< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babatolia -- 16 Haziran 2015; 0:39:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babatolia -- 16 Haziran 2015; 0:39:48 > |
![]() |
sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:
vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar. Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır. |
Bu tip radarlara böyle girersek, bir daha orda radar madar olmaz.
http://youtu.be/iLFHTcJERFA |
artık sellektörde yapmıyor karşı taraf !!!
insanlık ölmüş ![]() ![]() |
sehirler arasi yoldaki mantikli sinirlar(110,90) tamam ama sacma salak yerlere 50-70 gibi sinirlarla radar kurmak, hatta birde bunu dumduz kaymak gibi yolda yapmanin sozlukte bir karsiligi var,ben buraya yazamiyorum siz anlamissinizdir.
|
Dün 1600 kmlik yoldan geldim yolda bir sürü radar vardı kimse selektör de yapmıyordu. Karşı yönde radar varsa ben yaparım. Amaç insanların canı falan değil çünkü para kazanmak. Niyet kötü olduğu için karşı tarafı uyarmakta bir yanlış görmüyorum.
|
sıkıntı 110-120 ye uymak değil. saçma sapan 50 ye düşülen yollar. 110 la gidiyorsun,aniden 90-70-50 tabelaları çıkıyor. 10 metre gerisinde de radar sistemi var.bütün bunlar 50 metre içinde oluyor.hız limitine uyman için frene asılman lazım. içinden anayol geçen köy olur mu ? anayolu köyün dışından vermeleri lazım.oradan normal hızınla devam edeceksin.
|
hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan
![]() |
Radar tespit cihazı kullanmak ciddi bir ceza kesiliyor ve de üzerine tespiti de mümkün. En mantıklısı hız sınırına uymak, Yandex de radar bölgeleri işaretleniyor oralara yakın bölgelerde yavaşlayın şehir içinde ise yerel plakalı araçlar yavaşlıyorsa sizde uygun davranın. En önemlisi de kurallar iyi bir şeydir hayat kurtarır.
|
Yolda Radar Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Radarlar, yolda hızınızı kontrol etmek ve trafik kurallarını uygulamak için kullanılan cihazlardır. Yolda radar olduğunu anlamanın birkaç yolu vardır:
Gezici Radarları Anlama
Gezici radarlar, yolda sabit olarak durmayan ve rastgele konumlarda kullanılan radarlardır. Gezici radarları tespit etmenin en iyi yolu, yukarıda belirtilen işaretlere ve trafik uygulamalarına dikkat etmektir.
Radarlar Genellikle Nerede Olur?
Radarlar genellikle aşağıdaki yerlerde bulunur:
Yolda radar olduğunu anlamak, hız sınırına uymanıza ve cezaları önlemenize yardımcı olabilir. Ancak, her zaman dikkatli sürmeli ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelisiniz.
|
DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Mart 2006; 11:26:28 > |
|
|
![]() Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir Ne mutlu Türküm Diyene |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Mart 2006; 12:09:38 > |
F20 SPORTLİNE
|
|
Bazen yolculuk gidilecek yerden daha güzeldir
|