Şimdi Ara

En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lahmacunu, kebabı çoğu yemeğimizin kökeninde eski ortadoğu orjinli arap yemekleri olduğu gerçeği. hatta et yemeklerinin çoğu öyle.


    hatta lahmacun arapça etli hamur gibi birşeydi.



    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması


    ahanda gömdüm 1 tane



    selam ve dua ile




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 15 Aralık 2023; 23:49:43 >



  • Yarasın abi.. bende biraz önce parayı buldum canım anam köfte ile patates yaptı ailecek yedik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk mutfağının çok sayıda güzel yemeği var ve Arap mutfağının yansıması değiliz asla. Araplarda gayet meşhur olan bazı yemekler bizde hiç ama hiç bilinmiyor. bizim en iyi yemeklerimizin bi kısmını Araplar hiç bilmezler. mesela Yunan mutfağı da neredeyse bizim kopyamızdır.

    et+hamur olayına gelince, zaten karasal iklim olan yerlerde hep buğday+et yemeği olur. mesela Balkanlar'dan Çin'e kadar her ülkede mantı var ve hepsi de kendi adlarını koymuşlar. biri demiş boşnak mantısı, diğeri demiş tatar mantısı, hangi ülkeye gidersen git "X mantısı" X yerine o ülkenin adını yaz, emin ol orada o mantı yemeği vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Dünyanın en iyi mutfağına sahibiz gerçekten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afiyet olsun kardeşim ana yemeği gibisi var mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaa bu arada geçenlerde Kadıköy'de farklı bi yere gidelim dedik arkadaşla, ordaki orta asya mutfağı restoranlarını gördük ve daldık. annem evde şu buharda mantı yemeğini yapar ve güzel de olur (delikli tencerede yapılan) o mantıdan istedik, menüde fotoğraflar var. yemin ederim tüm yemekler aynı. hamur ve et. üç farklı yemek söyledik iki kişi ortak yedik. söylediğimiz üç yemek aslında aynı şeyin fırında, buharda ve yağda kızartılarak pişmiş halinden ibaretti.

    zerre lezzet alamadım. annemin yaptığı tatar mantısında iç dolgu olarak kıymanın yanında patates, havuç falan da katıyodu. fakir işi diye kızıyodum. sırf kıyma-et olunca daha lezzetli olur diyodum. bu restoranda iç dolgular hep kıymadan-etten ibaretti, ama lezzet sıfır.

    nedendir bilmem bizim lahmacunumuz ve kıymalı pidemiz çok güzel oluyo, bu restoranda yediklerime kıyasla. temelde hepsi hamur+et ama bizimkiler bi şekilde lezzetli yapmayı becermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Aralık 2023; 0:4:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok abim ana yemeği çok güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    orta asyada pek yemek kültürü yok. göçebe kültür. bizde yerleşik medeniyetlerin kesişim noktası olduğu için bin yıllık geleneklerin devamı, harmanlaması var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 16 Aralık 2023; 0:5:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • annemden öğrendiğim bi meze var, aslında taze börülce ile yapılıyo ama taze börülce zor bulunduğu için ben kuru börülce ile taze fasulye kullanarak yapıyorum. bu ikisini kaynatıyosun, sonra işte zeytinyağı ve limon ekliyon. sonra da havanda dövülmüş ceviz ekliyon. bunu hep yaparım, bi yapışta 7-8 saklama kabı kadar çıkar. dolaba atıp her öğünde yemeğin yanına bi saklama kabı açar yerim. 10 gün falan gidiyo bi yapışta. hem doyurucu hem de muazzam lezzetli birşey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyeliler gelince felafel denilen şeyle tanıştık. resmini görünce bi baktım, lavaşa sarılmış yeşillik ve içinde de felafel topları. çoooook saçma sapan birşey gibi geldi. bunu kim yerki dedim kendimce.

    sonra düşündüm, ben çiğköfte dürüm yiyorum ve çok seviyorum. aslında format olarak felafel ile çiğ köfte dürüm farklı şeyler değiller. biri çiğ bulgurdan diğeri pişmiş nohuttan yapılıyo, onun dışında fotmat bire bir aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    benim annemde iyi yemek yapar. arnavut böreği güzel oluyor. herşeyin böreğini yapıyor arnavutlar.(genel olarak balkanlar) ıspanak, patlıcanlı kıymalı, pırasa, ısırgan otlu, pazılı.


    ben en çok ıspanak, pazılı ve ısırganlıyı seviyorum. birde arnavut yemeği olarak elbasan yapar belki duymuşsundur güzel bir et yemeği. herkese hitap etmeyebilir ama.


    yoğurtlu, yumurtalı falan.


    aha bu



    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 16 Aralık 2023; 0:15:38 >




  • Şarabı da içseydin.

