İyi akşamlar elimde via çipsetli pm8m3-v (ms-7211) modelli anakartı bulunmakta. Bilgisayarı başlattığım zaman önce raid bios diye bir şey çıkıyor orada tab tuşuna bastığım zaman "the number of disks is not adequate to create a RAID" yazısı yani Raid yapmak için yeterli sürücünüz bulunmamaktadır diyor. Sonuç olarak format atmak istediğim de önyüklemeyi yaptıktan sonra çıkan ekran da kullanım koşullarını kabul ediyorum diyorum ama ondan sonra sisteme bağlı harddisk bulunmadı deniyor. Bu sorunla karşılaşıp çözebilen var mı acaba? Ya da önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkürler. Bios awardbios cmos mevcut ama orada satayla alakalı herhangi bir şey yok.
başlangıç disketi oluşturman lazım bildiğim kadarıyla
En kestirme yol, XP kurulumunda; sata disk sorunu yasayanlar icin biostan ahci' yi kapatmak XP kurulumundan sonra, driverlerin ve raid driverinin kurulumundan sonra tekrar biostan ahci açılabilir veya açılmadan da kullanılabilir. Biostaki yeri anakartınızın modeli ve bios tipine göre değişir, birkaç örnek verecek olursak;
"Bios - Config - Select Serial ATA (SATA) - Compatibility" "BIOS - Advanced - Onboard Devices Configuration - Configure SATA as - AHCI" iken bunu IDE yapın.
Yorumlar için teşekkürler dediklerinizi yaptıktan sonra sonucunu buraya yazacağım.
Sorunu çözdüm arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar için genelde sanırım msi anakartlı via çipsetli makinalarda olabilir eğer xp kurulumda harddisk gözükmüyorsa msi'ın sitesinden ya da ilgili anakartın sitesinden sata sürücülerini diskete kaydedin. Sonra xp kurulumuna başladığınız zaman, başlangıçta karşınıza gelen "üçüncü parti ya da scsi yüklemek için F6'ya basın" uyarısını dikkate alarak F6'ya basın sonra karşınıza çıkan ekranda "S" ye basarak xp ya da yükleyeceğiniz windows'un sürücüsünü yükleyin. Ondan sonra kurulum sorunsuz devam edecektir. Yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler.