Şimdi Ara

r9 5800x sabit 4.7 ghz calıstırmak için yardım edebilcek varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • r9 5800x sabit 4.7 ghz calıstırmak için yardım edebilcek varmı? ben beceremiyorum bu işleri




  • karşim aynı şeyleri tekrarlayıp farklı sonuç beklemekle alakalı bir söz duydun mu daha önce?açtın herkes dalga geçti şimdi bir daha açıyorsun yani ciddi ciddi biosa gir şunu şöyle bunu böyle yap diye bir cevap bekliyor musun?


    oc işi öyle olmaz.bir lastik var elimde kaç bar basacam buna gibi bir soru seninki.bütün 5800x'lerin oc ayarı ahanda bu bu bu öyle bir şey yok her işlemcinin ayrı üretim kalitesi var kimi voltaj sever kimi sevmez.soğutucun ne anakartın ne markaya göre bios değişir ben MSI bilmem mesela.4850 çalışan aleti OC ile 4700 yapamazsın ona overclock değil underclock denir.delikanlı gibi de ki çok ısındı bu alet soğutucum da dandik ne yapabiliriz ama yine olmaz öyle bende bi 5800x var oc edelim diye o kadar kolay olsa herkes yapardı.önce bir test edecen ne voltajlarda çalışıyor ne sıcaklığa hangi testte oyunda çıkıyor buraya yığacan bilgiyi o zaman biri çıkıp şunu şu bunu bu yap diyebilir yoksa şu haliyle bak insanların vaktini yiyorsun.





  • Hocam sen beni anlamıyorsun herhalde 4.8 de sabit calıstırmak istiyorum ben bu işlemciyi overclockdan kastim bu? b450m tomahawk max 240mm sıvı sogutucu var coolermasterin cok fazla akımcekiyor core boost performancede vs o yüzden onu açmak istemiyorum ıslemcı bi anda 40 derece artıyor fanlar süreklı bi sesli bi sessiz calısınca rahatsız oluyorum

  • suan core boost performance kapalı kullanıyorum 3.8 goruyor max

  • Öyle birşey olduğunu sanmıyorum üst limiti belirleyebilirsin ama alt sınır belirlenmiyor diye biliyorum.


    Açacağın uygulama ne kadar istiyorsa o kadar çalışır işlemci. Bİr sorun olduğunu hissediyorsam tüm bios ayarlarını sıfırla fabrika ayarlarında kullan işlemciyi.


    bir lastik düşünelim lastiği iki taraftan tutup çekersek ne olur? Genişler.

    Sen şu anda iki taraftanda tutmayıp genişlemesini istiyorsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.