Şimdi Ara

Ssd için ahci ve raid modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingston hyperx 3k ssd aldım üstünde yazılan hızları vermiyor ahci modunda.Raid olarak kursam sorun çıkarır mı? Raid hızlı diyorlar ama sadece 1 tane ssd'm var.Raid modunda kurulum yapabilirmiyim? Ya da maksimum hıza erişmek için başka ne yapabilirim? Windows açılırken topların birleşmeden açılmasına takmış durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapresyonik -- 18 Mayıs 2014; 0:34:43 >

• Rapresyonik R kullanıcısına yanıt
    1 ssd yi tek başına nasıl raid yapmayı düşünüyosun. Öyle bir imkanın yok.

Anakartının marka ve modelini yazarmısın. Ssd yi sata 3 portunamı taktım ahci açık kurulum yaptınmı.

Crystaldiskmark ve atto ile bi test yapıp görüntüsünü atarmısın.
  • Gigabyte 990XA-UD3 anakartım var.Sata3 ile ahci modda kurulun yaptım

• Hocam degerlerin sata 2 degerleri.

Anakartının tüm portları sata 3. Sata veri kablonda bir sorun olabilir. Sata kablonu değiştir.

Ama rastgele okuma yazmada bi sorun yok. Windows açılırken topların birleşmesini pek kafaya takma.

Işletim sistemin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Hocam degerlerin sata 2 degerleri.

Anakartının tüm portları sata 3. Sata veri kablonda bir sorun olabilir. Sata kablonu değiştir.

Ama rastgele okuma yazmada bi sorun yok. Windows açılırken topların birleşmesini pek kafaya takma.

Işletim sistemin nedir?

İşletim sistemim windows7 64 bit.Anakartımın içinden çıkan sata 3 ile bağladım.Bütün portlara taktım yine aynı.Anakartta zaten sata 2 portuda yok.Birazdan windows8 ile test edeceğim konuya ona göre dönerim.Teşekkürler yorum için
    amd anakartlar bu konuda biraz başarısız inşallah durum böyle değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

amd anakartlar bu konuda biraz başarısız inşallah durum böyle değildir

İçimi kararttın şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd anakartlardaki başarısızlık dogal olmayan satalarda değil mi? marvelin yada jmicronun kontrolcülerinden kaynaklanıyor. ama bu anakartın bütün sata portları dogal port. acaba bunlardada mı sorun çıkıyor.

@Rapresyonik

windows 8 kurulumdan sonra şu ayarları deneyerek açılışa bakarmısın.

Denetim Masası>Güç Seçenekleri>Güç dügmelerinin yapacaklarını değiştirin>Şuanda kullanılmayan ayarları değiştir tuşuna bastıktan sonra gelen ekranda altta kapatma ayarları altında Hızlı başlatmayı aç (önerilen) kutucuguna tık koy. Değişiklikleri kaydet de. pc yi resetle. Oraya tık koyduktan sonra pc daha hızlı açılacak. ama yeniden başlatmada etkili olmayacaktır. Sadece pc kapalı iken açılırken etkili olacak.

Ssd için ahci ve raid modu Buradaki kutucuga tık koy.

• valla olabilir hocam amd anakartlarda çok üst düzey almadıkça hep ucuzculuğa kaçıyorlar ve çok kaliteli kartlar çıkmıyor maalesef ortaya intelde 250 liraya aldığım anakartla SSD siz windows 8' de 8 saniyede açıyordum sistemi sen düşün artık.ve nerdeyse her teknolojiyi destekliyor. OC Genie vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Mayıs 2014; 15:11:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapresyonik

Gigabyte 990XA-UD3 anakartım var.Sata3 ile ahci modda kurulun yaptım

Ah ah keşke konu açsaydınız ssd yi alırken , hyperx ve 840 evo amd ile uyumsuz çalışabiliyor çünkü kuzey köprüsüne tam destek vermiyor , değerleriniz sata2 değerleri gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios güncel değilse bi bios güncellemesi yapınız.

anakartındada sorun olabilir. Sizin anakart Revizyon kaç.

