Şimdi Ara

Focus 2.5 halının altına su alma sorunu (kronik önemlidir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 model focus titanyum dizel sedan aracım var. Aracın ilk sahibiyim.

focusla ilgili çok uyuz bir su alma sorunu var bir çok konuda işlendi ancak biraz daha detay vermek istiyorum.

Öncelikle focuslarda klima tahliye suyu orta konsolun sağ tarafından (yolcu mahalli) yapılmaktadır. tahliye borusunun konsolla birleştiği yerde plastik
    bir aparat mevcut genelde belli bir süre sonra içten kırılıyor. Tamir etmenin hiç bir yolu yok çünkü aparat tek kullanımlık dişler tek taraflı olduğu
    için sökmek isterseniz bütün dişleri kırmanız gerekiyor. yani söküp tamir etseniz bile (silikon vs) tekrar yerine takmanız mümkün değil. bu uyduruk
    plastik aparat 200 tl civarında serviste değişiyor. İşin uyuz tarafı su halının altında bulunan keçenin de altında girdiği için kolay kolay fark edemiyorsunuz.
    ancak arabada bir süre sonra kesif bir küf kokusu oluşuyor. halıda falan hiç bir ıslaklık yok çünkü orijinal halının altı sert bir malzeme ile kaplı olduğu için suyu
    yukarı vermiyor. ancak koku bir şekilde oluşmuş oluyor. Anlamanın tek yolu elinizi bir şekilde halının altına sokmak, ben bu şekilde buldum. bu durum focuslarda kronik bir
    sorun olduğu için herkese kontrol etmesini tavsiye ederim. Anlattıklarımdan da anlayacağınız gibi bu durum geçen sene başıma geldi ve sorunu çözdüm.

Ancak aynı durum başka bir şekilde tekrar başıma geldi. geçtiğimiz günlerde arabada tekrar koku oluşunca bu sefer şöfor mahallinin halısınında ıslak olduğunu gördüm
    halıyı kaldırıp altına baktığımda tam gaz ve fren pedalının ortasında bir kapakçık var bu kapak o kadar dandik monte edilmiş ki etrafında basit bir conta var ve zamanla bu conta
    eskiyor ve yağmurlu havalarda araç alttan su alıyor. zamanla keçe suyu çekiyor ve malum tekrar berbat bir küf kokusu. bence 2011 model öncesi tüm focus sahipleri bunun da kontorl etsin derim çunkü basit bir silikonla çözülebilecek bir durum. ama çözülmezse çok baş ağrıtıyor. Neyse gerekli yerleri silikonladım ve şu sıralar tekrar su alacak mı diye test yapıyorum.

Şimdi asıl konuya gelelim. bazı forumlarda halı ve keçenin kurutularak tekrar konduğuna dair bir çok yazı okudum genelde döşemeciler de bu yolu izliyor. Ancak halının altında bulunan keçe bir kere ıslanıpta küf yaptımı ne yaparsanız yapın kesinlikle kokudan kurtulamazsınız.
    şimdi su testlerimi yaptıktan sonra keçeyi atacağım. keçenin yerine ne koyabilirim diye baya bir araştırma yaptıktan sonra şu malzemeyi buldum. fiyatı uygun adetas yapı isminde bir firma satıyor. hem ses yalıtımı sağlıyor. hemde döşendiği zaman düz bir zemin elde ediliyor. Çünkü özellikle yeniden yapılan döşemelerde en büyük sorun zeminin bozulması orijinali gibi olmuyor. bir de genelde oto döşemecilerde bulunan keçeler çok dandik ve yetersiz. bu konuda yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Focus 2.5 halının altına su alma sorunu (kronik önemlidir) Focus 2.5 halının altına su alma sorunu (kronik önemlidir) Focus 2.5 halının altına su alma sorunu (kronik önemlidir) Focus 2.5 halının altına su alma sorunu (kronik önemlidir)

• Selamlar,
    Aynısı başıma geldi araçta bir koku vardı.Kokudan kurtulmak için arabanın tabanına kadar söktürdüm fark ettim ki aracın tabanında su var Hemen işlem yaptırdık arabanın su alma konusunu çözdük fakat kokudan kurtulamadık.Koltuklara kadar sinmişti koku.Şimdi ise sürekli oto kuaföre veriyorum arabayı kokudan kurtulmak için ama çıkmıyor.

Orijinalden alıntı: gnc_erdem

Selamlar,
    Aynısı başıma geldi araçta bir koku vardı.Kokudan kurtulmak için arabanın tabanına kadar söktürdüm fark ettim ki aracın tabanında su var Hemen işlem yaptırdık arabanın su alma konusunu çözdük fakat kokudan kurtulamadık.Koltuklara kadar sinmişti koku.Şimdi ise sürekli oto kuaföre veriyorum arabayı kokudan kurtulmak için ama çıkmıyor.

Halının altındaki keçeler ıslandıysa ne yaparsan yap koku gitmeyecektir.
    Ben ıslak keçeleri attım sonra halının koku yapan yerlerini yıkamacıda güzelce sildirdim.
    şimdi bu şekilde koku yapacak mı diye bekliyorum. Koku baya azaldı sanki tamamen emin olduktan sonra
    yukarıda gösterdiğim malzemeyi alıp halının altına döşeteceğim.

Kokudan kurtulmak istiyorsan halının altında bulunan keçeleri çıkarman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

quote:

Orijinalden alıntı: gnc_erdem

Selamlar,

Halının altındaki keçeler ıslandıysa ne yaparsan yap koku gitmeyecektir.
    Ben ıslak keçeleri attım sonra halının koku yapan yerlerini yıkamacıda güzelce sildirdim.
    şimdi bu şekilde koku yapacak mı diye bekliyorum. Koku baya azaldı sanki tamamen emin olduktan sonra
    yukarıda gösterdiğim malzemeyi alıp halının altına döşeteceğim.

Kokudan kurtulmak istiyorsan halının altında bulunan keçeleri çıkarman lazım.

Hocam benim aracımın tabanında sorun yok tabanını söktürüp yıkattırdım. Fakat o koku koltuklara sindi araç 3 kere oto kuaförüne girdi ve 3 ündede kokuyu çıkartamadık.Zannedersem keçeleri attım bu altında ufak ufak 4 parça vardı onları attım hep fakat dediğim gibi koltuklar çok inatçı çıkmıyor.

• merak etmeyin sorun az da olsa focus 3 lerde de var, ama belki sizin dediğiniz parça kırılması değilde, tahliye hortumunun çıkışının tıkanması demişler serviste..
    sileceklerin hemen aşağısında bulunan kocaman hava deliklerinden içeri ne girebiliyorda tıkanmaya sebep oluyor anlamıyorum.. o eleklerden giren parçacıkların zaten çıkıp gitmesi, tahliyeden düşmesi lazım

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio-1 Ön Cam Su Alma Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.