Şimdi Ara

Radar olduğunda sürücüleri uyariyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hep uyariyorum, uzun yolda da kendj sehrimde de..
    Genelde farkli sehirin plakasi olan insan gördüm mu sehrimde, radar noktasinda selektör ile uyaririm. Bugün de bir tanesi basima geldi, farkli sehrin plakasindan bir vatandaşımiz sehrin çıkışında 110 ile beni geçti fakat dönüşte radar olduğu için uyarma ihtiyaci duydum. 3-5 selektör attim ve yavaşladı, farkina vardı döndükten sonra virajı, gördü radar noktasini ve ben yanindan geçerken tek korna hareketi ile teşekkür etti, bende ayni şekilde ona eyvallah diye yanit verdim.

Ayriyetten, geçen izmir tarafına giderken 130 ile giden clio 2001 modeldi sanirim bir aracı uyardim, adamın arka kapisi açık nolur nolmazdi, ilerde saga çekti ve kapiyi kapatti.. Oda tek korna hareketi yapti yanimdan geçerken.

Yardımlaşmak hoşuma gidiyor :D bu ara trafikte resmen emekli albaylara döndüm :D onun neden kapisi açık, bu neden hızlı gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 18 Temmuz 2017; 8:29:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şahsen uyarıyorum.

• Aslında uyarmamak lazım radarı ama uyarıyorum dayanamıyorum. Çünkü gerçekten eşit ve adaletli hız denetimi yapıldığına inanmıyorum ve bir tuzaktan kurtardığımı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Aslında uyarmamak lazım radarı ama uyarıyorum dayanamıyorum. Çünkü gerçekten eşit ve adaletli hız denetimi yapıldığına inanmıyorum ve bir tuzaktan kurtardığımı düşünüyorum

Hocam bir çok yolda 110 a radar kuruyorlar, iyi güzelde yollar gayet uygun 120 ile gitmeye.. Aracına güvenen zaten 120-130 gidiyor, mesela ben aracımın sinirini biliyorum 95 e sabitleyim giden insanim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Aslında uyarmamak lazım radarı ama uyarıyorum dayanamıyorum. Çünkü gerçekten eşit ve adaletli hız denetimi yapıldığına inanmıyorum ve bir tuzaktan kurtardığımı düşünüyorum

Niye uyarmamak lazık merak ettim de?

• Hız yapan insanlar trafikte o an bulunan siz ve sizin gibi insanların canını tehlikeye attığının farkındasınızdır.

Bu tip insanların ceza almasını ve kendilerine gelmesini istiyorum. Ama 120 sınırı olan bir yolda köşeyi bir dönüyorsun hemen bir 90 tabelası arkasında da lokum dağıtıyorlar. İşte burada soru işaretlerim var.

• Uyarıyorum. Şu an o kadar fazla radar uygulaması yapılıyor ki bunun trafik düzeni , güvenliği ile ilgili olması imkansız. Kazanç kapısı olarak görülüyor. Bir tatilci 300 km mesafede 2 kez radar , bilmem kaç kez sabit radardan geçiyorsa o iş güvenlikle alakalı değildir ,

Geçen bir arkadaş İzmir den ceza paylaşmıştı. Gecenin 11 inde 3 şeritli yolda 86 ile radar cezası yemiş sabit sistemden. Şimdi bu ceza neyin güvenliğini sağlıyor gecenin 11 inde ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uyarıyorum. Niye uyarmayayım ki?

Beni uyaranı görünce de tek selektör atıp teşekkür ediyorum.
  • adamsın
  • Baktım adam karşıdan çok hızlı geliyor. kaza yapabilir ocaklar söndürebilir. yapıyorum selektörümü adam yavaşlıyor. ve dünya 2 dakikalığına daha güvenli oluyor.
  • Uyarmak lazım zaten radar var diye levhalar uyarıcılar var adam dalgındır farkedemez bu doğru bir hareket

• Eskiden uyarıyordum ama şu an 2 sebepten uyarmıyorum:

1. Terör olayına karışacak adam polis olduğunu anlarsa yol değiştirir. Keza aranan, gbt'si sıkıntılı adam yakalanmamış olur.
    2. Ben 110-120 giderken tamponuma yapışıp trafiği tehlikeye atan adam da cezadan yırtıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de hız sınırına uymamaya gelene kadar çok daha mühim kurallara uymuyor şoförlerimiz. Bazılarını bilmiyor bile. Net olarak söyleyebilirim, kavşak kurallarını bilen şoför çok az. Uygulayan zaten yok. Neyse,

Trafiğin temelindeki "diğerlerini kollama" mantığı hiç oturmamış Türkiye'de ve saygı son derece düşük. Takip mesafesi bırakmamak, sıfırına sollamaya girmek, makas atmak gibi hareketlerin tamamı aslında taciz. Tek taciz selektör manyağı yapmak değil... Sonuçta bunların hepsi trafikteki hızdan çok daha tehlikeli sorunlara yol açıyor.

