Arkadaslar kıs geliyor diye gecen gun devirdaimde koydurmadıgım antifirizi koydurdum sanayide. Ama Ankaraya giderken elmadag bayırını cıkarken araba zorlandıgı icin 120-130 lardaydım baktım hararet kırmzıya yaklasmıs. Devri 3000 un altında surunce dustu. Forumlarda baktım sahte hararet deniyor. Antifirizden sonra oldu. Motorda hava nın alınması gerekirmis. Bunu nasıl yapacagım?Yarın ankaraya donecegim gozum hararet te olmasın istiyorum. normal 90-100 de giderken hicbirsey yok.
Sehir icide bisey olmuyor. Kesin sogutma sisteminde hava var ve ondan.Fordun forumlarını okudum. Zor degilse ben yapacagım.
Focus 1 lerde kesinlikle iyi bir usta bulup havayı aldırın diğer sistemlere benzemez bilen biri yapması lazım....Biraz uğraştırır ama hararet yapması çok zordur...
hararet yapmaz ise onemli degil. Sadece rampada uzun sure 3000 devirlerde ve ustunde gidince kırmızıya yaklasıyor. Belkide zamanla gecer. Yada radyatörün ustunde musluk falan yokmudur.?Ordan alsam.
Ben ne yazıyorum sen ne diyorsun...kendi bildiğini yap o zaman......Kullanmasam yazmazdım zaten...Çoğu zaman servis bile havasını alamaz usta değillerse....
kızma kardes ben alacagım demedimki .Bugun ankaradan geldim. Radyatörün hortumlarından biri ılıktı diğeri sıcacıktı. Hava oldugu kesin. Bu hafta sonu ankaraya gidecegim sasmazda bulurum iyi bir usta herhalde. Ama bu kadar neden zor anlamadım. Kapalı bir devrede. Heryerde bu yazıyor. Zor zor ucak degil ya bu mubarek.
Hararet yapması çok zordur ve de kapalı sistem olmasından kaynaklanıyor zaten...1-2 saat sürüyor hava alma olayı....diğer sistemlere pek benzemiyor...tecrübeyle sabittir....Kızmak ne demek amaç yardımcı olmak.....
ihmal etme sahte felan sanarsın hararet yaptırma araca