Şimdi Ara

R9 280X Vapor-X ile R9 280X Vapor-X tri-x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi forumlar arkadaslar ekran kartı alacağım ve karar kıldığım 2 model var. birbirleriyle aynı chipset'e sahip olan 2 model bunlar...

biri bu: R9 280x Vapor-xhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-280x-vapor-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

bir diğeri ise bu: R9 280x Vapor-x Tri-xhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-280x-vapor-x-tri-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Bunların fiyatları aynı fakat Tri-x olan modelin dual-x olandan bir takım özellikleri daha iyi.

Tri-x olan modale baktığımızda; çekirdek hızı 1000Mhz bellek hızı 6400Mhz

Dual-x olan modale baktığımızda; çekirdek hızı 950Mhz bellek hızı 6200Mhz

Tri-x olan model tükendiği için dual-x'e yöneldim. sizce ne yapmalıyım arada hissettirecek kadar performans farkı var mıdır stok'a eklenmesini beklemeli miyim?

cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

• oyle aman aman farkları yok trix alabilirsiniz hocam
  • Bence beklemelisin, Sapphire dual-x model kullandım ve tavsiye etmiyorum. Hem iyi soğutmuyor hemde ses yapıyor...
  • mrbluesman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Dual-x ses yapmiyor diye biliyordum tri-x de ayni modelin bir üstü 3 fanlı olanı. 2 fanlı olan cok ses yapiyorsa 3 fanli olanin ses yapmayacağı ne malum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dual x al keyfine bak.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    sa?olun dual x alaca?ym öneriniz üzerine
  • Toxic kullaniyorum,Arada aham saham fark olmuyor.Fraps acmadiktan sonra fark hissedilmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R7 265 Dual-X vs. Sapphire HD7850
    11 yıl önce açıldı
    Sapphire R9 270x dual tertemiz
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • göktürk09 kullanıcısına yanıt
    Hocam Eğer bütçeniz uygunsa vapor-x alın. Ama dual -x modeli ile çok fark yaratmaz. Yine de biraz daha iyi soğutma sağlar.
    Bu arada alırken ürün sonu 40g ile biten ürünleri alın. Birde 20g ile bitenler var.
    Aradaki fark bildiğim kadarı ile kutu içeriği değişmiş olması. 40g'den ayrıca hdmi kablo çıkıyor.

Dual-x 40g

Dual-x 20g

Vapor-x

• R9 280x Vapor-x Tri-x
  • çok farketmez stok yoksa alacağın yerde normal vaporuda alabilirsin.
  • Gürültü olarak değerlendirme, dual-x genel olarak iyi bir soğutucu değil. Ben kullandım ve hiç memnun kalmadım. Genelde aşırı yükleniyor fanlara ve ses yapıyor...
  • göktürk09 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

VAPOR-X TRI-X olan model R9 290 serilerinde gördüğümüz yeni tasarlanmış bir soğutma şeklidir ve VAPOR-X modeline göre belli artıları bulunmaktadır.Akabinde VAPOR-X modeli bir önceki seride HD 7970' lerde kullanılan soğutmanın aynısıdır.Bundan dolayı mazisinin ne kadar olduğunu siz düşünün.Hatta benim düşünceme göre; VAPOR-X modelleri HD 7970' lere BIOS atılarak ve belli işlemlerden geçirilerek tamamen elde kalan PCB' leri değerlendirmek amaçlı oluşturulmuş bile olabilirler (dediğim gibi bu bilginin bir dayanağı yoktur).Ancak elde olan veriler ve gördüklerimiz biraz bu düşüncemi doğrular nitelikte.

Sonuç olarak beklemeniz daha mantıklı diye düşünüyorum.Tercih tabii ki sizin.
  • Teşekkürler bekleyip tri-x olan modeli alacagim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.