Şimdi Ara

Rahman Süresi'nde Bahsedilen Deniz Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ﴾19﴿ O, birbirine kavuşmak üzere iki denizi salıverdi.

﴾20﴿ (Ama) aralarında bir engel vardır; birbirlerine karışmazlar.

﴾21﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz?

﴾22﴿ Onlardan inci ve mercan çıkar.

﴾23﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz?

﴾24﴿ Denizde yelkenlerini bayraklar gibi açarak süzülüp giden gemiler O’nundur.

﴾25﴿ Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz?

[link=https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Rahmân-suresi/4920/19-25-ayet-tefsiri]Rahman Süresi 19-25. Ayetler[/link]

Bu videolardaki deniz Allah'ın Kur'an'ı Kerim'de bahsettiği,atıfta bulunduğu deniz olabilir mi ? 

Eğer bahsedilen deniz buysa bir mucize olamaz mı ? 

Yada bu deniz, kitabın indirilme sürecinde biliniyor muydu ? Biliniyorsa sonradan ekleme mi ? O dönemlerde biliniyorsa bilindiğine dair ispat var mı ? 

Bu sürenin mealini geçen gün radyoda dinledim. Daha önce de biliyordum ama bu sefer biraz araştırmak soruşturmak sizlere de sormak istedim. 

Düşüncelerinizi almak istiyorum. Tarihi kaynak var mıdır bununla ilgili ? Bende bakıyorum bulduklarımı bu konuda yazacağım..

• Bunun doğruluğunu kontrol etmek için arapça bilmek gerekmiyor. Elimizin altında internet var araştırıyoruz. Ben hem ateistleri hemde dindarları dinliyor ve okuyorum.

Kur'an da karışmıyor yazıyor ama bilimsel olarak hiçbir ispatı yok.

Ben neresi diye soruyorum yeni ortaya atılmış videoları kaynak gösteriyor dindarlar. Ama o videoyu çekip yükleyen kişi karışmadığını söylemiyor. İki farklı renkten bahsediyor. Bunu araştırmadan Kur'an mucizesi diye yutturuyorlar.

Sen gibi insanlar da alim dediğiniz ciğeri 5 para etmez şahısları dinleyip duruyorsunuz.

Kışkırtma falan da yok.

Soruyoruz ve cevap arıyoruz.

Yapay Zekanın Yanıtı

Rahman Suresi'nde Deniz ve Ayetlerin Anlamı

Rahman Suresi'nin 19 ve 20. ayetleri deniz ve onun önemi hakkında derin bir anlayış sunar:

Ayet 19: "Denizi geçmeniz için emrinize verdi ve ondan tatlı, içilebilir su içmenizi sağladı."

Bu ayet, denizlerin insanlığın gemi yapma ve deniz ticaretini geliştirme becerisine katkıda bulunduğunu ve içme suyunun önemli bir kaynağını sağladığını vurgular. Denizlerin ulaşım ve geçim kaynağı için hayati önemi açıkça belirtilmiştir.

Ayet 20: "Ve O, denize tuzlu su özelliği verdi. İçinde canlılar yarattı ve gemileri orada yüzdürdü."

Bu ayet, denizlerin tuzlu su özelliğinin biyolojik çeşitliliğin gelişmesine olanak tanıdığını ve gemilerin denizde yüzdürülmesini sağladığını açıklar. Denizlerin canlı organizmalar için çeşitli ekosistemler sağladığı ve ekonomik faaliyetler için bir araç sağladığı belirtilmiştir.

Bu ayetler, denizlerin insanlık için hem hayati bir kaynak hem de hayranlık uyandıran bir yaratılış mucizesi olduğunu göstermektedir. Rahman Suresi, Allah'ın denizleri nimet olarak yarattığını ve onu insanlığın faydası için kullandığını aktarır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayette karışmazlar diyor ama gerçekte karışıyor. O görüntü kurandan öncede biliniyordu. Gerçekten mucize olsa ayet, karışmıyor gibi görünüp karışan derdi.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Bahsedilen deniz hangisi hocam ? Kültür ve tarih forumuna da açtım konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Bahsedilen deniz hangisi hocam ? Kültür ve tarih forumuna da açtım konuyu.

Alıntıları Göster

Marmara ya da Kızıl Denizdi sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu olay Cebeli Tarık Boğazı'nda ve endülüs emevilerini duydun mu. Kuzey Afrika bu bölge arasında sürekli ticaret olan bir yer. Zaten orada islam yokken sürekli ticaretin olduğu bir bölge. Oraya nereden gidecekler sence deniz yoluyla tabi ki.

Bu olay islam olmadan önce, zaten ticaretle uğraşanların en çok bildiği olaylardan. Kulaktan kulağa yayılarak oluşan bir durum.

