Şimdi Ara

Radyatör kapağını açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracı çalıştırmadan önce motor suyunun donup donmadigini kontrol etmek için radyatör kapağını açıp baksak herhangi zararı var mı? Havasinin alınması gerekir mi?

teşekkür ederim herkese.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hayır, sorun olmaz.

• Prokizya kullanıcısına yanıt
    tşk ederim cvbiniz icin

• Kapagi diş atlatmadan duzgun kapattiginiza sikica kapattiginiza emin olun sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsinden önce doğru güvenilir bir antifriz kullandığınıza emin olun. Bulunduğunuz coğrafya şartlarına uygun antifriz seçtiğiniz sürece o kapağı açmanız gerekmeyecek.

"Yılda 3 5 gün için ne gerek var" demeyin, soğutma sistemindeki tüm boruların ve metallerin korunması için de antifriz şart...

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Aracım kazalı hocam 187 bin km'de. 140Binde orijinal antifriz konulmuş. Sanırım sıkıntı yoktur. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için .

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzuna baktım. havlu sarın etrafına diyor diğer yerlere sıçramamasi için. Dediğiniz gibi kontrol de ederim. Sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıcak motorda eksilen suyu tamamlamak için radyatör kapağını açınca kaynar su üzerime fışkırdı.

Ellerim haşlandı derisi soyuldu...

• Soğukta açmanız iyi olmaz basınç altında kap, açtığınızda fışkırarak donabilir düşük ihtimal. Motor 50 drecede falan baksanız daha iyi lur.

• lynx006 L kullanıcısına yanıt

Hocam aracınızın markası ne? Neden radyatör yedek deposundan bakmıyorsunuz? Hiç Antifriz ölçümü yaptırdınız mı? En son 140 Bin Km de Antifiriz konuldu diyorsunuz, araç şu an 187 Bin Km de ise kaç yılda bu km yi yaptınız? Bunları önce cevaplayın ki, yardımcı olmaya çalışalım.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Kuzenim baktırdı kış başı -30 dedi. Ben aracı yeni aldım. Daha öncesinde almadan msj gondermistim bilgilerini öğrenmek için orda yazıyor. İ30 2012 model. Aslında yedek depo demek istedim. Genleşme kabı deniyor sanırım.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım. Ben de hata yapmamak için burdan soruyorum

• Radyatör kapağını açmak son hali bu şekilde

Genleşme kabının kapağını açmakta herhangi bir sorun olmaz Hocam, zaten açmanız da gerekir. Antifrizin ömrü takriben 4 Yıldır ve 4 Yıldan sonra özelliğini yitirmeye başlar. Ayrıca Antifiriz aracın içinde ki suyun donmaması olduğu kadar soğutma sisteminin pas, çamur, kireç olmaması için hatta soğutma suyunun kaynama sıcaklığını yükseltmek için kullanılır. Benim tavsiyem aracınızı yeni almışsınız, bakıma soktuğunuz da Antifriz+Saf Su değişimini de yaptırın. Aracınız da asla çeşme suyu veya içme suyu kullanmayın.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Cam suyunu kendim hallettim de antifrizli koydum. Motor suyu tehlikeli gibi geliyor. Açtım baktım valla benden başka yapacak kimse yok şu an çünkü. bı dahaki bakımda halettiriyim. İlk alınca kuzenim götürdü ama bilmiyordum neresine hangi bakım yapılacak. Sordukca öğreniyorum.

• tsufrankwoli kullanıcısına yanıt

soğuk radyatörde nasıl fışkıracak ? sıcak radyatörde fışkırır,sokta bişey olmaz.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    hocam peki motor yağını nasıl kontrol edicez?

Hocam yaz youtube çıkıyo zaten herşeyide burdan bekleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kontrol çubuğu var . arabanın marka modelini yaz google a orada gösterir . eksikse tamamla . 5 10 bin km sonra yine bak normalde yağ eksilmez, eksiliyorsa sıkıntı var demektir.

su olayı da arabadakiyle aynı renk antifirizi alıyorsun, %50 sulandırıyorsun suyun eksildikçe o karışımdan tamamlıyorsun. zaten erzurum sivas kars da yaşamıyorsan az bi antifiriz bile kalsa donmaz . dediğim yolla takviye edersen sürekli -30 luk veya 50 lik suyun olur.

saf su muhabbeti için bedava yolu klimanın altına 5 litre bidon koymak . diğer yol kettle da suyu kaynat ,soğut . kireci dibine çöker .kireci almadan suyu bidona doldur . zaten su eklemek zırt bırt yapılacak bişey değil. bir tane 5litre bidon doldursan sana ohoo yeter de artar . hatta sileceğine de koyarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 27 Ocak 2022; 18:0:21 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam teşekkür ederim cvp verdiğiniz için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.