Önce bunları bir düzeltelim derim ben.

Gizli radarları da devletin halkını tuzağa düşürmesi olarak görüyorum. Negatif çözümlerle iyiye ulaşmak çok zordur. Mümkünse de bir korku devletine gider iş. ABD gibi. Tam da işe yaramaz. Bir yandan korkudan pısmış kurallara kelimesi kelimesine uyan bir halk varken bir yandan da katiller, şiddet falan... İki yamaç oluşturuyor korku devleti. Bence hiç sağlıklı değil. O yüzden negatif şartlamaya karşıyım. Devletin halkına tuzak kurmasına da karşıyım.

O yüzden herkesi önceden uyarıyorum.

Bir yoldaki kabul edilebilir hızı belirleyip, onu radar olmaksızın pek aşmayan, duyarlı ve bilinçli vatandaş yetiştirmek devletin görevlerinden biri. Davar yatiştirip sonra kırbaçla hizada tutmaya çalışmak yanlış.

• Beni hep uyardılar bugüne kadar ben de karşıdan geleni hatta arkamdan hızlı geleni bile uyarırım önüne geçip dörtlüleri yakar yavaşlatırım. Beni yine geçerse selektör atarım el ile sakin ol yaparım. Çünkü bunlar insanları uyarma amaçlı yapılan radarlar değil. Yokuş aşağı radar mı koyulur ? Kim frenle iner ? Ben biliyorum o yolu polis de öyle inmiyor.

Virajı tam dönüyorsun karşında polis bir kere tehlikeli bu radarı görüp yavaşlayan araca arkadan çarpılabilir çünkü virajın bitimini görmüyorsun. Böyle art niyetli radarlara ben de karşı çıkarım yani.

Geçenlerde yine baya uğraştım adam anlamadı 5 dakika sonra baktım ceza yiyordu geçerken camı açıp

What can i do ?? Sometimes dedim eyvallah dedi.
  • Şehirlerarası yolda Gece 1 de 66 km hızla 412 lira ceza yendiğimden beri uyarana dua ediyorum. Uyarmayanlara da bela oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raiser34 -- 18 Temmuz 2017; 10:23:20 >
  • Ben şöyle birşey yapıyorum kendimce.

Radar olmayan yollarda karşıdan Allah ne verdiyse kaptırıp gelen araç var ise, kişileri tenzih ederim ama çoğu passat, çoğu çakarlı olan a3-4-5-6-7, 301 tarzı araçlar, selektör yapıyorum. Radar var sanıp yavasliyorlar. Tahminimce 5 dk falan bu araclar sakın gidip sonra bana söverek hizlaniyordur diye düşünüyorum. Ama bu şekilde 5 dk da olsa bu tarz insanları yavaşlatıp trafik kaza riskini önledigimi düşünüyorum

• Radarı mutlaka uyarırım ama çevirmeyi uyarmam resmi evrakları eksik veya aranan birinin kaçmasına sebep olmak istemem.

• İşte bu ülke bu yüzden gelişmiyor,Hız yapan adamı uyarmak nedir ya?,
    bu adetleri araplardan öğrenmişlerdir kesin.
    Hız yapan cezasını da çekecek bu kadar basit.
  • Çevirme uyarılmaz, araçtakinin kim olduğunu bilemezsiniz. Bomba yüklü bir terörist olmayacağinin garantisi yok.

Fakat radarlar içinde şöyle düşünüyorum:
    Aşırı hızlı gidiyorsa uyarılmaması lazım ama 110-120'lik yerde tahmini 130-140 ise ve o hızı kaldırabilecek bir araçsa uyarılabilir.

Adamlar 20 yıllık araçla 130+ hız yapıyor sonra kaza oldu hızlı kullandın. Kamyon geliyor ben 120 ile giderken beni solluyor.
    Bu biraz kendini kontrol işi, hız zararlı kabul ama bir Mercedes E-S serisi ile eski model bir araçda aynı hızı yapmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

İşte bu ülke bu yüzden gelişmiyor,Hız yapan adamı uyarmak nedir ya?,
    bu adetleri araplardan öğrenmişlerdir kesin.
    Hız yapan cezasını da çekecek bu kadar basit.

Sanirim araba kullanmiyorsunuz veya uzun yola cikmadiniz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.