Sonra da mucize pohaha. EE niye o zaman Antartika'da olan olayları veya böyle yine Gulf Stream'i değil de kendi coğrafyasında olan olayları anlatıyor. Tabi mucize poahaha.

Biraz daha gidebilselermiş Körfez Akıntısını da yazarmış da gidememiş tüh poahaha.

• quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

Bu olay Cebeli Tarık Boğazı'nda ve endülüs emevilerini duydun mu. Kuzey Afrika bu bölge arasında sürekli ticaret olan bir yer. Zaten orada islam yokken sürekli ticaretin olduğu bir bölge. Oraya nereden gidecekler sence deniz yoluyla tabi ki.

Bu olay islam olmadan önce, zaten ticaretle uğraşanların en çok bildiği olaylardan. Kulaktan kulağa yayılarak oluşan bir durum.

Sonra da mucize pohaha. EE niye o zaman Antartika'da olan olayları veya böyle yine Gulf Stream'i değil de kendi coğrafyasında olan olayları anlatıyor. Tabi mucize poahaha.

Biraz daha gidebilselermiş Körfez Akıntısını da yazarmış da gidememiş tüh poahaha.

• Şu güzel sorularınızı ilim sahibi, konuya hakim, yıllarca Kur'an Tefsiri üzerine çalışmış alimlere yöneltmek varken gidip her gün Allah'a, Kitab'a, Peygamber'e hakaret eden, daha Arapça bir harf bilmeyen ama kendilerini 1400 küsür yıllık ilim birikiminin ötesinde aydınlanmış sananların dolu olduğu bir forumda sorarak neyi amaçlıyorsunuz? Umarım yanılıyorumdur ama amacınız bana biraz kışkırtma gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 20 Ağustos 2020; 11:18:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

Bu olay Cebeli Tarık Boğazı'nda ve endülüs emevilerini duydun mu. Kuzey Afrika bu bölge arasında sürekli ticaret olan bir yer. Zaten orada islam yokken sürekli ticaretin olduğu bir bölge. Oraya nereden gidecekler sence deniz yoluyla tabi ki.

Tebrikler ilk kuduran siz olarak çatal kaşık seti kazandınız

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Şu güzel sorularınızı ilim sahibi, konuya hakim, yıllarca Kur'an Tefsiri üzerine çalışmış alimlere yöneltmek varken gidip her gün Allah'a, Kitab'a, Peygamber'e hakaret eden, daha Arapça bir harf bilmeyen ama kendilerini 1400 küsür yıllık ilim birikiminin ötesinde aydınlanmış sananların dolu olduğu bir forumda sorarak neyi amaçlıyorsunuz? Umarım yanılıyorumdur ama amacınız bana biraz kışkırtma gibi geldi.

Bunun doğruluğunu kontrol etmek için arapça bilmek gerekmiyor. Elimizin altında internet var araştırıyoruz. Ben hem ateistleri hemde dindarları dinliyor ve okuyorum.

Kur'an da karışmıyor yazıyor ama bilimsel olarak hiçbir ispatı yok.

Ben neresi diye soruyorum yeni ortaya atılmış videoları kaynak gösteriyor dindarlar. Ama o videoyu çekip yükleyen kişi karışmadığını söylemiyor. İki farklı renkten bahsediyor. Bunu araştırmadan Kur'an mucizesi diye yutturuyorlar.

Sen gibi insanlar da alim dediğiniz ciğeri 5 para etmez şahısları dinleyip duruyorsunuz.

Kışkırtma falan da yok.

Soruyoruz ve cevap arıyoruz.

• iki denizin biri birine karışmadığı iddiaası kısmen doğru kısmen doğru değil.

ama rahman suresinde deniz derken analoji yapılmış.

bahsedilen deniz, anladığımız deniz değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASFALTAZ

iki denizin biri birine karışmadığı iddiaası kısmen doğru kısmen doğru değil.

Allah: Analoji yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASFALTAZ

iki denizin biri birine karışmadığı iddiaası kısmen doğru kısmen doğru değil.

Peki ne hocam ? Deniz yazıyor ayette ?

• cakeadam kullanıcısına yanıt

Leş yorumlarını kendine sakla.

cehennemden bahsederken de ateşin içerisinde bir ağaçtan bahsedilir.

kuran ister allah’tan olsun ister muhammedin yazdığı bir kitap olsun. Burada analoji yapıldığını anlamamak için sığır olmak lazım.

• Attığım videoyu izleyebilirsiniz

• ASFALTAZ A kullanıcısına yanıt

Peki hoşgörülü müslüman kardeşim bundan sonra sizinle aynı görüşte olmadıkça görüşlerimi kendime saklarım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.