  • Elbasan'ı hiç duymadım. ama görsellere baktım da, ben bunu işyeri yemekhanesinde birkaç kez yemiştim sanırım.

    hocam bide bizde hamur-makarna gibi şeyler genelde fakir işi olarak görülür ama aslında bunlar yemeğe ciddi lezzet katıyolar çünkü karbonhidrat lezzetlidir. mesela fırında balık yaparken tepsinin boş kalan yerlerine patatesi dağıtmazsam olmaz. aynı şekilde makarna öğrenci yemeği deriz ama benim önce haşlayıp sonra kavurarak yaptığım bi makarnam var, dehşet lezzetli bişey.

    bu arada bizim İzmir Tire'nin şiş köftesi vardır. tadı diğer hiçbir köfteye benzemez. değişik ve çok güzel bi tadı var. büyük Migros'lara geliyo Tire'den, Tire Kooperatifi Şiş Köfte adıysa satılıyo. denk gelirseniz mutlaka alın, asla pişman olmazsınız. market köfteleri çöptür benim gözümde çünkü marketteki marka olan köfteler hep kötü yağ ile yapılmış ve berbat kokan şeyler oluyolar. ama bu Tire Koop'un şiş köftesi asla öyle değil, bizzat memleketten geliyo yani biz kendimiz de Tire'de aynı köfteyi alıp yeriz.

    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması

    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması

    ben AVM'lerde falan Migros'lara girip bakarım hep, bu köfteden gelmişse hemen toplarım. bi gidişte 4 paket aldığım oluyo. çok seviyom.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Aralık 2023; 0:27:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    yemiştim hocam evet baya lezzetli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi evvela buradaki yanlışları düzeltelim. Ortadoğu diye bir yer yoktur, o isim İngilizler'in uydurmasıdır. Burası Mezopotamya bölgesidir.


    İkinci olarak, Türk yemeği, Arap yemeği diye bir şey de olmaz, yemekler bölgeseldir.


    Lahmacun ismi Arapça'dır, ama bu yemek Güneydoğu Anadolu topraklarına özgüdür, Arap bölgelerinde pek de göremezsin. Benzer bir şeyler görürsün belki ama öylesini göremezsin.


    Yani, döner de, lahmacun da, pide de, kebaplarımız da, vs. Anadolu menşelidir. İlla ki çevre coğrafya ile etkileşim vardır, ama bu coğrafyada son hallerini almış, bu lezzeti kazanmışlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 26 Mayıs 2024; 16:51:18 >
  • spider-pro S kullanıcısına yanıt

    Lübnanda ve ermenistandada varmış. birebir aynı neredeyse




    Binlerce yıl boyunca, Orta Doğu'nun yassı ekmekleri geleneksel olarak ya tandırlarda ya da Tava gibi metal tavada pişirilirdi. Genellikle et ve diğer malzemeleri sarmak için kullanılır, böylece pratiklik ve taşıma kolaylığı sağlardı. Orta Çağ'da büyük taş fırınların yaygın olarak benimsenmesinden önce, et ve diğer malzemelerle doldurulmuş veya süslenmiş yassı ekmekler genellikle ayrı ayrı pişirilirdi. Bu tür çeşitli yemekler, Osmanlı İmparatorluğu'nun etkisi altında olan bölgelerde, Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve bölgedeki diğer ülkelerde popüler hale geldi. Lahmacun gibi belirli bir tip, baharatlı kıyma ile doldurulmuş ince yassı ekmek örneği, bu tür yemeklerin bir örneğidir.[9][10]


    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması


    Osmanlı Mutfağı denilebilir genel olarak. doğrusuda bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 26 Mayıs 2024; 16:56:46 >




  • Tekrar ediyorum. Madem tarihi bilgi veriyorsun, bari o zaman Orta Doğu terimini kullanma. Bu sömürgeciliği kabuldür bana göre. Çünkü sömürgecilerin sana taktığı isimleri kabul ediyor ve kullanıyorsun.


    Lütfen Wikipedia'yı bana kaynak olarak gösterme. Öyle bir kaynak olamaz. Doğru yazsa bile kaynak olarak kabul edilmez.


    Son olarak, zaten bu tür yemeklerin Osmanlı'dan önce olması imkansız. Zira domates ve biber Amerika'dan geliyor. Amerika bilinmezken bunlar da yoktu, haliyle bu yemekler de yoktu demeyeyim, büyük ihtimal vardı, ama bu şekilde değildi.


    O resimde gösterdiğin ise, zaten adamlar yaparken Türkiye'yi referans gösteriyorlar. Yani o çeşit lahmacun Lübnan'a özgü değil Anadolu'ya özgü bir yemektir. Nasıl ki Çin yemeğini Türkiye'de yapınca Anadolu yemeği olmuyorsa bu da öyledir.


    Lübnan'a özgü olan lahmacun ahan da budur, o değil:



    En güzel yemeklerimizin arap yemeği olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 29 Mayıs 2024; 5:1:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.