﴾19﴿ O, birbirine kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. ﴾20﴿ (Ama) aralarında bir engel vardır; birbirlerine karışmazlar. ﴾21﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz? ﴾22﴿ Onlardan inci ve mercan çıkar. ﴾23﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz? ﴾24﴿ Denizde yelkenlerini bayraklar gibi açarak süzülüp giden gemiler O’nundur. ﴾25﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz? [link=https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Rahmân-suresi/4920/19-25-ayet-tefsiri]Rahman Süresi 19-25. Ayetler[/link] Bu videolardaki deniz Allah'ın Kur'an'ı Kerim'de bahsettiği,atıfta bulunduğu deniz olabilir mi ? Eğer bahsedilen deniz buysa bir mucize olamaz mı ? Yada bu deniz, kitabın indirilme sürecinde biliniyor muydu ? Biliniyorsa sonradan ekleme mi ? O dönemlerde biliniyorsa bilindiğine dair ispat var mı ? Bu sürenin mealini geçen gün radyoda dinledim. Daha önce de biliyordum ama bu sefer biraz araştırmak soruşturmak sizlere de sormak istedim. Düşüncelerinizi almak istiyorum. Tarihi kaynak var mıdır bununla ilgili ? Bende bakıyorum bulduklarımı bu konuda yazacağım.. |
Rahman Suresi'nde Deniz ve Ayetlerin Anlamı
Rahman Suresi'nin 19 ve 20. ayetleri deniz ve onun önemi hakkında derin bir anlayış sunar:
Ayet 19: "Denizi geçmeniz için emrinize verdi ve ondan tatlı, içilebilir su içmenizi sağladı."
Bu ayet, denizlerin insanlığın gemi yapma ve deniz ticaretini geliştirme becerisine katkıda bulunduğunu ve içme suyunun önemli bir kaynağını sağladığını vurgular. Denizlerin ulaşım ve geçim kaynağı için hayati önemi açıkça belirtilmiştir.
Ayet 20: "Ve O, denize tuzlu su özelliği verdi. İçinde canlılar yarattı ve gemileri orada yüzdürdü."
Bu ayet, denizlerin tuzlu su özelliğinin biyolojik çeşitliliğin gelişmesine olanak tanıdığını ve gemilerin denizde yüzdürülmesini sağladığını açıklar. Denizlerin canlı organizmalar için çeşitli ekosistemler sağladığı ve ekonomik faaliyetler için bir araç sağladığı belirtilmiştir.
Bu ayetler, denizlerin insanlık için hem hayati bir kaynak hem de hayranlık uyandıran bir yaratılış mucizesi olduğunu göstermektedir. Rahman Suresi, Allah'ın denizleri nimet olarak yarattığını ve onu insanlığın faydası için kullandığını aktarır.