefretim var ama yine olursa içiyorum meze aramadan. atom olmadan içmem,acuka lazım yok haydari yok şakşuka vs vs.
fazla abartmamak lazım rakının yanına yoğurt/peynir veya mevsimine göre ayva veya kavun yeterli.
içebilen sek veya sadece suyla içsin tırıvırı yapmasın.
-
valla bende hocam.
-
Ben onları bile hazırlamaya üşeniyorum bazen. Yoksa karpuz kavun peynir koy geç dediğin gibi.
kanka sen profesyonel sarhoşsun tebrik ederim. bende hep derim şu zıkkımı çıkarken bol bol su için diye. dün su içmeyi unutmuşum direkt başağrısı ile uyandım üzdü. bi de alkol öncesi ve ertesi gün C vitami çakıyorsun bir şey kalmıyor
-
tekila tek geçerim.. olsa da şöyle arka arkaya atsam iki-üç shot
-
Yanılıyorsunuz hocam, Rakı ve benzerleri belki de dünyadaki en sağlam içkilerdendir. Hepsini geç rakının bir kültürü var. Rakı balık gibi kavramlar var. Sırf bu masa kurma kültürü yüzünden bile içilir rakı. Diğer çoğu içkide böle bir kültür olmadığından o masadaki başrol değildir. Rakı ise başroldür.
-
Yav ne kültürü hocam mekandan yeni geldim eve bomboş birşey yemin olsun içmicektim ısrar üzerine 3 kadeh içtim.
Masa kurma muhabbetini hiç sevmiyorum alt tarafı 100 lük söyledik 7-8 çeşit meze dizdiler. Ne gerek var? Rakı fiyatina yakın meze parası ödediler 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evde parça parça kalan rakilar duruyor aşağı yukarı 1 litre bir daha içmiyecem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam biraz biyoloji bilmek yetiyor. Vücut alkolü parçalamak için su kullanıyor eğer sen yeterli su içmediysen vücudun dehidrasyona uğruyor buda kalktığında baş ağrısına sebep veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- eski öğretmenimi nasıl bulabilirim
- modiwake yan etkileri
- 15 cent kaç tl
- üzerlik tohumu kullananlar yorum
- dermovate saç losyonu yorum
- ets 2 türkiye haritası
- prompt mühendisliği nedir
- telegram indirim
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X