Şimdi Ara

R9 390x Crossfire mı Titan x mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir pc toplamayı düşünüyorum. Pc'nin bütün parçaları belli değil o yüzden paylaşamıyorum. Pc ye 3000 tl civarı bir ekran kartı bakıyorum ve yurtdışından asus titan x almayı düşünüyorum. Onun yerine R9 390x Crossfire yapmam daha iyi mi olur ? Ayrıca parçayı yurtdışından getiremezsem buradan gtx 980 ti alacağım. O yüzden R9 390x'i 980 ti ile de karşılaştırırsanız sevinirim. Cevaplarını bekliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buradan 980 ti al.
  • zotac 980ti extreme
    cf yaptigina pişman olursun
  • Tek bir 980ti alsan yeter.
  • R9 390X' in rakibi 980' dir 980TI ile karşılaştırmanız doğru olmaz.
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    r9 390x titan x hikaye zotac amp 980ti al daş gibi hepsi yamulur onun yanında.
  • Monitör ekran kartından daha ön planda bir araçtır. İlk başta onu belirtmeden tercihte bulunmak acemi hatasıdır.
    390X ile 980Ti'nin güç tüketimlerine göre performans oranı aynı(guru3d incelemelerindeki MSI gaming modellerini kıyaslıyorum; kriter hız aşırtılmış Hitman:Absolution görüntü akış hızları, çünkü incelemedeki en yavaş testimiz o). 980Ti %20 daha hızlı, ama bunu daha düşük bellek kapasitesiyle ödüyor. Şayet oyunlar bellekten okuma yazmaya iyice yüklenmeye başladığında - tabii eğer bu çözünürlükleri gerektirecek hatırlı bir monitörün varsa şayet - 390X'in rakibi şimdilik yok, ama dediğim gibi bu çip performansından çok bellek bantgenişliği ile alakalı bir rakam. İllâ zorlamadan farkını ortaya koyman güç, ekran kartının hesaplama birimi gibi 720p'den 5K'ye kadar hep aynı çizgide kendini belli eden bir değer değil. En iyisi hangi çözünürlükte kullanacağını belirtmen ve ona göre tercihte bulunman. Yoksa 980Ti ile Tomb Raider'de 240 fps almanın ne önemi var, tek bir tane bile 240 Hz LCD monitör yokken...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar titan x'i almak gereksiz mi yoksa kötü mü ? Birde ekran kartı titan x veya 980 ti olursa hangi monitörü kullanmalıyım?

• 390x CF yaparsam tek bir titan x veya 980 ti dan eksik ne olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Arkadaşlar titan x'i almak gereksiz mi yoksa kötü mü ? Birde ekran kartı titan x veya 980 ti olursa hangi monitörü kullanmalıyım?

4K'den aşağı monitör kullanıyorsan, paranı boşa harcıyorsun. 980Ti 1600P'de bile 163 fps alıyor, sen bana 165 Hz 2K monitör göster de ondan sonra konuşalım - bir elin parmaklarını geçmez. GSync monitörün mü var? Kaldı ki, Nvidia'nın monitör hız aşırtması dediği olay görüntü gecikmelerini arttırıyor. 165Hz'teki renk dönüşüm hızı, 144 Hz'teki dönüşümden daha yavaş - hatta 2 kat yavaş - 5 milisaniye olan değer 10 milisaniyeye çıkmış. Niye? Açık açık ortada, monitördeki GSync ölçekleyicisi modülüyle kendimiz ayarlıyoruz dediklerine göre, buna göre programlama yapmadıklarından öyle. İşlerini iyi yapmamışlar. 4K-5K monitör kullanmadan 390X üzeri kart almak, para israfından başka birşey değil, kimse kusura bakmasın. Bu çözünürlüklere de sınır olan şey yine ekran kartı değil komiktir, hala arayüz bantgenişliği engel.

• Dostum PC konusunda çok bilgili değilim ve mönitörleri hiç araştırmadım. Sanırım senin dediğin 390x almam ancak ben PC yi çok uzun süre kullanmayı planlıyorum. Ayrıca zamanla para biriktirip iyi bir monitör alabilirim. Lütfen titan x alırsam dibine kadar kullanabilmek için hangi monitörü kullanmalıyım söyler misin ? Birde nedendir bilinmez kafamda amd ye karşı bir düşünce var o yüzden de nvidia bir kart almak istiyorum.

• 980ti sli
  • Kullandığım monitör 4 senelik bir alet. Hiçbir özelliğini bilmiyorum ancak bilgisayarı aldıktan sonra 400-500 tl bir monitör almayı planlıyorum.

• Malesef 980 ti sı yapabilecek bir bütçem yok. Verebileceği para 3000 tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Dostum PC konusunda çok bilgili değilim ve mönitörleri hiç araştırmadım. Sanırım senin dediğin 390x almam ancak ben PC yi çok uzun süre kullanmayı planlıyorum. Ayrıca zamanla para biriktirip iyi bir monitör alabilirim. Lütfen titan x alırsam dibine kadar kullanabilmek için hangi monitörü kullanmalıyım söyler misin ? Birde nedendir bilinmez kafamda amd ye karşı bir düşünce var o yüzden de nvidia bir kart almak istiyorum.

165 Hz monitör tek bir tane var - PG279Q. Onun da gecikme süreleri 10 milisaniyeye çıkıyor 165 Hz kullanırsan. Panel bu hızda kullanıma ayarlı değil. İkincisi uzun süre kullanacağım diye kart alınmaz. Bağlantı arayüzü standardı şu anki ekran kartlarının tekinin bile hızı için yeterli bantgenişliği sunmuyor. Sunsa da ne olacak zaten? TFT panel kullanıyorsunuz. Az önce yukarıda verdiğim örnekte, 5ms olan görüntü gecikmesi 10 ms'ye çıktığında alabileceğiniz maksimum görüntü hızı 100Hz'tir. Fazlası bulanıklık yapar. OLED monitör mü kullanıyorsunuz? 4K oled monitörler haziran sonunda çıkıyor, fiyatı da 5000$(20,000tl diye çevirebiliriz an itibarı ile). Eğri oturup doğru konuşalım şimdi. Neye yarayacak bu kartlar ego tatminininden başka?

• 144 hz 1080p monitor + 980 Ti Alabiliyorsan olay tamamdır

Crossfire için işlemci + anakart önemli belirtmen gerekir.

Crossfire'da elektrik tüketimi yükseleceği için Güç kaynağı önemli.
  • Kardeşim titan x yerine 390x aldığımda kurtardığım 1500 tl'yi bilgisayarın hangi parçasına vermeliyim ?

• 144 Hz 1080p monitör ne kadardır ? Birde alacağım işlemci 6700k 4 ghz. Power supply'ı 1000 watt almayı planlıyorum.

• İsterseniz konu başlığını düzenleyin. Bahsettiğiniz şeylerden saptınız.
  • Söylediğin şekilde bir monitör 1000 tl üzeri oluyor genelde. Benim verebileceği 400 tl felan var. Bu fiyatlarda bir monitör önerir misin ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.