Benim bildigim gigabyte anakart kesinlikle alınmaması. Adamların çıkarttıkları her anakart sorunlu. Adamların bütün anakartları Rev1.-Rev2. diye gitmekte. Bi modelin ilk çıkan versiyonu mutlaka sorunlu.Hatta ikincisi bile sorunlu oluyor. nasıl iştir anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Bios güncel değilse bi bios güncellemesi yapınız.

anakartındada sorun olabilir. Sizin anakart Revizyon kaç.

Benim bildigim gigabyte anakart kesinlikle alınmaması. Adamların çıkarttıkları her anakart sorunlu. Adamların bütün anakartları Rev1.-Rev2. diye gitmekte. Bi modelin ilk çıkan versiyonu mutlaka sorunlu.Hatta ikincisi bile sorunlu oluyor. nasıl iştir anlamış değilim.

aynılarını birebir yazdığım zaman bana " daha iyi ya işte adamlar boş durmuyor kartı güncelliyor buda kullanıcının işine gelir " yazmışlardı yahu bu iş şaka mı ? rev1 ' i alanlar kurban o zaman bir firma bu kadar beceriksiz iş yapar mı ? bir kere çıkarır o iş biter... MSI ' a bak ASUS ' a bak böyle birşey varmı ?
  • Rev 1.1 anakartım
  • He ya adamlar boş durmuyor çalışıyorlar. İlk çıkan model sorunlu o modeli alan kullanıcının zararını kim karşılayacak. Gigabyte Ücret değişim yapıyorda bizim haberimiz mi yok. Sen bozuk kartı çıkar test etmeden sat. Kar üstüne kar koy. Son tüketici bi dünya para ödeyerek magdur olsun. Peşine rev.1 çıkar. onuda üstüne kar koyarak sat. Onun peşine rev1.1 çıkar. onun peşine rev.2 çıkar. onun peşine rev.2.1 çıkar. onun peşine 3.0 çıkar. sat babam sat. ilk çıkan kartı alanlar ne olacak. öyle sorunlu bir şekilde kullanmaya devam. Milletimiz koyun.

OH VALLA GİGABYTE ÇALIŞIYOR HELAL OLSUN ADAMLARA. BİZİM TÜKETİCİMİZDE KERİZ

Asusun p8p67 modelinde usb kontrolcüsünde bi sorun olmuştu. Kontrolcü değiştirilerek revizyon b3 çıkartmıştı. İlk çıkan modelleri alan kullanıcıların elindeki sorunlu kartları ücretsiz bir şekilde yenisi ile değiştirmişti. Helal olsun asusa. Eger gigabyte de böyle bir şey yaptıysa lütfen beni bilgilendirin.

rev 1.1 ile rev 3.0 arasındaki farkı anlayamadım.
  • Arkadaşlar şöyle bir konu buldum mutlaka dikkatlice okuyunuz.

http://forum.donanimhaber.com/m_55504103/tm.htm
  • @nmm1716 O ayarı biliyorum load ekranı 1 saniye bile görünmüyor açılırken.Az önce yine test ettim windows7 ve 8'de değerler 450 mb civarında çıktı.550 mb okuma hızlarına erişemeyecek miyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapresyonik

Gigabyte 990XA-UD3 anakartım var.Sata3 ile ahci modda kurulun yaptım

Sizin aldığınız bu değerlerin hemen hemen aynısını Sandik ultraplus 128 gb ile alıyorum.Sizinki hiç normal değil
    Ss koyarım eve geçince.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam test yaparken arkada çalışan virüs programı tarzı programları durdurup ve varsa başka hdd leri çıkartıp yaparmısın.
  • Setup>>>MB Intelligent Tweaker>>>Advanced Frequency Settings>>>Advanced CPU Core Features>>> C3/C6 State Support >>>Disable

yapıp sonuçları bize söyler misin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.